ροτζερ γκλοβερ ηταν ο μπασιστας.
για να πω την αληθεια, εκεινο τον καιρο (τελη δεκαετιας 70 αρχες 80 που αρχισα να ασχολουμαι με μουσικη) δεν μου αρεσε ο ρορυ γκαλαχερ.
σε σχεση με αλλα συγκροτηματα ροκ που ακουγα τοτε (π.χ. deep purple, rainbow, l.z. κλπ) η μουσικη του δεν με εντυπωσιασε.
νομιζω μαλιστα οτι πριν τη συναυλια του στην ελλαδα (αν θυμαμαι στη λεωφορο), ο ρορυ ηταν ελαχιστα γνωστος στη χωρα μας.
μετα απεκτησε φανατικους οπαδους που τον ακολουθουν μεχρι και σημερα.
τα ναρκωτικα, το ποτο και ολες οι υπολοιπες καταχρησεις ειναι λιγο πολυ γνωστες στο χωρο των καλλιτεχνων.
πολλα ταλεντα χαθηκαν ή εγιναν ακομα και μυθοι μεσα απο αυτα (jim morrison).
ακομα και στο ποδοσφαιρο ο -για πολλους το μεγαλυτερο ταλεντο ολων των εποχων- τζορτζ μπεστ ελαμψε για λιγο και επειτα χαθηκε απο τις καταχρησεις...
προσωπικα απο κιθαριστες θα ξεχωριζα τον ριτσι μπλακμορ, τον τζιμι πεϊτζ και φυσικα τον γκαρυ μουρ που τον χασαμε και προσφατα.
αυτα χωρις να εχω ακουσει και πολλα, αλλα απο μικρος αυτα τα ακουσματα μου αρεσαν και με ακολουθουν εως και σημερα.
τον ρορυ τον ειδα με μεγαλυτερη συμπαθεια τα τελευταια χρονια μιας και μου θυμιζει λιγο τα παλια, και ειδικα τη συναυλια που προανεφερα η οποια εκανε παταγο.
ετσι επελεξα να βαλω δυο τραγουδια του στη λιστα μου (moonchild & shadow play, σε εκτελεσεις live μαλιστα) τα οποια θεωρω κλασσικα πλεον και τα ακουω ευχαριστα αρκετα συχνα...