Απορία:Τα χλμ πως μπορώ να τα τσεκάρω αν είναι τα πραγματικά,έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο σχεδόν 2 χρόνια.Το αγόρασα απο έμπορο (φίλο),αλλα την σήμερον ημέρα δεν βάζεις εμπιστοσύνη σε κάνεναν.Έτσι απο περιέργεια...
Απορία:Τα χλμ πως μπορώ να τα τσεκάρω αν είναι τα πραγματικά,έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο σχεδόν 2 χρόνια.Το αγόρασα απο έμπορο (φίλο),αλλα την σήμερον ημέρα δεν βάζεις εμπιστοσύνη σε κάνεναν.Έτσι απο περιέργεια...
πηγαινεις αντιπροσωπεια και σου βαζουν το κλειδι του αυτοκινητου σου σε ενα ειδικο μηχανημα,με το οποιο βλεπουν τα χλμ.
Και κάθε φορά που το αμάξι μπαίνει για service υπάρχει ηλεκτρονική database που αναφέρει τον λόγο που έχει μπει το αυτοκίνητο συνεργείο και τι ακριβώς έχει αλλαχθεί...
Στις περισσοτερες περιπτωσεις ενας εμπειρος μηχανικος κοιταζοντας τις φθορες που εχει σε συγκεκριμενα σημεια, συνδιαστικα μπορει να βγαλει συμπερασμα για το αν ειναι αληθινα, και ποσα ειναι κατ'εκτιμιση.
Οσο και αν σου ακουγεται περιεργο ειναι ο πιο ''ασφαλης'' τροπος.
Ποσα χλμ γραφει το αμαξι σου?
oldcarskickass (29-05-11), pilot (15-05-11)
Φίλε μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Το θέμα πάντα, είναι η σωστή συντήρηση και ο σεβασμός απέναντι σε αυτό το εργαλείο, που λέγεται αυτοκίνητο. Αν είσαι σωστός απέναντι του, δεν έχει λόγο ακόμα και μετά απο 500.000χλμ να μην δουλεύει σωστά.
Στην οικογένεια για παράδειγμα, έχουμε ένα Renault Clio, αγορασμένο καινούριο απο τον πατέρα μου, τέλη του 1990. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω απο 320.000χλμ και ακόμα δουλεύει ρολόι, παρότι εγώ έμαθα να οδηγάω με αυτό, το έχουμε κοπανήσει και μας το έχουν κοπανήσει (ελαφρά πάντα) κάμποσες φορές και γενικά δεν έχει περάσει καλές μέρες. Ωστόσο, με σεβασμό και σωστή συντήρηση, ακόμα δουλεύει ρολόι!
Δεν είναι μόνο ένα μάτσο από δαύτους. Γενικά ο χώρος του αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι αρκετά διεφθαρμένος.
Φτάνουμε πλέον στο σημείο, να το θεωρούμε θαύμα όταν βρίσκουμε ένα συνεργείο που το δουλεύουν τίμιοι άνθρωποι, που τους αρέσει αυτό που κάνουν, σου φέρονται τίμια και με χαμόγελο και είναι 100% εντάξει απέναντι σου. Είτε είναι επίσημη αντιπροσωπεία/σέρβις, εξουσιοδωτημένο/εξειδικευμένο συνεργείο ή απλά ένα μικρό συνοικιακό συνεργείο.
Μας πηραν πρεφα χαχαχα...ετσι θελουν τα λαμογια,στεγνο δωσιμο να μαθουν να κοροιδευουν τον κοσμο..