Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefm5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    να γίνει και αυτό...οι συντάξεις του δημοσίου δεν είναι ανταποδοτικές, είναι αποτέλεσμα πελατειακής διαπραγμάτευσης..
    οι απολύσεις όμως είναι υποχρεωτικές...το μαγαζί δεν βγαίνει αλλιώς
    Ευτυχώς πάντως φίλε που για ΟΛΑ στην Ελλάδα φταίει το δημόσιο.

Μάλλον και για τη φοροδιαφυγή που αγγίζει το 90+% του ιδιωτικού τομέα και είναι η βασική απώλεια εσόδων για τη χώρα φταίει και εκεί ο δ.υπάλληλος.

Όπως όλα δείχνουν πάντως και μεγάλη μερίδα δ.υ. θα απολυθούν και οι μισθοί έχουν περικοπεί πολύ και θα περικοπούν κι άλλο και ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν στη συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΚΟ και γενικά το δημόσιο θα πάψει να είναι τόσο ασύμφορο όσο ήταν.
    Πιστεύει κανείς πως η χώρα θα πάει καλά?
    Εγώ πάλι όχι και εδώ είμαστε και θα τα δούμε όλα αυτά.

Και για να τα λέμε κι όλα, από τους παχυλούς (ομολογουμένως) μισθούς κάποιων αργόσχολων συντηρείται κατά κύριο λόγο η ελληνική οικονομία τόσα χρόνια.
    Εκτός και αν οι βασικοί πελάτες των κέντρων ψυχαγωγίας, των τουριστικών μερών, των μαγαζιών (ένδυσης, επίπλων κλπ) και πολλών ακόμα επιχειρήσεων ήταν ο ιδιωτικός υπάλληλος των 700 ευρώ ή ο συνταξιούχος του ΟΓΑ των 300.
    Μαζί με την πείνα που θα πέσει στο δημόσιο θα πέσει και στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δεν πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στο δημόσιο, σημαίνει όμως πως το ξεκαθάρισμα αυτό δεν θα φτιάξει από μόνο του την οικονομία αφού και ο ιδιωτικός τομέας πάσχει για τα καλά, αλλά και ότι θα βλάψει και τους ιδιώτες μιας και θα χάσουν την, μοναδική ίσως αγοραστική ομάδα στην οποία απευθύνονται.

Στο βούρκο της Ελλάδας όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και όλα είναι ένας κύκλος.
    Οι δ.υ. ήταν υπεράριθμοι και πολλοί δεν δούλευαν, αυτοί ήταν όμως που έριχναν το χρήμα στην αγορά και ζούσαν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Όσοι δεν το παραδέχονται εθελοτυφλούν.

Όσο πιο ψηλά πάμε όμως (πολιτικές ηγεσίες, πολυεθνικές, ξένα συμφέροντα κλπ) τόσο μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες αυτές και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.
    Όχι η μια μερίδα του πληθυσμού να τοποθετείται ενάντια στην άλλη, αφού καλώς ή κακώς, ο μόνος θιγμένος από όσα γίνονται είναι ο λαός και κανείς άλλος, ενώ παράλληλα η κατρακύλα της μιας κοινωνικής-οικονομικής ομάδας θα συμπαρασύρει σίγουρα και την άλλη.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευτυχώς πάντως φίλε που για ΟΛΑ στην Ελλάδα φταίει το δημόσιο.

Μάλλον και για τη φοροδιαφυγή που αγγίζει το 90+% του ιδιωτικού τομέα και είναι η βασική απώλεια εσόδων για τη χώρα φταίει και εκεί ο δ.υπάλληλος.

Όπως όλα δείχνουν πάντως και μεγάλη μερίδα δ.υ. θα απολυθούν και οι μισθοί έχουν περικοπεί πολύ και θα περικοπούν κι άλλο και ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν στη συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΚΟ και γενικά το δημόσιο θα πάψει να είναι τόσο ασύμφορο όσο ήταν.
    Πιστεύει κανείς πως η χώρα θα πάει καλά?
    Εγώ πάλι όχι και εδώ είμαστε και θα τα δούμε όλα αυτά.

Και για να τα λέμε κι όλα, από τους παχυλούς (ομολογουμένως) μισθούς κάποιων αργόσχολων συντηρείται κατά κύριο λόγο η ελληνική οικονομία τόσα χρόνια.
    Εκτός και αν οι βασικοί πελάτες των κέντρων ψυχαγωγίας, των τουριστικών μερών, των μαγαζιών (ένδυσης, επίπλων κλπ) και πολλών ακόμα επιχειρήσεων ήταν ο ιδιωτικός υπάλληλος των 700 ευρώ ή ο συνταξιούχος του ΟΓΑ των 300.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δεν πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στο δημόσιο, σημαίνει όμως πως το ξεκαθάρισμα αυτό δεν θα φτιάξει από μόνο του την οικονομία αφού και ο ιδιωτικός τομέας πάσχει για τα καλά, αλλά και ότι θα βλάψει και τους ιδιώτες μιας και θα χάσουν την, μοναδική ίσως αγοραστική ομάδα στην οποία απευθύνονται.

Στο βούρκο της Ελλάδας όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και όλα είναι ένας κύκλος.
    Οι δ.υ. ήταν υπεράριθμοι και πολλοί δεν δούλευαν, αυτοί ήταν όμως που έριχναν το χρήμα στην αγορά και ζούσαν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Όσοι δεν το παραδέχονται εθελοτυφλούν.

Όσο πιο ψηλά πάμε όμως (πολιτικές ηγεσίες, πολυεθνικές, ξένα συμφέροντα κλπ) τόσο μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες αυτές και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.
    Όχι η μια μερίδα του πληθυσμού να τοποθετείται ενάντια στην άλλη, αφού καλώς ή κακώς, ο μόνος θιγμένος από όσα γίνονται είναι ο λαός και κανείς άλλος, ενώ παράλληλα η κατρακύλα της μιας κοινωνικής-οικονομικής ομάδας θα συμπαρασύρει σίγουρα και την άλλη.
    και για την φοροδιαφυγή το δημόσιο φταίει φίλε μου...είναι υποχρέωσή του να την μαζέψει αλλά δεν το κάνει...εν μέρει γιατί έχει ανίκανους υπαλλήλους και εν μέρη γιατί χρηματίζονται

και κατ΄επέκταση φταίει γιατί δεν φορολογεί τα εισοδήματα στην πηγή, γιατί έχει πολύπλοκο φορολογικό σύστημα ειδικό για να την σκαπουλάρει κάποιος...το χειρότερο όμως είναι ότι ένα κράτος το οποίο δεν παρέχει καμία σοβαρή υπηρεσία στο λαό του, δε μπορεί να τον πείσει να πληρώνει φόρους

αλλά ας υποθέσουμε ότι έπιαναν ολόκληρη τη φοροδιαφυγή και δεν είχαμε έλλειμμα...δηλαδή πάνω κάτω 10 δις ευρώ επιπλέον έσοδα.
    είναι τίμιο και δίκαιο αντί να πηγαίνουν σε επενδύσεις, σε προνοιακές δαπάνες, να πηγαίνουν σε αργομισθίες,ρουσφέτια και πλεονάζον προσωπικό;;;

ναι, αν κοπεί ο δημόσιος τομέας και επιτέλους παράγουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, που σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να εξυπηρετούμε μόνοι μας το χρέος μας, τότε έχουμε ελπίδα σωτηρίας και τότε ίσως αποφασίσουν να μας κόψουν ένα μέρος του χρέους

3. The Following 7 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

DIMITr|S (18-09-11), gnx (19-09-11), joseph (19-09-11), Kostas_1 (19-09-11), Monsta (19-09-11), PANOS-E60 (18-09-11), S8N (18-09-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

εμεις τα εχουμε ξαναπει αρη, πολλες φορες...
    ωρες ωρες αρνεισαι να καταλαβεις οτι ο κομμοyνισμος απετυχε και δεν υπαρχει πια ουτε στη χωρα που τον γεννησε.
    μονο στην ελλαδα (και ειδικα μεσα σε καποια ΑΕΙ και ΤΕΙ) βρισκει ακομα υποστηρικτες.
    και αυτο το λεω διοτι οι αποψεις (που αναμφισβητητα με αρτιο τροπο και αψογο χειρισμο της γλωσσας παραθετεις), μου θυμιζουν αντιστοιχους κνιτες συμφοιτητες που ειχα πριν 20 και πλεον χρονια.
    γι αυτο δεν θα σχολιασω τιποτα επι της ουσιας, διοτι θα ηταν επαναληψη προηγουμενων συζητησεων.

σε αυτο που αναφερεις ομως, αληθεια απο που βρηκες ποσο ειναι η φοροδιαφυγη του ιδιωτικου τομεα, την οποια μαλιστα ανακυρησσεις στο 90+%???!!!
    ξερεις τα πραγματικα κερδη των εταιριων και τι απο αυτα δηλωνουν στον ισολογισμο τους?
    βασει ποιου στοιχειου 9+ στους 10 ειναι κλεφτες, και 1- συνεπης?

αλλα ακομα και ετσι να ειναι (που προφανεστατα ΔΕΝ ειναι), φυσικα ευθυνεται και ο κρατικος μηχανισμος και κατ΄επεκτασιν οι εντεταλμενοι δημοσιοι υπαλληλοι.
    εσυ ποιος νομιζεις οτι ευθυνεται?

5. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

joseph (19-09-11), Kostas_1 (19-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    εμεις τα εχουμε ξαναπει αρη, πολλες φορες...
    ωρες ωρες αρνεισαι να καταλαβεις οτι ο κομμοyνισμος απετυχε και δεν υπαρχει πια ουτε στη χωρα που τον γεννησε.
    μονο στην ελλαδα (και ειδικα μεσα σε καποια ΑΕΙ και ΤΕΙ) βρισκει ακομα υποστηρικτες.
    και αυτο το λεω διοτι οι αποψεις (που αναμφισβητητα με αρτιο τροπο και αψογο χειρισμο της γλωσσας παραθετεις), μου θυμιζουν αντιστοιχους κνιτες συμφοιτητες που ειχα πριν 20 και πλεον χρονια.
    γι αυτο δεν θα σχολιασω τιποτα επι της ουσιας, διοτι θα ηταν επαναληψη προηγουμενων συζητησεων.

σε αυτο που αναφερεις ομως, αληθεια απο που βρηκες ποσο ειναι η φοροδιαφυγη του ιδιωτικου τομεα, την οποια μαλιστα ανακυρησσεις στο 90+%???!!!
    ξερεις τα πραγματικα κερδη των εταιριων και τι απο αυτα δηλωνουν στον ισολογισμο τους?
    βασει ποιου στοιχειου 9+ στους 10 ειναι κλεφτες, και 1- συνεπης?

αλλα ακομα και ετσι να ειναι (που προφανεστατα ΔΕΝ ειναι), φυσικα ευθυνεται και ο κρατικος μηχανισμος και κατ΄επεκτασιν οι εντεταλμενοι δημοσιοι υπαλληλοι.
    εσυ ποιος νομιζεις οτι ευθυνεται?
    Στάθη ο κομ*****σμός καλά έκανε και απέτυχε, εμένα δεν καταλαβαίνω γιατί μου το λες.
    Η Ελλάδα που έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μήπως είχε κομ*****σμό και δεν το κατάλαβα?
    Είπε κανείς τίποτα υπέρ του κομ*****σμού?

Εγώ ούτε κνίτης είμαι ούτε έχω κάνει χαρακτηρισμούς για κανένα και τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις.
    Και ναι, αν θες να πούμε αλήθειες Στάθη, εδώ μέσα εκφράζονται συχνά πυκνά ακραία φιλελεύθερες απόψεις εναντίον οποιασδήποτε δημόσιας πρωτοβουλίας (όχι επειδή τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν δουλεύει σωστά, αλλά επειδή είναι δημόσια, λες και η Deutsche Bank δεν είναι δημόσια!) και υπερ οποιασδήποτε επίσης ιδιωτικής.
    Αυτά όμως μόνο εδώ μέσα λέγονται (άντε και σε κανα συνέδριο του ΣΕΒ και ίσως και στο φόρουμ των φερράρι-πόρσε στα οποία όμως δεν είμαι μέλος και δεν μπορώ να μιλήσω μετα βεβαιότος), σε κανένα άλλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (αυτό ως απάντηση των όσων λέγονται "μόνο στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ").

Εγώ αποζητώ μια ισορροπία στην κοινωνία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και εκεί βρίσκεται το κλειδί μιας σοβαρής οικονομίας κατά τη γνώμη μου.
    Δεν είμαι κομ*****στής και διαφωνώ εις βάθος με την κομ*****στική θεωρία της οικονομίας που σχετίζεται με τον απόλυτο κρατισμό, αλλά είμαι εξίσου αντίθετος και στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση του κράτους και στις νεοφιλελεύθερες μπούρδες, αφού ο ιδιωτισμός εκ της φύσης του αποσκοπεί στο κέρδος και αν δεν υπάρχει ένα σοβαρό κράτος να ελέγξει την τάση αυτή, τότε το κέρδος μετατρέπεται σε αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση.
    Όπως ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και το 90% προέρχεται τόσο από ποσοστά που ακούγονται κατά καιρούς από εφορίες, οικονομολόγους κλπ, όσο και πό την προσωπική εμπειρία τόσο εμένα όσο και του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού.
    Ας πούμε πως είναι υπερβολικό (που αν μιλάμε έστω και για περιπτώσεις ελάχιστης φοροδιαφυγής δεν είναι), πιστεύεις Στάθη πως πράγματι ο Μ.Ο. των μισθών των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας είναι στα όρια της φτώχιας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών?
    Πάρε όμως και μερικά στοιχεία να μην μιλάμε στον αέρα:
    η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην παραοικονομία στη ζώνη του ΟΟΣΑ με ποσοστό 29,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ.https://lamogianews.blogspot.com/201...post_8509.html.

Εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν τομέα Στάθη και εν τέλει δεν έχω προσωπικά οφέλη ούτε από το δημόσιο ούτε από τιν ιδιωτικό τομέα, γι'αυτό και μπορώ να είμαι αρκετά πιο αντικειμενικός από πολλούς που εντάσσονται είτε στον ένα είτε στον άλλο.
    Αν κάποιοι νομίζουν (πιθανόν να ανήκεις κι εσύ σε αυτούς) πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται ο δημόσιος τομέας, καλά κάνουν (όπως και όσοι πιστεύουν το ίδιο για τον ιδιωτικό).
    Αυτό δε σημαίνει πως όποιος διαφωνεί πρέπει να είναι κομ*****στής ή δ.υ.!
    Και επαναλαμβάνω, ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί δραματικά όπως όλα δείχνουν, αν η οικονομία όμως συνεχίζει να παραπαίει τότε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος?
    Παρακάτω, ναι συμφωνώ πως η μη πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ευθύνη του κράτους.
    Όταν όμως οι περισσότεροι απ'όσους χρωστούν τη μερίδα του λέοντος στην εφορία είναι μεγαλοχρηματοδότες και συνεργάτες των κυβερνήσεων, τότε πως περιμένουμε από τον κάθε ευσυνείδητο εργαζόμενο (η μειοψηφία σίγουρα αλλά υπάρχουν κι αυτοί) να κάνει σωστά τη δουλειά του?
    Και για όσους τους φαίνονται όλα αυτά υπερβολές, ας τους θυμίσω με ποιον τρωγόπινε ο ΓΑΠ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές (Μπόμπολα) και σε ποιον ο τέως υπουργός οικονομικών ευνόησε επανειλημμένα (Ραπτόπουλο-express service).https://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113591
    Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν άπειρα και δείχνουν περίτρανα πόσο διεφθαρμένη είναι η ηγεσία της χώρας, αλλά και πόσο κρατικοδίαιτοι είναι οι ισχυρότεροι οικονομικά ιδιώτες της χώρας.

Τέλος, να υπενθυμίσω σε όσους πιθανόν δεν θυμούνται, πως η παγκόσμια κρίση το 2008 δεν ξεκίνησε από κανένα κράτος, κανένα δημόσιο τομέα, καμία χώρα, αλλά από την κατέρρευση της ιδιωτικής Lehman Brothers και της προσπάθειας του κράτους των ΗΠΑ να την στηρίξει, κάτι που συμπαρέσυρε και το ίδιο όπως και ολόκληρο τον πλανήτη.
    Φυσικά, οι ιδιώτες ποτέ δεν θα έκαναν κάτι αντίστοιχο για κανένα κράτος, παρά μόνο θα κοιτούσαν πως να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερο από την κατάρρευσή του, κάτι που γίνεται ξεκάθαρα στην Ελλάδα.
    Γιατί δεν έκαναν όμως το ίδιο και τα κράτη, που ρίσκαραν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να σώσουν ιδιωτικά κεφάλαια?

Εν τέλει, συμφωνώ στην κάθαρση του δημόσιου τομέα.
    Διαφωνώ σφόδρα στο σκεπτικό πως ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα του δημοσίου τομέα, αλλά και στο ότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι υγιής και πληρώνει τα σπασμένα του δημοσίου.
    Ίδιο χάλι πάνω κάτω επικρατεί κι εκεί.

Μακάρι ειλικρινά η χώρα να προόδευε με τις απολύσεις στο δημόσιο, τις σορηδόν ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και σε τομείς όπου καθιστούν εθνικό πλούτο (ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια και ό,τι άλλο σκαρφίζεται σε εβδομαδιαία πλέον βάση η κυβέρνηση.

Όλα αυτά όμως όχι μόνο δεν θα αποτρέψουν την παταγώδη πτώχευση της χώρας, αλλά θα τη θέσουν εντελώς ανυπεράσπιστη και απογυμνωμένη από οποιοδήποτε εθνικό πλούτο στα χέρια των ισχυρών του πλανήτη, που θα έχουν επιτύχει στο πρώτο τους πείραμα το οποίο και θα εφαρμόσουν μετέπειτα σε πλήθος πολλών ακόμα χωρών.

Το ζήτημα είναι πολύ πιο βαθύ απ'όσο κοντόφθαλμα και απλοϊκά το αντιμετωπίζουν κάποιοι.
    Βλέποντας προβλήματα (υπαρκτά οπωσδήποτε) όπως ο δημόσιος τομέας, η φοροδιαφυγή κλπ και στεκόμενοι εκεί είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.
    Και εκεί είναι που ποντάρουν οι κυβερνώντες.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

7. The Following 15 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

Andreas_E92 (19-09-11), bill_m3 (19-09-11), DIMITr|S (19-09-11), joseph (19-09-11), katsaraios (18-09-11), Konstantinos E60 (19-09-11), Kostas_1 (19-09-11), kplc16 (19-09-11), m-power_01 (19-09-11), Monsta (19-09-11), nikos1400 (19-09-11), Nino (19-09-11), Ptboul (19-09-11), S8N (18-09-11), Stathis (18-09-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

θα τη θέσουν εντελώς ανυπεράσπιστη και απογυμνωμένη από οποιοδήποτε εθνικό πλούτο στα χέρια των ισχυρών του πλανήτη,
    καλα δεν πιστευω να νομιζουν πολλοι οχι μονο στο φορουμ αλλα σε ολη την κοινωνια οτι μπορει να γινει το αντιθετο.
    αλλιως θα ειχε αποδειχτει σε πολλες κρισιμες ιστορικα στιγμες που δοθηκε η ευκαιρια αλλα φυσικα "αρχειοθετηθηκε" λογω συγκερασμου αποφασεων ανευθυνων και εξαρτημενων ταγων...

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    1

Προεπιλογή

Στάθη ο κομ*****σμός καλά έκανε και απέτυχε, εμένα δεν καταλαβαίνω γιατί μου το λες.
    Η Ελλάδα που έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μήπως είχε κομ*****σμό και δεν το κατάλαβα?
    Είπε κανείς τίποτα υπέρ του κομ*****σμού?

Εγώ ούτε κνίτης είμαι ούτε έχω κάνει χαρακτηρισμούς για κανένα και τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις.
    Και ναι, αν θες να πούμε αλήθειες Στάθη, εδώ μέσα εκφράζονται συχνά πυκνά ακραία φιλελεύθερες απόψεις εναντίον οποιασδήποτε δημόσιας πρωτοβουλίας (όχι επειδή τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν δουλεύει σωστά, αλλά επειδή είναι δημόσια, λες και η Deutsche Bank δεν είναι δημόσια!) και υπερ οποιασδήποτε επίσης ιδιωτικής.
    Αυτά όμως μόνο εδώ μέσα λέγονται (άντε και σε κανα συνέδριο του ΣΕΒ και ίσως και στο φόρουμ των φερράρι-πόρσε στα οποία όμως δεν είμαι μέλος και δεν μπορώ να μιλήσω μετα βεβαιότος), σε κανένα άλλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (αυτό ως απάντηση των όσων λέγονται "μόνο στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ").

Εγώ αποζητώ μια ισορροπία στην κοινωνία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και εκεί βρίσκεται το κλειδί μιας σοβαρής οικονομίας κατά τη γνώμη μου.
    Δεν είμαι κομ*****στής και διαφωνώ εις βάθος με την κομ*****στική θεωρία της οικονομίας που σχετίζεται με τον απόλυτο κρατισμό, αλλά είμαι εξίσου αντίθετος και στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση του κράτους και στις νεοφιλελεύθερες μπούρδες, αφού ο ιδιωτισμός εκ της φύσης του αποσκοπεί στο κέρδος και αν δεν υπάρχει ένα σοβαρό κράτος να ελέγξει την τάση αυτή, τότε το κέρδος μετατρέπεται σε αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση.
    Όπως ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και το 90% προέρχεται τόσο από ποσοστά που ακούγονται κατά καιρούς από εφορίες, οικονομολόγους κλπ, όσο και πό την προσωπική εμπειρία τόσο εμένα όσο και του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού.
    Ας πούμε πως είναι υπερβολικό (που αν μιλάμε έστω και για περιπτώσεις ελάχιστης φοροδιαφυγής δεν είναι), πιστεύεις Στάθη πως πράγματι ο Μ.Ο. των μισθών των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας είναι στα όρια της φτώχιας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών?
    Πάρε όμως και μερικά στοιχεία να μην μιλάμε στον αέρα:
    η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην παραοικονομία στη ζώνη του ΟΟΣΑ με ποσοστό 29,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ.https://lamogianews.blogspot.com/201...post_8509.html.

Εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν τομέα Στάθη και εν τέλει δεν έχω προσωπικά οφέλη ούτε από το δημόσιο ούτε από τιν ιδιωτικό τομέα, γι'αυτό και μπορώ να είμαι αρκετά πιο αντικειμενικός από πολλούς που εντάσσονται είτε στον ένα είτε στον άλλο.
    Αν κάποιοι νομίζουν (πιθανόν να ανήκεις κι εσύ σε αυτούς) πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται ο δημόσιος τομέας, καλά κάνουν (όπως και όσοι πιστεύουν το ίδιο για τον ιδιωτικό).
    Αυτό δε σημαίνει πως όποιος διαφωνεί πρέπει να είναι κομ*****στής ή δ.υ.!
    Και επαναλαμβάνω, ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί δραματικά όπως όλα δείχνουν, αν η οικονομία όμως συνεχίζει να παραπαίει τότε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος?
    Παρακάτω, ναι συμφωνώ πως η μη πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ευθύνη του κράτους.
    Όταν όμως οι περισσότεροι απ'όσους χρωστούν τη μερίδα του λέοντος στην εφορία είναι μεγαλοχρηματοδότες και συνεργάτες των κυβερνήσεων, τότε πως περιμένουμε από τον κάθε ευσυνείδητο εργαζόμενο (η μειοψηφία σίγουρα αλλά υπάρχουν κι αυτοί) να κάνει σωστά τη δουλειά του?
    Και για όσους τους φαίνονται όλα αυτά υπερβολές, ας τους θυμίσω με ποιον τρωγόπινε ο ΓΑΠ λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές (Μπόμπολα) και σε ποιον ο τέως υπουργός οικονομικών ευνόησε επανειλημμένα (Ραπτόπουλο-express service).https://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113591
    Παραδείγματα τέτοια υπάρχουν άπειρα και δείχνουν περίτρανα πόσο διεφθαρμένη είναι η ηγεσία της χώρας, αλλά και πόσο κρατικοδίαιτοι είναι οι ισχυρότεροι οικονομικά ιδιώτες της χώρας.

Τέλος, να υπενθυμίσω σε όσους πιθανόν δεν θυμούνται, πως η παγκόσμια κρίση το 2008 δεν ξεκίνησε από κανένα κράτος, κανένα δημόσιο τομέα, καμία χώρα, αλλά από την κατέρρευση της ιδιωτικής Lehman Brothers και της προσπάθειας του κράτους των ΗΠΑ να την στηρίξει, κάτι που συμπαρέσυρε και το ίδιο όπως και ολόκληρο τον πλανήτη.
    Φυσικά, οι ιδιώτες ποτέ δεν θα έκαναν κάτι αντίστοιχο για κανένα κράτος, παρά μόνο θα κοιτούσαν πως να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερο από την κατάρρευσή του, κάτι που γίνεται ξεκάθαρα στην Ελλάδα.
    Γιατί δεν έκαναν όμως το ίδιο και τα κράτη, που ρίσκαραν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να σώσουν ιδιωτικά κεφάλαια?

Εν τέλει, συμφωνώ στην κάθαρση του δημόσιου τομέα.
    Διαφωνώ σφόδρα στο σκεπτικό πως ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα του δημοσίου τομέα, αλλά και στο ότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι υγιής και πληρώνει τα σπασμένα του δημοσίου.
    Ίδιο χάλι πάνω κάτω επικρατεί κι εκεί.

Μακάρι ειλικρινά η χώρα να προόδευε με τις απολύσεις στο δημόσιο, τις σορηδόν ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και σε τομείς όπου καθιστούν εθνικό πλούτο (ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια και ό,τι άλλο σκαρφίζεται σε εβδομαδιαία πλέον βάση η κυβέρνηση.

Όλα αυτά όμως όχι μόνο δεν θα αποτρέψουν την παταγώδη πτώχευση της χώρας, αλλά θα τη θέσουν εντελώς ανυπεράσπιστη και απογυμνωμένη από οποιοδήποτε εθνικό πλούτο στα χέρια των ισχυρών του πλανήτη, που θα έχουν επιτύχει στο πρώτο τους πείραμα το οποίο και θα εφαρμόσουν μετέπειτα σε πλήθος πολλών ακόμα χωρών.

Το ζήτημα είναι πολύ πιο βαθύ απ'όσο κοντόφθαλμα και απλοϊκά το αντιμετωπίζουν κάποιοι.
    Βλέποντας προβλήματα (υπαρκτά οπωσδήποτε) όπως ο δημόσιος τομέας, η φοροδιαφυγή κλπ και στεκόμενοι εκεί είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.
    Και εκεί είναι που ποντάρουν οι κυβερνώντες.
    ρωτάς αν εδώ έχουμε κομμουνισμό...
    λοιπόν είμαστε ένα κράτος που το μισό παραγωγικό δυναμικό απασχολείται στο δημόσιο, ναι το μισό...αν ψάξεις παγκοσμίως δεν υπάρχει άλλη καπιταλιστική χώρα που να συμβαίνει αυτο
    δικαίως ονομαζόμαστε η τελευταία σοβιετία και δικαίως καταρρέουμε...

εκφράζουμε φιλελεύθερες απόψεις αρκετοί και ξέρεις γιατί;
    γιατί ποτέ μεταπολεμικά δεν έχει υπάρξει φιλελεύθερη πολιτική με ελάχιστες εξαιρέσεις
    και πως να υπάρξει αφού ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι αριστερόστροφο; τα γνωστά κόμματα είναι από λίγο αριστερά έως πολύ αριστερά γι αυτό όλα αυτα τα χρόνια της μεταπολίτευσης χτίστηκε αυτό το κράτος-τέρας

χτυπιούνται όλοι για τις 'φιλελεύθερες πολιτικές' των κυβερνήσεων αλλά μάλλον δεν ξέρουν καν τί είναι φιλελευθερισμός...γιατί αν ήξεραν θα έβλεπαν ότι αυτό που εφαρμόζεται στην ελλάδα είναι βαθύς κρατισμός...φορολαγνεία,τερ άστιο δημόσιο,εξοντωτική παρέμβαση του κράτους σε κάθε δραστηριότητα

κανείς δε θέλει τη χώρα του οικονομικό φαρ ουέστ...αλλά το κράτος δε μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία,δεν έχει την πληροφόρηση ούτε τις ικανότητες...δε μπορεί να πνίγει κάθε οικονομική δραστηριότητα.
    το κράτος πρέπει να παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως πχ ασφάλεια,παιδεία,υγεία και να παρεμβαίνει στην αγορά όπου υπάρχουν στρεβλώσεις, όχι να δημιουργεί στρεβλώσεις

χρειαζόμαστε ένα κράτος έξυπνο και ευέλικτο που θα συνεπικουρεί τον ιδιωτικό τομέα στην παραγωγή πλούτου

ανέφερες την κατάρρευση της Lehman Brothers και στην συνέχεια την τεράστια βοήθεια στο τραπεζικό σύστημα από το κράτος των ΗΠΑ...αυτό ήταν φιλελεύθερη πολιτική; να σώζεις χρεωκοπημένες επιχειρήσεις ή στο τέλος να τις κρατικοποιείς εις βάρος των φορολογούμενων; επικρατεί κρατισμός παντού

10. The Following 2 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

joseph (19-09-11), Κωνσταντίνος (19-09-11)

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Είναι πάρα μα πάρα πολύ άρρωστο το καθεστώς αυτό (και η λογική που έχει δημιουργήσει).
    Το ότι οι Δ/Υ είναι κινητήριος οικονομικός μοχλός. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.
    Οι Δ/Υ είναι το κύριο μέρος της Ολλανδικής ασθένειας απο την οποία πάσχουμε.
    Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.
    Και όχι "δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι". Σταματήστε πια αυτή την καραμέλα. Δεν κατηγόρησε κανείς τους ίδιους. Αυτούς που τους δημιούργησαν μεμφόμαστε.
    Τώρα δυστυχώς για να σωθούμε πρέπει να θυσιαστούν κάποιοι.
    Sad but true.

12. The Following 8 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

bill_m3 (18-09-11), DIMITr|S (18-09-11), joseph (19-09-11), Kostas_1 (19-09-11), Monsta (19-09-11), nikos1400 (19-09-11), Stathis (18-09-11), stefm5 (18-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Κωνσταντίνος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι πάρα μα πάρα πολύ άρρωστο το καθεστώς αυτό (και η λογική που έχει δημιουργήσει).
    Το ότι οι Δ/Υ είναι κινητήριος οικονομικός μοχλός. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.
    Οι Δ/Υ είναι το κύριο μέρος της Ολλανδικής ασθένειας απο την οποία πάσχουμε.
    Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.
    Και όχι "δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι". Σταματήστε πια αυτή την καραμέλα. Δεν κατηγόρησε κανείς τους ίδιους. Αυτούς που τους δημιούργησαν μεμφόμαστε.
    Τώρα δυστυχώς για να σωθούμε πρέπει να θυσιαστούν κάποιοι.
    Sad but true.
    οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, στο βαθμό που η παραγωγικότητα τους είναι απίστευτα χαμηλή έως αρνητική, είναι στην ουσία καταναλωτική δαπάνη του κράτους.
    είναι σα να δανείζεται συνεχώς ένα νοικοκυριό για να αγοράζει αυτοκίνητα και ρούχα.

η σημερινή λειτουργία του κράτους είναι τρομερή ανάσχεση για την οικονομία και επιπλέον απορροφά τεράστιους πόρους από την ανάπτυξη αυτού του τόπου

14. The Following 4 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

DIMITr|S (18-09-11), Kostas_1 (19-09-11), Monsta (19-09-11), Stathis (18-09-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP