Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Θέμα: Τα Πανηγύρια του Χωριού

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πέρα όμως από το αντάμωμα, τη συνεύρεση, την αλληλοεπικοινωνία και την αλληλογνωριμία μεταξύ των κατοίκων μιας περιοχής τα πανηγύρια έπαιζαν τότε μια πολύ πιο σπουδαία και σημαντική λειτουργία. Αυτή της γνωριμίας μεταξύ των νέων του χωριού ή των χωριών με τελική κατάληξη το γάμο και την παντρειά. Τα πανηγύρια ήταν το νυφοπάζαρο και ο τόπος που γίνονταν οι γνωριμίες μεταξύ των νέων και τα προξενιά. Η επικοινωνία τα παλιότερα χρόνια μεταξύ των νέων, λόγω κυρίως των αυστηρών ηθών και εθίμων, ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Όχι μόνο το πλησίασμα, όχι μόνο η συζήτηση και η συνομιλία, αλλά και το απλό κοίταγμα ανάμεσα στο αγόρι και στο κορίτσι θεωρούνταν τότε κατακριτέο, επιλήψιμο και αμάρτημα. Στον κοινό κυκλικό όμως χορό, στα κάγκελα, τα αυστηρά αυτά ήθη και έθιμα χαλάρωναν, το αγόρι και το κορίτσι επιτέλους μπορούσε να κοιτάξει το ένα το άλλο στα μάτια, να πιαστούν χέρι - χέρι και γιατί όχι να συνομιλήσουν και να κουβεντιάσουν, έστω και για λίγο, όσο κρατούσε ο χορός. Η κλειστή και αυστηρότατη κοινωνία μπροστά στον κυκλικό χορό της πλατείας έσπαγε, χαλάρωνε (τα μάτια πάντα έπαιζαν τον κυρίαρχο ρόλο)
    ....ορκιζομουν στους φιλους μου οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παντρευτω κοπελα απο το χωριο μου!!!!....ομως τον 15αυγουστο του 1987 ,πιο συγκεκριμενα στις 13 του Αυγουστου στο παρτυ τις νεολαιας του χωριου,ξεκινησε ο δεσμος με τη γυναικα μου που κρατησε τρια χρονια και κατεληξε σε γαμο το 1990!!!...κατι φυσικα που δεν μετανοιωσα ποτε και ειμαι ευχαριστημενος και ευτυχισμενος ακομη και σημερα και πιστευω οτι ετσι θα ειμαι παντα.

.... δεν το ανεφερα, αλλα και η γυναικα μου ειναι απο το χωριο μου...καταληγοντας στο "παπουτσι απο τον τοπο σου και ας ειναι μπαλωμενο" ...τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση δεν ισχυει το "μπαλωμενο"!!!

2. The Following 6 Users Say Thank You to aristent For This Useful Post:

bill_m3 (31-07-11), Eleni (31-07-11), Panos 316T (01-08-11), Ptboul (02-08-11), Vasilis (01-09-11), Κωνσταντίνος (31-07-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

τα παλιοτερα χρονια οι νεαρες στα χωρια περιμεναν πως και πως να ερθει το πανηγυρι να κανουν την "πασαρελα" τους εννοειται παρουσια ολης της οικογενειας και να κρυφοκοιταξουν κανενα νεο ,γιατι η αυστηροτητα και ο πατρικος ως επι το πληστον ελεγχος δεν αφηναν και πολλα πολλα για γνωριμιες...

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

4. The Following 3 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

aristent (31-07-11), Eleni (31-07-11), Ptboul (02-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    τα παλιοτερα χρονια οι νεαρες στα χωρια περιμεναν πως και πως να ερθει το πανηγυρι να κανουν την "πασαρελα" τους εννοειται παρουσια ολης της οικογενειας και να κρυφοκοιταξουν κανενα νεο ,γιατι η αυστηροτητα και ο πατρικος ως επι το πληστον ελεγχος δεν αφηναν και πολλα πολλα για γνωριμιες...
    Γι αυτο εχεις μου εισαι ολο για μπανιο στο σχοινια....απο κει που εκανες ματι μια φορα το χρονο...τωρα.....παραδεισος!!!

Μη ξεχνας και το ψητο χυμα πανω στην λαδοκολα και την μπυρα μεσα απο το βαρελι με νερο και παγο.....για να ειναι κρυα......
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Z4 DCT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γι αυτο εχεις μου εισαι ολο για μπανιο στο σχοινια....απο κει που εκανες ματι μια φορα το χρονο...τωρα.....παραδεισος!!!

Μη ξεχνας και το ψητο χυμα πανω στην λαδοκολα και την μπυρα μεσα απο το βαρελι με νερο και παγο.....για να ειναι κρυα......

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP