Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 16 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 6141516171826 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 151 έως 160 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

δεν διάβασα(ακόμα) όλες τις απόψεις αλλά ''ψήφησα'' την κατάργηση... βασικά έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να υπάρχει ''άσυλο ιδεών'' και οχι άσυλο για παράνομες πράξεις! Και το σημαντικότερο πιστεύω είναι να ξεκουμπιστούν τα γ@μωκόμματα απο τα πανεπιστήμια!!!
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

2. The Following 6 Users Say Thank You to pilot For This Useful Post:

A8hnaios (26-08-11), Dimzan (26-08-11), joseph (26-08-11), Leonidas_E39 (26-08-11), Nikos (26-08-11), Thomelef (26-08-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο pilot Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν διάβασα(ακόμα) όλες τις απόψεις αλλά ''ψήφησα'' την κατάργηση... βασικά έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να υπάρχει ''άσυλο ιδεών'' και οχι άσυλο για παράνομες πράξεις! Και το σημαντικότερο πιστεύω είναι να ξεκουμπιστούν τα γ@μωκόμματα απο τα πανεπιστήμια!!!
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Jimmakos (26-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

ειμαι εκ διαμετρου αντιθετος με το πανεπιστημιακο ασυλο,οπως και με το βουλευτικο-υπουργικο ασυλο.
    το πανεπιστημιο ειναι ενα εκαπιδευτικο ιδρυμα,οσο ιερο ειναι το δημοτικο,τοσο ιερο ειναι και το πανεπιστημιο,με τη διαφορα οτι στο πανεπιστημιο μπαινουν ανθρωποι που ειναι παρα πολυ ευπλαστοι σαν χαρακτηρες και εκει μπορουν να χαληγωγηθουν παρα μα παρα πολυ ευκολα απο κοσμητορες,καθηγητες και υπολοιπους.
    και εξηγουμαι.ελευθερια σκεψης και εκφρασης εχουμε ηδη!!την αποψη του μπορει να την εκφρασει καποιος χωρις τροχαπεδη,αρκει να υποκεινται στους νομους.το ιδιο πραγμα ισχυει ουτως η αλλως στο πανεπιστημιο.δεν καταλαβαινω γιατι ολοι οι εγκληματιες και οι τυχαρπαστοι να βρισκουν ασυλο μεσα στο πανεπιστημιο,σπαζοντας,ρημ αζοντας και βρωμιζονας δημοσιους χωρους.
    θυμιζω οτι σε πανεπιστημια του εξωτερικου,οι περιβαλλοντες χωροι ειναι εργα τεχνης,οπως και τα εσωτερικα τμηματα.
    αν θελετε να μιλησετε για πανεπιστημιακο ασυλο καλυτερα να αρχισουμε να μιλαμε για ΠΑΙΔΕΙΑ πρωτα απο ολα,οπου ο καθε φοιτητης θα σεβεται τη δημοσια περιουσια,θα μαθει πως λειτουργει ο θεσμος του ενεργου πολιτη και θα μαθει να ταξινομει τις σκεψεις και τις πραξεις του.
    συγχωρεστε ισως τις ακραιες αποψεις,αλλα δυο απο δυατα εβγαλα και οι θεωριες των κουλτουριαρηδων ειναι ενας εμετος στο στομαχι της συγρονης κοινωνιας.
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

Rides
    0

Προεπιλογή

ποιοι εγκληματιες μωρε;που τα ειδατε γραμμενα αυτα;εγω που ειμαι ολη μερα στο πανεπιστημιο γιατι δ τους βλεπω;ποιοι ευπλαστοι χαρακτηρες;τι εχουμε εμεις που σπουδαζουμε για να μας κανουν οτι θελουν;χαζα ειμαστε;σε τι διαφερουν οι φοιτητες απο τους αλλους που χειραγωγουνται ευκολα;πραγματικα δ το καταλαβαινω...και φυσικα να φυγουν τα κομματα και ο συνδικαλισμος απο το πανεπιστημιο...το ασυλο σε τι το εμποδιζει; δ μπορω να καταλαβω...αν δεν κανω λαθος ο αντρεας εβαλε το συνδικαλισμο στο πανεπιστημιο.ελληνικη πρωτοτυπια...ασ παρει το πασοκ η νδ το κκε το συριζα και οι λοιποι τους συνδικαλιστες τους απο το πανεπιστημιο...αυτοι τους βαζουν τι σχεση εχει το ασυλο;α και κατι αλλο το οτι δ υπαρχουν καδρα και εργα τεχνης στο πανεπιστημιο φταιει το ασυλο;εδω το κρατος δ πληρωνει τους καθηγητες...πολλες σχολες κανουν μαθημα σε κοντεινερ...το κρατος δινει ελαχιστα χρηματα...ελεος αυτη η συγκριση με το εξωτερικο...αυτες οι ζημιες γινονται σε μεμομενα τμηματα της πρωτευουσας...αφου ολοι το βλεπετε οτι κανουν οτι τους περναει απο το χερι για να μασ υποδουλωσουν...ειτε αυτα λεγονται τελη ειτε εκτατες εισφορες ειτε με μειωση μισθων...τοσα χρονια που προσπαθουν να καταργησουν το ασυλό το κανουν για να μην γινονται οι δηθεν ζημιες που ετσι κ αλλιως δ επισκευαζουν?πραγματικα το πιστευετε;ακομα δ εχω ψηφισει γιατι γραφω απο κινητο...
    βασικα εχω ψηφισει περισυ αποτι βλεπω αλλα πραγματικα δεν ξερω τι γιατι εχω αλλαξει τον τροπο που βλεπω τα πραγματα σημερα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DIMITr|S : 26-08-11 στις 12:05

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Jimmakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να καταργηθεί γιατί πολύ ξεσαλώσανε τα τσογλάνια που αντί να μάθουν 5 γράμματα πληρώνουν μαλιοκέφαλα οι γονείς και αυτά το μόνο που μαθαίνουν είναι το ταβερνόξυλο!

Και μετά μην πειράξετε τρίχα γιατί είναι άσυλο το πανεπιστήμιο! Βρε ούστ!
    συγνωμη...να φανταστω οτι σπουδαζεις και τα εχεις δει ολα αυτα ετσι?και οτι δεν ειναι απο αυτα π ακους γυρω σου ετσι....
    γιατι εγω εχω αλλη αποψη για μας που σπουδαζουμε αλλα δεν ξερω ποιος μπορει να εχει δικιο εγω που ειμαι μεσα ή εσυ?
    δεν ξερω ποιος σου ειπε οτι δεν μαθαινουμε γραμματα...αλλα εγω ο αδερφος μ οι συμφοιτητες μ και οι φιλοι μ ειμαστε απο το πρωι μεχρι το βραδυ στη σχολη{πολυτεχνειο}...και δεν ειμαστε λιγοι σε πληροφορω...ουτε παιζουμε ταβερνοξυλο ουτε μαθαινουμε 5 γραμματα.
    το αν καποιοι σπουδαζοντας κανουν τουρισμο μαλλον δικο τους θεμα οχι δικο μ ουτε δικο σου..κακο του κεφαλιου τους κανουν

Rides
    0

Προεπιλογή

δημητρη προφανως αναφερθηκες στα γραμμενα μου.
    εγω προσωπικα στα δυο πανεπιστημια που εβγαλα εχω βρεθει αρκετες φορες μπροστα σε δοσοληψιες ναρκωτικων.
    μπερδευεσαι.οταν λεω εγκληματιες δεν εννοω μονο τους φοιτητες.αλλα εξωπανεπιστημιακους που συχνα χρησιμοποιουν το χωρο για πολλα..
    επειδη δουλευω και πολλα χρονια μεσα στη νυχτα(και δεν εννοω σερβιτορος σε ταβερνα)εχω παρει γραμμη αρκετα απο αυτα που γιονται στο χωρο.
    ξαναλεω οχι απο φοιτητες.
    οσο για τους ευπλαστους χαρακτηρες,προφανως εσυ εισαι ηδη συγκροτημενος με αρχες απο την οικογενεια σου...
    πιστεψε με...υπαρχουν παιδακια φοιτητες που αν τους πεις οτι εισαι ο σουπερμαν ..θα σε πιστεψουν και μετα απο μιση ωρα θα σε κανουν φιλο στο facebook.
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

9. The Following User Says Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

DIMITr|S (26-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδιά η απορία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι μία.
    Όταν ένας σπουδαστής θέλει να προκόψει και έχει κάνει θυσίες γι αυτό. Όχι μόνο αυτός αλλά και η οικογένειά του που είναι ασθενής οικονομικά. Δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική και τα κομματικά, αλλά τον ενδιαφέρει η επιστήμη που επέλεξε και μόνο αυτή. Τι πρέπει να κάνει αυτός? πρέπει να τα παρατήσει? ή πρέπει να φύγει στο εξωτερικό? ή πρέπει σώνει και καλά να κομματικοποιηθεί???
    Δεν το έχω καταλάβει ειλικρινά!
    για να σωθει απλα πρεπει να μην ασχοληθει μαζι τους και να κοιταξει τη δουλεια του..απλα..να διαβασει...

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε απ' ότι καταλαβαίνω για εσάς τους φοιτητές δεν υπάρχει θέμα με το άσυλο. Δεν δημιουργεί "κώλυμα" στη μάθηση, ούτε καθιστά πιο "εύκολες" τις καταλήψεις, εισβολές, κλπ. Όλα βαίνουν καλώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες νομίζετε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα εκ των έσω.

Ρωτάω όλα αυτά γιατί σε λίγα χρόνια ίσως τα παιδιά μου χρειαστεί να φοιτήσουν σε ένα τέτοιο ίδρυμα και ομολογώ πως με αυτά που βλέπω ...έχω ένα άγχος. Τους λέω τα χειρότερα για τους πολιτικούς, ώστε να μισήσουν την πολιτική και να μη διανοηθούν να μπουν σε κυκλώματα τέτοιου τύπου... Θέλω να τα κρατήσω ουδέτερα, μακριά από πολιτικά συμφέροντα, φασαρίες, κλπ.

Έχω λόγους να ελπίζω ότι οι κόποι τους και οι κόποι μου δεν θα πάνε χαμένοι? ή να βρω τρόπο να τους στείλω κι εγώ στο εξωτερικό, όπως κάνει η πλειοψηφία των γονιών που προβληματίζεται με το θέμα αυτό?
    ελπιζω να προλαβα να πω τη γνωμη μου πριν στειλεις τα παιδια σου στο εξωτερικο!χαχα
    επειδη σπουδαζω...εχω φιλους και αδερφια που επεισης σπουδαζουν στην ελλαδα...και συγγενεις καθηγητες στην ελλαδα εχω να πω το εξης...
    ολα αυτα που ακουγονται για τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι υπερβολικα...
    σε τρια χρονια εγω με καποιες καταληψεις π εχουν γινει δεν εχω χασει εξεταστικη...εχω χασει ομως αρκετες ωρες εργαστηριων και παραδοσεων...που ομως ΟΛΕΣ αναπληρωθηκαν....δεν εχω μεινει πισω μιας και οι καταληψεις δεν ηταν πολλες....δεν εχω πετυχει εγω αλλα πιο παλια ηταν πολλες...
    το εργο που παραγεται ειναι πολυ....εχουμε πολλους καλους καθηγητες και πολλα μαθηματα....
    δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα απο τα ξενα ιδιωτικα πανεπιστημια....
    και θα σου φερω μερικα παραδειγματα....η σχολη των πολιτικων μηχανικων στην ελλαδα....ειναι 5 χρονια....πολλα μαθηματα πολλα εργαστηρια...νομιζω ειναι καπου στα 60-65 μονο τα μαθηματα...χωρια τα εργαστηρια....η σχολη των ηλεκτρολογων μηχανικων εχει 68 μαθηματα και παρα πολλα εργαστηρια...οι αντιστοιχες σχολες στο μπερκλει στην αμερικη ειναι 4ετους φοιτησης με καπου στα 40 μαθηματα και καποια εργαστηρια....μεσα σε αυτα τα μαθηματα ειναι ξενες γλωσες κατι κειμενα και εκθεσεις...ναι καποια πλουσιοπαιδα γιατι μονο πλουσιοπαιδα μπορουν να πανε εκει.....δεν παιρνανε σ΄τα ελληνικα γιατι απλα δεν μοχθουν...πανε εκει τελειωνουν και ερχονται ελλαδα και το παιζουν αποφοιτη εξωτερικου....
    ξερουμε πως επαιρναν πτυχια τοσα χρονια στο εξωτερικο πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες.....βλεπε βουλγαρια-ιταλια μερια

Rides
    0

Προεπιλογή

λοιπον για να μην μακρυγορω γιατι με πιανει φλυαρια...
    η γνωμη μου ειναι να στειλεις φυσικα τα παιδια σου σε ελληνικο πανεπιστημιο....να το τελειωσουν και μετα ενα μεταπτυχιακο ειτε εδω ειτε εξωτερικο και λεω εξωτερικο γιατι αποφοιτη των ελληνικων πανεπιστημιων το βγαζουν πολυ ευκολα το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο γιατι πολυ απλα τα εχουν διδαχτει μεσα στο ελληνικο πανεπιστημιο....μου το εχουν πει οι ιδιοι οι φοιτητες αλλα και προεδρος τμηματος.....
    για δουλεια το πιο πιθανο ειναι να πανε εξωτερικο οπως οι περισσοτεροι στις μερες μας....δεν υπαρχει λογος να χαλασεις μια περιουσια για να τα στειλεις στο εξωτερικο στα 18...

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο DIMITr|S Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα απο τα ξενα ιδιωτικα πανεπιστημια....

οι αντιστοιχες σχολες στο μπερκλει στην αμερικη ειναι 4ετους φοιτησης με καπου στα 40 μαθηματα και καποια εργαστηρια....

ναι καποια πλουσιοπαιδα γιατι μονο πλουσιοπαιδα μπορουν να πανε εκει.....δεν παιρνανε σ΄τα ελληνικα γιατι απλα δεν μοχθουν...πανε εκει τελειωνουν και ερχονται ελλαδα και το παιζουν αποφοιτοι εξωτερικου....
    ξερουμε πως επαιρναν πτυχια τοσα χρονια στο εξωτερικο πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες.....
    αυτο που λες φιλε μου δεν ισχυει.
    ξερουμε πολυ καλα πως ειναι τα ξενα ιδρυματα και πως τα ελληνικα οσοι ειχαμε την τυχη να φοιτησουμε και στα δυο.

ειδικα στο μπερκλεϊ δεν περνας ουτε απ' εξω πηγαινοντας τσιγαρα στους καθηγητες. ειναι ασεβεια να το λες αυτο και προς το πανεπιστημιο αυτο που ειναι απο τα πιο φημισμενα και καλυτερα στον κοσμο (και οχι αδικα φυσικα) και προς οσους κουραστηκαν να αποφοιτησουν απο αυτο.

στο εξωτερικο (στις προοδευμενες χωρες, δεν ξερω τι γινεται στη βουλγαρια, ή την ουκρανια, ή το καζακσταν), οταν πηγαινεις συνηθισμενος απο εδω στα γνωστα μοτιβα, βλεπεις πολυ συντομα οτι εκει δεν περνανε οι αιωνιοι φοιτητες, η πλακα, ο χαβαλες, το ταβλακι και αγιος ο θεος.
    υπαρχουν δυο περιπτωσεις ή τρως ολα τα χρηματα της οικογενειας σου (που ισως να μην ειναι πλουσια και να στερηθηκε ή να εκποιησε περιουσια για να σου δωσει οτι καλυτερο εφοδιο μπορει) και καταληγεις να δουλευεις σε μακντοναλντς ή σε βενζιναδικα με την ωρα, ή κοβεις τις μαλακιες και καθεσαι να δουλεψεις σοβαρα και να τελειωσεις.

τωρα για τα πτυχια δι αλληλογραφιας, ειναι γνωστα αυτα, αλλα ασχετα με το θεμα.

για το ασυλο θα χαρω να καταργηθει, να μπει η αστυνομια μεσα να τα σαρωσει ολα...!

14. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

A8hnaios (26-08-11), Jimmakos (26-08-11), Kostas_1 (26-08-11), Nino (26-08-11), Ptboul (26-08-11), S8N (27-08-11)

Σελίδα 16 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 6141516171826 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP