Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Θα καταθεσετε πινακιδες?

Ψήφισαν
83. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ναι

24 28,92%
  • οχι

59 71,08%
Σελίδα 211 από 276 ΠρώτηΠρώτη ... 111161201209210211212213221261 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.101 έως 2.110 από 3261

Θέμα: Τέλη κυκλοφορίας-Εκτακτη εισφορα-καταθεση πινακιδων

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Pella
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ρε παιδια τις τιμες αγορας ή αν θελετε το μεσο ορο αγοραστικης αξιας στα αυτοκινητα τον ξερουμε πανω κατω.
    Δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα αυτο. Υπαρχουν πινακες αναλυτικα οπως λεει και ο Σταθης απ της ασφαλιστικες.

Οταν πας να ασφαλισεις το αυτοκινητο σου δεν ξερει η ασφαλιστικη το μερο ορο αγορας του αυτοκινητου σου την δεδομενη στιγμη? Αρα στην ουσια μπορουν να το κανουν και "copy paste" οι φωστηρες του υπουργειου οπως αλλωστε θα ξερουν πολυ καλα, διοτι στα ποιο πολλα αντιγραφες κανουν απο αλλους νομους και πατανε πανω σε αυτους χωρις να σκεφτουν με σοβαροτητα την καθε λεπτομερεια του νομου.

το θεμα ειναι να τα αλλαξουν αλλα για μια φορα ας κανουν μια υπερβαση να σκεφτουν και να βγαλουν κατι σωστο που να μεινει..

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο steliosm46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδια τις τιμες αγορας ή αν θελετε το μεσο ορο αγοραστικης αξιας στα αυτοκινητα τον ξερουμε πανω κατω.
    Δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα αυτο. Υπαρχουν πινακες αναλυτικα οπως λεει και ο Σταθης απ της ασφαλιστικες.

Οταν πας να ασφαλισεις το αυτοκινητο σου δεν ξερει η ασφαλιστικη το μερο ορο αγορας του αυτοκινητου σου την δεδομενη στιγμη? Αρα στην ουσια μπορουν να το κανουν και "copy paste" οι φωστηρες του υπουργειου οπως αλλωστε θα ξερουν πολυ καλα, διοτι στα ποιο πολλα αντιγραφες κανουν απο αλλους νομους και πατανε πανω σε αυτους χωρις να σκεφτουν με σοβαροτητα την καθε λεπτομερεια του νομου.

το θεμα ειναι να τα αλλαξουν αλλα για μια φορα ας κανουν μια υπερβαση να σκεφτουν και να βγαλουν κατι σωστο που να μεινει..

ήδη είπες 3 πράγματα που ΑΝ ίσχυαν απλά θα καταργούνταν το δημόσιο
    1)αναλυτικοί πίνακες που αλλάζουν και πρέπει το υπουργείο να τους παρακολουθεί
    2)να κάνουν copy paste, εδώ οι μισοί υπάλληλοι η καλύτερη σχέση που έχουν με πισι και την πραγματικότητα στην αγορά είναι καμιά παιχνιδομηχανή AMIGA, όσον αφορά τα πισι, και κανά νέο στο τρομακτικό όσον αφορά την πραγματικότητα
    3)να βγάλουν κάτι σωστό που να μείνει... χμμμ, ανέφερε μου ΠΕΝΤΕ πράγματα ΣΩΣΤΑ που να έγιναν την τελευταία ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ και θα καταπιώ τη γλώσσα μου (και να υλοποιήθηκαν)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    Pella
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    ήδη είπες 3 πράγματα που ΑΝ ίσχυαν απλά θα καταργούνταν το δημόσιο
    1)αναλυτικοί πίνακες που αλλάζουν και πρέπει το υπουργείο να τους παρακολουθεί
    2)να κάνουν copy paste, εδώ οι μισοί υπάλληλοι η καλύτερη σχέση που έχουν με πισι και την πραγματικότητα στην αγορά είναι καμιά παιχνιδομηχανή AMIGA, όσον αφορά τα πισι, και κανά νέο στο τρομακτικό όσον αφορά την πραγματικότητα
    3)να βγάλουν κάτι σωστό που να μείνει... χμμμ, ανέφερε μου ΠΕΝΤΕ πράγματα ΣΩΣΤΑ που να έγιναν την τελευταία ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ και θα καταπιώ τη γλώσσα μου (και να υλοποιήθηκαν)
    1)Γιατι να καταργουνταν το δημοσιο? Ετσι και αλλιως τους νομους δεν τους ψηφιζουν οι υπαλληλοι αλλα 1-2 απαρτιες απο εκει περα μεσα (Υπουργειο)

2)Οι υπαλληλοι ακολουθουν οτι τους λενε..Συμφωνω οτι δεν ξερουν την τυφλα τους οχι μονο απο pc αλλα εχω πετυχει και υπαλληλο να μην ξερει ενα νομο και να τον διαβαζει εκεινη την ωρα μπροστα μου! (Δεν ειναι ολοι ετσι αλλα κατα προσωπικη μου αποψη ενα 80%)

3) Χμμμ τι να σου πω δυσκολευομαι να βρω 5 πραγματα νομιζω κατα την ταπεινη μου αποψη, καλος νομος ηταν τοτε που εβγαλε ο Πεπονης νομιζω..Τον ΑΣΕΠ. Αλλα και αυτος εεεε εδω που τα λεμε δεν ισχυε παντα!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Και πολύ λίγα είναι τα 250. Από τα ελάχιστα πράγματα που συμφωνώ 100% με το κράτος.

αντε γιατί έχει παραγίνει το κακό. Τι φταίω εγώ να μου μηδενίσει σε χρόνο dt την περιουσία μου κάποιος ανεγκέφαλος που το παίζει μάγκας;
    και άντε πες οι λαμαρίνες πάνε στο διάολο. Αν με χτυπήσει, έχετε γειά βρυσούλες....

Δεν γουστάρεις να το ασφαλίσεις; Πήγαινε κατέθεσε πινακίδες και άστο να σαπίσει σπίτι σου.

Δυστυχώς συνεχίζω να πιστεύω ότι κάποιοι θα συνεχίσουν να το παίζουν μάγκες....λιγότεροι βέβαια, αλλά θα υπάρχουν. Στην επαρχία γίνεται μεγαλύτερος χαμός από ανασφάλιστα πάντως.....καλά σε κάτι μικρά χωριά είναι αυτονόητο....

5. The Following 6 Users Say Thank You to friendgr For This Useful Post:

oldcarskickass (15-04-13), Panos 316T (26-04-13), Ptboul (15-04-13), S8N (15-04-13), Samaro (15-04-13), STREETRACING (15-04-13)

Περιοχή
    Inside of BMW
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιατί φίλε αν είναι μετατροπή αδήλωτη θα σε καλύψει η ασφάλεια που θα έχει, ΑΝ έχει?
    Εννοείται ότι είμαι υπέρ του προστίμου βέβαια...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andri : 15-04-13 στις 15:00
    Πωλούνται : Ζάντες 16 Μ Styling 220

Αγοράζονται : BMW Performance parts

Rides
    0

Προεπιλογή

Σωστά, δεν σκέφτηκα και τις αδήλωτες μετατροπές. Αλλοι κάγκουρες κι αυτοί.....

Rides
    0

Προεπιλογή

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος μεταξύ μας ε ;;;

9. The Following 4 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

BILL007 (18-04-13), Leonidas_E39 (15-04-13), oldcarskickass (15-04-13), Panos 316T (26-04-13)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στην φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της λιανικής τους αξίας και όχι της εργοστασιακής. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ημερησίας», ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.

Μέχρι σήμερα τα καινούρια αυτοκίνητα κατά την εισαγωγή τους φορολογούνται βάσει της εργοστασιακής τους αξίας αλλά και του κυβισμού του κινητήρα με ποσοστό 5% έως 50% με επιπλέον τον ΦΠΑ.

Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορολογούνται βάσει της αξίας του τιμολογίου που προσκομίζει ο έμπορος αλλά αν εκείνη είναι χαμηλότερη από την εργοστασιακή αξία που δηλώνει ο εκάστοτε εισαγωγέας τότε αυτόματα λαμβάνεται ως φορολογητέα αξία εκείνη του εισαγωγέα. Παράλληλα ανάλογα με τα έτη που έχει κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος απομειώνεται η αξία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» η φορολόγηση των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία Λιανικής του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο κάθε εισαγωγέας στην Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου και θα διατηρηθούν οι συντελεστές φόρων που κυμαίνονται από 5% έως 50%.

Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα το Τέλος Ταξινόμησης θα απορρέει από την αξία λιανικής επίσης του εκάστοτε μοντέλου αφού έχει υπολογιστεί η απομείωση της τιμής του λόγω παλαιότητας σε πραγματικό χρόνο και όχι βάσει των απαρχαιωμένων συντελεστών.

Τεκμήρια, Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

Οι μεγάλες εκπλήξεις αναμένεται να έρθουν στο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων καθώς εκεί οι αλλαγές θα είναι ριζικές και αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ.

Ειδικότερα τα Τεκμήρια αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης δεν θα επιβάλλεται πλέον βάσει των κυβικών του κινητήρα αλλά βάσει της Αξίας Λιανικής κάποιου αυτοκινήτου. Έτσι αν κάποιος έχει ένα 2λιτρο αυτοκίνητο 5ετίας δεν θα καταβάλλει Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ το τεκμήριό του θα μειωθεί πάρα πολύ.

Από την άλλη μεριά όμως όσοι έχουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα αξίας από 40.000 έως και 80.000 ευρώ ή ακόμη και ακριβότερα χωρίς όμως να κινούνται από μεγάλους κινητήρες θα πέσουν στην «τσιμπίδα» των φόρων καθώς και το Τεκμήριο θα είναι υψηλότερο ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταβάλλουν και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που θα τους αναλογεί.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει τουλάχιστον κοινωνική δικαιοσύνη και όπως επισημαίνουν στην «Η» στελέχη της αγοράς τα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω θα σταματήσουν να αποτελούν είδος υπερπολυτελείας για τους καταναλωτές ενώ παράλληλα θα σταματήσουν οι αθρόες καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας.

Παράλληλα οι έχοντες υπερπολυτελή μοντέλα με κινητήρες χαμηλού κυβισμού είναι βέβαιο πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τις καταθέσουν καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για κάποιο Φόρο Πολυτελείας ή Πολυτελούς Διαβίωσης...

Όσον αφορά στις φήμες και τα δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης των αυτοκινήτων με μικρούς κινητήρες θα λέγαμε πως με βάσει την λιανική αξία των αυτοκινήτων, δεν υπάρχει περίπτωση να υπερφορολογηθούν τα μικρά αυτοκίνητα αλλά τα πραγματικά ακριβά μοντέλα. Από την άλλη μεριά οι κάτοχοι δίλιτρων ή ακόμη και οχημάτων με μεγαλύτερους κινητήρες αλλά με μηδενικές αξίες θα σταματήσουν να πληρώνουν άδικα τόσους φόρους, για κάποια αυτοκίνητα που ήδη έχουν καταβάλλει υπέρογκα ποσά κατά την διαδικασία εκτελωνισμού τους.

11. The Following 17 Users Say Thank You to alexm For This Useful Post:

accnt (26-04-13), Andri (26-04-13), aristent (26-04-13), Bazil Van Sinner (26-04-13), EVERGET (26-04-13), ghost-rider (26-04-13), Konstantinos E60 (26-04-13), Kostas_1 (26-04-13), Panos 316T (26-04-13), PANOS-E60 (26-04-13), PapajimG (26-04-13), Ptboul (26-04-13), RallyArt (26-04-13), Samaro (26-04-13), sierra (26-04-13), tasos.kamv (26-04-13), VanVIC (26-04-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Προσωπικά πάντως μετά το πάσχα ετοιμάζομαι να καταθέσω πινακίδες.
    Καλοκαιριάζει , κυκλοφορώ μονιμα με το μηχανάκι ,εχω και το αυτοκινητο της γυναίκας μου - αρα δεν υπάρχει κανενας λόγος να πληρώνω κάθε μηνα φόρο πολυτελείας για ενα τρίλιτρο που δεν κυκλοφορώ συστηματικά.
    Δεν θα το πουλήσω ,δεν θα το αχρηστεύσω ,τα τέλη κυκλοφορίας τα εχω πληρώσει κανονικά φέτος (άλλη πουστι@ αυτή) αλλα τη χάρη δεν θα τους την κάνω .Οσο μπορώ θα καταθέτω τις πινακίδες - αν τα καταφέρω θα το τραβήξω μέχρι το τέλος του έτους για να μην πληρώσω τα επόμενα τέλη κυκλοφοριας εντος του 2013.

Ετσι για να μην γραφτούν στον προυπολογισμο του κράτους του 2013,να δουν οτι αυτα που προυπολογίζουν ,τελικα δεν εισπράτονται.Ειναι το μονο που μπορώ να κάνω και να πιάσει τόπο.Ειμαι χορηγός του κράτους στα τέλη κυκλοφοριας , χορηγος στις βενζινες , χορηγός και στο φορο πολυτελειας (ενω μπορώ εν μέρει να τον αποφύγω) ?Ε παραπάει......

13. The Following 3 Users Say Thank You to rallakias For This Useful Post:

dafidack (26-04-13), Panos 316T (26-04-13), S8N (26-04-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο rallakias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσωπικά πάντως μετά το πάσχα ετοιμάζομαι να καταθέσω πινακίδες.
    Καλοκαιριάζει , κυκλοφορώ μονιμα με το μηχανάκι ,εχω και το αυτοκινητο της γυναίκας μου - αρα δεν υπάρχει κανενας λόγος να πληρώνω κάθε μηνα φόρο πολυτελείας για ενα τρίλιτρο που δεν κυκλοφορώ συστηματικά.
    Δεν θα το πουλήσω ,δεν θα το αχρηστεύσω ,τα τέλη κυκλοφορίας τα εχω πληρώσει κανονικά φέτος (άλλη πουστι@ αυτή) αλλα τη χάρη δεν θα τους την κάνω .Οσο μπορώ θα καταθέτω τις πινακίδες - αν τα καταφέρω θα το τραβήξω μέχρι το τέλος του έτους για να μην πληρώσω τα επόμενα τέλη κυκλοφοριας εντος του 2013.

Ετσι για να μην γραφτούν στον προυπολογισμο του κράτους του 2013,να δουν οτι αυτα που προυπολογίζουν ,τελικα δεν εισπράτονται.Ειναι το μονο που μπορώ να κάνω και να πιάσει τόπο.Ειμαι χορηγός του κράτους στα τέλη κυκλοφοριας , χορηγος στις βενζινες , χορηγός και στο φορο πολυτελειας (ενω μπορώ εν μέρει να τον αποφύγω) ?Ε παραπάει......
    ταϊζεις κι εσυ μερικα αργοσχολα κομματοσκυλα.

15. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Monsta (26-04-13)

Σελίδα 211 από 276 ΠρώτηΠρώτη ... 111161201209210211212213221261 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP