Οι εργασιες φανοποιειου ειναι ενα εντελως ξεχωριστο κοματι και να εισαι σιγουρος οτι περα απο το οικονομικο οφελος που εχεις(μεγαλη διαφορα στη τιμη) οι "εξω" λυσεις ειναι και πολυ πιο αξιοπιστες.
Το οτι καποιος φοραει ποδια με ελικα δεν τον κανει και καλυτερο μαστορα απο ενα που φοραει φορμα... ασε που την τεχνη της "σφυρηλατησης" ελαχιστοι την γνωριζουν και ουτε καθονται να ασχοληθουν και να φανε τα χερια τους αφου η αντικατασταση ειναι η ευκολη λυση.
Προσωπικα ποτε δεν θα πηγαινα το αμαξι μου σε επισημη αντιπροσωπεια για τετοιου ειδους εργασιες εκτος και αν δεσμευομουνα απο την εγγυηση.
Φιλος τρακαρε και πηγε σε επισημο και του ειπαν οτι αυτοι ειναι οι μοναδικοι που εχουν καλιμπρα για Ε46... στην καλιμπρα το μονο που αλλαζει ειναι τα "δεσιματα" μερικων αυτοκινητων.
υγ. Πολλες φορες ο χρονος παραμονης για μια εργασια που ειναι μεγαλυτερος στα επισημα ειναι γιατι την δουλεια την "δινουν" αλλου...και αυτο σας το λεω μετα λογου γνωσεως.