Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

91 60,67%
  • Nay(όχι)

24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

11 7,33%
Σελίδα 10 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 8910111220 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 91 έως 100 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έλα ρε Μπιλ και δε το βρισκα χθες βράδυ.

Άσε φίλος... Αν σου στείλω facebook από τις ξαδερφούλες μου στην φλόριντα θα πέσεις κάτω!!!

edit:
    Δεν δεχόμεθα pm για το συγκεκριμένο θέμα!!!

2. The Following User Says Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

Ptboul (28-09-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αν δεν είχα σπίτι εδώ και είχα ένα τρόπο να κάνω μια αρχή έξω, θα την είχα ήδη κάνει, γιατί βαρέθηκα το μπ@υρδέλλο αυτό που λέγεται Ελλάδα. Κατά προτίμηση στη Γερμανία, που έχει πραγματικά ποιότητα ζωής, μπύρες και λουκάνικα

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fanisk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και η παρεα μου καπως ετσι ειναι, τελευταια το συζηταμε πιο συχνα το να παμε εξω. Τωρα δεν εχουμε πολλες υποχρεωσεις και δεν φαινεται το προβλημα, αργοτερα ομως τι γινεται? Θα πληρωνουμε την καυλα του ΓΑΠ? και να φυγει ο ΓΑΠ, και η οικονομια να ανθισει.. τα μετρα θα μεινουν γιατι συμφερουν πολυ "κοσμο". Μακαρι να παμε, να ζησουμε μια καλη ζωη και να γυρισουμε Ελλαδα μονο για να μας θαψουν. Εκτος αν με καποιο μαγικο τροπο αλλαξουν ολα και δεν μεινουν τα μετρα για τα επομενα 100 χρονια. Τοτε ευχαριστως να μεινουμε εδω. Εχουμε τη ζωη μπροστα μας, δεν θελουμε να μας τη γ******ν.
    ΦάΝη πρόσεξε, αν πας US θα σε βρει ο ΓΑΠ που θα επιστρέψει σπίτι σε λίγο καιρό.

5. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

kplc16 (28-09-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bill987 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άσε φίλος... Αν σου στείλω facebook από τις ξαδερφούλες μου στην φλόριντα θα πέσεις κάτω!!!
    Been there, done that αγορίνα.

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Οσο λιγότεροι τόσο το καλυτερο !! θελουν να μας διωξουν απο την χωρα μας ? Μας αφανίζουν σιγά-σιγα ? Σενάριο ? Θα δείξει.Παντως η αλήθεια είναι οτι εχουμε ενα απο τα καλυτερα οικοπεδα στον κόσμο που μεχρι τωρα το εβλεπαν ως τοπο διακοπών.Τωρα που ξαφνικά ανακάλυψαν οτι εχει και μπικικίνια στο υπέδαφος !! Γ@ματα...!!
    Στο θεμα μας.Το 2000 σκεφτόμουν πολυ σοβαρά να την κανω για ΗΠΑ (N.Jersey) αλλα με κρατησε η άρρωστια του πατέρα μου που συνεχώς χειροτερευε και μιας και δεν εχω αλλα αδερφια επρεπε να μεινω για να βοηθήσω. Το μετανιωσα αλλα δεν γινοταν και διαφορετικά.
    Τωρα που σφιξαν οι κωλοι και δεν αναμενεται να χαλαρωσουν για τα επομενα 5-6 χρόνια αρχισα πάλι να το σκεφτομαι.Αλλα πλεον και εκει ειναι ποιο δυσκολα τα πράγματα και λογικά μια 7ετια-8ετία θα την φαμε μεχρι να ορθοποδήσουμε και να εχουμε μια ανετη ζωή γι'αυτό προτιμώ να κατσω στο μπουρδελο μας και να την παλεψω όσο μπορω.Και όπως λεει ο Σταματης υπαρχουν και τωρα ευκαιρίες ,όρεξη για δουλειά να έχεις !!!

8. The Following 2 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

katsaraios (28-09-11), Ptboul (28-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Εννοειται Ν Α Ι.

Συνεχως μετανοιωνω (και τωρα βεβαια πολυ περισσοτερο) που το 2002 που μου δοθηκε η ευκαιρια δεν εφυγα.....

Περιοχή
    Lagadas - greece
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας πούμε πως έχετε την ευκαιρία να φύγετε απο την Ελλάδα και να πάτε στην Αμερική.

Να δουλέψετε στον τομέα σας, με αμοιβή μεγαλύτερη απο αυτή έχετε αυτή τη στιγμή και ένα συμβόλαιο 5 χρόνια.

Το κόστος της ζωής εκεί είναι πάρα πολύ μικρότερο γενικά (σε όλα).

Ας υποθέσουμε πως θα εγκατασταθείτε σε μια μέτριου μεγέθους πόλη στον Βορρά.

Σπίτι, αυτοκίνητο, κόστος ζωής και διασκέδαση θα σας κοστίσουν το ενα τρίτο του μηνιαίου εισοδήματός σας.

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα μπορούν να σας εξασφαλίσουν μια σαν αυτή που λέμε καλή ζωή.
    Οχι πλούσια με κότερα και αεροπλάνα, καλή.
    Σαν να λέμε εδώ, αστική τάξη, αυτή που εξαφανίζεται σιγά σιγά.

Θα το κάνατε;

Επίσης θα ήθελα να ακούσω γιατί.

Η ψηφορορία είναι ανώνυμη.
    Ναι ειμαι ενας που Ψηφισα τωρα πως θα τοκανα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,
    αν,,,,,,,,,,,,,για ,,κει αμφιβαλω καπως γιατι απ'αυτα που ακουγωνται η κατασταση τους εγινε και ειναι ομοια με τη δικη μας τωρα.

Υ.Σ. Με τη Προηποθεση οτι σε κανα χρονο μολις αποταμειευα κατι θα γυριζα θα βουταγα το ΣΙ ΕΣ ΑΙΗ και θα οδηγουσα καρφι για την ολλανδια που απο κει με κοντεινερ σε καραβι και καπια ειδικη ναυλωση με την εταιρια ωστε στην διαδρομη με το κοντεινερ να ταξιδεψω και ο ιδιος με το καραβι (σε περιππτωση που βουλιαξει να χαθω και ο Ιδιος μεσα μαζι με το ΣΙ ΕΣ ΑΙΗ), Ετσι θα το πηγαινα στον Νεο Κοσμο ΔΕΝ μπορω να ζησω χωρις αυτο. αν,,,,αποτι Ξερω ειχα διαβαση τοις δυνατοτητες της ασφαλειας μου και συνεργαζετε με καπιες στην βορειο αμερηκη που θα μπορουσα οσο θα ανανεωνο εκει την καρτα παραμωνης περαν των 6 μηνων που δικαιουται καπιος τουριστικα να το κινω με γερμμ.πινακιδες οπως,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,στην ελλαδα.

11. The Following User Says Thank You to 850CSI For This Useful Post:

Stathis (29-09-11)

Περιοχή
    Lagadas - greece
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με ενδιαφέρει μια τέτοια γνώμη.
    Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στη μέση.

Ας πούμε πως η πολιτεία που θα μεταναστεύσεις είναι https://www.michigan.gov/
    Στο μιτσιγκαν ειναι η Πολιτεια που ζηταει για να μαζευουν μηλα το καλοκαιρι:θα πηγαινα αλλα να ειναι και η ΙΤΑΛΙΑ που ειναι και ΠΙΟ κοντα

Περιοχή
    Lagadas - greece
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από ότι μαθαίνω, η μόνη χώρα που προσφέρεται ακόμα γιά μετανάστευση ειναι η Αυστραλία. Εχει αξιόλογο ρυθμό ανάπτυξης και πολύ δομημένο τρόπο προσέλκυσης εργατικού δυναμικού σε πολλούς τομείς της οικονομίας της. Ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί στην Πρεσβεία της και να υποβάλει βιογραφικό, δεν πετάνε τίποτα στα σκουπίδια.

Στην ερώτηση του Σταμάτη, απαντάω αβίαστα ΝΑΙ. Με τέτοιες προυποθέσεις, δεν θα το σκεφτόμουνα καθόλου, ιδιαίτερα γιά μιά χώρα με κλίμα που δεν είναι τελείως διαφορετικό από της Ελλάδας. Στον Καναδά π.χ. ή στη Σουηδία δεν θα πήγαινα. Στην Αγγλία έχω κάνει φοιτητής, δεν θα καθόμουνα μόνιμα.

Μεγαλώνοντας, αξιολογεί κανείς λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Καλή η Ελλάδα με τα "τραπεζάκια έξω", τα ουζάκια, τα φραπεδάκια, τα φιλαράκια, τα γκομενάκια, τη Σαντορίνη και τη Μυτιλήνη αλλά όταν διακυβεύονται πλέον τα στοιχείωδη γιά την αξιοπρεπή διαβίωση ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά, πλήρωσαν φόρους κάθε μορφής, δεν έκλεψαν, δεν εξαπάτησαν και δεν έγλυψαν, τότε θέλοντας και μη, η μετανάστευση δεν είναι καθόλου προσβολή στο εθνικό ιδεώδες. Είναι προοπτική γιά μιά καλύτερη ζωή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους νεώτερους, που ίσως να μην πρόλαβαν ακόμα να κάνουν τη μλκια να επενδύσουν όλες τους τις οικονομίες γιά το σπίτι της οικογένειας ...

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Είμαι ένας απ' τους λίγους γραφικούς που ψήφισαν όχι. Οι λόγοι είναι απλοί:

1. Εδώ έχω ό,τι παρέλαβα από τους γονείς μου και ό,τι δημιούργησα με τον αδερφό μου και τη σύζυγό μου μέσα σε 12 χρόνια δουλειάς και μάλιστα σκληρής, όχι αεριτζήδικης. Έχω άλλα 30+ χρόνια εργασίας μπροστά μου, μόλις άρχισα να ζεσταίνομαι. Δεν πρόκειται να τα σκοτώσω όλα για να ξεκινήσω απ' την αρχή. Κι αν τα πράγματα έρθουν έτσι ώστε να χρειαστεί να ξεκινήσω απ' την αρχή, θα κάνω reset εδώ και όχι στη χώρα των Μάο-Μάο.

2. Δεν είμαι άνθρωπος που τo βάζει κάτω. Είμαι απίστευτα πεισματάρης, πολεμοχαρής ενώ όταν αδικούμαι γίνομαι κι αιμοδιψής.

3. Αυτό που ζούμε είναι ο θάνατος ενός σάπιου συστήματος. Τόσα χρόνια σιχαινόμουν αυτό που έβλεπα στις δημόσιες υπηρεσίες, στη νοοτροπία των νεοελλήνων, στην τηλεόραση, στο γήπεδο, στις διακοπές, στους δρόμους, στις πορείες, παντού. Σήμερα που ψοφάει, θα κάτσω και θα το απολαύσω live.

4. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα κάνω τα πάντα για να παραδώσω κάτι καλύτερο απο αυτό που παρέλαβα. Μέχρι στιγμής δεν ήμουν από τους αδικημένους σ' αυτή τη ζωή, αλλά δεν ήμουν ούτε και βολεψάκιας. Θέλω να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια, θέλω να λένε έναν καλό λόγο για τους γονείς τους όταν φύγουμε απ' αυτή τη ζωή. Θεωρώ πως το καλό της πατρίδας μου συνεπάγεται και το καλό της οικογενείας μου.

5. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης στον GAP μέχρι να σωθούμε. Αλλά θα τους ξεσκίσω όλους: GAP, Σαμαρά, Τσίπρα, Παπαρήγα, Καραντζαφέρη, Οικολόγους, Κουβέλη, Ντόρα, Σουφλιά, αναρχικούς, τον Μίκη, τη Μιμή, την κάθε δευτεράντζα τηλεπερσόνα, τον κάθε λεχρίτη μεγαλοδημοσιογράφο, τον κάθε δήθεν αντιστασιακό, τη γενιά του κωλοΠολυτεχνείου, τον κάθε μέντορα της νεοελληνικής αρχοντοβλαχιάς, τον κάθε ταρίφα που διπλοπαρκάρει, τον κάθε παπάρα μεγαλοσυνδικαλιστή που απεργεί, το κάθε αγανακτισμένο κομματόσκυλο που διαδηλώνει για το δίκιο του εργάτη/αγρότη/βολεμένου και μου γαμάει τη μέρα.

6. Αν δεν τα καταφέρουμε, να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τον πούλο και θα τους φορτωθείτε εσείς στην Αμερική, τη Γερμανία και την Αυστραλία. Κι αυτούς και τα τσογλάνια τους. Καλό κουράγιο με τους μαλάκες.

Ετούτη τη στιγμή ειλικρινά νιώθω σαν τον Edward Norton στο τέλος του Fight Club. Όλα καταρρέουν, εντούτοις με διακατέχει μια υποβόσκουσα αισιοδοξία. Everything is going to be fine.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 28-09-11 στις 11:13

15. The Following 13 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Bitz (27-01-13), Eleni (28-09-11), ghost-rider (28-09-11), hades7 (28-09-11), imolarot (28-09-11), joseph (28-09-11), katsaraios (28-09-11), nfot (28-09-11), Nikos (28-09-11), PANOS-E60 (28-09-11), pilot (28-09-11), Stathis (29-09-11), z3 2.2 (30-09-11)

Σελίδα 10 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 8910111220 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP