Αρχικό μήνυμα απο
ghost-rider
...
Εκει τελος παντων που ηθελα να καταληξω ειναι οτι απο τους γνωστους μου εξω πηγαν αυτοι που απετυχαν.
Βεβαιως ουτε κατα διανοια δεν πηγαν στο imperial η στο cambridge η στο μπερκλευ της Αμερικης και δε συμμαζευεται.
Πηγαν σε πανεπιστημια που κανουν εμποριο πτυχιων και ειτε θελουμε να το δουμε ειτε οχι η αγγλια αυτη τη στιγμη εχει ενα σωρο no name πανεπιστημια που κανουν αυτη τη δουλεια.
Αν ειστε γυρω στα 50, στην ηλικια σας και λιγο πριν παρομοια δουλεια εκανε η ιταλια.
Kακα τα ψεμματα οι φοιτητες αφηνουν χρηματα στον τοπο που σπουδαζουν.
Η Πατρα θυμαμαι ελεγαν το 2004 ειχε περιπου 40.000 φοιτητες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ποσα χρηματα μπορει αυτοι να αφηνουν καθε χρονο στην πολη?
Το κανουν καθαρα και μονο για τραβανε κοσμο εκει και τους διωχνουν με ενα πτυχιο που συνεπαγεται αναγνωριση αλλα οχι και καταρτηση...
Αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν ιδρυματα που κανουν αριστη δουλεια, αλλα για να μπεις εκει, μπαινεις και εδω και ειλικρινα πρωτη φορα ακουσα ανθρωπο να πιανει σχολη εδω και να φευγει αξω(τον αδερφο του S8N).
Πραγματικα, οι γνωστοι μου που εφυγαν εξω πηραν με παρακαλειτα καλο βαθμο απολυτηριου(οχι πανελληνιων. Γυρω στο 10-11 παιξαν στις πανελληνιες) και πηγαν εξω με αυτο(τον βαθμο απολυτηριου).
Εκει ειχαν απο απλα θεματα μεχρι απλες απαλλακτικες εργασιες(μου ειχαν δωσει μαλιστα να δουλεψω μια τετοια γιατι τα βρηκαν μπαστουνια. Εκει ηταν που εχασα πασα ιδεα).
Βεβαιως να ξανατονισω, δεν πηγαν σε ονομαστη σχολη.
...