-
-
-
χμμ... πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον θρεντ, θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες σχετικά με τις εμπειρίες μου από αντιπροσωπείες και εξουσιοδοτημένα αλλά δεν θα το κάνω πρώτον για να μην γίνω κουραστικός και δεύτερον δεν νομίζω πως είναι και απαραίτητο.
Η δική μου άποψη στο θέμα αυτό έχεις ως εξής, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το τι τελικά βολεύει τον καθένα μας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως είπε και ο Στάθης που μπορείς να κάνεις πολύ οικονομικά την δουλειά σου ξοδεύοντας όμως πολύ χρόνο και φυσικά μπορείς να πας σε μία σωστή αντιπροσωπεία και να κάνεις όλες τις εργασίες ολοκληρωμένες και φυσικά με την εγγύηση της μαμάς εταιρίας.
Είναι στο χέρι λοιπόν του κάθε ιδιοκτήτη να αποφασίσει που θα πάει να ξοδέψει το χρόνο του και τα χρήματά του και φυσικά είναι στο χέρι του να αποφασίσει ο ίδιος για το αποτέλεσμα και την ποιότητα των παροχών του κάθε συνεργείου ανεξάρτητα αν είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα συνεργεία που δεν υστερούν σε τίποτα από κάποια εξουσιοδοτημένα, ίσως πολλά από αυτά να είναι και ανώτερα σε θέματα τεχνογνωσίας και εμπειρίας.
Δεν θα ξεχάσω πριν πολλά χρόνια σε ένα Ε36 318 που είχα, πόσο είχα ταλαιπωρηθεί από κάποιον δήθεν εξειδικευμένο επισκευαστή και όταν τελικά αποφάσισα να πάω σε εξουσιοδοτημένο έκανα την δουλειά μου σε λιγότερο από μια ώρα.
Μου έχει τύχει φυσικά και το αντίστροφο, πρόσφατα στο Ε39 γνωστή αντιπροσωπεία έκανε διάγνωση για αντικατάσταση ωστηρίων αξίας μαζί με την εργασία ~1200 ευρώ, για καλή μου τύχη αποφάσισα να φύγω και να πάω σε ένα φίλο μηχανικό (όχι εξειδικευμένο στη φίρμα) για να πάρω τη γνώμη του, σε λιγότερο από μισή ώρα ο άνθρωπος είχε βρει την βλάβη, ήταν ένα μικρό κολάρο υποπίεσης όπου και μπέρδευε τόσο το τέστερ της αντιπροσωπείας όσο και τους έμπειρους μηχανικούς της. Τότε είχα γράψει την εμπειρία μου σε κάποιο φόρουμ με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό και στο υπεύθυνο της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας το παράπονό μου, μετά από λίγες μέρες με κάλεσαν και μου ζήτησαν συγνώμη για το λάθος άσχετα αν δεν είχε υλοποιηθεί η συγκεκριμένη άσκοπη εργασία.
Πρόσφατα γνώρισα ένα πολύ καλό ιδιοκτήτη εξειδικευμένου συνεργείου, με κέρδισε κατ αρχήν ο τρόπος του στην συζήτηση που είχαμε και φυσικά η όλη εξυπηρέτηση και ο επαγγελματισμός του στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο, ναι τέτοιοι επαγγελματίες είναι ισάξιοι και ίσως και ανώτεροι από εξουσιοδοτημένα και σίγουρα πιο οικονομικοί.
Όλα λοιπόν είναι σχετικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε τι είναι καλύτερο. Το καλύτερο το αποφασίζουμε από μόνοι μας.
-
The Following 2 Users Say Thank You to Stefanos_Cool For This Useful Post:
individual (24-09-11), m-power_01 (01-02-10)
-
Η δικη μου αποψη παλι ειναι πως οπου κ αν πας το πιο σημαντικο ειναι να πεσεις σε σωστο μαστορα που σεβεται αυτο που κανει ,αρα να το κανει καλα.Επισης στην αντιπροσωπεια σιγουρα ειναι πιο ακριβα αρα για απλα πραγματα προτιμουμε συνεργεια εκτος δικτυου ,αλλα γνωστες των αυτοκινητων μας.Δεν παμε μονο για χαρη του κοστους,γιατι μπορει αν δεν ξερει ο καθε ενας που ασχολειτε με το αμαξι μας να το πληρωσουμε ακριβοτερα...Το μονο καλο στην αντιροσωπεια ειναι οτι εχεις κ την εγγυηση των ανταλλακτικων αλλα κ οτι σου σφραγιζουν το βιβλιαρακι για χρηση σου κατα την μεταπωληση.Τωρα η επιλογη ειναι προσωπικη κ θεμα τσεπης ειδικα στις μερες μας...
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP