Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 116

Θέμα: [E90]320si Πρόβλημα με καταλύτες?

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γεια σου Παναγιωτη.

Το δικο μου μου παρουσιασε την ενδειξη (κιτρινο λαμπακι) στα περι 122.οοο χλμ.
    3-4 φορες το ειχα σβησει, αλλα μετα απο λιγο επανεμφανιζοταν. Απο την πρωτη φορα μου ειχαν πει στο συνεργειο οτι ειναι μαλλον καταλυτης, και λιγοτερο πιθανον καποιος απο τους λ.

Το πηγα σε 2-3 ακομη συνεργεια, και εκει μου ειπαν με βεβαιοτητα, "καταλυτης".
    Μια απο ολες αυτες τις διαγνωσεις που διαβασα, ελεγε, "καταλυτικος μετατροπεας νο. 2".
    Και ενω στα 2-3 αυτα συνεργεια (που ποτε δεν ειχα παρε-δωσε μαζι τους) μου ελεγαν καθετα οτι ειναι θεμα καταλυτη, στο συνεργειο που πηγαινω παντα τοσο το δικο μου οσο και της γυναικας μου, ηταν ποιο επιφυλακτικοι, με την εννοια οτι στο "καταλυτικος μετατροπεας νο. 2" περιλαμβανεται και ενας - αν θυμαμαι σωστα - αισθητηρας λ.

Καπου εδω ομως μπαινει και η εμπιστοσυνη, που την ειχα απενατνι στον συγκεκριμενο μηχανικο, ο οποιος μου ειπε, οτι βαση εμπειριας και αντιστοιχων περιπτωσεων με την αλλαγη του καταλυτη, διορθωνεται το προβλημα.

Εν παση περιπτωση, αφησα το αυτοκινητο οπως ηταν, με μονιμη την ενδειξη αναμμενη, μιας και ειχα αλλες προτεραιότητες αντι των 1465 ευρω για την αλλαγη καταλυτη + εργασια, και εκανα περι τα 2.οοο χλμ με μονιμα αναμενη την ενδειξη

Καποια στιγμη εντος του Μαϊου μου ηθρε μια ενημερωση απο το συνεργειο που πηγαινω το αυτοκινητο, η οποια ελεγε οτι μεχρι τις 15 Μαϊου (εαν θυμαμαι σωστα), υπηρχε 20% εκπτωση σε ανταλλακτικα & εργασια, και χωρις να το σκεφτω και πολυ, πηγα και τον αλλαξα, και πληρωσα 1.οοο ευρω.

Μεχρι στιγμης εχω κανει γυρω στα 1000 χλμ, και δεν εχει παρουσιαστει ξανα η ενδειξη. Ειδωμεν...

Εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο να χρειαστει αλλαγη καταλυτη στα 120.οοο χονδρικα χλμ. Δικαιολογουμην στον εαυτο μου οτι μπορει και να σχετιζεται με κακη βενζινη σε συνδιασμο με 2 πολλαπλασιαστες που ειχα αλλξει, καποια κακη καυση, κλπ, κλπ... Δικαιολογιες.
    Στην περιπτωση του δικου σου ομως, με τα πολυ λιγα χλμ, μου φαινεται πολυ περιεργο...

Ας ρωτησω και μια ... κουταμαρα:
    Μηπως εχει χτυπηθει πουθενα το si (κατω στον καταλυτη δλδ) ?

2. The Following User Says Thank You to ntinos For This Useful Post:

Ptboul (14-06-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP