αυτο που λεει ο πρεβεζανος νομιζω οτι απο τη μια ειναι σωστο..
απο την αλλη ομως...δε νομιζω να βγει ακρη..
ενα παραδειγμα...
στο ελληνικο ανοιχτο πανεπιστημιο,ειναι κρατικο,ομως πληρωνεις!
ωραια..κανενα προβλημα..ειτε πληρωνω τα βιβλια του καθηγητ στο κλασσικο πανεπιστημιο,ειτε πληρωνω τη θεματικε ενοτητα και τα βιβλεα ειναιο μεσα!!!(πολυ χοντρα τα κοβω,αλλα εστω..)
η θεματικη ενοτητα κοστιζει 700 ευρω και για να αολοκληρωσεις το κυκλο σπουδων πρεπει να παρακολουθησεις 12 θεματικες ενοτητες.
8.400.ολα καλα..
το αντιστοιχο κυπριακο ανοιχτο πανεπιστημιο (που ιδρυθηκε και πιο μετα απο το ελληνικο...η θεματικη ενοτητα κοστιζει 250 ευρω!!)
με το που κοπηκε το δωρο χριστουγεννων κλπ σταλθηκε μια επιστολη απο το συλλογο των φοιτητων που ελεγε οτι μηπως πρεπει να κοψουμε κατι διοτι τα πραγματα ειναι ζορικα....
η απαντηση ηταν οχι
καποιος κατεφυγε σε δικαστηριο βασει καποιων νομων με τη διαβιου μαθηση και την εξ αποστασεως εκπαιδευση..
το δικαστηριο ενω υπαρχει δεδικασμενο στην ευρωπη(νομιζω γερμανια...αλλα δε θυμαμαι)
ΑΠΕΡΡΙΨΕ τη αιτηση.
ενω το μεγαλοχαρο ε.α.π εκανε τη χαρη στους φοιτητες και τους ειπε οτι μπορουν να πληρωσουν σε δυο δοσεις...μεσα σε εναμιση μηνα!!!!!!!!!!!!!
ουτε καν ενα το καλοκαιρι και μια δοση τα χριστουγεννα(ηταν μεσα στην επιστολη των φοιτητων....)
ετσι λοιπον μιλαω για μια μικρογραφια του κρατους που κινει γη και ουρανο για να κρατησει δεσμιους ανθρωπους.
εγω παντως λογω χαρακτηρα και λογω πεισματος δεν προκειτε να παρατησω τις σπουδες μου..εκει ακριβως πατανε!!!!!!!
εγω προσωπικα στο προβλημα της ελλαδας βρισκω δυο λυσεις.
να μεταναστευσω και να παω σε αλλη χωρα σεβομενος απολυτα μεχρι και το πεζοδρομιο που θα παταω..
η μενω εδω και οταν γινει επανασταση βουρ και εγω μεσα!!!
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....