Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 66

Θέμα: Ζέσταμα

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Βολος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vasilis e30 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το ιδιο κανει και το δικο μου.ειδικα το χειμωνα με τα κρυα.
    Αυτο μου θυμιζει λερωμενη πεταλουδα αερα. Τουλαχιστον αυτο μου εκανε το Leon και με το που την καθαριζα, ολα ΟΚ. Και καθαρισμα εννοω, βγαλσιμο, καθαριστικο υγρο, επανατοποθετηση και ρυθμιση με το διαγνωστικο. Για ριξτε μια ματια.

Περιοχή
    ΧΙΟΣ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nfot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο μου θυμιζει λερωμενη πεταλουδα αερα. Τουλαχιστον αυτο μου εκανε το Leon και με το που την καθαριζα, ολα ΟΚ. Και καθαρισμα εννοω, βγαλσιμο, καθαριστικο υγρο, επανατοποθετηση και ρυθμιση με το διαγνωστικο. Για ριξτε μια ματια.
    οταν το βαλω μπροστα δουλευει 1100 στροφες και σταδιακα πεφτει γυρω στις 700,οσο ζεστενεται το μοτερ.αλλα οταν ξεκινησεις το νιωθει οτι κομπιαζει λιγο.μολις σηκωσει θερμοκρασια ολα οκ.

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιπόν για μας τους τουρμπάτους επιβάλεται το καλό ζέστα μα του κινητήρα μας, το οποίο αργεί ιδιαίτερα. Πόσο μάλλον και στα ατμοσφαιρικά και ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν θερμόμετρο λαδιού.

Αρχικά το ξεκινάω και το αφήνω σε απόλυτη ηρεμία μέχρι να πέσουν οι στροφές. Σχεδόν πάντα το αφήνω να δουλέψει σταματημένο 5 λεπτά και μετά ξεκινάω πολύ χαλαρά. Λόγω κυβικών και ροπής δεν ξεπερνώ ποτέ τις 1800 rpm. συγκεκριμένα μετά απο το 5λεπτο χρειάζομαι να κάνω γύρω στα 10-12 km για να πώ οτι ο δείκτης ξεκόλησε απο τους 70 βαθμούς. Έχει τύχει να κάνω την διαρομή Μαγούλα, Ελευσίνα, Σύνταγμα και να μην έχει ξεπεράσει τους 100 βαθμούς (θερμοκρασία σταθερής λειτουργίας 110-115 βαθμοί).

Ποτέ δεν πιέζουμε το αυτοκίνητο κρύο. Δεν αρκεί το νερό μόνο αλλά και το λάδι να ζεσταθεί το οποίο όπως προαναφέρθηκε χοντρικά θέλει 4-5 φορές παραπάνω χρόνο απο ότι το νερό.

Σε μένα μπορεί να είχατε παρατηρήσει λερωμένο το παγούρι του αυτοκινήτου κάποια στιγμή που είχα ανοχτό το καπό. 1.5-2 λεπτά αφού είχα ξεκινήσει το αυτοκίνητο (απο εντελώς κρύο) είπα να ανοίξω το παγούρι να δώ την στάθμη, την πρώτη μέρα που το πήρα. Το νερό είχε βράσει εντελώς και πετάχτηκε έξω απο το παγούρι. Αντίθετα το λάδι χρειάζεται αρκετό χρόνο.

Στους 4κύλινδρους κινητήρες έχει πιο πολύ νόημα να υπάρχει η ένδειξη θερμοκρασίας νερού, αν και του λαδιού θα ήταν ευπρόσδεκτη (είπαμε πως ότι γλυτώνουμε απο κόστος σημαίνει κέρδος για την τσέπη της εταιρίας). Στους εξακύλινδρους κινητήρες η ένδειξη νερού δεν έχει νόημα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους. Ο Kostadas που έχει και το τιμόνι performance (135i) αναφέρει πως η θερμοκρασία νερού φτάνει τους 118 βαθμούς σε χαλαρούς ρυθμούς.

Rides
    1

Προεπιλογή

Ακριβώς όπως τα λέτε είναι. Θα πρέπει πρώτα να ζεσταθεί το λάδι, και μετά μπορούμε να πλακώσουμε όσο θέλουμε τα αυτοκίνητά μας.

Όσον αφορά για το στις πόσες στροφές είναι καλό να το πηγαίνεις μέχρι να ζεσταθεί, προσωπικά την απάντηση αυτή θα πρέπει να την δώσει ο καθένας στον εαυτό του.. Ο κάθε ένας γνωρίζει καλύτερα το αυτοκίνητό του.. Εγώ πχ που έχω ένα 2,2 δεν ξεπερνάω τις 3000 στροφες, το γκάζι μέχρι να ζεσταθεί καλά το αμάξι δεν το πατάω παραπάνω απ'τη μισή διαδρομή του, και φυσικά δεν το αφήνω να ζορίζεται (πχ, αν ανεβαίνω μια ανηφόρα, προτιμάω να την ανεβώ χαλαρά με πρώτη, παρά είτε να το ζορίσω είτε να μαρσάρω πάρα πολύ).

Α και κάτι ακόμα.. Όπως είπε και ο Θωμάς, περιμένουμε πρώτα να πέσουν οι στροφές απ'το ρελαντί, και μετά φεύγουμε. (το λεγόμενο πρωϊνό που λέμε, που διαρκεί κάνα λεπτό το πολύ)

Περιοχή
    Βολος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vasilis e30 Εμφάνιση μηνυμάτων
    οταν το βαλω μπροστα δουλευει 1100 στροφες και σταδιακα πεφτει γυρω στις 700,οσο ζεστενεται το μοτερ.αλλα οταν ξεκινησεις το νιωθει οτι κομπιαζει λιγο.μολις σηκωσει θερμοκρασια ολα οκ.
    Σα να ψιλομπουκωνει, κανει ψιλοδοακοπες κτλ; Ακριβως αυτο εννοω. Κανε ενα καθαρισμο πεταλουδας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nfot : 01-02-10 στις 18:48

Rides
    1

Προεπιλογή

Φίλοι και εγώ περιμένω να πέσουν οι στροφές του κινητήρα και για τα πρώτα 20-30 λεπτά δεν το τσιτώνω.

Περιοχή
    ΧΙΟΣ
    Rides
    1

Προεπιλογή

μια απο τα ιδια και εγω.

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μπαινεις μεσα.
    Βαζεις ζωνη και συγχρονως τσακμακας το μοτερ.
    Συγυριζεις κινητο-τσιγαρα-σκατολοιδια.
    Βαζεις μουσικη και ξεκινας.
    Δε τσιμπας με κανεναν στο δρομο και πας χαλαρα μεχρι να πιασει το νερακι την θερμοκρασια του κρατοντας το μοτερ σου στη μεση του οριου περιστροφης.
    Μετα απενεργοποιεις ολα τα γκαβλιτσεκια και ξεκινας σαν ανθρωπος τα παντιλικακια σου πηγαινοντας στον προορισμο σου
    Απλα πραματα
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

9. The Following 2 Users Say Thank You to z3 2.2 For This Useful Post:

Stefanos_Cool (02-02-10), stratos (02-02-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπαινεις μεσα.
    Βαζεις ζωνη και συγχρονως τσακμακας το μοτερ.
    Συγυριζεις κινητο-τσιγαρα-σκατολοιδια.
    Βαζεις μουσικη και ξεκινας.
    Δε τσιμπας με κανεναν στο δρομο και πας χαλαρα μεχρι να πιασει το νερακι την θερμοκρασια του κρατοντας το μοτερ σου στη μεση του οριου περιστροφης.
    Μετα απενεργοποιεις ολα τα γκαβλιτσεκια και ξεκινας σαν ανθρωπος τα παντιλικακια σου πηγαινοντας στον προορισμο σου
    Απλα πραματα
    χαχαχαχ τι κατατοπιστικος!!!!!!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Προεπιλογή

Απόλυτα λογικό! Πληρωνουν παραπανω για να παρουν δυο πορτες λιγοτερες...ε ας εχουν κατι παραπανω! χαχαχα μην βαρατε και εγω κουπε εχω!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP