Αφού ζητάς την γνώμη μας, θα έλεγα να κάνει την δεύτερη γλώσσα για αρχή στο σχολείο, να δει αν/πώς της πάει κι αν θέλει να συνεχίσει σοβαρά ας πάει φροντιστήριο και του χρόνου. Μην αναγκαστεί να το δει από την αρχή ως άλλος ένας καταναγκασμός του σχολείου που θέλει και φροντιστήριο.
Κρίνοντας άλλωστε από την δική μου εμπειρία για να γίνει κανείς fluent (!) σε μία γλώσσα χρειάζεται καθημερινή τριβή με την γλώσσα πού επιτυγχάνεται μόνο με παραμονή στη χώρα αυτή. Τα αγγλικά θυμάμαι, παρόλο που τα είχα διδαχθεί για χρόνια, τα μίλησα και σκέφτηκα σ΄αυτή την γλώσσα μετά από δύο εβδομάδες σε summer school στην Αγγλία (χωρίς έλληνες βεβαίως!) λίγο πιο μεγάλη από την κόρη σου.
Και μετά ήταν η τριβή με την γλώσσα μέσω περιοδικών, βιβλίων, ταινίες κλπ) πού μου έδωσαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση.
Τα ισπανικά πάλι, εχω κάνει ιδιαίτερα μικρή, φροντιστήριο αργότερα, μέχρι και ταχυρυθμο πριν λίγα χρόνια στην Αγγλία, τα διαβαζα τα καταλαβαινα αρκετα καλά αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω με τίποτα μέχρι πριν δύο χρόνια που πήγα στην Ισπανία! Την τέταρτη μέρα έγινε το θαύμα και κουτσά στραβά συννενοήθηκα μία χαρά!
Με όλα αυτά θέλω να καταλήξω πως καλό θα ήταν να ξεκινήσει και δεύτερη γλώσσα στο σχολείο, και αν της αρέσει έστω και λίγο ας το συμπληρώσει του χρόνου με ο,τι χρειάζεται είτε αυτό είναι φροντιστήριο είτε ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα αυτή, ή συνδρομή σε ένα περιοδικό. Κι αν με το καλό σκεφτεί να την χρησιμοποιήσει επαγγελματικά ή για σπουδές οι βάσεις θα είναι πάντα εκεί.