Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Να κάνουν τα παιδιά του δημοτικού φροντιστήριο και στη 2η ξένη γλώσσα?

Ψήφισαν
9. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Σαφώς και να κάνουν......αστειεύεσαι?

4 44,44%
  • Όχι βέβαια. Να κάνουν κάποια άλλη εξωσχολική δραστηριότητα.

5 55,56%
Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 18 από 18

Θέμα: Φροντιστήριο 2ης ξένης γλώσσας?

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Κώστα, αν θες θα σου πω και 'γω τη γνώμη μου. Γονιός δεν είμαι βέβαια, αλλά ήμουν παιδί, όχι πολλά χρόνια πριν. Οπότε:

Η γνώμη μου, όσον αφορά την δεύτερη ξένη γλώσσα είναι ναι με χίλια. Μίλα όμως με το παιδί σου για την κάθε χώρα, την κάθε γλώσσα, βαλ'το να ακούσει την κάθε γλώσσα, ώστε να επιλέξει αυτό ποια γλώσσα θέλει (πχ γαλλικά ή γερμανικά που διδάσκονται κατά κύριο λόγο στα σχολεία).

Μετά από ένα χρόνο, ρώτα το αν του αρέσει και αν θέλει να συνεχίσει. Τότε θα ξέρει αν του αρέσει ή όχι. Επίσης, αν σου πει πως δεν του αρέσει, δεν έχει νόημα να συνεχίσει. Απλά θα το φορτώνεις και θα το πιέζεις χωρίς λόγο, ενώ το παιδί σου πραγματικά θέλει κάτι άλλο.

Γνώμη μου είναι, πως πρέπει να δώσεις πολλές ευκαιρίες στα παιδιά σου, να διαλέξουν αυτά τι τους ταιριάζει και τι προτιμούν. Αν μπορείς οικονομικά, προσπάθησε να τους δώσεις την ευκαιρία να μάθουν μουσική. Είναι πολύ σημαντικό! Άν σου πουν όμως, ότι δεν τους αρέσει κάτι που μαθαίνουν (πχ. η 2η γλώσσα ή η μουσική) δεν έχει νόημα να συνεχίσεις...

Όταν πήγαινα δημοτικό, τέθηκε και σε μένα το ζήτημα της 2ης ξένης γλώσσας, και διάλεξα τα γερμανικά. Σαν νέος μηχανικός, αλλά και σαν αυτοκινητάκιας, μου έχουν φανεί απίστευτα χρήσιμα! Επίσης, έκανα και μουσική αρκετά χρόνια (πιάνο), αν και τα παράτησα στο γυμνάσιο, πράγμα που μετάνιωσα μερικά χρόνια μετά.

Οι γλώσσες πάντως είναι πολύ σημαντικές. Προσωπικά είμαι ήδη στην τρίτη μου, και απο του χρόνου ξεκινάω και τέταρτη! Και μέχρι στιγμής, μου έχουν φανεί όλες χρήσιμες, και σίγουρα άξιζαν τα λεφτά των γονιών μου.

Όσο για τα αθλήματα, δοκίμασα τα πάντα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλευ, τέννις, κολύμβηση) αλλά τίποτα δεν μου άρεσε. Προτιμούσα τις γλώσσες.

2. The Following 5 Users Say Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

bill_m3 (17-06-11), Monsta (17-06-11), nikos1400 (17-06-11), Ptboul (17-06-11), S8N (16-06-11)

Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Rides
    1

Προεπιλογή

καλησπερα φιλε μου.με την σειρα μου θα σου πω και εγω την γνωμη μου.ολοι ξερουμε πλεον οτι η πρωτη ξενη γλωσσα που πρεπει να μαθει καποιος και οσο μικροτερος τοσο το
    καλυτερο ειναι τα αγγλικα,γιατι σε ολο τον κοσμο μπορεις να συνενοηθεις με τους αλλους.η δευτερη γλωσσα για εμενα δεν ειναι απαρετητη.στα 20 μου χρονια ουτε μια φορα δεν την χρειαστεικα πουθενα.Δεν λεω βεβαια οτι ειναι αχρηστη,προς θεου,επενδηση στο ευατο μας ειναι οτι και αν μαθενουμε,αλλα δεν το βλεπω απαρετητο για εμενα σε τοσο μικρη ηλικια να φορτονουμε τα παιδια.δυστηχος μας εχουν αναγκασει ιδικα στην ελλαδα να περνουμε 500 πτυχεια απο ιδικοτητες 50 ξενες γλωσσες για να μας δεχτουν σε μια δουλεια.η γνωμη μου τελος λοιπον ειναι στο θεμα σου οταν το παιδια σιγα σιγα μεγαλωνει,και μπορει να σχηματιζει στο μυαλο του τι θελει να κανει ή αργοτερα θελει να παει για σπουδες στο εξωτερικο,τοτε ας κανει καποιο ταχυριθμο προγραμμα και μπορει να μαθει ευκολα μια γλωσσα,αυτο το λεω γατι το παιδι μονο του θα επιλεξει στο τι θελει να ακολουθησει μεθαυριο,και μπορει να μην χρειαστει καπου.αυτη ειναι η γνωμη μου.
    πς...συμβουλη μου,καλυτερα συζητησε το με το ιδιο σου το παιδι παρα με εμας,και αναλογα πραξε..η επιλογη δικη σου.φιλικα παντα!
    η τρελα παει παντα με το πλαι!

4. The Following User Says Thank You to pralinas For This Useful Post:

Monsta (17-06-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δεν ψηφισα καμμια επιλογη, γιατι δεν ξερω πότε πρεπει να ξεκινησει.

Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν πρεπει να στερουμε απ'τα παιδια το παιχνιδι.-
    (εγω στα 34 ειμαι ακομα παιδι)

Απο κει και περα ομως...

'Μαθε τεχνη κι ασ'τηνε, κι αν πεινασεις πιασ'τηνε...'
    Επισης κατι σωστο που ηρθε στην αντιληψη μου προσφατα
    ειναι οτι στη σημερινη κοινωνια, σπρωχνουμε τους νεους
    προς μια κατευθυνση συνηθως, πχ. 'να γινεις παιδι μου γιατρος'.
    Το οποιο νομιζω κι εγω οτι ειναι λαθος.

Οσο πιο πολλα μαθαινει κανεις για ολα σ'αυτη τη γη,
    τοσο το καλυτερο (για ολη την ανθρωποτητα...).

Ενα αλλο θεμα ειναι βεβαιως, η καταντια του εκπαιδευτικου μας συστηματος...
    Για ποιους λογους, αυτο ειναι αλλη ιστορια.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

6. The Following 2 Users Say Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

Monsta (17-06-11), Ptboul (17-06-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Kωστα και εγω θα συμφωνησω στο οτι ειναι πολυ χρησιμη και η δευτερη ξενη γλωσσα....πλεον ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα με την παγκοσμιοποιηση και τις πολυεθνικες, η δευτερη ξενη γλωσσα ειναι ενα μεγαλο προσον σε μια τετοια εταιρια....εχω παραδηγμα με την δουλεια της γυναικας μου (ξερεις)....εταιρια στην ελλαδα με Γερμανο ιδιοκτητη, Γαλλο γενικο διευθυντη, και ο καθε ενας σε θεσεις κλειδια εχει δικους του ομοφονους ανθρωπους....
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

8. The Following User Says Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

Monsta (17-06-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

γραφω τη γνωμη μου σαν ενας νεος που απο το δημοτικο μεχρι τωρα στα 30 του δινει καθε χρονο εξετασεις σε κατι.
    οταν ενας κομαντο εχει επιχειρηση να καταλαβει ενα κτηριο,τοτε τα βατραχοπεδιλα πυο ειναι μερος του εξοπλισμου του του ειναι αχρηστο.
    μιλαμε για παιδια δημοτικου γυμνασιου που μεταξυ μας δεν ξερουν ουτε τι εχουν στο βρακακι τους.
    και εγω θαυμαζω αυτους που μιλανε ξενες γλωσσες,αλλα στη 30χρονη ζωη μου παντα εβρισκα ακρη με αγγλικα.δε γνωριζω αλλη γλωσσα(αλλα γνωριζω τρια οργανα)
    η "μοδα" σημερα επιβαλλει 3 ξενες γλωσσες και ποδοσφαιρο-καρατεη μπαλετο-καρατε στιβο.αν ηταν στο χερι μου δεν θα το εστελνα το παιδι απο τοσο μικρο.
    τουλαχιστο να μεγαλωσει λιγο.
    εφοσον η δευτερη γλωσσα εχει μπει στο σχολειο,συμφωνω με την αποψη της σοφιας να την παρακολουθησει για αρχη εκει.
    ισως με την επιμονη των γονιων προς τους καθηγητες της γλωσσας να γινει λιγο καλυτερη η εκμαθηση ωστε να μπουν καλες βασεις και αργοτερα αν βολεψει και θελησει το παιδι να τη μαθει ολοκληρωμενα.
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

10. The Following User Says Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

Monsta (17-06-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων

Η γνώμη μου, όσον αφορά την δεύτερη ξένη γλώσσα είναι ναι με χίλια.

Να επισυμάνω κάτι που ίσως να μη καταλάβατε μερικοί ή ίσως να μη ξέρετε, όπως μάλλον ο Γιάννης παραπάνω.

Δεν είναι θέμα ναι ή όχι. Δεύτερη γλώσσα κάνουν πλέον ΟΛΑ τα παιδιά από τη 5η Δημοτικού υποχρεωτικά. Θέλουν δε θέλουν.

Επίσης, δεν είναι στο χέρι των γονιών ποια 2η γλώσσα θα επιλέξουν τα παιδιά στη 5η τάξη. Το σχολείο αποφασίζει. Το Σεπτέμβριο λοιπόν που θα πάνε οι γονείς, θα τους ανακοινώσουν ποια (άλλη) γλώσσα θα μάθουν τα παιδιά τους. Έτσι απλά. Στη συνέχεια όποιος θέλει τα πάει και φροντιστήριο.

Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις!!!

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να επισυμάνω κάτι που ίσως να μη καταλάβατε μερικοί ή ίσως να μη ξέρετε, όπως μάλλον ο Γιάννης παραπάνω.

Δεν είναι θέμα ναι ή όχι. Δεύτερη γλώσσα κάνουν πλέον ΟΛΑ τα παιδιά από τη 5η Δημοτικού υποχρεωτικά. Θέλουν δε θέλουν.

Επίσης, δεν είναι στο χέρι των γονιών ποια 2η γλώσσα θα επιλέξουν τα παιδιά στη 5η τάξη. Το σχολείο αποφασίζει. Το Σεπτέμβριο λοιπόν που θα πάνε οι γονείς, θα τους ανακοινώσουν ποια (άλλη) γλώσσα θα μάθουν τα παιδιά τους. Έτσι απλά. Στη συνέχεια όποιος θέλει τα πάει και φροντιστήριο.

Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις!!!
    Το καταλαβα αυτό

Λέγοντας "με χίλια" εννοούσα να δώσεις στο παιδί σου την ευκαιρία να "κυνηγήσει" τη γλώσσα, να ασχοληθεί πιο σοβαρά μαζί της, κάνοντας ένα φροντηστήριο, ή κάποιο ιδιαίτερο. Αλλιώς, θα εκφυλιστεί σε ακόμα ένα μάθημα-αγγαρεία στο σχολείο...

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos1400 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επισης κατι σωστο που ηρθε στην αντιληψη μου προσφατα
    ειναι οτι στη σημερινη κοινωνια, σπρωχνουμε τους νεους
    προς μια κατευθυνση MONO, πχ. 'να γινεις παιδι μου γιατρος'.
    Το οποιο νομιζω κι εγω οτι ειναι λαθος.

Οσο πιο πολλα μαθαινει κανεις για ολα σ'αυτη τη γη,
    τοσο το καλυτερο (για ολη την ανθρωποτητα...).
    μια μικρη διευκρινηση γιατι η ωρα ητανε περασμενη και δεν το εγραψα σωστα.
    εννοω καλο ειναι να μαθαινουμε ολοι τα παντα για τα παντα σε τουτη τη γη.

θα κανει τη ζωη ολων των ανθρωπων πιο ευκολη/καλη.
    μη βαζουμε παρωπιδες, ειδικα στα παιδια.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP