τo φιατ εχει μαπα χωρους πισω, το ds3 δε μ αρεσει κθολου......κατι θα σκεφτω....περιμενε
S8N (16-08-11)
S8N (16-08-11)
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Το 1.2 μοτέρ της FIAT έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι είναι απίστευτα οικονομικό. Σε Panda με το βαρύ πόδι της κοπελιάς, που ήταν της άποψης ότι "αφού δεν πάει με όσο γκάζι πάει το δικό σου, θα πάει με το γκάζι στο πάτωμα" η κατανάλωση (μέση, εντός πάντα πόλης) δεν πήγαινε πάνω από 7 λίτρα/100χλμ. Ωστόσο, από επιδόσεις, ήταν κλάφ'τα Χαράλαμπε.
Από την άλλη, χωρίς να έχω οδηγήσει το TwinAir, έχω ακούσει από όλους τα ίδια σχόλια. Το μοτέρ είναι διαμάντι, αλλά η κατανάλωση του είναι στα επίπεδα του 1.2. Τώρα, τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δεν ξέρω.
Το DS3 το έχω δει σε έκθεση, δεν το έχω οδηγήσει όμως. Είμαι σίγουρος ότι η μεταπωλητική του αξία, μετά βίας θα έχει κάποια αξία, όμως είναι πολύ όμορφο. Η φήμη της μη αξιοπιστίας των γαλλικών, κατά τη γαλλόφιλη γνώμη μου, είναι απλά φήμη. Άλλωστε όπως λέει και ο Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός με το βοηθό του:
- Γαλλία, Γαλλία, κι ας μου φάνε τα λεφτά τα συνεργεία
- Βρέχει χ*σι απόψε στο Παρίσι
Μια άλλη καλή, κατά τη γνώμη μου, λύση είναι το Clio με τον 1.2T. Καλό μοτέρ, πολύ καλές επιδόσεις, άριστο κράτημα. Το ντιζάιν, βέβαια, είναι λίγο υποκειμενικό...
S8N (16-08-11)
Ρε παίδες μην μπερδεύεστε, δεν τις έβαλε ο Άρης τις επιλογές, η γυναίκα του το αποφάσισε και απλά του το μετέφερε!!!!
Επομένως ας αρκεστούμε σε αυτές τις δύο επιλογές!!
![]()
![]()
![]()
Z4 DCT (16-08-11)
Συνονόματε, τo ds3 είναι σε όλα πιο "πολύ" αυτοκίνητο από το 500άρι, πιο ευρύχωρο (2 άτομα πίσω στο 500 δεν κάθονται με την καμία άνετα μιας και το ανέφερες), πιο ποιοτικό, καλύτερο οδηγικά, ασφαλέστερο και στιβαρότερο.
Από την άλλη, το 500 είναι πιο εύχρηστο για κίνηση μέσα στην πόλη και επιπλέον, ο κινητήρας που σκέφτεσαι είναι πολύ οικονομικός και έχει και το πλεονέκτημα οτι είναι λιγότερα κυβικά (τέλη, ασφάλιστρα).
Τέλος, εμφανισιακά είναι και τα 2 πανέμορφα, αν και το ds3 για'μενα μετράει λίγο παραπάνω μιας και κυκλοφορούν πολύ λιγότερα στο δρόμο, ενώ τα 500 κοντεύουν να γίνουν όσα και τα σμαρτ.
Ως προς την αξιοπιστία μιας και την ανέφερε ο φίλος Νίκος, τα γαλλικά των τελευταίων ετών είναι πολύ μπροστά ακόμα και από την πλειοψηφία των Γερμανών (4,5 χρόνια το 207 μου δεν έχει βγάλει ΤΙΠΟΤΑ) και ο (πολύ καλός για την κατηγορία του) 1,4 vti του ds3 είναι δοκιμασμένος εδώ και καιρό σε αρκετά peugeot-citroen χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Πιο ολοκληρωμένο λοιπόν από τα 2 το ds3 και προσωπικά αυτό θα επέλεγα, αλλά αν επρόκειτο για γυναίκα μπορεί να πήγαινα και στο 500 αφού παρκάρεται πιο εύκολα και γενικά ταιριάζει καλύτερα στο "ασθενές" φύλο.
Βέβαια, για την πόλη υπάρχουν πιο φθηνά αυτοκίνητα που είναι πολύ καλά, όπως το spark 1.2 και τα splash-agila 1.2 (το οποίο έχει η μάνα μου και δεν καίει πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ και γενικά είναι μια χαρά αμαξάκι και ιδιαίτερα σβέλτο) και μάλλον προς τα εκεί θα έκλινα, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο ιδιαίτερα εμφανισιακά και ποιοτικά όσο τα 2 που σκέφτεσαι.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
S8N (16-08-11)
επισης θα λαμβανα σοβαρα υποψιν τον παρακατω πινακα
https://www.anusedcar.com/index.php/...e/2009-4-5/219
S8N (16-08-11)
ΣΒΝ θα σου προτεινα αν θες να κοιταξεις και το Ford Ka το οποιο ειναι ουσιαστικα ιδιο με το 500 αλλα πολυ φθηνοτερο.Βεβαια υστερει σε ντιζαιν
S8N (16-08-11)
Να παρεις αυτοκινητο φτιαγμενο στην ιαπωνια....η μαρκα ιαπωνιας δεν λεει κατι τα μισα τα φτιαχνουν αλλου....αν παρεις ιαπωνεζικο αυτοκινητο θα ξεχασεις για 300.000 χλμ τι σημαινει μαστορας μονο λαδια τακακια και μπουζι θα αλλαζεις..mazda 2,daihatsu cuore,sirion, suzuki swift , toyota yaris,honda jazz,mitsubishi colt οι καλυτερες επιλογες...μετα τα κορεατικα ειναι και αυτα αρκετα καλα..μακρια απο γαλλικα ιταλικα και..γερμανικα..εκτος αν θες φινετσα ποιοτητα μεσα και κρατηματα καλυτερα με τιμημα οτι χαλανε..απλα πραγματα