Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Θέμα: ΦΑΝΟΠΟΙΙΑ/ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Cool ΦΑΝΟΠΟΙΙΑ/ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ανοιγω αυτο το topic για να αναλυσουμε και να ενημερωθουμε ολοι μας για ενα θεμα που για πολλους ειναι ταμπου.

Ειτε μετα απο καποια ατυχια ειτε για να δωσουμε ''νεα πνοη'' σε ενα παλαιο,γερασμενο,ταλαιπωρη μενο οχημα θα πρεπει να απευθυνθουμε σε φανοποιο-βαφεα.

Τα 2 αυτα επαγγελματα στη χωρα μας γνωριζουν μεγαλη ανθηση μιας και προκειται για χειρονακτικη εργασια-παροχη υπηρεσιας κατα κυριο λογο που αφηνει το περιθωριο για υψηλες χρεωσεις/αμοιβη απο καποιους κακους επαγγελματιες πολλες φορες.

Λιγο η αστυφιλια στη χωρα μας (5 εκατ κατοικοι στο λεκανοπεδιο προφανως και τα ατυχηματα θα ειναι πολλα στατιστικα με τοσα αυτοκινητα),λιγο η ανθηση του κλασσικου αυτοκινητου τα τελευταια χρονια (αναπαλαιωσεις κτλ) το επαγγελμα αυτο εχει βρεθει στο επικεντρο του ενδιαφεροντος.

Για εμενα ευτυχως ηταν αχρειαστοι εκτος απο θεματα αισθητικης φυσεως αλλα απο μικρος μου αρεσε (δεν ξερω γιατι) να δινω ''νεα πνοη'' σε οτιδηποτε γερασμενο πανω στα αμαξια μου.Αυτη η μανια να το κραταω οσο πιο κοντα στην εργοστασιακη κατασταση (ακομα και στο Μ3 Ε46 με 40.000χλμ αλλαζα τιμονια/λεβιεδες απλα να ειναι καινουργια οπως πολλοι εδω μεσα)

Αυτη η μανια εγινε ψυχωση με την αποκτηση της Μ3 Ε30 και ετσι εχω αρχισει και εμβαθυνω στο χωρο αρκετα.Στο παρελθον εχω διαβασει και μελετησει 4 βιβλια ελληνων καθηγητων των αντιστοιχων σχολων (αμαξοποιια/βαφη) και σιγα-σιγα εκπαιδευσα και το ματι μου στην ευρεση ξαναβαμμενων κομματιων/χτυπηματων κτλ.Προσφατα ξεκινησα να ψαχνω για την ανακατασκευη της Μ3 Ε30 και μια μερα βρεθηκα σε ενα απο τα καλυτερα φανοποιια της Αθηνας κα ενα απο τα καλυτερα της Ελλαδας.Εκει ετυχε να δω Ferrari/Bentley να επισκευαζεται διπλα-διπλα με Fiat-ακι του 1970 στο οποιο φτιαχνανε το ενα μπροστινο ραμφος στο χερι με μεταλλουργο λογω αδυναμιας ευρεσης μεταχειρισμενου ανταλλακτικου αλλα και καινουργιου.Οταν ο τεχνικος με καλεσε να βρω ποιο ειναι το γνησιο και ποιο ειναι στο χερι εμεινα με το στομα ανοιχτο.....σχεδον αδυνατο να το ξεχωρισω.

Μετα απο συζητησεις με γνωστους και φιλους εφθασα στο συμπερασμα οτι μερικα πραγματα σε αυτο το χωρο ειναι τεχνη....καλλιτεχνια καλυτερα,απο τη βαφη που φθανει την τελειοτητα του εργοστασιου μεχρι την εξ-ολοκληρου κατασκευη αυτοκινητου απο την αρχη.

Σιγουρα σε χωρες του εξωτερικου τα πραγματα ειναι πολυ μπροστα,αμμοβολες συγχρονου τυπου,''μπανιερες'' βυθισης ολοκληρου του σασι (εδω δεν υπαρχει απο οτι ξερω) και αλλα πολλα.

Θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτο το θεμα,αν εχετε εμπειριες στο παρελθον και αν υπαρχουν φωτο ή καποια link για να τα συζητησουμε ολοι μαζι.

Για καποιους λοιπον ενα φτερο αλλαγμενο ειναι ζητημα ''μεσανατολικο'' η αληθεια ομως με τη συγχρονη εξελιξη των 2 παραπανω επαγγελματων ειναι τελειως διαφορετικη

www.mat.fi

διαβαστε-κλαψτε-ξενερωστε-μελαγχοληστε για το τι κανει η γνωση-το ταλεντο και τα EUROS φυσικα,περιμενω τις αποψεις σας.
    insane in the ///Midbrain

2. The Following 13 Users Say Thank You to m_power_lunatic For This Useful Post:

120ie87 (01-02-12), A8hnaios (03-09-11), BILL007 (19-08-12), bill_m3 (03-09-11), Konstantinos E60 (03-09-11), kplc16 (04-09-11), Monsta (03-09-11), nikos1400 (03-09-11), Panos 316T (03-09-11), S8N (01-02-12), Stathis (03-09-11), Vasilis (01-02-12), z3outofmind (05-09-11)

Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Cool .....................

Iσως να μην φαινεται καλα στο πανω post μου μπειτε εδω www.mat.fi οι καλυτερες ανακατασκευες σασι-πλαισιων στην Ευρωπη κατα τη γνωμη μου.

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τι να πρωτοπει κανένας για αυτό το θέμα...

Εγώ θα αρχίσω απο το πιο απλό..."Μπανιέρα για ξεβάψιμο".Άπειρα project στο εξωτερικό πρώτα περνάνε απο εκεί (μιλάω για ολικά restoration).

Στη χώρα μας ούτε για αστείο.

ΤΟΝ 1ο ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!Τόσο σε πλευρά υποδομών/υπηρεσιών, όσο και απο πλευράς ιδιοκτήτη/project.

Κακά τα ψέματα,η ανακατασκευή δεν είναι άθλημα για κοινούς θνητούς.Και συγγνώμη όπως το θέτω έτσι,μπορεί κάποιοι να παρεξηγηθούν, αλλά για τέλειο αποτέλεσμα θέλει πολλά λεφτά!
    Οσο κόπο,όση και προσωπική εργασία,στο τέλος θα κολλήσεις κάπου και τότε θα χρειαστεί να δώσεις πολλά.Γιατί οι εργασίες πληρώνονται (και δεν είναι κακό-και ο εκάστοτε μάστορας πρέπει να ζήσει).Πόσο να πλήρωσε το χειροποίητο ράμφος ο άνθρωπος για το 500???
    Σίγουρα αρκετά...Μια vespa μπορεί σαν ολική ανακατασκευή να κοστίσει και 10.000...Ένα 2002tii να μην πάει τα 4απλά????Μόνο αυτά ας σκεφτούμε...

Φτηνή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα δεν υπάρχει,εκτός και αν ο μάστορας είναι μπατζανάκης σου ή κολλητός φίλος σου...
    Τυχαίο είναι που όλα τα super ιστορικά τα έχουν στην κατοχή τους ιδιοκτήτες συνεργείων-φανοποιείων???

Υ.Γ Ολα αυτά τα έγραψα και αναφέρομαι στα παλιά αυτοκίνητα που είμαι και λάτρης τους
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 19-08-12 στις 14:53

5. The Following 6 Users Say Thank You to BILL007 For This Useful Post:

Monsta (03-09-11), m_power_lunatic (03-09-11), nikos1400 (03-09-11), Panos 316T (03-09-11), S8N (01-02-12), Stathis (03-09-11)

Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Cool ............

Oπως ειπες πολυ σωστα ''φθηνη δουλεια'' και τελεια δεν υπαρχει αυτο πιστευω και εγω.Στο συγκεκριμενο τομεα δεν γινεται να κανεις σκοντο στο σασι ενος αυτοκινητου που ανακατασκευαζεται....ολα ξεκινανε απο εκει.Αν γινει χαλια δουλεια τα υπολοιπα ειναι πλεον αχρηστα.Ενα σαλονι το ξαναντυνεις,ενα μοτερ το ξαναδενεις,ενα σασι ομως το φτιαχνεις 1 φορα!!!!!

Προσφατα πολυ φιλος μου,μου ειπε οτι δεν εχει σημασια τι φτιαχνει ο καθε μαστορας (Bentley/Ferrari) και οτι εντυπωσιαζομαι απο τις εγκαταστασεις και οτι μπορω να κανω τη δουλεια μου αριστα και σε ενα μαστορα με μικρο μαγαζακι κτλ.Του εξηγησα οτι και παλι το αποτελεσμα δεν θα ειναι σαν αυτο του καλυτερου και οτι δεν θελω στο συγκεκριμενο τομεα να κανω περικοπη.

Οταν μπαινω σε φανοποιιο και εχει σκονη στο πατωμα,νερα,καφεδες πανω σε τριμενα κομματια προς βαφη,στριμωγμενα αυτοκινητα,χαμηλο φως (!!!!!!) εεεεε δεν μπορω τρελαινομαι.Μπαινεις σε κορυφαιους και βλεπεις τυλιγμενα και σφραγισμενα αυτοκινητα,φως παντου,σκονη πουθενα,διαφορες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ μεσα στο μαγαζι (οχι ο ενας τα κανει ολα) κτλ.Σιγουρα ειναι και μεχρι που θελεις να φθασει ο κανεις και τι του επιτρεπουνε τα ευρω του αλλα δεν δεχομαι οτι το αποτελεσμα ειναι το ιδιο σε καμια περιπτωση.

Οπως μου ειπε ενας τεχνικος ''η δουλεια μου ειναι το μερακι μου,ειτε φτιαχνω Ferrari ειτε 106 Peugeot η προσπαθεια και το αγχος για τελειοτητα ειναι το ιδιο και στα 2,δεν θα χρεωθουνε το ιδιο προφανως αλλα θα γινουνε το ιδιο τελεια''.

Κακα τα ψεματα,η δουλεια του μαστορα μιλαει μονη της,δεν γινεται αυτοκινητα εκατονταδων χιλιαδων ευρω να τα εμπιστευονται ανθρωποι απο αντιπροσωπειες που δεν μπορουν να πετυχουν το τελειο αποτελεσμα και να ερχονται αμαξια απο την επαρχια με γερανο και να φτιαχνονται στην Αθηνα.

7. The Following 2 Users Say Thank You to m_power_lunatic For This Useful Post:

Monsta (03-09-11), Nickolas_s2k (03-09-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Οπως λεει και ο Μπιλ απο πανω,
    δυστυχως στην Ελλαδα, και ακομα περισσοτερο στην 'επαρχια',
    το βασικο που χρειαζονται ειναι ΠΟΛΛΑ λεφτα...

Εάν δεν υπαρχουν, ουτως ή αλλως χρειαζεται να'ναι (τουλαχιστον) πολυ
    διαβασμενος ο ιδιοκτητης, και αν μπορει να'ναι και ο ιδιος μπροστα
    στις περισσοτερες εργασιες.

Δυσκολα τα πραματα δηλαδη.

Κατα τα αλλα, πολυ ενδιαφερον το θεμα, θα το παρακολουθησουμε !
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

και θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε ενδεικτικες τιμες
    για διάφορες εργασιες 'ειδικες', εστω Αθήνας ή 'επαρχιας'.

Για οσους δεν ασχοληθει (ακομα) προσωπικα...
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Alexandria
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πριν 1 μηνα περιπου πηγα τη γιαγια σε ενα απο τα καλυτερα χερια (βαφεας) αν οχι ο καλυτερος της περιοχης μας (Ν.Ημαθιας).Ειδε το αμαξι πανω κατω μεσα εξω ,με λιγα λογια το ξεψαχνισαμε.Δεν εχω θεματακια σοβαρα με σκουριες και σαπιλα μονο κατι ψιλα στους πισω θολους.Μου ζητησε 2500 ε για ολικο βαψιμο μεσα εξω συν πλην 200-300ε τι θα βρουμε αν κατεβασουμε κινητηρα.Ολα αυτα χωρις αμμοβολη κτλ....Σκεφτομαι ομως να κανω και αμμοβολη και να γινει απο την αρχη σωστη δουλεια....ειναι καλη η τιμη?τι λετε?

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m_power_lunatic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν μπαινω σε φανοποιιο και εχει σκονη στο πατωμα,νερα,καφεδες πανω σε τριμενα κομματια προς βαφη,στριμωγμενα αυτοκινητα,χαμηλο φως (!!!!!!) εεεεε δεν μπορω τρελαινομαι.
    Γιαννη πως σου φαινεται αυτο εδω

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1694180/

Προσωπικα, και εγω πιστευω λαθος του που 'ποσταρει' και τις φωτο απο τη διαδικασια...

προσοχη δεν γελαω με τον ανθρωπο που εκανε ολη τη δουλεια μοναχος του, και αξιος.
    ειναι τι απαιτησεις εχει κανεις.
    Attached Images Attached Images
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos1400 : 03-09-11 στις 15:54

RTFM

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m_power_lunatic Εμφάνιση μηνυμάτων

Oπως ειπες πολυ σωστα ''φθηνη δουλεια'' και τελεια δεν υπαρχει

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με το Γιάννη και το Βασίλη για όσα έγραψαν και ειδικά με το παραπάνω σχόλιο.

Η δουλειά του φανοποιού αλλά και του βαφέα είναι τέχνη, ενώ θέλει τρελό μεράκι για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Υπάρχουν δε τόσες μα τόσες λεπτομέρειες που ανάλογα τη κάθε περίπτωση θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Τώρα λόγω επαγγέλματος έχω δει πάρα πολλές καλές αλλά και κακές δουλειές (βλ. ανακατασκευές των Χ ευρώ & τίγκα στη σκουριά από μέσα). Το ευχάριστο όμως είναι ότι ακόμα υπάρχουν πολύ καλά μαστόρια στη χώρα μας που κατέχουν το αντικείμενο. Πριν λίγες μέρες είδα μία πλήρη ανακατασκευή ενός 911 του '68 και έπαθα ο Ίδιος πλάκα. Από Έλληνες. Και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού καλώς ή κακώς κουβαλάω το ίδιο μικρόβιο.

Επίσης θα πρότεινα να μη καταντήσουμε ένα τόσο ωραίο θρεντ κατεβατά με ερωτήσεις για κόστος εργασιών κτλ. Τα έχουμε ξανασυζητήσει και στο παρελθόν. Η κάθε δουλειά είναι μοναδική και κανένας σοβαρός επαγγελματίας δε θα δώσει τιμή από το ......τηλέφωνο ή στο 'περίπου'. Όποιος ενδιαφέρεται για κάποια προσφορά, θα πάει να ΔΕΙ 2-3-5 μαγαζιά, θα συζητήσει με το 'μάστορα' να δει αν του 'κάνει' ο ίδιος - ο χώρος εργασίας του και αν είναι εφικτό να δει και κάποια τελειωμένη δουλειά του. Ύστερα μπορεί να αποφασίσει και να κάνει την επιλογή του.

13. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

A8hnaios (03-09-11), aristent (04-09-11), katsaraios (03-09-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια vespa μπορεί σαν ολική ανακατασκευή να κοστίσει και 10.000...Ένα 2002tii να μην πάει τα 4απλά????Μόνο αυτά ας σκεφτούμε...

15. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

teo36 (23-07-16)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP