Καλωσήρθατε στην εποχή του cloud computing...
Eν ολίγης χωρίς να ξέρω,γιατι σνομπάρω όσο δεν πάει κάθε τι i-κάτι, για μια πλειάδα λόγων, θα σας πω τι νομίζω βάσει του ορισμού.
Στο λεγόμενο cloud computing όλα θα γίνονται σε ένα περιβάλλον όπου τίποτα δεν θα σου ανήκει πραγματικά.
Ολα θα βρίσκονται σε servers (οπότε και θα εφαρμόζονται πολιτικές χρέωσης ευκολότερα) και τίποτα δεν θα κατεβαίνει στην συσκευή σου.Ακόμα και το λειτουργικό της συσκευής προσανατολίζονται να φορτώνει εξ'αποστάσεως.
Έτσι καταργούνται οι ανάγκες για μεγάλα αποθηκευτικά μέσα και προωθείται η εύκολη χρήση ανα πάσα στιγμή σε όποια συσκευή και αν έχεις όπου και να βρίσκεσαι (βασική προυπόθεση η λεγόμενη τηλεπικοινωνιακή ολοκλήρωση,όπου μια ip σε ακολουθεί παντού και ανα πάσα στιγμή,κάνοντας περιαγωγή απο wifi και sattelite σε επίγεια wimax δίκτυα, θα παρέχεται σύνδεση στο internet όπου και να στέκεσαι).Αυτό ίσως χρειαστεί μερικά χρόνια,αλλά θα γίνει σίγουρα,μιας και είναι αυτό που δουλεύεται αυτό τον καιρό.
Αυτή μου η προσέγγιση επιβεβαιώνεται και απο τη wiki
Δεν ξέρω ποιος το βλέπει θετικά,αλλά εγώ είμαι πολύ κατά...iCloud (the successor to MobileMe) is a cloud storage and cloud computing service[2][3][4] from Apple Inc. announced on June 6, 2011 at the Apple Worldwide Developers Conference (WWDC). The service allows users to store data such as music files on remote computer servers for download to multiple devices such as iPhones, iPods, iPads, and personal computers running Mac OS X or Microsoft Windows. It also replaces Apple's MobileMe program,[2][3][4] acting as a data syncing center for email, contacts, calendars, bookmarks, notes, to-do lists, and other data
Ο μόνος πραγματικός σκοπός του cloud computing για εμένα είναι οι εταιρίες να ελέγχουν και να χρεώνουν (πράγμα το οποίο δεν μπορούν και τόσο αυτή τη στιγμή,αν και το προσπαθούν...)
Αυτός είναι ο Δούρειος Ίππος κύριοι...Καλωσήρθατε στο matrix...![]()