Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 48

Θέμα: αιτια ολων των κακων...

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο panos90 Εμφάνιση μηνυμάτων
    θα το γυρισουν ολοι στη θρησκεια

https://news247.gr/ellada/eidiseis/a...?fb_ref=recArt

μπορει να μου εξηγησει κανεις γιατι τετοια προστασια στην εκκλησια? πριν ειπαν δεν πειραζουν τους μισθους των κληρικων.. τωρα δεν πειραζουν τα ακινητα (ναους και δεν συμμαζευεται)..

τι οφελος εχει η κυβερνηση?
    Ψήφους.

Για τα χάλια του ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) εν τω μεταξύ έχει μεγάλη ευθύνη η Εκκλησία. Η ένταξη των κληρικών σε αυτό πριν από πέντε ή έξι χρόνια για τη χορήγηση εφάπαξ, έγινε χωρίς να δοθεί στο Ταμείο η περιουσία του Ταμείου των Κληρικών, η οποία παρέμεινε στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Αλλά είπαμε: Όλα αυτά τα ωραία γίνονται γιατί τα γράφει μάλλον η Αγία Γραφή.

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Νινο στον τομεα σου υπαρχει διαφανεια??
    εσυ και οι συναδελφοι σου "ξεπατωνεστε" ας μου επιτραπει η εκφραση με τοσα περιστατικα με κινδυνο την υγεια σας και οι γιατροι ξεσκιζουν τις σαρκες εκμεταλευομενοι την αιωνια διεφθαρμενη "δημοσια" υγεια".
    παραγεις εργο και ο "μαγκας" εισπρατει ωραια φακελακια.
    πες μου ομως ολοι αυτοι οι ανευ εργου δημοσιοι οργανισμοι,γραμματιες,υπηρ εσιες,,ως ποτε θα ειναι το "χερι" στην τσεπη μας επειδη το ρουσφετι πρεπει να φερει αποτελεσμα???
    εγω δεν ειδα καποια επιχειρηση ιδιωτικη να εχει υπαλληλους για να καθονται..
    αντιθετα τα "κρεμασμενα" σακακια στο δημοσιο ειναι γεγονος αναμφισβητητο.
    αυτους κατηγορει το ιδιωτικο μερος ,αλλα πιο πολυ αυτους που ξεχειλωσαν το "κρατος".

Υ.Γ πληρωνουμε φυλακες ανισοπεδων διαβασεων εκει που δεν περναει καν τρενο,σημερα μαλιστα εμαθα οτι τους ειχε δοθει και αυξηση..

Εγω προσωπικα δεν βλεπω πως θα αντεξουμε να μην εκραγουμε,μονο κοιταχτε μην αλληλοαρπαχτουμε εκει εξω που μας βγαζει το σοκ...

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

3. The Following 3 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

joseph (21-09-11), Nino (20-09-11), Ptboul (21-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Xαίρομαι για το παραπάνω ποστ φίλε Γιάννη και στο μεγαλύτερο βαθμό του είμαι απόλυτα σύμφωνος, όπως έχω δείξει άλλωστε και με πολλά ποστ μου στο παρελθόν.

Το δημόσιο στη χώρα αυτή είναι υπεράριθμο και απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από αργόσχολους, κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό.
    Δεν είναι όμως ούτε τόσο υπεράριθμο όσο θέλουν να μας παρουσιάζουν, ούτε οι άχρηστοι είναι τόσο πολλοί, αφού υπάρχουν πάμπολλοι τομείς, όπως αυτοί που ανέφερες (υγεία, εκπαίδευση κλπ) που είναι ιδιαίτερα κακοπληρωμένοι, ακόμα και με ιδιωτικά κριτήρια, και καλούνται να δεχθούν περικοπές μισθών και επιδομάτων που τις απειλούν με εξαθλίωση.
    Και μην ξεγελιέστε με τις δήθεν απολύσεις.
    Τους κακομοίρηδες και τους συμβασιούχους διώχνουν, τα δικά τους παιδιά δεν τα πειράζει κανείς, αντίθετα προσλαμβάνουν κι άλλους (πάνω από 20.000 προσλήψεις από την αρχή του έτους).
    Και αυτό που χρειάζεται στο δημόσιο δεν είναι απολύσεις.Είναι αξιοκρατία, δικαιοσύνη και σωστός καταμερισμός εργασίας που όσο κυβερνούν αυτοί που κυβερνούν, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
    Δεν μπορεί στην εφορία να είναι 10 υπάλληλοι των 3 χιλιάδων ευρώ που δεν κάνουν τίποτα και στο νοσοκομείο να είναι ένας νοσηλευτής (δημόσιος υπάλληλος είναι κι αυτός) των 1200 ευρώ για 40-50 ασθενείς !
    Και να κόβουμε μισθούς και στους 2 (τη στιγμή που ο ένας ήδη υποαμείβεται) και ο κοσμάκης να λέει καλά κάνει το κράτος!

Τη γνώμη μου για τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας την έχω ξαναγράψει, δεν είναι ανάγκη να επεκταθώ παρά μόνο να συνοψίσω πως δεν θεωρώ πως είναι σε καλύτερη μοίρα από το δημόσιο (δεν καταλογίζω ευθύνες φυσικά στους απλούς εργαζομένους, αλλά σε πολλά αφεντικά της ρεμούλας, του κρατικοδιαιτισμού και της εκμετάλλευσης).

Και μόνο όμως που μια κυβέρνηση-έκτρωμα στοχοποιεί τη μια ομάδα μετά την άλλη, αφήνοντας στην απ'έξω τους πραγματικά ισχυρούς (τράπεζες, μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ), θα έπρεπε να προβληματίσει πολύ κόσμο ο οποίος οφείλει να βρει ποια είναι αυτά που τον ενώνουν με τον συμπολίτη του και όχι ποια τον χωρίζουν.
    Όταν βγαίνουν κάποια γελοία υποκείμενα όπως ο υπουργός υγείας και βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τη στιγμή που διόρισε την ίδια του τη γυναίκα ως δ. υπάλληλο (https://kostasxan.blogspot.com/2011/...post_2876.html), ακόμα και ο πλέον αφελής πρέπει να καταλάβει με ποιους έχει να κάνει και πως ΚΑΝΕΝΑ μέτρο απ'όσα παίρνουν δεν είναι για το καλό της χώρας και των πολιτών της, αλλά εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά του μέσου πολίτη.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

5. The Following 4 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

joseph (21-09-11), Nino (09-05-13), Panos 316T (20-09-11), Ptboul (21-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

θα αναφέρω κάποια στοιχεία

έσοδα 50δις, έξοδα 70δις
    εισαγωγές 40δις, εξαγωγές 16δις
    εργατικό δυναμικό ιδιωτικού τομέα 1,5εκατ, ευρύτερου και δημόσιου τομέα 1,25εκατ

οποιοσδήποτε καλόπιστος βγάζει τα συμπεράσματά του

καθημερινά έχω συναλλαγές με οαεδ,ικα,επιθεώρηση εργασίας,διοικήσεις νοσοκομείων,υπαλλήλους νοσοκομείων και καλύτερα να μην ακούσετε τα μπινελίκια που ρίχνω...καλύτερα να μην πω για την ταλαιπωρία που τραβάει ο κοσμάκης

έχω συγγενείς δημοσίους υπαλλήλους, οι 2 στους 3 παραδέχονται ότι κάθονται...μάλιστα ο ένας που πραγματικά εργάζεται,μας περιγράφει απαράμιλλες ιστορίες τεμπελιάς και μούχλας

έχω δουλέψει 6 μήνες στην Δ' εφορία αθηνών...εντυπώσεις; αφήστε το...

να μιλήσουμε για παιδεία; βρείτε μία χώρα με τέτοιο μέγεθος παραπαιδείας
    να μιλήσουμε για 'δωρεάν υγεία';
    για πολεοδομία;
    για δεκο;
    εφορίες;

τις καθημερινές αλήθειες που αντιμετωπίζει ο έλληνας πολίτης στις συναλλαγές του με το δημόσιο δε μπορεί να τις διαστρεβλώσει κανείς

φυσικά υπάρχουν άνθρωποι στο δημόσιο που δουλεύουν,χαμένοι στο σάπιο σύστημα
    φυσικά υπάρχει μεγάλη διαφθορά στον ιδιωτικό τομέα και το γονίδιο της λαμογιάς στον έλληνα...αλλά υπάρχει και αλλού
    τουλάχιστον ας αναμορφωθεί το κράτος

7. The Following 2 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

Panos 316T (20-09-11), Ptboul (21-09-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    εκει εξω που μας βγαζει το σοκ...
    το δογμα του σοκ οποιος εχει χρονο ας δει και σε μικρο βιντεακι (search στο γουγλη)το καταπληκτικο αυτο βιβλιο.

Στα δικα μας τωρα, ουτε εγω διαφωνω στα περισσοτερα απο οσα γραψατε και τι ποιο εποικοδομητικο και ευχαριστο απο ενα διαλογο με φιλους σοβαρους ομιλητες που τεκμηριωνουν την αποψη τους και δεν εχουν προκαταληψη.
    Οταν εχουμε ενα μεγαλο αργοκινητο και υπεραμειβομενο δημοσιο τομεα σαν και το δικο μας παραλληλα σε μια οικονομια που δοκιμαζεται οι λυσεις ειναι αποτελεσμα οικονομικων μελετων και εφαρμογων και οχι γεωμετρικα σχηματα (οριζοντιες γραμμες απολυσης)
    Καταρχην μειωνουμε τις δαπανες και τις μισθολογικες ετσι στα ιδια τυπικα προσοντα να εχουμε τον ιδιο μισθο.
    Δεν μπορει ο φυλακας της ανισοπεδης υε κατηγορια να αμοιβεται με περισσοτερα απο ενα ανωτατο αξιωματικο (τυχαιο παραδειγμα).
    Αφου λοιπον ισοσταθμισουμε αυτες τις ανισοτητες,ασχετα ποια συντεχνιακα συμφεροντα θα θιγουν προχωραμε σε εκκαθαριση των υπηρεσιων με υπεραριθμο προσωπικο.
    Οχι ομως με απολυσεις ( που κατω και απο προυποθεσεις μπορει να αποδειχτουν τελειως ασυμφορες απο πλευρας αποζημιωσεων κλπ),αλλα με μεταταξεις.
    Ολοι μπορουν να χρησιμευσουν καπου και για χαρη της "οικονομιας' του χωρου ας μην το αναλυσω.
    Συγχωνευσεις οργανισμων,υπηρεσιων, διευθυνσεων και καταργηση αλλων.
    Καμια μα καμια προσληψη πλην των απολυτως απαραιτητων.
    Κινητρα για εθελουσια εξοδο.
    Αλλα και παλι και ολα αυτα να κανεις αν δεν κοπουν οι απαραδεκτες σπαταλες απο μεγαλο μεχρι μικρο, παλι στα ιδια ξαναγυρνας.
    Οι απολυσεις προκαλουν καταστροφη και εξαθλιωση,μελλοντικη παραβατικη συμπεριφορα και υφεση στην ηδη τραυματισμενη αγορα.
    Το σπουδαιοτερο ποιος θα κρινει και πως το ποιος θα απολυθει?
    Το απροσωπο υποτιθεται καταπρασινο ΑΣΕΠ?
    Οσοι εχουν εμπειρια απολυσης και την αμφιβολια του αυριο το καταλαβαινουν καλυτερα.
    Η γυναικα μου και μαζι με αυτην ολη η οικογενεια εχει τρεις φορες στην εικοσαχρονη εργασιακη της "ιστορια" εχει βιωσει παρομοια κατασταση,πιστεψτε με ειναι...τραγικο.
    Αξιοποιηση της περιουσιας πωληση οργανισμων( οχι ξεπουλημα) αλλα και καποια στον αιωνα τον απαντα θα πρεπει να διατηρουν το δημοσιο χαρακτηρα τους.
    Ποια? ολοι τα ξερουμε.
    ευχαριστω για τον χρονο σας
    να ξαναδωσω το lap top στο παιδι μου να διαβασει, ξερετε αυτα τα dvd που εδωσαν ειναι διαδραστικα και αν δεν εχεις συνδεση ιντερνετ δεν μπορεις να διαβασεις...
    να πω κατι?
    ασε θα πεσει το επιπεδο της συζητησης.

9. The Following 7 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

katsaraios (20-09-11), Panos 316T (20-09-11), PANOS-E60 (20-09-11), Ptboul (21-09-11), S8N (20-09-11), tamtamcafe (20-09-11), z3 2.2 (20-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το δογμα του σοκ οποιος εχει χρονο ας δει και σε μικρο βιντεακι (search στο γουγλη)το καταπληκτικο αυτο βιβλιο.

Στα δικα μας τωρα, ουτε εγω διαφωνω στα περισσοτερα απο οσα γραψατε και τι ποιο εποικοδομητικο και ευχαριστο απο ενα διαλογο με φιλους σοβαρους ομιλητες που τεκμηριωνουν την αποψη τους και δεν εχουν προκαταληψη.
    Οταν εχουμε ενα μεγαλο αργοκινητο και υπεραμειβομενο δημοσιο τομεα σαν και το δικο μας παραλληλα σε μια οικονομια που δοκιμαζεται οι λυσεις ειναι αποτελεσμα οικονομικων μελετων και εφαρμογων και οχι γεωμετρικα σχηματα (οριζοντιες γραμμες απολυσης)
    Καταρχην μειωνουμε τις δαπανες και τις μισθολογικες ετσι στα ιδια τυπικα προσοντα να εχουμε τον ιδιο μισθο.
    Δεν μπορει ο φυλακας της ανισοπεδης υε κατηγορια να αμοιβεται με περισσοτερα απο ενα ανωτατο αξιωματικο (τυχαιο παραδειγμα).
    Αφου λοιπον ισοσταθμισουμε αυτες τις ανισοτητες,ασχετα ποια συντεχνιακα συμφεροντα θα θιγουν προχωραμε σε εκκαθαριση των υπηρεσιων με υπεραριθμο προσωπικο.
    Οχι ομως με απολυσεις ( που κατω και απο προυποθεσεις μπορει να αποδειχτουν τελειως ασυμφορες απο πλευρας αποζημιωσεων κλπ),αλλα με μεταταξεις.
    Ολοι μπορουν να χρησιμευσουν καπου και για χαρη της "οικονομιας' του χωρου ας μην το αναλυσω.
    Συγχωνευσεις οργανισμων,υπηρεσιων, διευθυνσεων και καταργηση αλλων.
    Καμια μα καμια προσληψη πλην των απολυτως απαραιτητων.
    Κινητρα για εθελουσια εξοδο.
    Αλλα και παλι και ολα αυτα να κανεις αν δεν κοπουν οι απαραδεκτες σπαταλες απο μεγαλο μεχρι μικρο, παλι στα ιδια ξαναγυρνας.
    Οι απολυσεις προκαλουν καταστροφη και εξαθλιωση,μελλοντικη παραβατικη συμπεριφορα και υφεση στην ηδη τραυματισμενη αγορα.
    Το σπουδαιοτερο ποιος θα κρινει και πως το ποιος θα απολυθει?
    Το απροσωπο υποτιθεται καταπρασινο ΑΣΕΠ?
    Οσοι εχουν εμπειρια απολυσης και την αμφιβολια του αυριο το καταλαβαινουν καλυτερα.
    Η γυναικα μου και μαζι με αυτην ολη η οικογενεια εχει τρεις φορες στην εικοσαχρονη εργασιακη της "ιστορια" εχει βιωσει παρομοια κατασταση,πιστεψτε με ειναι...τραγικο.
    Αξιοποιηση της περιουσιας πωληση οργανισμων( οχι ξεπουλημα) αλλα και καποια στον αιωνα τον απαντα θα πρεπει να διατηρουν το δημοσιο χαρακτηρα τους.
    Ποια? ολοι τα ξερουμε.
    ευχαριστω για τον χρονο σας
    να ξαναδωσω το lap top στο παιδι μου να διαβασει, ξερετε αυτα τα dvd που εδωσαν ειναι διαδραστικα και αν δεν εχεις συνδεση ιντερνετ δεν μπορεις να διαβασεις...
    να πω κατι?
    ασε θα πεσει το επιπεδο της συζητησης.
    θα φέρω εγώ ένα παράδειγμα

διοικητής Θριασίου νοσοκομείου 1500 ευρώ
    κλήτηρας υπ. οικονομικών 2500 ευρώ

οι άνθρωποι είναι άσχετοι και άχρηστοι γι'αυτο και κάνουν οριζόντιες περικοπές

οι απολύσεις είναι τραγική κατάσταση για ολους τους ανθρώπους...αυτό που βιώνει ο ιδιωτικός τομέας είναι απερίγραπτο
    τα κλαματα και τα παρακάλια που αντιμετωπίζω καθημερινά έστω για μια 4ωρη εργασία με έχουν κάνει καταθλιπτικό

κάνω λοιπόν ένα ερώτημα που έχω κάνει πολλές φορές:
    είναι δικαιοσύνη για να διατηρούν με νύχια και με δόντια τη θέση τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, να απολύονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος που ζούσε με 600 και 700 ευρώ;;;
    δεν πρέπει σύμφωνα με το σύνταγμα να αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες με ίσους όρους;

πάντα φιλικά νινο

11. The Following User Says Thank You to stefm5 For This Useful Post:

tamtamcafe (20-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι ακομα και απολυσεις να γινουν παλι μειον θα ναι το ταμειο;
    Ηδη τα πρωτα δειγματα ηταν αρνητικα!
    Το βαρελι τους δεν εχει πατο!
    τούρμπο και πράσινα άλογα

13. The Following User Says Thank You to Panos 316T For This Useful Post:

Samaro (20-09-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων

Και αυτό που χρειάζεται στο δημόσιο δεν είναι απολύσεις.Είναι αξιοκρατία, δικαιοσύνη και σωστός καταμερισμός εργασίας που όσο κυβερνούν αυτοί που κυβερνούν, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
    Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ανισοτητα απο το να μεταχειριζεσαι σαν ισους, ανισους.
    Και δυστυχως, οδηγηθηκαμε σε αυτο στα πλαισια μια "λαϊκιζουσας" ισοτητας, οπου ο χειρουργος και ο οδηγος του λεωφορειου ειναι στον ιδιο κορβανα και οι δυο σαν δημοσιοι υπαλληλοι.
    Ναι πρακτικα και οι δυο μπορουν να σε σκοτωσουν.
    Αλλα ο ενας μπορει ΚΑΙ να σε σωσει.

Αυτο ειναι το τερας που πρεπει να πολεμηθει.
    Να γινει διαχωρισμος χρησημοτητας και αντιστοιχη ανταμοιβη.
    Αξιοκρατικα και οχι "δημοκρατικα".

15. The Following 6 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

alexm (20-09-11), Monsta (20-09-11), Nino (20-09-11), Panos 316T (20-09-11), S8N (20-09-11), tamtamcafe (20-09-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefm5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    θα φέρω εγώ ένα παράδειγμα

διοικητής Θριασίου νοσοκομείου 1500 ευρώ
    κλήτηρας υπ. οικονομικών 2500 ευρώ

οι άνθρωποι είναι άσχετοι και άχρηστοι γι'αυτο και κάνουν οριζόντιες περικοπές

οι απολύσεις είναι τραγική κατάσταση για ολους τους ανθρώπους...αυτό που βιώνει ο ιδιωτικός τομέας είναι απερίγραπτο
    τα κλαματα και τα παρακάλια που αντιμετωπίζω καθημερινά έστω για μια 4ωρη εργασία με έχουν κάνει καταθλιπτικό

κάνω λοιπόν ένα ερώτημα που έχω κάνει πολλές φορές:
    είναι δικαιοσύνη για να διατηρούν με νύχια και με δόντια τη θέση τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, να απολύονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος που ζούσε με 600 και 700 ευρώ;;;
    δεν πρέπει σύμφωνα με το σύνταγμα να αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες με ίσους όρους;

πάντα φιλικά νινο
    παντα φιλικα μιλαμε

ομως μπορουμε να διαφωνουμε...

<<Διοικητής σε Νοσοκομείο με οργανική δύναμη από
    400 κλίνες και άνω:
    1. Βασικός μηνιαίος μισθός – ΚΑΕ – 211 1.925,00 ¤
    2. Επίδομα θέση ευθύνης – ΚΑΕ – 215 1.092,00 ¤
    3. Έξοδα παράστασης και επίδομα πάγιων
    Οδοιπορικών εξόδων − ΚΑΕ – 229 2.178,00 ¤
    καντε σουμα...συν το οικογενειακο επιδομα (και αυτα ειναι τα νομιμα)

περισσοτερα
    https://www.3ype.gr/uploads/nomothes...b-28-11-05.pdf

δεν ειπα πουθενα για διατηρηση με νυχια και με δοντια ουτε ειχε προκυψει τετοιο θεμα ποτε.οσο για την ισοτητα ειναι μια μεγαλη μεγαλη κουβεντα...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 20-09-11 στις 21:28

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Panos 316T Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι ακομα και απολυσεις να γινουν παλι μειον θα ναι το ταμειο;
    Ηδη τα πρωτα δειγματα ηταν αρνητικα!
    Το βαρελι τους δεν εχει πατο!
    Αυτό δεν τους ενδιαφέρει !

Τον δικό μας πάτο θέλουνε !!

18. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

Panos 316T (21-09-11), tamtamcafe (20-09-11)

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP