χαχα εμένα πάλι το αντίθετο ακριβώς. Το slk μια ζωή προσπαθεί να 'μοιάσει' στη μεγάλη αδελφή (sl), ενώ το νέο Ζ είναι από μόνο ένα μοναδικό σχήμα.
χαχα εμένα πάλι το αντίθετο ακριβώς. Το slk μια ζωή προσπαθεί να 'μοιάσει' στη μεγάλη αδελφή (sl), ενώ το νέο Ζ είναι από μόνο ένα μοναδικό σχήμα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stathis : 28-06-11 στις 22:45 Αιτία: ,
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του κυρίου Ζαλμά και πολύ όμορφα γραμμένο, επίσης!
Συμφωνώ με αρκετά πράγματα με τον συγγραφέα του άρθρου, διαφωνώ όμως σε άλλα τόσα.
Πρώτα απ'όλα, θα έρθω και θα συμφωνήσω στο θέμα του κιβωτίου. Ο οδηγός δεν ελέγχει το μοτέρ μόνο με το γκάζι, αλλά με συνδυασμό του πεντάλ του γκαζιού και του λεβιέ των ταχυτήτων. Ένα αυτόματο κιβώτιο, όσους συμπλέκτες και να έχει, δεν πρόκειται ποτέ να δώσει στον οδηγό, τον έλεγχο που του δίνει ο συμπλέκτης. Είμαι της άποψης ότι το μηχανικό κιβώτιο, δεν είναι απαραίτητο μόνο στην κατηγορία των roadster, αλλά είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε οδηγό που θέλει να ελέγχει και να ευχαριστιέται το αυτοκίνητο του, ότι και αν είναι αυτό.
Επίσης, χαίρομαι που μιλάει για την κυρία Julianne Blasi που σχεδίασε το εξωτερικό της Ζ4, καθώς τα δείγματα της δουλειάς της είναι εξαιρετικά. Μετά την Ζ4, σχεδίασε το Concept Vision ConnectedDrive στο οποίο επανέφερε το "shark look", που ήταν χαρακτηριστικό των BMW περασμένων δεκαετιών...
Βέβαια το design είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό, ωστόσο έχει γίνει πλέον το δυνατό όπλο της BMW, αλλά και πολλών άλλων εταιριών.
Όσο για το θέμα του TT, ας ξεφύγουμε λίγο από το σηματάκι του κάθε αυτοκινήτου στο καπώ, και ας το δούμε λίγο σαν ολοκληρωμένο πακέτο. Τι προσφέρει για την τιμή του, επιδόσεις, κόστος, κατανάλωση, εξοπλισμός, οδική συμπεριφορά, η οποία, μάλιστα, δεν είναι το παν για όλους. Γιατι όπως αυτοί που αγοράζουν Porsche Boxter, θέλουν εξαιρετική οδική συμπεριφορά, αυτοί που αγοράζουν SLK θέλουν άνεση. Και αυτός δεν είναι λόγος να τους σνομπάρουμε, ή να θεωρούμε τις επιλογές τους ηλίθιες, ή το αυτοκίνητο που μόλις αγόρασαν, "μαούνα". Γιατί με αυτή τη λογική, εγώ που είμαι 20αρης και κυκλοφορώ με μπεζ Volvo θα έπρεπε να είχα αυτομπαναριστεί πριν καν γραφτώ εδώ...
1. Συμφωνώ και επαυξάνω. Το μηχανικό κιβώτιο σου δίνει απόλυτο έλεγχο, και μπορεί να κάνει σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο fun to drive, αν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις (το κιβώτιο) και να το οδηγήσεις (το αυτοκίνητο) σωστά.
2. Και σε αυτό συμφωνώ. Το σασί θέλει μοτέρ και σασμάν για να αναδειχθεί. "Γνωστό" παράδειγμα το Volvo C30, που ενώ έχει εξαιρετικό σασί, πραγματικά χαντακώνεται από τα διαθέσιμα μοτέρ και τα απαρχαιωμένα κιβώτια της Volvo.
Πρώτα απ'όλα, θα σταθώ στη λέξη διαφήμιση. Με αυτή τη λογική, αν ο αρθρογράφος επέλεγε την Ζ4, θα ήταν διαφήμιση στη BMW? Δεν το καταλαβαίνω αυτό, να κρίνουμε κάποιον με βάση αν οι επιλογές του συμπίπτουν με τις δικές μας.
Το αν ο συγγραφέας είναι σωστός ή όχι, θα φανεί από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί για να τεκμηριώσει την άποψη και την επιλογή του, και όχι από την επιλογή του αυτή καθ' εαυτή.
Σε δεύτερο επίπεδο, θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Με τι κριτήρια θεωρείς, φίλε μου, ότι το ΤΤ είναι ένα άθλιο κουτί? Με τα μισά λεφτά, κάνει τα διπλάσια σχεδόν πράγματα από τη Z4 και την SLK. Επίσης σε αρκετούς αρέσει η εμφάνιση του, και αισθάνονται (ίσως λόγω της κίνησης μπροστά) ότι μπορούν να το κουμαντάρουν και να το ελέγξουν πιο εύκολα, άρα να το ευχαριστηθούμ περισσότερο. Δηλαδή είναι άθλιο κουτί επειδή είναι προσθιοκίνητο ή επειδή είναι Audi?
Επίσης το ΤΤ-RS έγραψε καλύτερο χρόνο στο Ring από το 1Μ. Αυτό τι σημαίνει? Ότι το ΤΤ είναι άθλιο κουτί, ή ότι το 1Μ είναι πεταμένα λεφτά? Τίποτα δε σημαίνει. Όπως και το "άθλιο κουτί" είναι λάθος χαρακτηρισμός.
Τρίτον, τι ακριβώς σημαίνει το "Ενας αγοραστης τετοιων Μερσεντες, τα αουντι αυτα δεν καταδεχεται ουτε να τα φτυσει κι εχει και δικιο...." που αναφέρεις σε αυτό το post σου? Ο μέσος αγοραστής Mercedes "φτύνει" τα Audi? Τι σημαίνει φτύνει? Τι στερεότυπο είναι αυτό? Δεν μπορώ να σε καταλάβω φίλε μου...
Θα συμφωνήσω στα παραπάνω, εκτός από ένα σημείο. Αυτό που κάνει ένα αυτοκίνητο να μην είναι εύκολο να χαρακτηριστεί ως άθλιο, δεν είναι η τιμή του, αλλά τα πλεονεκτήματα του σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
Ο κάθε αγοραστής αγοράζει το αυτοκίνητο του με βάση τα δικά του κριτήρια, και με βάση την δική του ιεράρχιση των αναγκών του. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τον κάθε δημοσιογράφο επειδή δεν αντιμετωπίζει το κάθε αυτοκίνητο σαν enthusiast!
Ακόμα και στην κατηγορία των roadster υπάρχουν αγοραστές που προτιμούν την άνεση. Το να απαιτείς να βλέπουν όλοι τα πάντα από τη σκοπιά του enthusiast είναι σαν να συγκρίνεις πολυμορφικά με βάση τον χρόνο που έκαναν στο Nurburgring, και όχι με βάση τους χώρους τους.
![]()
bakalos (30-06-11), ghost-rider (29-06-11), Panos 316T (30-06-11)
Δηλαδη μονο σε μενα φανηκε αφυσικο το γεγονος οτι ξεκινα ενα αρθρο να συγκρινει 2 συγκεκριμενα αυτοκινητα και μιση παραγραφο πριν το τελος κοτσαρει στα καλα καθουμενα και ενα τριτο και μαλιστα υποδεεστερο? Δηλαδη το συναντατε καθημερινα αυτο το φαινομενο? Οκ τοτε ειμαι τρελος και δεν ξερω τι μου γινεται.....Οσο για το ΤΤ απαξιω και να το σχολιασω ακομα...
Τοχεις το δικιο σου....Και μενα μου φανηκε "καπως" κυριως γιατι μπηκε στο 3ο καπως αποτομα και οπως λες λιγο πριν κλεισει...
Αλλα επειδη ξερω τον συντακτη δεν υπαρχει περιπτωση να το εκανε εκ του πονηρου ή σκοπιμα. Ισως προς το τελος αντιληφθηκε οτι ειχε ξεχασει το τριτο της παρεας των roadster και πηγε να το συμπεριλαβει.
ΤΤ= το εχουμε ξαναπει. Αν δεν το παρατηρησω προσεκτικα ακομη μπερδευομαι ποιο ειναι το μπρος και ποιο το πισω μερος![]()
joseph (29-06-11), Panos 316T (30-06-11)
προσωπικα επειδη εχω δει πως γενικα γινονται τα συγκριτικα αμαξιων στα περιοδικα και επειδη ειδα μπροστα μου τους ανθρωπους που τα οδηγουν..δεν μπορω παρα να κρυψω την αντιπαθεια μου στα συμπερασματα που βγαινουν...θεωρω οτι ελαχιστοι ειναι αυτοι που πραγματικα το "χουν" και οι οποιοι ειναι ικανοι να κρινουν ενα αμαξι αντικειμενικα...δυστυχως εχω φτασει στο σημειο..να βγαζω συμπερασμα μονο οταν εχω οδηγησει κατι..και αυτο για αρκετα χιλιομετρα..και να μην εμπιστευομαι κανεναν..παρα μονο σε πολυ γενικες γραμμες..![]()
Ας βάλουμε μερικές ακόμα φωτό:
![]()
Panos 316T (30-06-11)
Αυτο το σανδαλόξυλο τι το θέλει η Mercedes σε roadster αυτοκινητο.![]()