Thomelef (14-10-11)
Προσωπικά, πιστεύω πολύ στη δύναμη του κόσμου, αρκεί να είναι ενωμένος και να το πιστέψει πραγματικά.
Τα παραδείγματα σε όλο τον πλανήτη αυτό έδειξαν.
Αλλά εννοείται πως θα υπάρξουν και απώλειες.
Όπως και ταλαιπωρία θα υπάρξει από τις απεργίες και πολλά ακόμα,από τον καναπέ δεν γίνεται τίποτα.
Και αυτοί που διαμαρτύρονται για τις απεργίες, αν έφταναν στα καλά καθούμενα να παίρνουν μισθούς πείνας και είχαν τη δύναμη να απεργήσουν (γιατί οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα ΔΕΝ έχουν τη δύναμη να το κάνουν δυστυχώς), το ίδιο θα έκαναν και θα ήταν και απολύτως λογικό.
Και φυσικά το θέμα δεν είναι απλά η πτώση του Παπανδρέου, αλλά όλης της πολιτικής που έφερε ο Παπανδρέου με την Τρόικα, ώστε να μην τολμήσει ο επόμενος να εφαρμόσει παρόμοια μέτρα.
Ειδάλλως δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε αντίδραση.
Όπως και να'χει, πιστεύω πως τους επόμενους μήνες θα δούμε πολύ κλιμακωμένες καταστάσεις, ώστε οι τωρινές απεργίες και κινητοποιήσεις να φαντάζουν αστείες.
Βλέπω ολοένα και περισσότερους πολίτες βαθιά συνειδητοποιημένους και αποφασισμένους, μόνο μια σπίθα χρειάζεται για το μεγάλο μπαμ...
Εδώ κάποια απλά και ουσιαστικά πράγματα που ΚΑΜΙΑ δοσίλογη ελληνική κυβέρνηση δεν παίζει να εφήρμοζε ποτέ.
Προς θρέψη του νου και προβληματισμό.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Με όλο τον σεβασμό Άρη, πιστεύω πως δεν έχεις καταλάβει σε τι θέση βρισκόμαστε.
Βαθιά συνειδητοποημένοι πολίτες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο πρόβατα κατευθυνόμενα από κόμματα, συντεχνίες και δημοσιογράφους. Πρόβατα που κοιτούν τον κώλο τους και μόνο αυτόν.
Επίσης, δεν υπάρχει νομιμότητα στις καταλήψεις και στους αγώνες που βλέπεις αυτές τις μέρες. Αγώνας κόντρα στην υγεία των πολιτών (κατάληψη ΧΥΤΑ), μάχη κόντρα στην ευημερία του λαού (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων) και επανάσταση με χρήματα των πολιτών (ΓΕΝΟΠ) και ανοχή όλης της κοινωνίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) δεν εντάσσονται σε κανένα δίκαιο.
Η σήψη του συστήματος δεν αναδεικνύεται μόνο από τους κάθε λογής βολεμένους που κάνουν τη ζωή μας ανυπόφορη για να εξακολουθήσουν να εισπράτουν τους παχυλούς μισθούς του παρελθόντος χωρίς να παράγουν το ανάλογο έργο. Αναδεικνύεται κι από την ανεγκέφαλη νεολαία που καταστρέφει τα σχολεία της, που προσφέρει άσυλο σε εγκληματίες (βλ. ληστές με καλάσνικωφ), που επιδίδεται σε ακατανόμαστες ενέργειες (μέθη, ναρκωτικά, χαρτοπαιξία), που αναρτά πανό με τα ονόματα των καθηγητών οι οποίοι ψήφισαν κατά της κατάληψης χαρακτηρίζοντάς τους 'ρουφιάνους' και απειλώντας τους (25 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Αυτά Άρη είναι φασισμός που καλλιεργείται από τα πιο συντηρητικά κόμματα στην Ελλάδα σήμερα, εκείνα της αριστεράς, καθώς και αρρωστημένος συνδικαλισμός που καλλιεργήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και γιγαντώθηκε πίσω από το πέπλο του σοσιαλισμού.
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά αν νομίζεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος γελιέσαι. Το σφάλμα του Τζέφρυ και του κάθε ανεγκέφαλου υπουργού είναι ότι έπρεπε να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο νωρίτερα. Αν το είχαν κάνει δε θα πληρώναμε όλοι εμείς τη νύφη. Αν η Ολυμπιακή είχε πωληθεί πριν μας φεσώσει με 5 δις, αν είχαν γίνει αποκρατικοποιήσεις, αν είχε μειωθεί ο δημόσιος τομέας εξ' αρχής, αν είχαν καταργηθεί φορείς τύπου 'Εθνικό κέντρο Αργιλομάζης', αν είχε κάποιος τα κότσια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος, αν είχαν απελευθερωθεί τα επαγγέλματα, αν... αν...αν..., τότε δε θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε τώρα.
Έλα στη θέση μου και πες μου γιατί πρέπει να πληρώνω φόρους από τη στιγμή που οι Πολεοδομίες είναι υπό κατάληψη και αδυνατώ να φέρω εις πέρας τις υποθέσεις που βάζουν τροφή στο τραπέζι μου, τα σκουπίδια με πνίγουν, τα ΜΜΜ απεργούν και γενικά ΤΙΠΟΤΑ δε δουλεύει.
Στα παπάρια μου οι κινητοποιήσεις. Στα παπάρια μου και οι εφεδρείες. Εμένα δε με ρώτησε κανείς πως τα βγάζω πέρα. Κανείς δεν ήρθε να μου χαρίσει χρήματα υπό μορφή επιδότησης. Κανείς δε μου έδωσε πριμ παραγωγικότητας, δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα. Κανείς δε νοιάστηκε σε ποιο σχολείο θα στείλω τα παιδιά μου όταν το δημόσιο είναι υπό κατάληψη. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν έχω χρήματα να πληρώσω την ασφάλιση της άνεργης συζύγου μου. Κανείς δε με ρώτησε πως τα βγάζω πέρα με περαιώσεις, πάγια, έκτακτα χαράτσια, ενοίκια, φόρους επιτηδεύματος κλπ. Θεωρούν εκ των προτέρων ότι ελεύθερος επαγγελματίας = φοροφυγάς. Κανείς δεν ίδρωσε όταν στηνόμουν με τις ώρες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, περιμένοντας έναν υπάλληλο που πήρε ξαφνικά αναρρωτική, που είχε επιτροπή, που έλειπε σε αυτοψία, που δεν πήδηξε το προηγούμενο βράδυ. Πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύω την αξία μου σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, μη αξιοκρατικό, διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό, με δαιδαλώδη πολυνομία.
Στον αντίοδα, κάποιοι εισέπρατταν επιδόματα, μισθούς και δώρα και ζήταγαν επιπλέον γρηγορόσημο, φακελάκι, λάδωμα, πουρ-μπουάρ. Από τον υπάλληλο στη δημόσια υπηρεσία έως τον οδοκαθαριστή που σου χτύπαγε τα κουδούνια στις γιορτές και τον εργολάβο της ΔΕΗ που ερχόταν να σου συνδέσει το ρεύμα και διαπίστωνε πως είχες κατασκευάσει το κουτί 5 cm χαμηλότερα.
Αν όλοι αυτοί οι θιγμένοι είναι μάγκες, ας αποδείξουν την αξία τους τωρα στον ιδιωτικό στίβο. Εκεί όπου 3 εκατομμύρια απροστάτευτοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να κάνουν με 1,2 εκατομμύρια μέχρι πρότινως προστατευμένων δημοσίων υπαλλήλων, θωρακισμένων πίσω από έννοιες όπως 'μονιμότητα', 'κόμμα', 'ομοσπονδία', 'πολυνομία' και 'αναρμοδιότητα'.
Μακάρι αυτή την 'αγωνιστικότητα' να τη διοχέτευαν όλοι ετούτοι στην εργασία τους. Το πιθανότερο είναι να μην είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε. Και πάλι, αυτή την ύστατη ώρα, αντί να δουλεύουμε κάνουμε απεργίες και καταλήψεις. Όταν θα 'ρθει η πείνα δε θα φταίνε μόνο οι δοσίλογοι στο Κοινοβούλιο. Θα φταίνε και οι 'επαναστάτες'-πρώην φιλαράκια των υπουργών εκτός αυτού. Κυρίως εκείνοι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 15-10-11 στις 00:22
aristent (15-10-11), fanisk (15-10-11), gnx (15-10-11), hades7 (15-10-11), joseph (15-10-11), katsaraios (15-10-11), Konstantinos E60 (15-10-11), Lambros46 (15-10-11), mdenax (15-10-11), Monsta (15-10-11), paganis (15-10-11), PANOS-E60 (15-10-11), pilot (15-10-11), Stamatis (15-10-11), Stathis (15-10-11), stefm5 (15-10-11), Thomelef (15-10-11), tmilatos (15-10-11), Κωνσταντίνος (15-10-11)
Συνονόματε, διαφωνώ με το ποστ σου ως προς τη γενικότερη ιδέα που προβάλλει αλλά κατά κύριο λόγο στο ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι μονόδρομος.
Κατά τη γνώμη μου είναι τα χειρότερα που θα μπορούσαν να παρθούν και είναι αδύνατον με μέτρα σαν κι αυτά, που προκαλούν τεράστια ύφεση στην αγορά και έχουν διαλύσει την (μικρο)μεσαία τάξη, να πάει ποτέ η χώρα μπροστά.
Αλλά έτσι κι αλλιώς οι απόψεις μου για το ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κρίση, ποιοι θα βγουν οι μεγάλοι κερδισμένοι κλπ είναι γνωστές και χιλιοειπωμένες, οπότε δεν θα εντρυφήσω περισσότερο.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Αρη κανενας δεν συμφωνει με τα μετρα οπως αποφασίστηκαν τωρα, ολοι βλεπουμε πως τα περισσοτερα, αν οχι ολα ειναι αδικα.
Αυτο οπως που πρεπει να παραδεχτουμε, ειναι οτι το πραγμα επρεπε να εχει μαζευτει απο παλια.
Θα ηταν και πιο ανωδυνο!
Οι ευθυνες των συνδικαλιστων ειναι μεγαλες... αυτοι δεν εκλειναν την Αθηνα οταν δεν τους εδιναν αυξηση 3.5% αλλα 2.5?, οι ιδιοι δεν αντιδρουσαν σε καθε προσπαθεια μεταρρυθμισης?
Ξεχασε κανενας τους καλοπληρωμενους της ολυμπιακης, που φωναζαν οταν τους εκαναν μεταταξη και θα εχαναν το αραλικι?
Ακομα και τους ταξιτζιδες, που εκλειναν τα παντα γιατι θα εβαζαν ταμειακες μηχανες? κλπ κλπ
Το θεμα ειναι πως ορισμενες κοινωνικες ομαδες, ειτε δημοσιων υπαλ, ειτε επαγγελματιων ζουσαν παρασιτικα, εις βαρος αλλων.
Αυτο πληρωνουμε τωρα, δυστηχως.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη joseph : 15-10-11 στις 01:03
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ....ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.
katsaraios (15-10-11), PANOS-E60 (15-10-11), S8N (15-10-11)
Το "οχι σε ολα" του τωρινου πρωθυπουργου το θυμασαι Ιωσηφ? Τι μετρα να ειχαν ληφθει? Και εμεις στην Τριπολη θα ειχαμε καει.Μην ξεχναμε οτι το τιμονι των συνδικαλιστων το ειχαν και εχουν οι πρασινοφρουροι.
joseph (15-10-11), Konstantinos E60 (15-10-11), S8N (15-10-11)
Τα θυμαμαι βρε φιλε, το θεμα παει απο παλια... δεν δινω δικιο σε κανενα κομμα ειτε δεξια ειτε αριστερα, ομως οπως και να το κανουμε καποιοι εχουν μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης
Το θεμα ειναι οτι πριν καμια τριανταρια χρονια καποιοι θελησαν να "φτιαξουν-γιγαντωσουν" το κομμα τους και οχι την Ελλαδα.
Με οτι συνεπαγεται αυτο, διορισμοι απο τα παραθυρα - νοοτροπια δεν μας κουναει κανενας δουλευουμε δεν δουλευουμε - θαλασσοδανεια - χρεη συνεταιρισμων, κλπ κλπ.
Καλλλιεργησαν μια κουλτουρα στον Ελληνα, οτι εχει μονο δικαιωματα και οχι υποχρεωσεις.
Καλα να παθουμε ετσι οπως τα καναμε.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη joseph : 15-10-11 στις 01:55
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ....ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.
aristent (15-10-11), E60_Arkadia (15-10-11)
και συνφωνώ, και δεν συνφωνώ με την πρόταση του καζάκη...συνφωνώ μεν γιατί
δεν υπάρχει άλλη λύση, διαφωνώ δε, γιατί δεν είναι τόσο απλά και ρόδινα όπως
τα παρουσιάζει, ή τουλάχιστο πάει να τα παρουσιάσει...καταρχήν ποιός είπε ότι
ΔΕΝ θα επιστρέψουμε στην δραχμούλα. για εκεί πάμε προς ολοταχώς μάλιστα...
ένα χαζό σενάριο πχ. γίνεται το κούρεμα, και χρωστάμε τα μισά. με όλα τα επακόλουθα
όμως έτσι???γυρνάμε στην δραχμή. τρώει το νόμισμα 3 και 4 υποτιμήσεις...συνεχίζουμε
να χρωστάμε τα ίδια με άλλου τύπου νόμισμα, και αβάντα στους ξένους να έρθουν
να πάρουν ελληνικές ιδιοκτησίες με ευρώ έναντι δραχμής...απο παντού χαμένοι
είμαστε!!!προσωπικά το μοναδικό θετικό που βλέπω μπροστά μου, είναι όντως
η επιστροφή στην δραχμή, για να καταρεύσει το σάπιο τραπεζικό σύστημα,
να καθαρίσει το δημόαιο μια και καλή, να πέσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα,
να μπούνε επενδυτές που αξίζουν πραγματικά και μπορούν να τονώσουν την
ανταγωνιστηκότητα της χώρας μας προς τα έξω χωρίς να μασ χτυπάνε στο
εσωτερικό, και τέλος για να ξεκινήσουμε επιτέλους να ξαναπαράγουμε και εμείς
σαν λαός.
και κάτι άσχετο...άκουσα ότι αρεοπαγίτης, έκανε μύνηση στην παπανδρέου, για
εξαπάτηση του ελληνικού λαού. είναι αλήθεια???άκουσε κανείς τπτ???
sympether with chiefτης
Καταρχήν θα σου πω, γιά να είμαι ειλικρινής, ότι προ 2 μηνων δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του διότι αρθρογραφούσε σε μέσα τα οποία δεν παρακολουθώ, Το τελευταίο διάστημα όμως έχει φιλοξενηθεί σε τηλεπτικούς σταθμούς επανειλημμένα και του έχει δοθεί άπλετος χρόνος να εξηγήσει τις απόψεις του (κανάλι 10 και κοντρα channel).
Η γνώμη μου είναι πως οι προτάσεις του από τεχνοκρατικής πλευράς παρουσιάζουν σοβαρά μειονεκτήματα, εξ ου και προβάλλει κυρίως επιχειρήματα που έχουν κα κάνουν με το διεθνές δίκαιο και λιγότερο με τη λειτουργία των μηχανισμών της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Μιλάει γιά μονομερή διαγραφή του χρεους μας και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (αποφεύγει να πει τη λέξη δραχμή). Υποστηρίζει ότι οι πρωτογενείς τομείς της οικονομίας επαρκούν γιά να θρέψουν αυτό το λαό. Να θυμίσω ότι η έξοδος από το μηχανισμό που σήμερα μας δανείζει, συνεπάγεται την οριστική αποχή της χώρας από οποιασδήποτε μορφής εξωτερικό δανεισμό στο μέλλον. Ας μη γελιόμαστε, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δανείσει μιά χώρα που θα θυμίζει την Αλβανία του Χότζα, ούτε κινέζος, ούτε ρώσος, ούτε βραζιλιάνος. Σημαίνει επίσης βίαιο ισοσκελισμό του κρατικού προυπολογισμού, νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό γιά τα εισοδήματα του απλού λαού και γιά τις κοινωνικές παροχές.
Είναι έτοιμος αυτός ο λαός να βιώσει κάτι τέτοιο ? Παραπέμπω γιά απαντήσεις στο ποστ του S8N παραπάνω. Το κλειδί στην επιχειρηματολογία του κ. Καζάκη είναι ο μηδενισμός του εξωτερικού χρεόυς της χώρας και το οποίο παρουσιάζεται ως το απόλυτο αγαθό. Δε νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Η δυναμική της ενδιαφέρουσας ανάλυσης του οδηγεί σε σταλινικό μοντέλο οικονομίας και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. Ιδεολογικά δεν έχω κανένα θέμα, ας απαντήσει όμως στο κρίσιμο ερώτημα όσον αφορά την επάρκεια της χώρας σε πρώτες ύλες και κυρίως σε καύσιμα. Το συνάλλαγμα γιά την προμήθειά τους από που θα βρεθεί ? Από τον τουρισμό μόνο ? Είμαστε βέβαιοι ότι θα επαρκέσει γιά όλες τις συναλλαγματικές ανάγκες της χώρας ή παίζουμε με τη φωτιά ? Την άμεση εκροή του συνόλου του συναλλαγματικού αποθέματος των Τραπεζών και της Τρ. Ελλάδος τη λάβαμε υπόψη μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ?
Ολοι πονάμε γιά την κατάντια της χώρας Αρη, όχι μόνο ο κ Καζάκης. Ολοι ψάχνουμε τη χαμένη περηφάνια μας σα λαός και σαν άτομα. Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνουμε ποτέ ισότιμοι εταίροι στην ευρωπαική οικογένεια αλλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ο εθνικός στόχος και κανείς άλλος. Αν πείσουμε τους δανειστές μας ότι μετανιώσαμε γιά ότι κάναμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως το πετύχουμε, αν όχι ... θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε διατήρηση κεκτημένων απέναντι σε ένα πτωχευμένο κράτος. Δικαίωμά μας είναι ... όπως και η αυτοκτονία.
aimpal (15-10-11), Konstantinos E60 (15-10-11), Monsta (15-10-11), S8N (15-10-11), Stathis (15-10-11), Κωνσταντίνος (15-10-11)