εκανα εναρξη επαγγελματος πριν περιπου 6 χρονια! η διαδικασια ηταν σχετικα απλη,,,εγινε χωρις λαδωματα και με μονη βοηθεια απο την λογιστρια μου. περασα απο την εφορια..δηλωσα τα στοιχεια μου..γραφτηκα στο επιμελητηριο και τεβε και παραλληλα εκανα και τα χαρτια μου για επιδοτηση νεου επαγγελματια! τελικα ενταχθηκα στα προγραμματα επιδοτησης ,πηρα και 9000ευρω( το πηρα σε 3 δοσεις και εφυγε κυριως σε εξοπλισμο και φπα) ! οταν ξεκινησα εδινα το ποσο των 270 ευρω ανα διμηνο στο τεβε και ενα πενηνταρικο το μηνα στην λογιστρια! τωρα δινω 550 ευρω το διμηνο με οριζοντα κλεινοντας 10ετια ,ενα χιλιαρικο....ευτυχως τωρα, γλυτωνω την λογιστρια μιας και τα κανω μονος μου (ειναι πολυ απλο, για ατομικη επιχειρηση , με παροχη υπηρεσιας)..! εχοντας κλεισει λοιπον 6 χρονια...συμπεραινω οτι σε αυτο το κρατος που ζουμε και με τις παροχες που λαμβανουμε,,,κακως τους πληρωνω τεβε , φπα και τον αναλογο φορο! ποτε δεν προκυτε να παρω πισω τα λεφτα που τους δινω...μια φορα τους χρειαστηκα σε ατυχημα και εμεινα ξεκρεμαστος...καμια αποζημιωση , καμια αδεια αναρρωτικη,,καμια ασφαλιστικη καλυψη! ετσι και παθεις τιποτα, αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας θα καταριεσαι την στιγμη που τους πληρωνες τοσα χρονια! αν μου διναν το δικαιωμα να μην πληρωνω ασφαλιστικες εισφορες...θα εκανα μια ιδιωτικη ασφαλεια ..φθηνοτερα...και με πολυ καλυτερες παροχες...θα μου μεναν και λεφτα στην ακρη! οσο για την καραμελα , αν δεν πληρωνεις δεν θα εχεις συνταξη και ασφαλιση....και τωρα πληρωνοντας και παλι δεν θα τα εχω.....