ναι
οχι
beliris (26-06-11)

Πολύ απλά αποδεικνύεται,αν κάνεις την συγκυριότητα μετά την δημοσίευση του νόμου των τεκμηρίων με υπερήλικες συγγενείς (Μητέρα -πατέρας-παππούς γιαγιά) δεν θα το δεχτεί!Το κρίσιμο σημείο είναι πότε θα γίνει η συγκυριότητα!!!
Αν το έκανες από πριν,δεν αποδεικνύεται εικονική συγκυριότητα και μοιράζεται το τεκμήριο!!!
λοιπόν ας πούμε ότι υπάρχουν 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια, ένα ο πατέρας μου και ένα εγώ.
αποφασίζει να πουλήσει το αυτοκίνητό του και να μοιραζόμαστε το δικό μου, οπότε του μεταβιβάζω το μισό.
η δουλειά αυτή γίνεται σε 2 μήνες από τώρα ή σε 1 μήνα ή σε 15 μέρες.
υπάρχει τρόπος να αποδειχτεί εικονική συγκυριότητα; είναι δυνατόν η απόδειξη να είναι η ημερομηνία μεταβίβασης; από πού προκύπτει αυτό; απαγορεύει ο νόμος τις συγκυριότητες μετά την θέσπιση αυστηρότερων τεκμηρίων; (!)
επειδή λοιπόν δεν προκύπτει από πουθενά δεν αποδεικνύεται
Σου εγραψα πριν:
Το γινεται ειναι σχετικο,μιλαμε για εκ των υστερων αλλαγη ονοματων και ισως ελεγθει..... (θα το κανουν αρκετοι).
Τωρα το πας καλα!!!,το προβλημα ειναι εαν δεχτουν την συνιδιοκτησια,εαν την δεχτουν το τεκμηριο διαιρειται.
Φυσικα των φρονιμων τα παιδια......,αυτα τα κανουν οταν αγοραζουν το αυτοκινητο,οχι εκ των υστερων.....
Καλη Κυριακη και σε εσενα!!!!
beliris (26-06-11)

Μεταφέρω το απόσπασμα του άρθρου 16 που ισχύει από Απρ 2010,για ενημέρωση:
«Άρθρο 16
Αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες.
Αν μεταβιβασθεί ή αποκτηθεί εικονικά αυτοκίνητο από περισσότερα πρόσωπα, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη του ισχύει αυτοτελώς στο σύνολό της για καθέναν από τους συμβαλλομένους. Εικονική θεωρείται η μεταβίβαση ή η κτήση που πραγματοποιείται ιδίως μεταξύ συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας κατ' ευθεία γραμμή ή εκ πλαγίου μέχρι και τον τρίτο βαθμό, επιτρέπεται όμως η ανταπόδειξη. Όταν η συγκυριότητα είναι πραγματική, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιμερίζεται κατά το λόγο των ιδανικών μεριδίων καθενός συγκυρίου.
το θεμα ομως που προκυπτει με τις συνιδιοκτησιες,τι θα γινει με την εκτακτη εισφορα,
την προηγουμενη φορα ηταν εσωματωμενη στα τελη, τωρα ομως πως θα βεβαιωθει?
Για ενα διλιτρο αμαξι πχ με δυο ιδιοκτητες ?
Αραγε και αυτοι το εχουν προβλεψει?
Nino (26-06-11)
Nino (26-06-11)