Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μ6 vs 911

Ψήφισαν
140. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • M6

73 52,14%
  • 911

67 47,86%
Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 217

Θέμα: m6 ή 911

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

συμφωνω απολυτα με τις τοποθετησεις του δημητρη, του νικου και του αρη.

πριν κανενα χρονο, ελεγα να δωσω το Μ και να παρω κατι αλλο.
    μια ανταλλαγη με σκαλιετι που ειχε προτεινει ενας γνωστος δεν προχωρησε (ηθελε V10 γιατι ενας φιλος του με Μ5 Ε60 του εριχνε συνεχεια ), ετσι μια επιλογη ηταν ενα 911Τ.
    ειχα βρει μαλιστα να το ανταλλαξω με ενα γκρι μεταλικο χειροκινητο με σαλονι τερακοτα, μοντελο 08 και διαφορα 20κ.

ετσι βρεθηκαμε με το δημητρη στην αττικη οδο οπου καναμε μια μικρη βολτουλα και με τα δυο αυτοκινητα.
    μπαινοντας στο 911 ειχα λιγοτερο χωρο να κινηθω, σκληροτερα καθισματα και πιο περιορισμενη ορατοτητα.
    το ταμπλω ομως και τα μεγαλα κλασσικα οργανα της πορσε ειναι πολυ ωραια, ενω η υψηλη ποιοτητα δημιουργει ενα ωραιο περιβαλον, οχι καλυτερο απο της bmw παντως.

οδηγωντας το αυτοκινητο, ειναι εντυπωσιακο το τραξιον και η επιταγχυνση στις χαμηλες σχεσεις.
    νομιζεις οτι οδηγεις τρακτερ. τραβαει απο μηδεν στροφες, δεν ενδιαφερεται τι οδοστρωμα υπαρχει απο κατω, τα ισιωνει ολα και προχωραει.
    το τιπτρονικ κανει αλλαγες γρηγορα και ομαλα, αλλα καπως ραθυμα.
    τα χιλιομετρα ανεβαινουν πολυ γρηγορα, τα 300 ειναι ευκολη υποθεση, και τα φρενα επισης πολυ δυνατα "επιπεδου πορσε", δηλαδη κορυφαια.
    μου αρεσε το γεματο μοτερ απο χαμηλα, τα φρενα, αλλα δεν μου αρεσε το κιβωτιο (σε συνδυασμο με τα κουμπια στο τιμονι που ειναι δυσχρηστα, βεβαια αυτο εχει αλλαξει με τα νεα pdk, αλλα παμε αλλου σε αυτα), οπως επισης -και το κυριοτερο- η αισθηση του τιμονιου και του μπροστινου μερους στα πολλα χιλιομετρα.
    μετα τα 200 το εμπρος μερος ελαφρωνει σε τετοιο βαθμο, ωστε ρωτησα το δημητρη πως ειναι δυνατον να του δινει εμπιστοσυνη να παει γρηγορα (που ξερω οτι το κανει), μια τετοια συμπεριφορα.
    μου ειπε οτι ειναι θεμα συνηθειας καθως ολα τα πορσε λιγο πολυ ετσι ειναι.

συγκριτικα το bmw εχει πολυ χειροτερο τραξιον σε ελληνικο δρομο (διοτι σε γερμανικο δεν σπιναρει ουτε με πρωτη), πραγμα που ηταν και ο λογος που ηθελα να αλλαξω αυτοκινητο.
    οταν θελεις να πας γρηγορα με 500 ιππους σε γλυστερο δρομο τα Μ δυστυχως δεν ειναι καλες επιλογες. ειναι πιο απαιτητικα, πιο δυσκολα, πιο απροβλεπτα και το λαθος (που θα ερθει αργα ή γρηγορα) εγκυμονει κινδυνους.
    απο την αλλη ομως, αυτο δεν ειναι που αναζηταει ο Π.Ο.?
    ετσι σε ελληνικο δρομο ή πιστα που γλιστραει (βλεπε σερρες) η 911Τ θα παει πιο ευκολα και πιο γρηγορα απο την bmw.
    σε δρομο ομως που δεν γλιστραει οι διαφορες μικραινουν πολυ και ειναι θεμα οδηγου να εκμεταλευτει το αριστο πλαισιο της bmw, το εκπληκτικο τιμονι, το μοτερ και το κιβωτιο που ερχονται κατ' ευθειαν απο τη Φ1.

ετσι οπως τα ειδα εγω, η bmw ειναι πιο ζυγισμενη, εχει πολυ καλυτερο τιμονι και μπροστινο συστημα γενικοτερα (ακομα και στα 330 που δειχνει στο κοντερ ειναι βραχος), ενω μοτερ και κιβωτιο κινουνται στην αλλη ακρη σε σχεση με την πορσε.
    απο τη μια εχουμε τονους ροπης και μια δυναμη που ερχεται "απο μεσα", με υποκωφο βαρυ ηχο που ερχεται να ξηλωσει την ασφαλτο, ακολουθουμενη απο ενα ομαλο και ραθυμο κιβωτιο (που εχει αλλαξει πλεον βεβαια), ενω απο την αλλη εχουμε μια ραθυμια χαμηλα, αλλα κλωτσια μετα τις μεσαιες, υστερια μεχρι τις 8.5 σχεδον, και ενα κιβωτιο που ενισχυει τη "φουντωτικη" συμπεριφορα του μοτερ μοιραζοντας κλωτσιες στα ανεβασματα και κανοντας διπλογκαζιες στα καταβασματα.
    αρα οσον αφορα τη συμπεριφορα του μοτερ ο καθενας διαλεγει οτι τον συγκινει.

τα φρενα του bmw ειναι χειροτερα μετα τα πρωτα 2-3 πατηματα απο πολλα, αλλα στο δικο μου αυτοκινητο αυτο το εχω βελτιωσει τοποθετωντας φρενα πορσε... χεχεχε

τελος οσον αφορα τους χωρους το bmw ειναι κανονικο αυτοκινητο με τεραστιο χωρο αποσκευων, αξιοπρεπεις πισω θεσεις (για εφηβους και μικροσωμα γενικα ατομα ειναι μια χαρα), μπορεις να ξεκινησεις απο την ανκονα και να οδηγησεις 13-14 ωρες σερι διασχιζοντας τη μιση ευρωπη και να μην καταλαβεις τιποτα.
    αυτη ειναι η δουλεια του αυτοκινητου. γι αυτο σχεδιαστηκε και δεν βλεπω καποιο αλλο αυτοκινητο να το κανει αυτο καλυτερα.
    εκει υπερτερει σαφως εναντι του πιο σπορ και καλυτερου σε πιστα 911Τ.

συγκρισεις με ακομα πιο καθαροαιμες κατασκευες οπως οι gt3, gt2, rs κλπ, δεν υπαρχουν, αφου αυτα ειναι αυτοκινητα πιστας με αδεια να κυκλοφορουν και στο δρομο.
    επισης ουτε με τις βασικες εκδοσεις της 911 οπως η καρερα 2 και 4, οι οποιες συγκρινονται με Μ3 και οχι με Μ6.

φευγοντας απο τη βολτα με το δημητρη καταλαβα πως ειχα το καλυτερο αυτοκινητο του κοσμου (για τις αναγκες και γουστα μου) και αποφασισα να το κρατησω καθως δεν εφταιγε αυτο για καποιο προβληματισμο που ειχα, αλλα εγω.
    αλλαζοντας την προσεγγιση μου ειδα πιο καθαρα τα πραγματα και μπορεσα να απολαυσω τα δυνατα του σημεια ακομα περισσοτερο.

2. The Following 14 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexm (24-07-11), aristent (24-07-11), bill_m3 (24-07-11), gant (25-07-11), GM6 (26-07-11), Leonidas_E39 (25-07-11), Monsta (24-07-11), nik200 (24-07-11), PANOS-E60 (24-07-11), pilot (25-07-11), S8N (24-07-11), skandalis447 (25-07-11), Thomelef (24-07-11), Z4 DCT (24-07-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φευγοντας απο τη βολτα με το δημητρη καταλαβα πως ειχα το καλυτερο αυτοκινητο του κοσμου (για τις αναγκες και γουστα μου) και αποφασισα να το κρατησω καθως δεν εφταιγε αυτο για καποιο προβληματισμο που ειχα, αλλα εγω.
    αλλαζοντας την προσεγγιση μου ειδα πιο καθαρα τα πραγματα και μπορεσα να απολαυσω τα δυνατα του σημεια ακομα περισσοτερο.
    Τι αλλο να πει καποιος για το αμαξι του και να μην συμφωνησεις μαζι του!!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

4. The Following 2 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

aristent (24-07-11), Stathis (25-07-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

συμφωνω απολυτα....

αυτη ειναι η δουλεια του αυτοκινητου. γι αυτο σχεδιαστηκε και δεν βλεπω καποιο αλλο αυτοκινητο να το κανει αυτο καλυτερα.
    εκει υπερτερει σαφως εναντι του πιο σπορ και καλυτερου σε πιστα 911Τ.......

επισης ουτε με τις βασικες εκδοσεις της 911 οπως η καρερα 2 και 4, οι οποιες συγκρινονται με Μ3 και οχι με Μ6......

καλυτερο αυτοκινητο του κοσμου (για τις αναγκες και γουστα μου).

Γουελ σποουκεν εντ γουελ πουτ.

/thread/

6. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

Stathis (25-07-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

το τιπτρονικ

Μα δεν ήταν δυνατόν να διάλεγες 911 με τΡιπτρόνικ, όπως και οποιαδήποτε άλλη απόχρωση εκτός από τούτη εδώ.

Rides
    0

Προεπιλογή

συμφωνω απολυτα με τις τοποθετησεις του δημητρη, του νικου και του αρη.

πριν κανενα χρονο, ελεγα να δωσω το Μ και να παρω κατι αλλο.
    μια ανταλλαγη με σκαλιετι που ειχε προτεινει ενας γνωστος δεν προχωρησε (ηθελε V10 γιατι ενας φιλος του με Μ5 Ε60 του εριχνε συνεχεια ), ετσι μια επιλογη ηταν ενα 911Τ.
    ειχα βρει μαλιστα να το ανταλλαξω με ενα γκρι μεταλικο χειροκινητο με σαλονι τερακοτα, μοντελο 08 και διαφορα 20κ.

ετσι βρεθηκαμε με το δημητρη στην αττικη οδο οπου καναμε μια μικρη βολτουλα και με τα δυο αυτοκινητα.
    μπαινοντας στο 911 ειχα λιγοτερο χωρο να κινηθω, σκληροτερα καθισματα και πιο περιορισμενη ορατοτητα.
    το ταμπλω ομως και τα μεγαλα κλασσικα οργανα της πορσε ειναι πολυ ωραια, ενω η υψηλη ποιοτητα δημιουργει ενα ωραιο περιβαλον, οχι καλυτερο απο της bmw παντως.

οδηγωντας το αυτοκινητο, ειναι εντυπωσιακο το τραξιον και η επιταγχυνση στις χαμηλες σχεσεις.
    νομιζεις οτι οδηγεις τρακτερ. τραβαει απο μηδεν στροφες, δεν ενδιαφερεται τι οδοστρωμα υπαρχει απο κατω, τα ισιωνει ολα και προχωραει.
    το τιπτρονικ κανει αλλαγες γρηγορα και ομαλα, αλλα καπως ραθυμα.
    τα χιλιομετρα ανεβαινουν πολυ γρηγορα, τα 300 ειναι ευκολη υποθεση, και τα φρενα επισης πολυ δυνατα "επιπεδου πορσε", δηλαδη κορυφαια.
    μου αρεσε το γεματο μοτερ απο χαμηλα, τα φρενα, αλλα δεν μου αρεσε το κιβωτιο (σε συνδυασμο με τα κουμπια στο τιμονι που ειναι δυσχρηστα, βεβαια αυτο εχει αλλαξει με τα νεα pdk, αλλα παμε αλλου σε αυτα), οπως επισης -και το κυριοτερο- η αισθηση του τιμονιου και του μπροστινου μερους στα πολλα χιλιομετρα.
    μετα τα 200 το εμπρος μερος ελαφρωνει σε τετοιο βαθμο, ωστε ρωτησα το δημητρη πως ειναι δυνατον να του δινει εμπιστοσυνη να παει γρηγορα (που ξερω οτι το κανει), μια τετοια συμπεριφορα.
    μου ειπε οτι ειναι θεμα συνηθειας καθως ολα τα πορσε λιγο πολυ ετσι ειναι.

συγκριτικα το bmw εχει πολυ χειροτερο τραξιον σε ελληνικο δρομο (διοτι σε γερμανικο δεν σπιναρει ουτε με πρωτη), πραγμα που ηταν και ο λογος που ηθελα να αλλαξω αυτοκινητο.
    οταν θελεις να πας γρηγορα με 500 ιππους σε γλυστερο δρομο τα Μ δυστυχως δεν ειναι καλες επιλογες. ειναι πιο απαιτητικα, πιο δυσκολα, πιο απροβλεπτα και το λαθος (που θα ερθει αργα ή γρηγορα) εγκυμονει κινδυνους.
    απο την αλλη ομως, αυτο δεν ειναι που αναζηταει ο Π.Ο.?
    ετσι σε ελληνικο δρομο ή πιστα που γλιστραει (βλεπε σερρες) η 911Τ θα παει πιο ευκολα και πιο γρηγορα απο την bmw.
    σε δρομο ομως που δεν γλιστραει οι διαφορες μικραινουν πολυ και ειναι θεμα οδηγου να εκμεταλευτει το αριστο πλαισιο της bmw, το εκπληκτικο τιμονι, το μοτερ και το κιβωτιο που ερχονται κατ' ευθειαν απο τη Φ1.

ετσι οπως τα ειδα εγω, η bmw ειναι πιο ζυγισμενη, εχει πολυ καλυτερο τιμονι και μπροστινο συστημα γενικοτερα (ακομα και στα 330 που δειχνει στο κοντερ ειναι βραχος), ενω μοτερ και κιβωτιο κινουνται στην αλλη ακρη σε σχεση με την πορσε.
    απο τη μια εχουμε τονους ροπης και μια δυναμη που ερχεται "απο μεσα", με υποκωφο βαρυ ηχο που ερχεται να ξηλωσει την ασφαλτο, ακολουθουμενη απο ενα ομαλο και ραθυμο κιβωτιο (που εχει αλλαξει πλεον βεβαια), ενω απο την αλλη εχουμε μια ραθυμια χαμηλα, αλλα κλωτσια μετα τις μεσαιες, υστερια μεχρι τις 8.5 σχεδον, και ενα κιβωτιο που ενισχυει τη "φουντωτικη" συμπεριφορα του μοτερ μοιραζοντας κλωτσιες στα ανεβασματα και κανοντας διπλογκαζιες στα καταβασματα.

τα φρενα του bmw ειναι χειροτερα μετα τα πρωτα 2-3 πατηματα απο πολλα, αλλα στο δικο μου αυτοκινητο αυτο το εχω βελτιωσει τοποθετωντας φρενα πορσε... χεχεχε

τελος οσον αφορα τους χωρους το bmw ειναι κανονικο αυτοκινητο με τεραστιο χωρο αποσκευων, αξιοπρεπεις πισω θεσεις (για εφηβους και μικροσωμα γενικα ατομα ειναι μια χαρα), μπορεις να ξεκινησεις απο την ανκονα και να οδηγησεις 13-14 ωρες σερι διασχιζοντας τη μιση ευρωπη και να μην καταλαβεις τιποτα.
    εκει υπερτερει σαφως εναντι του πιο σπορ και καλυτερου σε πιστα 911Τ.

συγκρισεις με ακομα πιο καθαροαιμες κατασκευες οπως οι gt3, gt2, rs κλπ, δεν υπαρχουν, αφου αυτα ειναι αυτοκινητα πιστας με αδεια να κυκλοφορουν και στο δρομο.
    επισης ουτε με τις βασικες εκδοσεις της 911 οπως η καρερα 2 και 4, οι οποιες συγκρινονται με Μ3 και οχι με Μ6.

αποψη πληρως στοιχειοθετημενη.
    Με μονο μια διαφωνια-ερωτημα. Τα 200χ.α.ω. ερχονται ευκολα και με ενα Ε46 330.

Το ζητουμενο ομως ειναι πως συμπεριφερεται ενα αυτοκινητο στην Ελλαδα με 250 χ.α.ω. ;

Μηπως μπορεις να μας πεις τη γνωμη σου για το τι συμβαινει σε μια διαδρομη γεματη στροφες οπου ουτε Φ1 δε στριβει με 50χ.α.ω? (οχι 4κινιτη porsche απαραιτητα στη συγκριση)

Επισης τι συμβαινει στη διαδρομη θεσσαλονικη-αθηνα με τα ταχυτητες 130 ....ως 200.

Τελος ο ηχος σε μ6 ειναι εξισου ποροτικος κατα τη γνωμη σου η και ανωτερος

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kplc16 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αποψη πληρως στοιχειοθετημενη.
    Με μονο μια διαφωνια-ερωτημα. Τα 200χ.α.ω. ερχονται ευκολα και με ενα Ε46 330.

Το ζητουμενο ομως ειναι πως συμπεριφερεται ενα αυτοκινητο στην Ελλαδα με 250 χ.α.ω. ;
    σε πολλους καλους δρομους που εχουμε, οπως η αττικη οδος, οι ευθειες του αλμυρου και της λαρισας, η ευθεια της θεσσαλονικης και προσφατα η εγνατια, αν δεν υπαρχει κινηση και μπορεις να πατησεις με ασφαλεια, η συμπεριφορα ειναι πολυ καλη.
    τουλαχιστον το bmw στα 250 πινεις καφε, στα 300 εισαι ανετος, στα 330 βραχος.
    το πορσε ελαφρωνει πολυ μετα τα 250 πραγμα που εμενα δεν μου εδωσε τη σιγουρια που δινει το bmw. γι αυτο το εβαλα στα μειον.

Μηπως μπορεις να μας πεις τη γνωμη σου για το τι συμβαινει σε μια διαδρομη γεματη στροφες οπου ουτε Φ1 δε στριβει με 50χ.α.ω? (οχι 4κινιτη porsche απαραιτητα στη συγκριση)
    ναι μπορω να σου πω καθως ειχα κυνηγηθει με το λευτερη πριν 2-3 χρονια που ειχαμε παει μια εκδρομη στον αη γιαννη το ρωσο.
    δεν μπορουσα να τον περασω, αλλα ουτε εκεινος μπορουσε να ξεμακρυνει...

Επισης τι συμβαινει στη διαδρομη θεσσαλονικη-αθηνα με τα ταχυτητες 130 ....ως 200.
    σε αυτες τις ταχυτητες και τα δυο αυτοκινητα ειναι βαρετα.

Τελος ο ηχος σε μ6 ειναι εξισου ποροτικος κατα τη γνωμη σου η και ανωτερος
    κατα τη γνωμη μου ο ηχος του v10 ειναι πιο πορωτικος απο το φλατ-σιξ.
    σε αυτο μπορεις να μας πεις κι εσυ που τα ακουσες και τα δυο ως θεατης στις σερρες...

Rides
    0

Προεπιλογή

Ενταξει με αυτα που λεει ο Σταθης δειχνει να μην του εκανε η Πορσε..Και εννοω παντα αναλογα και με τις αναγκες που εχει ο καθενας!

Σταθη δεν ειχα διαβασει το συγκεκριμενο ποστ αλλα αυτο δεν με κανει να εχω μια εντελως διαφορετικη αποψη..Πιστευω οδηγικα η 911 tURBO ειναι αλλου και ας μην εχω την πολυτελεια να την οδηγήσω!

Απο εκει και περα δεν προσβαλω το αυτοκινητο σου ουτε μου αρεσουν οι συζητησεις καφενειου οπως λες..

Σαφως και η γνωμη μου δεν μετραει οπως το βλεπεις εσυ διοτι δεν εχω οδηγησει κανενα απο τα δυο αλλα μην μου πεις τωρα οτι οι 115 που εχουν ψηφησει την δημοσκοπηση εχουν δοκιμασει τα αυτοκινητα..?

Φιλικα παντα!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SuperSonic : 24-07-11 στις 19:02

11. The Following User Says Thank You to SuperSonic For This Useful Post:

Stathis (24-07-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο MPower Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιστευω οδηγικα η 911 tURBO ειναι αλλου και ας μην εχω την πολυτελεια να την οδηγήσω!
    τοτε πως το πιστευεις αφου δεν εχεις αποψη?
    αυτο δεν μπορω να καταλαβω.

αλλο πραγμα να λες οτι ενα πραγμα μου αρεσει πιο πολυ απο ενα αλλο, και διαφορετικο να το ανακυρησεις καλυτερο χωρις να το εχεις δοκιμασει!

ειναι αλλου σε τι η 911? μπορεις να το αναλυσεις?

Rides
    0

Προεπιλογή

τοτε πως το πιστευεις αφου δεν εχεις αποψη?
    αυτο δεν μπορω να καταλαβω.

αλλο πραγμα να λες οτι ενα πραγμα μου αρεσει πιο πολυ απο ενα αλλο, και διαφορετικο να το ανακυρησεις καλυτερο χωρις να το εχεις δοκιμασει!

ειναι αλλου σε τι η 911? μπορεις να το αναλυσεις?

Ισως δεν καταλαβαινεις το σχημα λογου μου..
    Anyway..Kραταω την αποψη μου ειτε σου αρεσει ειτε οχι με τα δικα μου πιστευω και ονειρευομαι την Porsche Καλυτερη τις Μ6.
    Αυτα απο εμενα!

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο MPower Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ισως δεν καταλαβαινεις το σχημα λογου μου..
    Anyway..Kραταω την αποψη μου ειτε σου αρεσει ειτε οχι με τα δικα μου πιστευω και ονειρευομαι την Porsche Καλυτερη τις Μ6.
    Αυτα απο εμενα!
    οποιο αυτοκινητο και να βρισκοταν στο διαβα σου να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σε απογοητευε.
    απο κει και περα τα ονειρα του καθενος ειναι διαφορετικα.
    δεν σου κρυβω οτι κι εγω wallpaper 911T ειχα στο pc μου.
    οταν ομως ηρθε η ωρα και σκεφτηκα και καποια αλλα πραγματα εκτος της κ@υλας (διοτι τα λ7 ειναι πολλα αρη, οπως ελεγε κι ο συνονοματος σου στην ταινια), πηρα bmw...

αυτο προσπαθω να πω, μην μπερδευουμε την κ@υλα, το ονειρο, την παιδικη αφισα, με την πραγματικη ζωη.

ειμαι βεβαιος οτι αν μπορουσε ο καθενας να το αποκτησει, ολοι θα ειχαμε και ενα gt3 rs.
    αν ομως δεν μπορεις να εχεις 3-4 σουπερ-καρς στο γκαραζ σου, τοτε βαζεις και αλλα κριτηρια.

15. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

pilot (26-07-11), S8N (24-07-11), SuperSonic (24-07-11)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP