Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 31 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 212930313233 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 301 έως 310 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Rides
    0

Προεπιλογή

η εξεταστικη δ γινεται να μεταφερθει..ποτε θα ξεκινησει το εξαμηνο;τον οκτωβρη;η εξεταστικη σχεδον θα χαθει οπως βλεπω τα πραγματα...και θα γινει διπλη το γεναρη!η συνελευσεις γιαννη ειναι δημοκρατικες!καλως η κακως η συντριπτικη πλειοψηφια ψηφισε κατα του νομοσχεδιου.πχ στη σχολη μου 220 στους 250...στην ουσια μας ρωτησαν και ειναι καθηκον μας να παίρνουμε μερος στη συνελευση και να μην αφηνουμε τους αλλους να αποφασιζουν για εμας...αν κατεβαιναν ολοι αυτοι π δ ηθελαν δ θα γινοταν καταληψη.αρα φερουν ευθυνη

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Χθές το απόγευμα είχαμε συνέλευση στη σχολή για το άν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι!
    Μετά λύπης αντιλήφθηκα το πάθος ορισμένων να παραμείνει κλειστή η σχολή για να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο η άποψη ότι οι φοιτητές είναι κατά του νομοσχεδίου!Είναι απίστευτο το πόσο φανατισμένοι είναι ορισμένοι φοιτητές!
    Μετά από έκκληση πολλών συμφοιτητών μου να πάμε να ψηφίσουμε υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων η απάντηση που πήρα ήταν δυστυχώς αρνητική!Για παραδειγμά το 70 % μου έλεγαν ''έλα μωρέ καλά καθόμαστε,ποιός διαβάζει τώρα'' και άλλα τέτοια!
    Στο τέλος της συνέλευσης ψηφίσαμε και το αποτέλεσμα ήταν 243 ψήφοι υπέρ της κατάληψης και 86 κατά της κατάληψης!Μιλάμε για μία διαφορά της τάξεως των 157 ψήφων!Ορισμένοι ανέβαιναν στο έδρανο να μιλήσουν για ποιό λόγο θέλουν την κατάληψη και έλεγαν άλλα αντί άλλων,ούτε οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν τί ήθελαν να πούν!
    Αφού το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και δεν άλλαζει (από τα μέχρι τώρα λεγόμενα της υπουργού παιδείας).
    Τέλος έφυγα γύρω στις 7 το απόγευμα από το πανεπιστήμιο δυσαρεστημένος και λόγω της στάσης ορισμένων ''φοιτητών'' (διότι δεν ήρθαν να ψηφίσουν) αλλά και σκεπτόμενος ότι τέτοια πράγματα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν δηλαδή να είναι τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και 20 μέρες και οι περισσότεροι να το βλέπουν σαν ''λούφα'' και καλοπέραση!Τελικά,ένα ποσοστό των Ελλήνων θα παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα ότι και να γίνει (καθισιό και καλοπέραση)!Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannis_compact : 15-09-11 στις 18:52

3. The Following 7 Users Say Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

aristent (15-09-11), Dimzan (15-09-11), Kostas_1 (15-09-11), Ptboul (16-09-11), S8N (15-09-11), tmilatos (09-10-11), Κωνσταντίνος (08-10-11)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannis_compact Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χθές το απόγευμα είχαμε συνέλευση στη σχολή για το άν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι!
    Μετά λύπης αντιλήφθηκα το πάθος ορισμένων να παραμείνει κλειστή η σχολή για να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο η άποψη ότι οι φοιτητές είναι κατά του νομοσχεδίου!Είναι απίστευτο το πόσο φανατισμένοι είναι ορισμένοι φοιτητές!
    Μετά από έκκληση πολλών συμφοιτητών μου να πάμε να ψηφίσουμε υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων η απάντηση που πήρα ήταν δυστυχώς αρνητική!Για παραδειγμά το 70 % μου έλεγαν ''έλα μωρέ καλά καθόμαστε,ποιός διαβάζει τώρα'' και άλλα τέτοια!
    Στο τέλος της συνέλευσης ψηφίσαμε και το αποτέλεσμα ήταν 243 ψήφοι υπέρ της κατάληψης και 86 κατά της κατάληψης!Μιλάμε για μία διαφορά της τάξεως των 157 ψήφων!Ορισμένοι ανέβαιναν στο έδρανο να μιλήσουν για ποιό λόγο θέλουν την κατάληψη και έλεγαν άλλα αντί άλλων,ούτε οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν τί ήθελαν να πούν!
    Αφού το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και δεν άλλαζει (από τα μέχρι τώρα λεγόμενα της υπουργού παιδείας).
    Τέλος έφυγα γύρω στις 7 το απόγευμα από το πανεπιστήμιο δυσαρεστημένος και λόγω της στάσης ορισμένων ''φοιτητών'' (διότι δεν ήρθαν να ψηφίσουν) αλλά και σκεπτόμενος ότι τέτοια πράγματα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν δηλαδή να είναι τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και 20 μέρες και οι περισσότεροι να το βλέπουν σαν ''λούφα'' και καλοπέραση!Τελικά,ένα ποσοστό των Ελλήνων θα παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα ότι και να γίνει (καθισιό και καλοπέραση)!Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!
    τα ιδια και στη σχολη μου...

εγω οργανωσα ενα ανεξαρτητο πλασιο που ελεγε γιατι πρεπει να ανοιξει η σχολη χωρις βεβαια να υποστηριζουμε το νομο.

Αλλοι συμφωνουν κι αλλοι διαφωνουν με το νεο νομο ομως το να χαθει η εξεταστικη ειναι τεραστιο οικονομικο κοστος για πολλους φοιτητες που ερχονται απο επαρχια και για αλλους που δουλευουν (οπως εγω).

Και ξερετε που φτασαμε?

Ηρθαν απο το κκε ατομα και μιλησαν στη συνελευση μας που μας καλουσαν στους αγωνες τους... αι στο διαολο δηλαδη.. πηγα εγω στον περισσο να κανω καταληψη? η ζητησα απ τις μαναδες του καθενος να κανουν καταληψη στη δουλεια τους για να βελτιωθει η παιδεια μας?

δεν πειραζει.. 200 υπερ καταληψης με οργανωση χρονων κι εμεις σε μια βδομαδα 114.. Τη δευτερα θα μαζεψουμε πιο πολλους..

Επισης τα 200 ζωα που ψηφισαν καταληψη 7 ημερες δεν πηγαν ουτε μια μερα στην καταληψη της σχολης.. Οι ιδιοι την απαξιωνουν, και δεν την χρησιμοποιουν παραγωγικα οπως την εποχη της χουντας.
    Κανουν καταληψη απλα γιατι γουσταρουν να καθονται και να ασχολουνται ανενοχλητοι με τα πολιτικα , στρατολογωντας κοσμο για τα κομματακια τους

για οσους δεν το ξερουν, το φυσικο στο οποιο φοιτω κανει καθε χρονο 1-2 μηνες καταληψη με αποτελεσμα να χανουμε η να αναπρογραμματιζουμε μια εξεταστικη. 6 χρονια ειμαι εμσα εχω χασει τον προγραμματισμο για 6 εξεταστικες ...

αν φιλε δημητρη η εξεταστικη παει για διπλη το φεβρουαριο εμενα με γαμησε... ειναι σα να με αναγκαζει να τελειωσω μισο χρονο πιο μετα και με πιθανοτητα να την χασω και εντελως να παω για ιουνιο.. υπερ του νομου δεν ειμαι αλλα με τις καταληψεις ελεος!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimzan : 15-09-11 στις 21:17

5. The Following 5 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:

giannis_compact (15-09-11), nikos1400 (16-09-11), PANOS-E60 (15-09-11), Ptboul (16-09-11), Κωνσταντίνος (08-10-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    υπερ του νομου δεν ειμαι αλλα με τις καταληψεις ελεος!

Rides
    2

Προεπιλογή

όλοι έχουμε δικαιώματα και καμία υποχρέωση.

Γι αυτό χρωστάμε 400 δις...

8. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

tmilatos (09-10-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    υπερ του νομου δεν ειμαι αλλα με τις καταληψεις ελεος!
    Στη σχολη μου ανοιξε για να γινει η εξεταστικη και μαλλον μολις τελειωσει ξανα μανα τα ιδια θα εχουμε εχουνε μειωσει τους εκτακτους λογο μπατζετ να δω πως θα γινουν τα μαθηματα απο 400 τους πηγαν σε 50

Rides
    0

Προεπιλογή

οταν ψηφιζεις στο φβ δεν προκειται να ανοιξει καμια σχολη

11. The Following User Says Thank You to DIMITr|S For This Useful Post:

nikos1400 (16-09-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

''έλα μωρέ καλά καθόμαστε,ποιός διαβάζει τώρα''

η κλασσικη μας η Γαϊδουρινή νοοτροπια...
    καπου τη μαθανε ομως.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

13. The Following User Says Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

Nino (17-09-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

Απογοητευτικές οι επιδόσεις των ελληνικών πανεπιστημίων στην κατατάταξη του THE

Κανένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνεται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, και μόνο ένα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κατάφερε να μπει στη λίστα των 300 καλύτερων στην κατάταξη του βρετανικού περιοδικού Times Higher Education.

Το έγκριτο περιοδικό συνέταξε την κατάταξη για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 χρησιμοποιώντας στοιχεία της Thomson Reuters για 13 επιμέρους δείκτες, οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε κύριους τομείς: Διδακτικό έργο, Έρευνα, Αναφορές στη Βιβλιογραφία, Έσοδα από τη Βιομηχανία-Καινοτομία και Διεθνής Προοπτική.

Στη φετινή λίστα με τα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πρίνστον.

H Ελλάδα εκπροσωπείται στη λίστα μόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνεται στα 300 καλύτερα.

Η Τουρκία, αντίθετα, παρουσιάζει καλές επιδόσεις με τέσσερις συνολικά παρουσίες: το Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής περιλαμβάνονται στα 300 καλύτερα, ενώ το Πανεπιστήμιο Βοσπόρου στα 350 καλύτερα.

Η Ελλάδα σχεδόν απουσιάζει και από τη λίστα με τα 400 καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης. H μόνη ελληνική παρουσία είναι και πάλι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνεται στα 300 καλύτερα.

Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, το Imperial College του Λονδίνου, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.
    Newsroom ΔΟΛ

https://news.in.gr/science-technolog...aid=1231132175

Rides
    0

Προεπιλογή

ο αδερφος μου που ειναι στους π.μ. φετος παιζει να μην κανει καθολου εργαστηρια γιατι δεν υπαρχουν τα λεφτα και το προσωπικο για να γινουν...

Σελίδα 31 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 212930313233 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP