Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 14 από 14

Θέμα: Περι μεθανόλης συζήτηση

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή Περι μεθανόλης συζήτηση

Γράφω Απο ιφονι....strato don't worry. H θολούρα είναι επειδή η μεθανολη έχει μικροποσοτητα ελαιου και δεν είναι 100 % καθαρή (πολύ μικρή-παραγωγο της παρασκευής) και κατα την αντίδραση αποκτά αυτήν θολούρα. Μετά απο μερικές μέρες καθαρίζει απο μονη της. Τσεκάρε το μετά απο μια βδομάδα και θα δεις. Και εγώ αυτήν χρησιμοποιώ. Τώρα αν η vp έχει κάποια διάφορα δεν το γνωρίζω αλλά δεν νομίζω. Τι τιμή παίζει η vp? γιατί αυτή που χρησιμοποιώ είναι περιπου στο 1.5 Ε/lt

2. The Following User Says Thank You to turbodog For This Useful Post:

stratos (06-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δουλεύει 100άρα μόνο και στην μεγάλη πίεση ψεκάζω μεθανόλη απο τα 11 psi και μετά σε αναλογία 50-50 ή 70-30. Για καλοκαίρι μπορεί να πάω και στο 40 μεθ - 60 νερό γιατί η μεθανόλη είναι διαβρωτική για τα τσιμουχάκια.

Edit: Σταμάτη εσύ έχεις καμιά εμπειρία να μας βοηθησεις πάνω σε αυτό?

ηξερα οτι μπορεις να δουλεψεις η το ενα η το αλλο. καποια στιγμη σκεφτηκα την μεθανολη σαν λυση βελτιωσης μιας και τα αποτελεσματα ειναι φανταστικα αλλα οταν μου ειπαν οτι πρεπει να καιω μονο μεθανολη το απεριψα!

επισης και αν το εκανα μονο μεθανολη δεν ηξερα αν μπορει να ρυθμιστει μετα με μαμα εγκεφαλο. γιατι απο οτι καταλαβαινω εσυ εχεις αγγραφο...

εμπειρια προσωπικη οχι...μονο ο προγραμαματιστης μου που ρυθμιζει συνεχεια με μεθανολες!

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stamatis m3 e30 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ηξερα οτι μπορεις να δουλεψεις η το ενα η το αλλο. καποια στιγμη σκεφτηκα την μεθανολη σαν λυση βελτιωσης μιας και τα αποτελεσματα ειναι φανταστικα αλλα οταν μου ειπαν οτι πρεπει να καιω μονο μεθανολη το απεριψα!

επισης και αν το εκανα μονο μεθανολη δεν ηξερα αν μπορει να ρυθμιστει μετα με μαμα εγκεφαλο. γιατι απο οτι καταλαβαινω εσυ εχεις αγγραφο...

εμπειρια προσωπικη οχι...μονο ο προγραμαματιστης μου που ρυθμιζει συνεχεια με μεθανολες!
    Σταμάτη μάλλον κάποιος σε μπέρδεψε.

Η μεθανόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρόσθετο και να ψεκάζεται στην εισαγωγή.

Μπορεί όμως και να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο απο μόνη της, κάτι που δεν είναι εύκολο. Χρειάζονται νέες γραμμές καυσίμου, νέες αντλίες, καινούρια μπέκ και ρύθμιση με άγραφο εγκέφαλο. Εγώ δεν έχω άγραφο αλλά extra παράλληλο εγκεφελάκι που διαχειρίζεται τον επιπλέον ψεκασμό μαζί με τις άλλες παραμέτρους καυσίμου, πίεσης και αβάνς.

Το κόστος μιας μετατροπής απο βενζίνη σε μόνο μεθανόλη δεν είναι τραγικά μεγάλο αλλά θέλει πολύ προσοχή στη ρύθμιση. Με μόνο μεθανόλη μπορείς να δώσεις τρελά νούμερα αβάνς (για αυτό χρειάζεται ο άγραφος) γιατί έχει μεγαλήτερη αντικροτηκότητα, ψυχρότερη καύση απο την βενζίνη και συνεπώς δεν βαράει έυκολα προανάφλεξη (πειράκια). Ειναι διαβρωτική όμως για τις γραμμές καυσίμου, τον κινητήρα και το τούρμπο και την εξάτμηση. Στο τέλος είναι και πιο φτηνή απο την βενζίνη με 1.5 ευρώ το λίτρο. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα Σουμπαρού απο γνωστό αντίστοιχο φόρουμ που δουλεύει μόνο μεθανόλη και αρκετά Evo.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratos : 07-05-11 στις 15:57

5. The Following User Says Thank You to stratos For This Useful Post:

BILL007 (07-05-11)

Περιοχή
    βριλησσια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Δεν τον μπερδεψε κανεις...!
    Απλα ο Σταματης ξερει πολυ καλα μονο τον δυσκολο τροπο...δλδ μεθανολη σαν καυσιμο...!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP