Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Να κάνουν τα παιδιά του δημοτικού φροντιστήριο και στη 2η ξένη γλώσσα?

Ψήφισαν
9. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Σαφώς και να κάνουν......αστειεύεσαι?

4 44,44%
  • Όχι βέβαια. Να κάνουν κάποια άλλη εξωσχολική δραστηριότητα.

5 55,56%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Θέμα: Φροντιστήριο 2ης ξένης γλώσσας?

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το σημαντικο ειναι η επιλογη της 2ης γλώσσας. Πχ γερμανικα ή ισπανικα ή κατι άλλο?
    Κανεις δεν μπορει να σου απαντησει σιγουρα, εκτος αν ηδη εχεις καποια ετοιμη πορεια που μπορεις να οδηγησεις το παιδι σου.

Αλλα και παλι τπτ δεν ειναι σιγουρο.

Για παραδειγμα με το γυιο μου (οταν ειχαμε το ιδιο δίλημμα) αποφασισαμε Γερμανικα με εξτρα φροντιστηριο κλπ κλπ, καθοσον υπηρχε πολυ σοβαρη προοπτικη να παω Γερμανια απο τη δουλεια μου.

Πλην όμς δεν "εκατσε" η Γερμανια. Τεσπα το παιδι συνεχισε και εμαθε πολυ καλα Γερμανικά. Τωρα διαπιστωνω οτι τα εξτρα ηταν υπερβολη.

Οταν παλι στα 18 του χρειαστηκε να μαθει και 3η γλωσσα (Ρουμανικα), με εντατικα μαθηματα ενος ετους που κάλυψαν τις πανεπιστημιακες απαιτησεις και μετα μεσα σε 6 μηνες στο Βουκουρεστι ήταν ετοιμος!!!!

Τα παιδια σε αυτες τις ηλικιες ειναι "σφουγγαρια" στις ξενες γλωσσες.

Οσο για την επιλογη της γλωσσας να ξερεις οτι τα Γερμανικα ειναι πολυ δυσκολη γλωσσα και θελει μεγαλη προσπαθεια.

Τωρα στη περιπτωση σου που αν υπαρξει διαθεση για εξωτερικο, η απαιτηση θα ειναι κατα 99,9% για Αγγλικα, και με βαση τις προσωπικες μας εμπειριες θα σου πρότεινα αποφασιε μια γλωσσα που της αρεσει (θα προτεινα ισπανικα) και ας την κανει χαλαρα στο σχολειο και ΝΑΙ:

θα ταν λοιπόν προτιμότερο να γεμίσει τον όποιο ελεύθερο χρόνο της με κάποια άλλη δραστηριότητα, που να απολαμβάνει περισσότερο σαν παιδάκι

2. The Following 2 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Monsta (16-06-11), Nino (16-06-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων

(μου άρεσαν τα άλλα γαλλικά, της πλατείας). .
    καλό!!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γνώμη μου είναι να κάνει και 2η γλώσσα.

Πάντως Κώστα, κάνε μια αρχή και βλέπεις. Αν το κλίμα στο φροντιστήριο είναι καλό και η κόρη σου κάνει φίλους, μόνο σαν αγγαρεία δε θα της φανεί. Γνώμη μου είναι πως πρέπει κανείς σήμερα να γνωρίζει 2 ξένες γλώσσες τέλεια κι άλλη μια αρκετά καλά.

Συμφωνώ Άρη, αλλά ο χρόνος είναι ήδη εξαιρετικά πιεσμένος και φοβάμαι μήπως αργότερα όλοι οι κόποι και τα χρήματα πάνε στράφι. Κι επειδή μιλάμε για χρήματα, το ξέρεις ότι για 2 παιδιά και 2 ξένες γλώσσες σε φροντιστήριο (όχι beginners, αλλά 2-4 χρόνια down the road) είσαι μεταξύ 350-400 e / μήνα? Τα Γαλλικά και η Λεόντειος κάποτε ήταν μόδα, χωρίς Αγγλικά όμως δε πας πουθενά.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων

Οταν παλι στα 18 του χρειαστηκε να μαθει και 3η γλωσσα (Ρουμανικα), με εντατικα μαθηματα ενος ετους που κάλυψαν τις πανεπιστημιακες απαιτησεις και μετα μεσα σε 6 μηνες στο Βουκουρεστι ήταν ετοιμος!!!!

Ακριβώς αυτό λέω και γω Κώστα. Χωρίς καμία απολύτως εμπειρία στα αγγλικά (μόνο Γαλλικά ήξερα) και σε ηλικία 12 ετών, με μόνο 2 semesters στην Αγγλία (το 3ο έκανα κυριολεκτικά διακοπές) και εντατικό διάβασμα, είχα πάρει το lower.

4. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Kostas_1 (16-06-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν μπορω να σου πω τι να κανεις, θα σου πω ομως τι εκανα εγω μετα απο συζητηση και με τα δυο παιδια μου.
    Αποφασισαμε οτι μια δευτερη ξενη γλωσσα σε φροντιστηριο θα ηταν μεγαλη επιβαρυνση στο λιγοστο χρονο που εχουν καθημερινα.
    Υπολογισε σχολειο μελετη φροντιστηριο γλωσσα (1η) καποια δραστηριοτητα.
    Αν ομως αντιμετωπιζαν "προβληματα" στο γυμνασιο στη δευτερη γλωσσα ( ειναι κατι καθηγητες αυτοι...) τοτε θα ξεκιναγαν φροντιστηριο.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα παιδια σε αυτες τις ηλικιες ειναι "σφουγγαρια" στις ξενες γλωσσες.

:
    Ευτυχως κανενα απο τα δυο δεν αντιμετωπισε προβλημα ως τωρα.
    Ο δε υιος εχει ηδη παρει το lower στα αγγλικα και αργοτερα θα συνεχισει για proficiency ( ηταν μικρος ακομα για το επιπεδο σκεψης και κρισης που απαιτει το proficiency)
    Η γνωμη μου παντα ηταν καλυτερα μια γλωσσα και μαλιστα την αγγλικη να την ξερει τελεια ( επιστολες εκθεσεις και φυσικα ομιλια) παρα δυο ή τρεις σε average επιπεδο.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

Monsta (16-06-11), S8N (16-06-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP