απο το καλοκαιρι ειχα πειρακια ..παντα εβαζα απλη 95αρα απο bp 2 πρατηρια με καλη βενζινη..ενας μηχανικος που πηγα μου υπεδειξε να βαζω 100αρα..διαβασα αρκετα και καταλαβα οτι οσοι εχουν μοτερ υψηλης πανω απο 10-11 πρεπει να βαζουν 100αρα για να αποφυγουν τα πειρακια.εγω βεβαια ειχα μια δυσαρεστη εμπειρια με γνωστο bp που οταν εβαλα 100αρα μου πεταξε λαμπακια.ειπα οτι μαλλον δεν κανει για το δικο μου.τωρα ομως που ειχα πειρακια ηταν μονοδρομος.πηγα σε ενα εταιρικο εκο και εβαζα για 2 μηνες,εκει που απο πισω ειναι τα γραφεια..η τιμη ηταν σταθερη για πολλους μηνες ενω αλλων ανεβαινε..δεν μπορω να πω οτι ειδα τεραστια διαφορα...ενιωθα το αυτοκινητο και πιο βαρυ..ιδεα μου? οχι..διαβαζω κριτικες γουγλη και ειπα να παω αρκετα μακρια απο μενα και να βαλω απο καπου που εχει πολυ καλες κριτικες για καυσιμα.bp παλι,της σελ με ολη αυτη την καγκουρια με 10 διαφορετικες βενζινες και τους πιεστικους υπαλληλους δεν την μπορω...οποτε βαζω εδω και 3 μηνες απο το συγκεκριμενο πρατηριοα και ειδα διαφορα στην λειτουργια..το πρωι κρυο ανεβαζει πιο πανω αβανς μεχρι να ανεβει το λαδι και ο κινητρας λειτουργει οπως καινουριος..δεν ειμαι της αποψης οτι ανεβαζει αλογα και τετοια,δεν ξερω αν το κανει αλλα δεν με ενδιαφερει ..αυτο που με ενοιαζε ειναι να μην εχω πειρακια και λειτουργει ομαλα..και αυτο το καταφερε..οποτε σαν συμπερασμα ειναι οτι:
το δικο μου λειτουργει καλυτερα με 100αρα
σημασια εχει το πρατηριο και οχι η εταιρεια.
σκεφτομαι τωρα να δοκιμασω και την ελιν 100αρα γιατι με βολευει και ενα ακομα πρατηριο που αποτιειδα εχει και καλες κριτικες για καθαρα καυσιμα..αν εχει δοκιμασει κανεις ελιν 100αρα ας πει εντυπωσεις γιατι δεν βρισκω καποια κριτικη..αν και οπωε ειπα σημασια εχει το πρατηριο και οχι η μαρκα.