Αρχικό μήνυμα απο
gant
Ξέρω κι εγώ ρε παιδιά τι να πώ! μήπως ήταν κάτι άλλο;
Pάντως μετά το κέρωσε με νάνο όπως προανέφερα, χρησιμοποιώντας αλοiφαδόρο. Μου είπε δε πως το αμάξι επειδή λαμποκοπάει, αν και έχει κάποια αράχνη απ τις βούρτσες των πλυντηρίων, δεν θέλει αλοιφή αλλά μόνο κερί.
Η απορία μου είναι πως το κερί δεν γυαλίζει κιόλας; χρειάζεται πρώτα αλοιφή;
Είμαστε οfftopic, αλλά τι να κάνουμε. Το κερί φίλε μου δε γυαλίζει, απλά προστατεύει το χρώμα και το κάνει πιο λαμπερό. Πολλά κεριά (συνθετικά συνήθως) περιέχουν κάποια έλαια, τα λεγόμενα fillers, τα οποία καλύπτουν για κάποιο διάστημα την αράχνη, με αποτέλεσμα αυτή να μη φαίνεται, τουλάχιστον όσο έντονα φαινόταν προηγουμένως. Δεν την εξαφανίζει όμως, απλά την καλύπτει και έτσι μόλις το κερί εξασθενήσει, η αράχνη θα γίνει και πάλι ορατή. Αν το αυτοκίνητο έχει λίγη αράχνη, μπορεί να περαστεί με μια ψιλή γυαλιστική αλοιφή και να αφαιρεθεί. Πάντως, ένα αυτοκίνητο 6ετίας, όσο υποδειγματικό πλύσιμο και να έχει υποστεί, πιστεύω ότι ένα γυάλισμα, έστω ελαφρύ το χρειάζεται. Απλά στα ανοιχτόχρωμα χρώματα η αράχνη φαίνεται πολύ λιγότερο απ'ότι στα πιο σκούρα με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ενοχλητική.
Την επόμενη φορά πάντως, κάνε και ένα γυαλισματάκι πριν το κέρωμα, σε έναν σωστό επαγγελματία βέβαια, όχι σε κάποιον που περνάει πηλό χωρίς λιπαντικό, γιατί βλέπω μαζί με την αράχνη να σου βγάζει και το χρώμα του αμαξώματος!
the more people agree with me
the more I think I'm wrong