Πες τα αγορι μου....
Συμφωνω και επαυξανω!
Πες τα αγορι μου....
Συμφωνω και επαυξανω!
τούρμπο και πράσινα άλογα
Σωστότατος και κατατοπιστικότατος!
Δεν λέμε οτι όλοι οι παράλληλοι είναι για πέταμα, ούτε οτι το αμάξι του mike δεν θα δουλέψει. Όμως με τον παράλληλο θα είναι και πάλι εξαρτημένος απο τον μαμά εγκέφαλο 20ετίας που έχει το Ε36 του-μας. Όντως στα καινούργια αυτοκίνητα ο μαμά εγκέφαλος είναι ένα φοβερό μηχάνημα το οποίο δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει κιόλας. Πολλά μάλιστα τρέχουν με διπύρηνους επεξεργαστές, όχι όμως η αντίκα μας και ο mike το θέλει για πίστα οπότε ίσως αυτές οι παραπάνω έξοδοι που έχουν οι άγραφοι να του φανούν πολύ χρήσιμες και να τον γλυτώσουν απο παραπάνω έξοδα ή ζημιές στο μέλλον. Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι στο μέλλον θα θέλει να προσθέσει κάποια πράγματα όπως πχ water injection, staged injection κλπ, θα πρέπει να πληρώνει πάλι για περιφερειακά εγκεφαλάκια-οργανάκια κλπ οπότε θα φτάσει τα ίδια χρήματα και η απόδοση θα είναι και χαμηλότερη.
ps1:το θέμα με τους παράλληλους δεν το έχω ψάξει σε βάθος γιατι όταν γνώρισα το MS για την δική μου περίπτωση ήταν μονόδρομος, οπότε σταμάτησα να ασχολούμε με παραλληλους και επαναπρογραμματισμούς.
ps2:Το MS έχει 16χ16 fuel και advance tables και 0,1% resolution.
psp:φιλικά πάντα![]()
BILL007 (22-09-11)
1)Και οι παραλληλοι εχουν τετοιες εξοδους ιδιες με τους αγραφους για να τις χρησιμοποιησει καθενας οπως θελει πχ.pwm (για χρηση boost controlling,wateρ injection, βαλβιδα ρελαντι, νος) και απλες για ελεγχο πχ βεντιλατερ.Δεν χρειαζεται κανενα ειδους μαραφετι της δεκατιας του 90 να προσθεσεις για να κανεις κατι...
2) Οταν λεω resolution εννοω οτι ορισμενοι αγραφοι μειωνουν -αυξανουν αβανσ κατα 0.1 μοιρες ενω αλλοι κατα 0.5μοιρες αλλοι 0.2 μοιρες klp
Νομιζω,αν δεν κανω λαθος, ο MS παιζει στο 0.5 της μοιρας που στην πραξη δεν εχει βεβαια καμια σημασια σε θνητα αμαξια...
Το Resolution βεβαια μπαινει στο παιχνιδι και για μενα ειναι σημαντικο, οταν ο χαρτης πχ εχει 16χ16 cells οπως MS που ανεφερες σε σχεση πχ με τον δικο μου που παιζει 41χ27 cells με 0-255 σημεια ανα cell.Και παλι αυτο, περισσοτερο δινει ευελιξια στο προγραμματισμο σε περιεργες υποπιεσεις με πολυπεταλουδα και εκεντροφορους παρα αλογα καθεαυτου στο αμαξι αφου και οι μαμα εγκεφαλοι προηγουμενης γενιας ηταν 8μπιτι με 8χ8 ή 16χ16 ματριξ
Για μενα το δυσκολο ειναι με αγραφο να μπει μπρος το αμαξι τα υπολοιπα ειναι ευκολα.
ps Καλα εκανες που πηρες ms, συμφωνω μαζι σου
Ευλογειτε
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bmw316turbo : 22-09-11 στις 15:07
paganis (22-09-11), Panos 316T (22-09-11)
Το δικό μου έχει 0.1% fuel table resolution & 0.1 deg advance resolution. Οι πίνακες είναι 16χ16 αλλά για κάθε σημείο ορίζω-αλλάζω εγώ τη θέση του(στροφες και πίεση). Ο εγκέφαλός σου έχει πίνακα 41χ27???
Δεν ήξερα οτι οι παράλληλοι έχουν τόσες πολλές εξόδους. Τότε πια είναι η διαφορά? Οτι τα μπεκ και τα μπουζι τα δουλεύουν μέσω του μαμα εγκεφαλου?
Panos 316T (22-09-11)
Σορρυ λαθος, εχω το μισο, 26χ11 ματριξ ems γαρ.Οσο για τις εξοδους των παράλληλων ναι εχουν εξελιχθει, η εμφανης για μενα διαφορα ειναι οτι επειδη παρεμβαλονται αναμεσα στον μαμα εγκεφαλο και το μοτερ υπολειπεται το ολο συστημα στην ταχυτητα. Τα μπουζι τα διαχειριζεται απο οσο ξερω εξολοκληρου ο παραλληλος λαμβανοντας τα σηματα απο τον μαμα
φιλικα
NIKOS Z3 (22-09-11), Panos 316T (22-09-11)
υπαρχουν παραλληλοι οπως ανεφερε και ο bmw316turbo...που ειναι αρκετα οικονομικοι,και περα απο τις τυπικες ρυθμισεις εχουν και την δυνατοτητα να ορισεις setpoints και να ελενξεις ανεμιστηρες, boost controlers κτλ! επισης εχουν την δυνατοτητα να ρυθμισεις βαση πολλων μεταβλητων οπως, deflection-φορτιου,μαφ ή μαπ(μπορεις να καταργησεις το μαφ , με μαπ),στροφων, θερμοκρασια αερα-μοτερ, λαμδα(narrow & wideband) ! επισης εχεις την δυνατοτητα ανα πασα στιγμη να παιξεις με το λαπτοπ σου , σε οποιαδηποτε μετατροπη και να φτιαξεις μονος σου τους νεους χαρτες! επισης εχεις την επιλογη μεταξυ δυο ετοιμων προγραμματων ...αμμεσα με ενα κουμπι( πχ ενα για οικονομια...και ενα για δυναμη)...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paganis : 22-09-11 στις 18:52
BILL007 (22-09-11), Panos 316T (22-09-11)
Λευτερη για να τα λες κατι ξερεις εσυ!![]()
BILL007 (22-09-11), Panos 316T (22-09-11)
Για τον σκαουτερ δεν λες τιποτα....
Χαχαχαχα
Panos 316T (22-09-11)