Θα κανονίσω να αλλάξω θερμοστάτη για 3η φορά μέσα σε 2 χρόνια.
ο λόγος είναι οτι΄''δείχνει'' να μένει ελάχιστα κολημένος ανοιχτός με αποτέλεσμα στα κρύα να μην μπορεί να ανεβάσει εύκολα θερμοκρασία λειτουργίας (85 βαθμούς) και η θερμοκρασία λαδιού να πιάνεται πιο γρήγορα απο τη θερμοκρασία νερού!!!
μέτά πο πολή ώρα (30 λεπτά) ίσως και περισσότερο και σε πολύ κίνηση το μοτέρ δείχνει 85-87 βαθμούς και με μια γκαζιά πέφτει στα 83-81.
σε εθνική με 6η και 90 ΧΛΜ η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και τους 69 - 70 βαθμούς!
όποτε αλλάζω θερμοστάτη η θερομοκρασία λειτουργίας του μοτέρ είναι πάντα 85-90 βαθμούς ( ο θερμοστάτης του si αναγράφει επάνω 85 βαθμούς). μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα αυτό το εύρος μεγαλώνει πολύ προς τα κάτω.
έχω καταλήξει οτι επειδή ο θερμοστάτης που φοράει είναι μηχανικός και όχι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος οτι πιθανότατα να έχει πρόβλημα και να ''χαλαρώνει'' το ελατήριο???
επίσης είδα οτι η BMW έχει αλλάξιε με νέο κωδικό και το κάλυμα του θερμοστάτη στο οποίο πάει και φωλιάζει και το έχω παραγγείλει και αυτό για να αλλαχτεί, ελπίζοτας να λυθεί το πρόβλημα.
ίσως αυτό να έχει προκαλέσει και αρκετά μοτέρ να καταρρέουν σε κρύες συνθήκες έντονης λειτουργίας. το κακό είναι οτι οι κάτοχοι τους δεν μπορούν να ξέρουν τι γίνεται αφού δεν έχουν όργανο θερμοκρασίας στο ταμπλό. έχει ένδειξη για υπερθέρμανση αλλά στην περίπτωσή μας γίνεται το αντίθετο. το μοτέρ παραμένει δηλαδή υπερβολικά κρύο. ευτυχώς το τιμονάκι που έχω με βοηθά(Performance)
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...mp_thermostat/
ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους τους κατόχους λοιπόν...