ένα τέτοιο μοτέρ, μόνο ένας μπορεί να το κουμαντάρει...
ένα τέτοιο μοτέρ, μόνο ένας μπορεί να το κουμαντάρει...
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Leonidas_E39 (28-07-11), Ptboul (01-09-11), Stamatis (29-07-11), Thomelef (28-07-11)
Μάλλον δεν κανεις λάθος......400 μέτρα λεβιαθαν με 15,000 40αρια TEU'S που ταξιδεύει με 25 κόμβους θέλει μια τέτοια ποσότητα ανάλογα πάντα τις στροφές. Στη θάλασσα σε μεγάλα μεγέθη ο μισος κόμβος μεταφράζεται σε κάποιους τόνους. Στα containerships που είναι τα ταχύπλοα της ναυτιλίας οι καταναλωσεις είναι τρελλες. Αναλογικά με την ιπποδυναμη της είναι μικρή σε μέγεθος λόγω της long stroke κατασκευής. Πριν 20 χρόνια θα ήταν ποιο πολυκυλινδρη και θα έπιανε το μισό πλοίο....άσχετα με το ότι τότε οι μεγαλύτερες ιπποδυναμεις έβγαιναν από steam turbines.
Νικο μιας και ασχολεισαι πες μας μερικα νουμερα για να παρουμε μια ιδεα !
Στο ταξιδι x , ποσο καινε αυτα τα τερατα σε καυσιμα και λαδι (σε λιτρα και εξοδα), και τι μενει ως καθαρο κερδος στο τελος για το πλοιο? Ποση ωρα κανει να εφοδιαστει με καυσιμα? Και ο,τι αλλο μεγαλο νουμερο βγαινει![]()
το θεμα ειναι αεριο μπαινει??????![]()
Kazakos Garage (29-07-11)
Τα πλοία αυτά Φανη είναι πολύ ειδικά όπως και το trade που κάνουν. Καταρχήν δε δουλευονται όπως ένα φορτηγό η ένα τανκερ ωπου για το φορτίο υπάρχει μια φορτωτικη (σε τρία επίσημα αντίγραφα). 15,000 κοντέινερ μπορεί να μεταφράζονται σε 15,000 χιλιδες φορτωτικες αν κάθε κοντέινερ έχει διαφορετικό παραλήπτη. Η διαχείρηση και μόνο τέτοιων όγκων εγγράφων είναι εξοπλανητικη. Γίαυτο και δεν βλέπουμε ναυτιλιακές εταιρείες όπως οι Ελληνικές να διαχειρίζονται εμπορικά τα φορτία. Τα πλοία τους ειναι χρονοναυλωμενα σε χρονικές περιόδους με διαφορετική διάρκεια σε τεράστιες εταιρείες όπως η Maersk, evergreen, MSC, Hanjin και πολλές άλλες που αναλαμβάνουν τα logistics. Ανάλογα με την προσφορά και ζήτηση υπάρχει και διακύμανση των ναύλων. Πριν 3 χρόνια με την παγκόσμια κρίση είχαν καταρευσει....τώρα είναι στα πάνω τους....αυτά τα λίγα διότι είναι ένας τομέας τον οποίο παρακολουθώ πολύ επιδερμικα. Σε ότι αφορά τις καταναλωσεις να σου πω ενδεικτικά ότι ένα τανκερ 160,000 τόνων κορεατικης κατασκευής καταναλώνει σε καιρικές συνθήκες εώς 4 μποφωρ με ταχύτητα 13.5 κόμβων περίπου 52 τόνους ανα 24ωρο για την κυρία μηχανή όταν είναι άδειο και περίπου 54 τόνους με 13 κόμβους με φουλ φορτίο. Για να πάρεις ένα κόμβο καις περίπου 5 τόνους παραπάνω. Αυτά όλα είναι συνάρτηση της υδροδυναμικης σχεδίασης του πλοίου καθώς και του engine maker. Η κατανάλωση σε λάδι αν θυμάμαι καλά είναι της τάξης των 200 λίτρων ημερησίως.
άμα πάρει μπρός αυτό το πράγμα θα σε ρουφήξει στην εισαγωγή!!!!!!
Καλά ρε παιδιά όλα να τα δεχθώ αλλά έχω ακούσει πως μπαίνουν μέσα στους θαλάμους αμα προκύψει κάτι (με σβηστό τον κινητήρα εννοείται).... Γίνεται όντως αυτό?
ποια εταιρεια το κατασκευασε??
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Κάθε κυλινδρος έχει θυριδα επισκεψιμοτητος στο ύψος του στροφαλου αλλιώς πως θα λύσεις εμβολο, χειτωνιο η μπιελλα αν χρειαστεί; Αν έχει όρεξη ο Σπυρος να σας πει πως βάζουν μπροστά την κυρία μηχανή.......πολύπλοκη διαδικασία πολύ ενδιαφέρουσα και μη φανταστεί κανείς ότι έχει ο πλοίαρχος κλειδί μηχανής με μπρελοκ Άγιος Νικόλαος που το γυρίζει και παίρνουν μπροστά 23,000 άλογα....
Ptboul (01-09-11)