Η πραγματική:
Οι παραλλαγές:
![]()
Η πραγματική:
Οι παραλλαγές:
![]()
fanisk (06-07-11), ghost-rider (06-07-11), nikos1400 (06-07-11), Thomelef (06-07-11)
απο εφημεριδα Χ.Ν.
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
ghost-rider (06-07-11)
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
S8N (06-07-11)
nikos1400 (06-07-11)
Ρε παίδες όταν βλέπω να γράφεται για αστυνομικούς διακρίνω πολύ πίκρα. Αν δεν είστε ακραίων αριστερών πεποιθήσεων πρέπει να έχετε απωθημένα, δε ξέρω τι άλλο να πω. Εγώ ΔΕΝ είμαι αστυνομικός αλλά έχω φίλους αστυνομικούς! Δεν ντρέπομαι για αυτό! Δεν τους χαρακτηρίζω χέστες αλλά ούτε ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα( Μιλάμε για την πλειοψηφία και όχι για μεμονωμένους). Συμφωνώ απόλυτα πως την περασμένη εβδομάδα γίνανε ακρότητες από ορισμένους και είναι κατακριτέες. Πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά είναι αδιανόητο να τους κτυπάνε! Από την άλλη πρέπει να βλέπεται και τα πράγματα πιο αντικειμενικά και με μεγαλύτερη ωριμότητα και όχι μόνο με προκατειλημμένες σκέψεις. Είναι σώμα ένστολο και εκτελούν διαταγές( δεν μπορο΄υν να πουν αντε και γαμ….. δεν εκτελώ εντολές) και αν το καταλάβατε για κάποιες μέρες μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ασχολιόντουσαν ΅όλοι με τη συμπεριφορά των αστυνομικών και όχι με τα μέτρα που μας πη….. Μήπως λέω μήπως δεν ήταν τόσο τυχαίο! Σταματήστε ρε σεις να τους βρίζεται συνεχώς και να λέτε πράγματα που παραπέμπουν σε παιδια. Καλό είναι να γίνεται αντικειμενική κριτική. όταν ο καθένας βρεθεί σε δύσκολη θέση την αστυνομία σίγουρα θα πάρει τηλ. Όταν διαβάζω θέμα ανάλογο στο φόρουμ νομίζω πως είμαι σε κανένα άλλο σιτε του λεγόμενου γνωστού άγνωστου χώρου. Και μη ξεχνάτε πως στο σιτε υπάρχουν και αστυνομικοί που καθημερινά ανταλλάσουμε γνώμες και μου δημιουργείτε την πεποίθηση πως αν τους ξέρατε θα κάνατε αίτηση να αποβληθούν από το φόρουμ.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες, εντούτοις σε διαβεβαιώ πως εγώ τουλάχιστον τίποτα το προσωπικό δεν έχω με την αστυνομία. Ίσα ισα, σέβομαι τους αστυνομικούς κι εκτιμώ αφάνταστα το έργο που προσφέρουν για τις πενταροδεκαρες που παίρνουν. Δεν κανω καν λόγο για τις καθημερινές θυσίες και τους κινδύνους της δουλειάς τους. Έχω πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει εντολή και ποιες κυρώσεις επισύρει η άρνηση εκτέλεσής της. Έχω κουμπάρο στα ανώτατα κλιμάκια της Δίας και μου έδειξε το κράνος του μετα τα επεισόδια, το οποίο θυμίζει κεφαλογραβιερα. Αλλά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, δε νομίζεις; τι νά κάνουμε δηλαδή, νά στρουθοκαμηλιζουμε;
Εγώ δεν είπα πως τα επεισόδια της περασμένη εβδομάδας δεν ήταν τίποτα. αντιθέτως τα κατακρίνω όπως έγραψα.απλά διαφωνώ με το τρόπο προσέγγισης ορισμών στο φόρουμ,οχι μόνο για τα συγκεκριμένα επεισόδια αλλά και για άλλα σχετικά θέματα με αστυνομία που έχουν ανοιχτεί. διάβασε λίγο https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=344848&cid=4 .επαληθεύομαι πιιστεύω, σημείωση: έγραψα τις απόψεις μου και μετά διάβασα το άρθρο. και μην ξεχνάμε ο καθένας λέει την αποψή του χωρίς να πει πως πρέπει να την ασπάζονται όλοι.
S8N (06-07-11)
Φίλε, η πηγή που παρέθεσες τι αποδεικνύει?
Πως η αστυνομία είναι το πιόνι της κυβέρνησης και κάνει ό,τι της πει.
Σωστά?
Είπε κανείς το αντίθετο?
Απο'κει και πέρα, πρέπει να πούμε πως καλά κάνει και είναι άμοιρη ευθυνών?
Με τη λογική αυτή και ο πληρωμένος δολοφόνος εντολές εκτελεί, δεν έχει κάτι προσωπικό με αυτόν που καθαρίζει οπότε δεν φταίει αυτός, το ψωμί του βγάζει(ακραίο παράδειγμα αλλά έπιασες φαντάζομαι τι θέλω να πω).
Ακόμα κι έτσι όμως, αν και προσωπικά τη λογική αυτή δεν τη δέχομαι, δε νομίζω πως είχε κανείς εντολές πχ να βαράει γέρους όπως είδαμε σε εικόνες.
Αυτό ήταν προσωπική έμπνευση μάλλον του συγκεκριμένου ΜΑΤατζή (που δυστυχώς ήταν πολλοί τέτοιοι την προηγούμενη βδομάδα), αλλά δεν είδα να υπάρχει καμια τιμωρία για τις περιπτώσεις αυτές που σε λίγο καιρό θα είναι ο κανόνας (να αφήνουν απείραχτους κουκουλοφόρους και να βαράνε τους απλούς πολίτες) και γι'αυτό φέρει ευθύνη τόσο η δικαιοσύνη, όσο και οι υπέυθυνοι της αστυνομίας αλλά και οι συνάδελφοί του που δεν τον σταματήσανε και δεν ενημέρωσαν τους ανώτερούς τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.
Όπως και να'χει, είτε ακολουθούν τυφλά εντολές σαν υπάκουα στρατιωτάκια είτε δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο (κατά τη γνώμη μου είναι συνδυασμός και των 2), ένστολοι σαν αυτούς που είδαμε τις προάλλες είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες και τέτοιες τακτικές βίας και εκφοβισμού πρέπει να εκλείψουν γιατί εκτός από άδικες, κάποια στιγμή θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Και εγώ έχω φίλους αστυνομικούς και δεν ντρέπομαι καθόλου. Δεν μπορώ να ντραπώ για πράξεις και συμπεριφορές άλλων.
ΑΛΛΑ είναι ορισμένα πράγματα που γίνονται και άλλα πράγματα που ΔΕΝ γίνονται.
Και ξέρεις κάτι θα τα δικαιολογούσα ΟΛΑ τα έκτρωπα εκ μέρους των ΜΑΤ, αλλά ρε φίλε τόσος πανικός και τόσο ξύλο για να πιάσουν 30 άτομα;;
Που αν κάποιος κατέβαινε λιμανάκια ή Ribas πριν καμιά δεκαετία θα έβλεπε ότι όταν έσκαγαν τα περιπολικά σταματούσαν ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ 20 30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
Και τώρα είχε πέριξ της Βουλής περί τους 3.000 αστυνομικούς και συνέλαβαν 30 άτομα.
ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΟΝΟ; Μας κάνουν πλάκα; Και το πόσα άτομα θα συλληφθούν ΔΕΝ είναι θέμα εντολών ή διαταγών. Ο ματατζής και ο εκάστοτε αστυνομικός είναι όργανο ΕΠΙΒΟΛΗΣ της τάξεως και του νόμου. ΠΑΕΙ και τελείωσε. Και από όσο θυμάμαι οι ταραξίες ήταν ΠΑΡΑΠΑΝΩ από 30. Οπότε οι ματατζήδες και οι παρόντες αστυνομικοί ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΡΗΤΗ διαταγή σύλληψης να τους συλλάβουν ΧΩΡΙΣ δεύτερη κουβέντα. Αλλά βλέπεις είναι δύσκολο να συλλάβεις ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ σου οι οποίοι εργάζονται με άλλα ρούχα και άλλο στόχο εργασίας.
*το παραπάνω δεν περίμενα ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ να το πω, αλλά βλέπεις είναι το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ κάποιου που είδε τι γίνεται έστω μέσα από τα μίντια.
Και ξέρω την στάνταρ δικαιολογία των αστυνομικών / ΜΑΤ σε περίπτωση μη σύλληψης, όπως βγήκε ένας εκπρόσωπος του στην τιβι πριν 4 - 5 μέρες. Ότι λέει θα τους αφήσουν την επόμενη μέρα. ΡΕ ΦΙΛΕ και την επόμενη ΩΡΑ να τους αφήσουν από την στιγμή που τους συνέλαβες εσένα η δουλειά σου είναι να τους συλλάβεις, δεν είναι ΟΥΤΕ να τους δικάσεις ΟΥΤΕ να κρίνεις το πότε και αν θα αφεθούν ελεύθεροι.