Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 78

Θέμα: HHO Hydrogen Generators

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Καλησπέρα φίλε μου. Κοίταξε να δεις, το θέμα της διαχείρισης του κινητήρα είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο και δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεις παρα μόνο κανόνες,μέθοδοι και τύποι. Ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σου διαχειρίζεται το μείγμα εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους όπως το καύσιμο που βάζεις, η θερμοκρασία του κινητήρα, η θερμοκρασία του αέρα κτλ. Όλα αυτά γίνονται μέσω του κώδικα που τρέχει ο εγκέφαλος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για να δουλεύει τον κινητήρα ανάλογα με τα παραπάνω και όχι μόνο. Ο εγκέφαλος σου προφανώς μπορεί να επαναπρογραμματιστεί και να ρυθμίσεις το μείγμα του καυσίμου, όχι όμως και το μείγμα του υδρογόνου που ψεκάζεις. Επειδή δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει αυτό που φτιάχνεις, δηλαδή το πως καθορίζεις την ποσότητα του υδρογόνου, δεν ξέρω να σου πω αν ένας επαναπρογραμματισμός μόνο σου είναι αρκετός.

Τι επιλογές έχεις λοιπόν.
    1) Κάνεις καινούργια ρύθμιση στον υπάρον και τελειώνεις
    2) Αντικαθιστάς τον υπάρχον εγκέφαλο με έναν aftermarket, κοινώς "άγραφο"

Εαν η πρώτη περίπτωση σου είναι αρκετή, ακολουθείς αυτό και η ζωή σου γίνεται πολύ πιο εύκολη. Εαν όχι τα πράγματα περιπλέκουν και γίνονται αρκετά δύσκολα, όμως με σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα τα οποία με αρκετή προσωπική δουλειά μπορείς να ελέγξεις εσύ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να πας σε έναν προγραμματιστή που ασχολείται με το αντικείμενο και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να σου κάνει τον επαναπρογραμματισμό. Το θέμα είναι οτι και πάλι δεν ξέρω εαν ο προγραμματιστής θα μπορέσει να ρυθμίσει ένα τέτοιο σύστημα. Αυτή είναι η πιο εύκολη λύση(αν ξαναλέω μπορεί κάποιος να σου το ρυθμίσει), το θέμα είναι οτι γι αυτές τις δουλειές παίρνουν αρκετά χρήματα και πως κάθε φορά που θα θέλεις να αλλάξεις κάτι θα πρέπει να ξαναπάς εκεί.

Εγώ στην προσπάθειά μου να υπερτροφοδοτήσω τον αμάξι μου ακολούθησα την δεύτερη επίπονη επιλογή. Το θετικό είναι όμως οτι θα μπορείς ανα πάσα ώρα και στιγμή να ρυθμίσεις τα μείγματα με ένα απλό λαπτοπ στον δρόμο. Βέβαια αυτό προΰποθέτει οτι θα έχεις και τις κατάλληλες γνώσεις. Εφ όσον έχεις καλές γνώσεις στην χημεία ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος και με το κατάλληλο διάβασμα θα είσαι σε θέση.

Για να αντικαταστήσεις και να προγραμματίσεις έναν νέο εγκέφαλο θα δυσκολευτείς πολύ. Εγώ προσπαθώ να το κάνω μόνος μου, διάβασε το σχετικό θρεντ(https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7957) που έχω ανοίξει για να πάρεις μια ιδέα. Δυστυχώς δεν το έχω ξεκινήσει πολύ καιρό και γι αυτό είμαι ακόμα στην φάση της εγκατάστασης. Ο εγκέφαλος αυτός σου δίνει την δυνατότητα να οδηγήσεις και δεύτερη σειρά απο μπεκ, οπότε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Εαν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και ένα βιβλίο σχετικά με την διαχείριση. Να ξέρεις ωστόσο οτι για να αγοράσεις έτοιμο κάτι τέτοιο θα σου κοστίσει πάρα πολύ, όπως και η εγκατάστασή και η ρύθμισή του απο κάποιον ειδικό.

Εαν ξαναλέω αυτό που θέλεις είναι να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στα μείγματα και να μην ξανασχοληθείς , ξεχνάς όσα σου είπα και απλά κάνεις επαναπρογραμματισμό στον υπάρχον.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Rides
    0

Προεπιλογή

Κώστα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το υδρογόνο που σου προανέφερα είναι ανεξάρτητο (ακόμα) από την λειτουργία του κινητήρα. Υπάρχει σε προηγούμενο μήνυμα, περιγραφή της συσκευής. Η αυξομείωση της παραγωγής γίνεται ανεξάρτητα από την λειτουργία του κινητήρα στην παρούσα φάση. Οι γνώσεις μου δεν είναι πολύ μεγάλες αλλά μαθαίνω γρήγορα και το αυτοκίνητο πάντα μου άρεσε σαν ενασχόληση ανεξάρτητα αν έπρεπε να μεγαλώσω αρκετά για να αρχίσω την περιπέτεια. Αιτία έγινε ένα ιστότοπος που πριν ένα χρόνο μ' έβαλε στην πρίζα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά www.bens.gr. Το δοκίμασα και έγινα ενθουσιώδης πελάτης στην αρχή και ορκισμένος πωλητής στην συνέχεια. Γνωρίστηκα με τον κατασκευαστή της συσκευής τον Μανώλη τον Καλή και κάποια στιγμή τον παρότρυνα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να παράγουμε υδρογόνο. Ξεκινήσαμε αρχές Φεβρουαρίου τις πρώτες δοκιμές και τέλος Μαρτίου είχαμε αρχίσει να διαμορφώνουμε την συσκευή που σήμερα παράγουμε και πολύ σύντομα θα αντικαταστήσουμε με κάτι πολύ πιο εμπορικό και πιο βιομηχανοποιημένο θέλω να ελπίζω. Μπορείς να επισκεφθείς τα link για να έχεις μια εικόνα. Ο Μανώλης είναι ένα πολύ καλά καταρτισμένο άτομο και οι ιδέες του είναι εξαιρετικές. Τα ηλεκτρονικά είναι η φύση του. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο για να λειτουργούμε ανεξάρτητα και άμεσα. Το Bens είναι εξολοκλήρου προσωπική του εφεύρεση.
    Η σκέψη για επαναπρογραμματισμό γεννήθηκε όταν κατανοήσαμε ότι στο υδρογόνο ισχύει απόλυτα η ρήση "ού το εύ εν τω πολύ" και ότι για να αυξήσουμε θεαματικά την οικονομία πρέπει να διαχειριστούμε διαφορετικά τον κινητήρα. Θα τα ξαναπούμε σ΄ευχαριστώ θερμά.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP