Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 52

Θέμα: Χρήση κουκούλας

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κώστα, αν δημιουργηθεί αυτός ο μύκητας που λέγαμε προηγουμένως, αλλάζει και στην υφή (πχ γίνεται πιο τραχύ)το χρώμα ή απλά θολώνει οπτικά? Επίσης, τώρα το καλοκαίρι που δε βρέχει (συνεπώς η υγρασία είναι πολύ λιγότερη), πόσες μέρες μπορούμε να έχουμε την κουκούλα πάνω στο αυτοκίνητο με σχετική ασφάλεια? Φαντάζομαι περισσότερες από το χειμώνα, αλλά πόσο? Επειδή κι εγώ φοράω κουκούλα στην 320 και έχει τύχει να την αφήσω και 4 μέρες πάνω (εννοείται χωρίς να έχει βρέξει, ή να έχει μπει νερό στο εσωτερικό της), μπορεί να έχω πρόβλημα?

Τέλος, το κέρωμα παίζει καθόλου ρόλο στην προφύλαξη του βερνικιού από τον μύκητα αυτό?
    Άρη,

Δεν αλλάζει καθόλου η υφή όταν το χαϊδεύεις. Απλά βλέπεις τη θολούρα.

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άστην πάνω όσες μέρες θέλεις.

Να ξέρετε πάντως ότι γενικά οι φθηνές κουκούλες εγκλωβίζουν την υγρασία. Υπάρχουν σαφώς ποιοτικότερες λύσεις που δεν αφήνουν ίχνος υγρασίας, ακόμα και όταν ο καιρός είναι υγρός (πχ pancar).

Rides
    3

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Libanner Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάντως όποτε το αφήνω έξω το κουκουλώνω πάντα ολοι οι γείτονες θα με έχουν για γραφικό αλλά δε με νοιάζει.
    Το έχω κουκουλώσει και ελαφρός βρεγμένο (μέγα λάθος δε το ξανά κάνω) καλά σκονισμένο και ελαφρός λερωμένο το σκεπάζω συχνά,εδώ θέλει προσοχή να σέρνεις τι κουκούλα οσο λιγότερο γίνεται πάνω στο αμάξι.Έχω πλέον εκπαιδευτεί και τη βάζω μπαμ μπαμ με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις.Μέχρι στιγμής δε έχω παρατηρήσει κανένα θέμα σε χρώμα η Βερνίκι,μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει σίγουρα και η ποιότητα της κουκούλας.
    Βέβαια δε συνιστώ σε κανέναν να κάνει το ίδιο στο δικό
    Να συμπληρώσω στα παραπάνω οτι το έχω αφήσει σκεπασμένο μέχρι και 4 μήνες συνεχόμενους χωρίς να την βγάλω ούτε μια μέρα.Μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα της κουκούλας στο να μην έχεις προβλήματα με υγρασίες κτλ.

Rides
    3

Προεπιλογή

Εμενα η κουκουλα εχει δυο υποδοχες για να αεριζεται χωρις να μπαινει νερο οταν βρεχει.Βεβαια σχετικο ειναι αυτο,το παν ειναι η προσοχη η δικη μας ωστε να μην κανουμε ζημια στο χρωμα,τηρωντας αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω.

Rides
    0

Προεπιλογή

ολα τα χρονια σε ολα μου τα αυτοκινητα χρησιμοποιω κουκουλες και με ολες τις συνθηκες! οι μονες φορες που εχω δει ζημια απο την κουκουλα ειναι οταν πιασει αερας και η κουκουλα δεν εφαρμοζει σφιχτα πανω στο αυτοκινητο με αποτελεσμα το περα δωθε να δημιουργησει επιφανειακες γρατζουνιες στο βερνικι! απο τοτε το θεμα λυθηκε εχοντας ενα σχοινακι το οποιο το περναω κατω απο το αυτοκινητο και την σφιγγω για να ειναι ακινητη!

το παν ειναι να ειναι το αμαξι παντα πλυμενο(οχι βρεγμενο), αν εχει μονο σκονη να το περναμε ελαφρια με ενα ξεσκονοπανο(τυπου swifer) πριν το σκεπασουμε και επισης να μην σερνουμε την κουκουλα πανω στο χρωμα. οταν την βγαζω εχω ειδικο τροπο οπου ΔΕΝ ερχεται σε επαφη το μεσα με το εξω μερος της κουκουλας για να μην λερωνεται(ενωνουμε τις ακρες των 2 μακριων πλευρων και ξεκιναμε το τυλιγμα των 2 στενων πλευρων οπου θα καταληξουν στην οροφη και με τον ιδιο τροπο την ξαναβαζουμε). Η ολη διαδικασια κραταει μαξ 5 λεπτα!!

Rides
    0

Προεπιλογή Διορθωση υγρασιας στο χρωμα με εκθεση στον ηλιο

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανοίγω αυτό το θέμα, να δώσω ορισμένες σημαντικές οδηγίες σε εκείνους που "κουκουλώνουν" το αυτοκίνητό τους.

Αφορμή ήταν το σχετικά καινούριο Seat Leon που με μόνο 30.000 χλμ και μοντέλο του 2005, δεν δικαιολογούσε τη κατάσταση του βερνικιού του στα επίπεδα σημεία του (καπώ - ουρανός).

Το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στη (συνεχή) χρήση κουκούλας, πράγμα που βέβαια επιβεβαιώθηκε από τη κουβέντα που είχα με τον ιδιοκτήτη του λίγο αργότερα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το λέμε "ψώριασμα', διότι αν κοιτάξεις από τη σωστή γωνία και με το σωστό φωτισμό το βερνίκι φαίνεται εκτός από θαμπό ότι κάτι άλλο "δουλεύει" από μέσα. Είναι όλο ομοιόμορφο και πιο έντονο εκεί που πατάει καλά η κουκούλα (στο εμπρός σημείο του καπώ και του ουρανού).

Αυτό οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο: ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.

Το βερνίκι ως γνωστό έχει πόρους και πρέπει να αναπνέει. Σκεπάζοντάς το με μία αδιάβροχη κουκούλα, περιορίζουμε τον αέρα του.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, όταν έχει νοτιά ή βρέχει και αφήσουμε το αυτοκίνητο σκεπασμένο, ουσιαστικά φυλακίζουμε την υγρασία μεταξύ κουκούλας και βερνικιού. Το αποτέλεσμα είναι σιγά-σιγά να δημιουργείται πρόβλημα στο βερνίκι και να αρχίζει το θάμπωμα και αργότερα το ψώριασμα.

Προσοχή: Δυστυχώς το θάμπωμα αυτό ΔΕΝ γιατρέυεται με γυάλισμα. Το πρόβλημα πάει βαθιά (φτάνει και στο χρώμα) και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να διορθωθεί με αλοιφές. Μπορεί να γίνει καλύτερο, όχι όμως τέλειο. Η μόνη λύση είναι το βάψιμο.....και ποιος θέλει να πάει να βάψει ουρανό, καπώ???

Γι αυτό προσέχουμε τις μέρες που ο καιρός είναι βροχερός ή έχει νοτιά.
    Ξε-σκεπάζουμε το αυτοκίνητο αμέσως μετά τη βροχή και το αφήνουμε να αναπνεύσει. Το ξέρω ότι μπορεί να μας λερωθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο ...κακό. Βάζουμε τη κουκούλα ξανά όταν οι δρόμοι έχουν ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ εντελώς και φυσικά εννοείται ότι και το αυτοκίνητο και η κουκούλα μας πρέπει να είναι στεγνά.

Η κουκούλα μπορεί άφοβα να χρησιμοποιείται το καλοκαίρι και να προστατεύει το αυτοκίνητο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Προσοχή όμως τις ημέρες που βρέχει / έχει νοτιά.
    Εχω την εξης ερωτηση - απορια. Σε ενα χρωμα αυτοκινητου που εχει παθει ζημια απο την υγρασια με την χρηση κουκουλας μπορει να διορθωθει αυτη η ζημια με εκθεση για πολλες μερες σε καυτο ηλιο οπως ειναι το καλοκαιρι. Απλα δηλαδη σκεφτομαι οτι εφοσον ειναι υγρασια, να εξατμιστει, οταν εκτεθει το αυτοκινητο σε δυνατο ηλιο.

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο billt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχω την εξης ερωτηση - απορια. Σε ενα χρωμα αυτοκινητου που εχει παθει ζημια απο την υγρασια με την χρηση κουκουλας μπορει να διορθωθει αυτη η ζημια με εκθεση για πολλες μερες σε καυτο ηλιο οπως ειναι το καλοκαιρι. Απλα δηλαδη σκεφτομαι οτι εφοσον ειναι υγρασια, να εξατμιστει, οταν εκτεθει το αυτοκινητο σε δυνατο ηλιο.

Όχι δυστυχώς από τη στιγμή που έχει αλλειωθεί το βερνίκι από την υγρασία, δεν επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Η μόνη λύση είναι το βάψιμο.

7. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

billt (23-09-11)

Περιοχή
    Lagadas - greece
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανοίγω αυτό το θέμα, να δώσω ορισμένες σημαντικές οδηγίες σε εκείνους που "κουκουλώνουν" το αυτοκίνητό τους.

Αφορμή ήταν το σχετικά καινούριο Seat Leon που με μόνο 30.000 χλμ και μοντέλο του 2005, δεν δικαιολογούσε τη κατάσταση του βερνικιού του στα επίπεδα σημεία του (καπώ - ουρανός).

Το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στη (συνεχή) χρήση κουκούλας, πράγμα που βέβαια επιβεβαιώθηκε από τη κουβέντα που είχα με τον ιδιοκτήτη του λίγο αργότερα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το λέμε "ψώριασμα', διότι αν κοιτάξεις από τη σωστή γωνία και με το σωστό φωτισμό το βερνίκι φαίνεται εκτός από θαμπό ότι κάτι άλλο "δουλεύει" από μέσα. Είναι όλο ομοιόμορφο και πιο έντονο εκεί που πατάει καλά η κουκούλα (στο εμπρός σημείο του καπώ και του ουρανού).

Αυτό οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο: ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ.

Το βερνίκι ως γνωστό έχει πόρους και πρέπει να αναπνέει. Σκεπάζοντάς το με μία αδιάβροχη κουκούλα, περιορίζουμε τον αέρα του.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, όταν έχει νοτιά ή βρέχει και αφήσουμε το αυτοκίνητο σκεπασμένο, ουσιαστικά φυλακίζουμε την υγρασία μεταξύ κουκούλας και βερνικιού. Το αποτέλεσμα είναι σιγά-σιγά να δημιουργείται πρόβλημα στο βερνίκι και να αρχίζει το θάμπωμα και αργότερα το ψώριασμα.

Προσοχή: Δυστυχώς το θάμπωμα αυτό ΔΕΝ γιατρέυεται με γυάλισμα. Το πρόβλημα πάει βαθιά (φτάνει και στο χρώμα) και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να διορθωθεί με αλοιφές. Μπορεί να γίνει καλύτερο, όχι όμως τέλειο. Η μόνη λύση είναι το βάψιμο.....και ποιος θέλει να πάει να βάψει ουρανό, καπώ???

Γι αυτό προσέχουμε τις μέρες που ο καιρός είναι βροχερός ή έχει νοτιά.
    Ξε-σκεπάζουμε το αυτοκίνητο αμέσως μετά τη βροχή και το αφήνουμε να αναπνεύσει. Το ξέρω ότι μπορεί να μας λερωθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο ...κακό. Βάζουμε τη κουκούλα ξανά όταν οι δρόμοι έχουν ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ εντελώς και φυσικά εννοείται ότι και το αυτοκίνητο και η κουκούλα μας πρέπει να είναι στεγνά.

Η κουκούλα μπορεί άφοβα να χρησιμοποιείται το καλοκαίρι και να προστατεύει το αυτοκίνητο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Προσοχή όμως τις ημέρες που βρέχει / έχει νοτιά.
    για μενα ειναι η πιθανη καταργηση της κουκουλας καλυτερη
    Τι θα λεγες στη δικη μου περιπτωση: Το δικο μου ειναι σε κλειστο γκαραζ μεσα ουτε φως δεν μπαινει ετσι που ειναι οταν κλεινη το Γκαραζ μεσα Σκοταδι αλλα το θετικο απο τη κατασκευη και τοποθεσια του γκαραζ το χειμωνα ακομα και με παγωνιες μεσα ειναι σχετικα ζεστη το'χω διαπιστωση.
    Βεβαια το αμαξι ως στιγμης ειναι τακαρισμενο και αυτο που ηθελα να ρωτησω για την φυσικη σκονη που δημιουργειτε παντου το χω σκεπασμενο παντου με σεντονια Κρεβατιου,,,,,αεριζετε κανονικα στους Πορους?

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αν τα σεντόνια Γιώργη είναι μεταξωτά [όπως του Γιάννη], τότε λογικά δε θα χεις κανένα πρόβλημα υγρασίας.

Περιοχή
    Πειραιας
    Rides
    0

Προεπιλογή

ειμαι παθων στο παλιο μου αμαξι (κοκκινου χρωματος) , πανε 3 χρονια οταν ολο χαρα αγορασα αδιαβροχη κουκουλα με 65 ευρω, τον πρωτο χειμωνα καμαρωνα το αμαξι που το εβλεπα με την κουκουλα και εξω να ριχνει καρεκλες! και ελεγα κομπλε! ουτε λερωνετε ουτε τιποτα θα το ξεσκεπασω το ΣΚ να παω την εκδρομουλα μου , θα του κανω και ενα πλυσιμο την Δευτερα και ξανα κουκουλα μετα! , αμ δε! το επομενο καλοκαιρι παρατηρησα αυτην την θολουρα στο χρωμα ειδικα σε καπο ουρανο και πισω κολωνες προσπαθησα με αλοιφη να το "καθαρισω" αλλα δεν καθαριζε με τιποτα! μετα εμαθα οτι η ζημια ΔΕΝ επισκευαζετε παρα μονο με βαψιμο, ως παθων λοιπον θα πωκαι εγω ΟΧΙ κουκουλα το χειμωνα, οσο καλη και αν ειναι 1000 φορες ενα καλο κερι και πλυσιμο, παρα να ρισκαρεις ολικο βαψιμο του αυτοκινητου για να μην μπεις στον κοπο να πλυνεις 10 φορες παραπανω , και αντε μετα το εβαψες και αν δεν σου κανουν καλη δουλεια? οταν θα ερθει η στιγμη της πωλησης αντε να πεισεις τον υποψηφιο αγοραστη οτι το εβαψες λογο κουκουλας και οχι λογο τουμπας η δεν ξερω και εγω τι αλλο

11. The Following User Says Thank You to Bassakos For This Useful Post:

Monsta (23-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή Υγρασια στο χρωμα

Πως ακριβως φαινεται το χρωμα του αυτοκινητου οταν παθει ζημια απο υγρασια λογω χρησης κουκουλας ; Αυτο το θαμπωμα και η θολουρα που λετε τι ακριβως ειναι ; Στο αμαξι μου στο χρωμα του ουρανου φαινονται αν κοιταξεις απο συγκεκριμενη γωνια μαυριλες που δεν ειναι ομοιομορφες δηλαδη σε αλλα σημεια φαινεται κανονικα το χρωμα και σε αλλα σημεια φαινεται μαυρο και επισης σε μια περιοχη μαυρη υπαρχουν κηλιδες κανονικου χρωματος. Η υφη της επιφανειας δεν εχει αλλαξει.

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP