Αρχικό μήνυμα απο
850CSI
Για το τουρμπο φιλε Σταματη ειναι πως την εχει δη ο καθενας μας π.χ. Εγω πριν παρω τ αμαξι σκεφτηκα αντι να μπλεξω με τουρμπο φιλοσοφιες οπως πορσε φα βε αουντι συγκρινα το εξης . Σε ενα κινητηρα π.χ 1,8-2.0 λιτρο με τουρμπο εισαι στα 2σια αλογα ΝΑΙ αλλα ΠΩΣ . (ανεξαρτητα στα σκαιλαινερ-ιμπρεζα-εβο αν βαλεις τα γνησια υπερ ανταλακτικα μπορεις να σηκωσεις ατμοσφερα με 800 και 1000 αλογα ακομη) αλλα π.χ. ενα 2λιτρο αουντι ,γκολφ, σεατ λεων, πεζω, και πολλα αλλα με το που το τουρμπιζεις σου καιει στα κοκκινα πανω απο 16λιτρα αλλα καινε 20+οποτε τι να μιλησουμε για οικονομια-καταναλωση. ΑΣΕ που δεν εχεις Αμαξι - Σκαφος να ανταπεξερχετε σε τετια δυναμη-επιδοση οταν π.χ. θα φτιαξης ενα σαξο , λεων, γκολφ και δε συμαζευετε , που αν τσιτωνεις το τουρμπο για διαρκεια στοις ευθειες για πολυ ωρα τα συνδετικα κομματια του συστηματος μη μεταλικα γινονται σιγα-σιγα- μελλι ασε που μεσα σε 15.000χιλ. με 25 το πολυ σου βαζω απο τοις μπιελες μεχρι τον στροφαλο θα χουν ΕΙΔΗ ΠΗ το ποιημα,,,,,,,και,,,,,,θα θες αλλαγη κινητηρα και το προμυνημα αυτης της φασης θα ειναι το οτι μετα απο μερικα αρκετα χιλιομετρα ξεζουμισματος θα αρχιζει να καιει λαδι οσο και βενζινα σχεδον που λεει ο λογος (κατι τρελλες ενδειξεις 2-3 κιλα να προσθετεις στα 1000χλμ. και σιγα σιγα κατεβαινουν ως τα 500 που μετα λεει το ποιημα το μοτερ) ΕΧΩ πολυ φιλους ατομα με τουρμπο και ξερω την πορεια τους απο κοντα , και ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν τα χει για 1 αυτοκινητο ,,,,,αλλο εχουν για δουλεια ταξιδια π.χ. ο ενας εχει 325i ο αλλος ενα οκταβια αλλος ενα 200 κομπρ. διθηρο,,,,,,και τα τουρμπο με τα 400-500 και βαλε αλογα τα βγαζουν το πολυ πολυ ΜΟΝΟ στοις πολης τα φαναρια κατι περιφερειακους ως την σινδο σαλονικης ε,,και στα κοντινα της χαλκιδικης με κοντινους δρομους.
Γι αυτο τα Ζυγησα τα σκεφτηκα τα πραγματα και επελεξα το BMW 850CSI το να εχω την ανεση των 308χ.α.ω μονο στοις 6.200σ.α.λ τελικη που εχω επιδωση ως στιγμης (6.500+ Υπαρχει κοφτης) ΕΙΣΑΙ με τελικη 308 και σ αυτην την φαση απο ΟΛΑ που ανταπεξερχετε το αμαξι εχεις την αισθηση να διανυσεις ετσι ,,,,,Ηπειρους και με την κυρια Νορμαλ συντηρηση μπουζακια-λαδακια γι αυτο το επελεξα Σταματη.