Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 48

Θέμα: Υγρά φρένων!

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

5)ξερω τι λες απλα δεν το καταλαβες, αν εχεις αναβαση με κλειστες στροφες σε στενα δρομακια τυπου πηλιου η' χαλκιδικης μια χαρα φρεαναρεις. αν το φχαριστιεσαι βεβαια !/

4) φιλος μου τα αποριπτει δεν του αρεσαν.. ολοι για μοτουλ μου λενε αλλα αμα κρατανε 1 χρονο δνε ειναι για εμενα.αυτα που εχω ,μαμα ειναι οκ,δεν ειχα θεμα απλα να ηξερα τι ειναι..

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    2

Προεπιλογή

5) Σε τέτοιες διαδρομές δεν έχω καταφέρει να μειώσω την απόδοση των φρένων. Αντίθετα, πριν λίγους μήνες που άλλαξα λάστιχα και βγήκα εθνική οδό, έκανα 4 φρεναρίσματα σχεδόν στο 100% από τα 200 στα 80 με υγρό φρένων που πλησίαζε ηλικιακά τα 2μιση χρόνια. Στο 4ο φρενάρισμα είχα μειωμένη απόδοση. Υγρό αυτό που σου έγραψα, που θέλει αλλαγή, αλλά λόγω καραντίνας το έχω αμελήσει.

4) Τί προτείνει εκείνος;
    E30 318i

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πονεμένη ιστορία...όχι για εμάς, για τα συνεργεία. Τα περισσότερα συνεργεία αποφεύγουν
    την αλλαγή υγρών σαν τον διάολο το λιβάνι. Είναι πολύς ο μπελάς για λίγο κέρδος. Πολλοί τα
    αλλάζουν με την σίριγγα μόνο το δοχείο (το έχω δει σε αντιπροσωπεία - όχι BMW πάντως), ενώ
    οι περισσότεροι θα σου αναπτύξουν χίλιες δυο θεωρείες για να σε πείσουν ότι δεν χρειάζεται. Βέβαια
    λίγοι έχουν δοχείο πίεσης με το οποίο θέλει ένα και όχι δυο άτομα για την εργασία.
    Τέλος πάντων σε νορμάλ χρήση αν αλλάζονται κάθε δυο χρόνια, αλλά ακόμα και αν πιέζεις που και που
    είναι μια χαρά τα μαμά ή κάποιο επώνυμο DOT4. Ανεπιφύλακτα ότι χρήση και να κάνεις βάλε σωληνάκια
    υψηλής. Υγρά έχω βάλει MOTUL 5.1 και σε λίγο που κλείνω δυο χρόνια νιώθω ένα fade αλλά είμαι και
    για τακάκια (65.000χλμ) οπότε δεν έχω ασφαλές συμπέρασμα τι φταίει. Τα DOT 5.1 είναι ένα υγρό
    που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των 4 και 5 και είναι καλό για τους λίγο πιο πυροβολημένους.
    Δλδ αν την ώρα που έχεις φερμάρει την στροφή, έχεις προλάβει να βγάλεις το ESP, έχεις κατεβάσει 2α
    έχεις πάρει την γραμμή που πρέπει για να ξαπλώσει το μεταξόνιο της μπέμπας ΚΑΙ ΤΟΤΕ περνάει
    κώλος τύπου Γιόχανσον ΑΛΛΑ εσύ αδιαφορείς και συνεχίζεις τοτε ναι...ανήκεις στην παραπάνω ομάδα. Βάλε 5.1

4. The Following 3 Users Say Thank You to nikos valvetronic For This Useful Post:

dreamer (05-02-21), isou (05-02-21), wheelman (29-03-21)

Περιοχή
    Αthens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Και εγω αυτη την περιοδο επειδη εχω βαλει καινουριους δισκους και τακακια θελω να βαλω και σωληνακια υψηλης στα φρενα μαζι με υγρα 5,1 καθως εχω 6 χρονια τα μαμα υγρα σε E36. Ξερει κανεις τι παιζει γενικα στο εμποριο απο μαρκες ποιοτητες κλπ για τα σωληνακια? Να προτιμησω κατι επωνυμο η να παω σε καποιον να τα φτιαξει? Αν εχει να προτεινει κατι καποιος θα με βοηθησει αρκετα.Ευχαριστω.

Rides
    0

Προεπιλογή

goodridge και ebc εχω δει να βαζουν οι περισοτεροι ,με τα πρωτα να ειναι η μεγαλη δυναμη..6 χρονια????...τα μαμα τελικα δεν γνωριζει κανεις ποια ειναι?? παντως σιγουρα δεν ειναι καμμια απο αυτες που συζηταμε, ..εδω τωρα τιθεται και ενα ζητημα που κατα καιρους γινεται κοκκινο πανι στα φορουμ..κατα ποσο καποια ανταλλακτικα της μαμας ειναι ακριβοτερα οχι μονο επειδη εχουν την σταμπα αλλα και λογω καλυτερης ποιοτητας..οχι οτι ειναι καποιας αγνωστης μαρκας αλλα η ιδια η μαρκα-εταιρεια μπορει σαν αφτερμαρκετ να εχει διαφορετικες προδιαγραφες αποτι αυτες που δινει στην μαμα..

νικο να σου πω την αληθεια παντα οταν εχονται τα 2 χρονια και τα κλεινω οπως τωρα δεν καταλαβα ποτε καποια διαφορα στο πατημα,μαλλον δεν τα ζοριζω αρκετα και συχνα,φαινεται...αν δεν το εβγαζε στο μπι-σι δεν θα καταλαβαινα κατι..και η αληθεια ειναι οτι την παταω και εγω με τον ιδιο τροπο ,δλδ τα τακακια γιατι και εμενα μου λενε οτι θελουν αλλαγη οι συνεργειατζηδες..βεβαια εχουν ενα χρονο που το λενε ,μεσα λεει αλλαγη σε 40.000 και εγω εχω κανει αλλα 7-8000 χιλ ηδη απο τοτε που μου το ειπαν...και εκει δεν ξερω το γινεται..νομιζω οτι τελικα το μπι-σι με τον αισθητηρα συνεργαζονται μονο οταν πεσει αρκετα το παχος ,οταν θελει δλδ , πραγματικα αλλαγη..στο συνεργειο που μετρανε με τον στυλο τον ειδικο εχει ακομα παχος το οποιο ομως γιαυτους ειναι το οριο ,οπως σε ολα ,ενω εχει ακομα ψωμι το τακακι..τωρα στα υγρα,βασικα τα 2 χρονια μου τα βγαζει στο μπι-σι και εγινα ηδη κοκκινα αλλα ξερω οτι μπορουν να αντεξουν κανα 5μηνο ακομα ..το εχω δοκιμασει απο αμελεια..οποτε δεν με αγχωνει..απλα δεν ηθελα να πληρωσω την αρκετη διαφορα για μαμα και ψαχνομαι για αφτερ..ολοι για μοτουλ μου λενε 4 η΄5.1 αν και στις οδηγιες στο αυτοκολλητο λεει για 4 και αυστηρα να μην παρεκλινουμε για αλλο νουμερο.ισως τοτε να μην υπηρχε βεβαια το 5.1 ακομα.νομιζω τα μοτουλ σε αφτερ μαρκετ ειναι μονοδρομος! δεν υπαρχει καποιο αλλο να βρηκα με καλυτερες προδιαγραφες σε παρομοια τιμη..ηθελα να μαθω παντως ποια ειναι τα μαμα..για να κανω συγκριση..

εσυ νικο μιας και εισαι απο σαλονικα που τα αλλαζεις και πως εκει που πας,με ποιον τροπο?

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ όσες φορές άλλαξα έγινε με τον σωστό τρόπο με το δοχείο πίεσης που το εφαρμόζουν στο παγουράκι
    των υγρών και πρεσσάρει όλο το κύκλωμα. Έτυχε να κάνω παλιότερα την ίδια διαδικασία και στον Πετρόπουλο και στον
    Μπασιά. Και στον Καζάκο φυσικά που πάω πολλά χρόνια και την τελευταία φορά μου έφτιαξε και σωληνάκια φρένων μεταλλικά
    με επενδυση τεφλόν από έξω, εξαιρετικά με κόστος 60-70 ευρώ.

Περιοχή
    Αthens
    Rides
    0

Προεπιλογή

καλα μη φανταστεις ...τα περισσοτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους εχουν υγρα μη σου πω και 10 ετιας ...αν δεν τα βραζεις δεν παθαινουν τιποτα...εμενα τα δικα μου ειναι ακομα χρυσαφι παντως οπως καινουρια και δεν υπαρχει κανενα προβλημα λειτουργικο.. εχω δει αμαξια που ειναι σχεδον μαυρα και παλι ειχαν νορμαλ φρενο...ο μονος τροπος που θελω να βαλω υψηλης ειναι αφ'ενος γιατι ειμαι ανησυχος ως προς τις βελτιωσεις και αφ'ετερου διοτι γενικα δεν τα ζοριζω τα φρενα, αλλα οταν τα ζορισω δε θελω λογω υψηλων θερμοκρασιων να εχω fade και να παταω σαν τρελος το πενταλ μεχρι τερμα και να νιωθω οτι θα ''σκασει'' η οτι θα μεινω απο φρενα. Η λυση που πιστευω (απ οσο μου εχουν πει) οτι αξιζει ειναι να βαλω φτιαχτα μαρκουτσια καθως συμφερουν καθαρα λογω κοστους. τα υγρα μου θελουν αλλαγη ετσι κι αλλιως οποτε θελω να το συνδιασω. Η αληθεια παντως ειναι οτι για να εχουμε καλο φρενο σε υψηλες θερμοκρασιες το μαμα τακακι δεν αρκει και θελει αλλαγη με καποιο πιο αγωνιστικου επιπεδου χωρις υπερβολες εννοειται ...εκει βεβαια ομως θα χαθει αποδοση οταν ειναι κρυα και αυτο ειναι το μονο μεγαλο μειονεκτημα.

Rides
    0

Προεπιλογή

αν τα αφησεις αρκετα χρονια μεσα μπορει να δημιουργησεις προβλημα στην μοναδα abs.δεν αξιζει.οκ τα 2 χρονια δεν ειναι πολλα αλλα οτιδηποτε πανω απο 3 θεωρω πως ειναι..σωστα λες για τα τακακια ..απο την αλλη ενα πιο σκληρο αγωνιστικου τυπου τρωει πιο γρηγορα τους δισκους ,οποτε πας πιο νωρις για αλλο ενα εξοδο...εινα λιγο θεμα προτιμησεων και παζλ για να εχει το αποτελεσμα που θελει ο καθενας.

για τους μαμα δισκους υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερης ποιοτητας απο αφτερμαρκτ? εγω οταν εκανα αλλαγη τακακια ειδα οτι ηταν ζιμμερμαν.αφου λοιπον ειδα τι ειναι ,λεω να παρω ξανα τους ιδιους αλλα σε αφτερμαρκετ,οχι μαμα..ομως διαβαζοντας σε σαιτ του εξωτερικου κριτικες,λενε οτι οι μαμα (που μαλλον οι περισοτεροι ηταν ΑΤΕ η' ζιμερμανν) ειχαν μεγαλη διαφορα ποιοτητας και αντοχης με τους αφτερμαρκετ.και συστηνουν να δωσουμε κατι παραπανω για μαμα δισκους.τακακια οτι θελει ο καθενας.αλλος θελει οπως ειπες σκληρο για αγωνσιτικη χρηση,αλλος θελει λογοτερη βρωμια στην ζαντα ,αλλος δεν θελει σφυριγμα.εγω προσανατολιζομαι να βαλω η' μαμα δισκους η' ζιμερμμαν αφτερμαρκετ και τακακια ΑΤΕ η' φεροντο η' meyle αν τα εχει δοκιμασει κανεις.

οσον αφορα τα υγρα λενε αλλοι οτι τα μοτουλ 5.1 προκαλουν διαβρωσεις στις τσιμουχες και στα λαστιχακια.γιαυτο μαλλον να μεινουμε σε dot.4. επισης αυτα τα μοτουλ θελουν αλλαγη πολυ νωριτερα και αναλογα την χρηση.για νορμαλ 1 χρονο, για σκληρη 6 μηνες.οτι στα 5.1 θελει και σωληνακια υψηλης,ενω στα dot.4 συμβατικα ..και εδω ερχεται η συζητηση για τα υψηλης...αφου στα Μ δεν βαζει η μαμα υψηλης,που εχουν και φρενα με μεγαλυτερες απαιτησεις γιατι να βαλω στο ταπεινο μου ασσο? μια αλλη επισης αποψη που ειδα ειναι οτι τα υψηλης επηρεαζουν την πιεση στην μοναδα abs και δεν λειτουργει σωστα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 06-02-21 στις 09:27

Rides
    0

Προεπιλογή

ο στρατουδακης εφτιαξε την σελιδα του και εκει μπορουμε να δουμε τα ΟΕΜ και τα αφτερμαρκετ που κυκλοφορουν ..ετσι η ερωτηση μου για το ποια ειναι τα μαμ υγρα φρενων φαινεται να βρισκει απαντηση.
    https://www.strparts.gr/bmw-1-e87-20...11/ygra-frenon

οι φωτογραφιες δεβ βοηθουν βεβαια,αλλα ψαχνοντας στο νετ μαλλον ειναι valeo η' FTE. νορμαλ σημειο υγρου βρασμου και για τα 2 , κοντα στο 165.αρκετα μακρια απο το ΑΤΕ που εχι 185 η' το μοτουλ με 205. τιμες σχεδον ιδιες αν δεν κανω λαθος.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dreamer Εμφάνιση μηνυμάτων
    ο στρατουδακης εφτιαξε την σελιδα του και εκει μπορουμε να δουμε τα ΟΕΜ και τα αφτερμαρκετ που κυκλοφορουν ..ετσι η ερωτηση μου για το ποια ειναι τα μαμ υγρα φρενων φαινεται να βρισκει απαντηση.
    https://www.strparts.gr/bmw-1-e87-20...11/ygra-frenon

οι φωτογραφιες δεβ βοηθουν βεβαια,αλλα ψαχνοντας στο νετ μαλλον ειναι valeo η' FTE. νορμαλ σημειο υγρου βρασμου και για τα 2 , κοντα στο 165.αρκετα μακρια απο το ΑΤΕ που εχι 185 η' το μοτουλ με 205. τιμες σχεδον ιδιες αν δεν κανω λαθος.
    μπορει και vaico ,μοιαζει αρκετα το μπουκαλι.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP