Ο Πατρινός το πλένει με αφαλατωμένο-οζονοποιημένο νερό και δεν πιάνει τίποτα !!
Και εγω τα έχω Αρη απλά διάβασα το θρεντ και θυμήθηκα ένα παρόμοιο με κάποιον που "πλύθηκε" το αμάξι του απο αυτόματο πότισμα και είχε γεμίσει
άλατα.
Τότε αν θυμάμαι καλά ειχαν αναφερθεί σαν λύσεις α) 1-2 σταγόνες Viakal στον
κουβά με την σαπουνάδα (αποκλείεται να το κάνεις..)
και β) ξυδάκι σε ένα βαμβακάκι και ελαφρυ τρίψιμο !!
Δοκιμασε αραιωμενο ξυδι( λευκο αλλα αν δεν υπαρχει δεν πειραζει) με νερο!!
Βαμβακι το βουτας το στραγγιζεις ελαφρα και "τριβεις", θα εκπλαγεις απο το αποτελεσμα.
aristent (17-06-11)
και ομως τζιφος!!!...εβαλα σε βαμβακι χωρις να αραιωσω με νερο γνησιο ξυδι "Παρος" ο Σηφναιος και δεν εβγαλε τις σταμπες....μηπως δε θελει γνησιο???...
....μαλλον θα πρεπει να ξαναδοκιμασω με αλλη μαρκα.![]()
Αραιωσε το με νερο και υπομονη δες και εδω που εχουμε ξαναμιλησει για αλατα
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2615
aristent (17-06-11)
Λοιπον....,εαν τριβοντας με το βαμβακι με ψιλη αλοιφη και το βαμβακι μαυριζει,ειναι βαφη ενος συστατικου,χρωμα και βερνικι,ενα.
Εαν δεν μαυριζει το βαμβακι, ειναι μαλλον καποια μεθοδος ανοδιωσης!!!!
Παντως χρωμα μαυρο και μετα βερνικι δεν ειναι,γιατι εαν ηταν,αφ΄ενος δεν γινονταν ετσι αφ΄ετερου θα καθαριζαν αρκετα με το ξυδι!!!
Υ.Γ: Αρη,εαν ειναι να κανουμε την τραμπα......,πες μου ποια κομματια ειναι χαλασμενα για να παραγγειλω καινουργια,δεν θελω η ασπρουλα μου να ειχει σημαδια.....
![]()
aristent (17-06-11)
και γενικως οπου και αν εχουν δημιουργηθει στιγματα απο αλατα (συνηθως απο αυτοματο ποτισμα που "βρεχει" το αμαξι) δοκιμαστε αυτη τη συνταγη πριν ακουμπησετε μια περιουσια σε φαναρτζιδικο.
Ρωτηστε και τον Monsta που οταν του το ειπα δεν με πιστευε και γελαγε αλλα μολις το δοκιμασε.... συνεβη το απιστευτο που το ειδε ο ιδιος δεν το πιστευε και επαθε ο ιδιος πλακα![]()