Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 24

Θέμα: Runflat...να βάλω κανονικά λάστιχα ή όχι?

Rides
    0

Προεπιλογή Runflat...να βάλω κανονικά λάστιχα ή όχι?

Η 740 μου,φορά runflat Dunlop Sport maxx GT 245/45/19 μπροστά και 275/40/19 πίσω.
    Τα runflat ζυγίζουν 4,5 κιλά περισσότερο ανα τροχό (!!!!) σε σχέση με απο που θέλω να βάλω και είναι και κατα 500¤ ακριβότερα στο σύνολό τους.
    Σκέφτομαι λοιπόν να βάλω κανονικά ελαστικά και να πάρω κι ενα κιτ επισκευής,ωστόσο διερωτώμαι:
    Θα αλλάξει κάτι προς το χειρότερο στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου;

Οσοι απο εσάς έχουν καταργήσει τα runflat,έχουν διαπιστώσει κάτι αρνητικό στη συμπεριφορά;Εννοώ π.χ. σε θέματα ακρίβειας τιμονιού,ευθυγράμμισης κραδασμών κλπ
    Ευχαριστώ

Περιοχή
    Salonica . . .
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GTZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η 740 μου,φορά runflat Dunlop Sport maxx GT 245/45/19 μπροστά και 275/40/19 πίσω.
    Τα runflat ζυγίζουν 4,5 κιλά περισσότερο ανα τροχό (!!!!) σε σχέση με απο που θέλω να βάλω και είναι και κατα 500¤ ακριβότερα στο σύνολό τους.
    Σκέφτομαι λοιπόν να βάλω κανονικά ελαστικά και να πάρω κι ενα κιτ επισκευής,ωστόσο διερωτώμαι:
    Θα αλλάξει κάτι προς το χειρότερο στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου;

Οσοι απο εσάς έχουν καταργήσει τα runflat,έχουν διαπιστώσει κάτι αρνητικό στη συμπεριφορά;Εννοώ π.χ. σε θέματα ακρίβειας τιμονιού,ευθυγράμμισης κραδασμών κλπ
    Ευχαριστώ
    Και καλα θα κανεις . . .
    Θα δεις ενα διαφορετικο αυτοκινητο . . .
    Θα ειναι ποιο μαλακο δεν θα χτυπαει οσο τωρα!!!
    Το εχω δοκιμασει αρκετες φορες σε δικους μου πελατες!!!
    Και εννωειται δεν τιθεται θεμα προβληματος πουθενα!!!

3. The Following User Says Thank You to Christos 330 For This Useful Post:

Samaro (29-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Θα προχωρούσα σε αντικατάσταση, χωρίς δεύτερη σκέψη !!

5. The Following User Says Thank You to Samaro For This Useful Post:

GTZ (29-04-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Αναμφισβήτητα τα άκαμπτα πλαϊνά των runflat σου δίνουν πιο στιβαρή αίσθηση στη στροφή. Αυτό βέβαια τα κάνει και λιγότερο προοδευτικά.

Σε γενικές γραμμές, αν δεν έχεις φόβο να σου σκάσει κάποιος επίτηδες τα λάστιχα με σκοπό να σε ακινητοποιήσει, άλλαξέ τα και δε θα το μετανιώσεις.

Αυτό που λέω ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, η ανέχεια μεγάλη, τον πάτο δεν τον έχουμε δει ακόμη και αυτοκίνητα όπως η 7άρα μόνο απαρατήρητα δεν περνούν. Πιστεύω πως ετούτο είναι και το μόνο πλεονέκτημα σήμερα των runflat: Δεν ακινητοποιείσαι, δε βγαίνεις από το αυτοκίνητο, συνεχίζεις μέχρι να φτάσεις σε βουλκανιζατέρ ή σε ασφαλές σημείο.

Και πριν κάποιοι θεωρήσουν δικαιολογημένα πως η τηλεόραση με έχει βλάψει ανεπανόρθωτα, να θυμήσω πως πριν λίγους μόλις μήνες είχε γίνει βούκινο η νέα μέθοδος κλοπής κατά την οποία κάποιος σου έσκαγε το λάστιχο όσο ήσουν παρκαρισμένος, κάποιος άλλος καλοθελητής σε ενημέρωνε την ώρα που έφευγες, εσύ έβγαινες να δεις τι έχει γίνει και πριν το καταλάβεις σου είχαν βουτήξει τα προσωπικά είδη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 29-04-11 στις 16:47

7. The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (29-04-11), GTZ (29-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Εχω κατα νού τα Pirelli P Zero Rosso Asymmetrico τα οποία σε κανονική έκδοση ζυγίζουν 2.7kg λιγότερο μπροστά και 3.6 kg λιγότερο τα πίσω,συγκριτικά με τα Dunlop runflat.Ελπίζω η ανάρτηση να μεταμορφωθεί με τη μείωση της μη αναρτώμενης μάζας και είναι κρίμα άλλωστε σε ένα αυτοκίνητο με τόσο τεχνολογικά προηγμένες αναρτήσεις,να μην δίνει κανείς σημασία σε ένα τόσο απλό θέμα που είναι το βάρος των ελαστικών.
    Πληροφοριακά,τα Continental SportContact 2 είναι ακόμα πιο ελαφριά...

@S&N
    Συμφωνώ,οι εποχές είναι δύσκολες και σίγουρα η χρήση μιας 7ρας δεν μπορεί να είναι σαν ενός άλλου καθημερινού αυτοκινήτου.Σιγουρα δεν ζούμε στο Beverly Hills...

9. The Following User Says Thank You to GTZ For This Useful Post:

S8N (30-04-11)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Συμφωνω με τον Αρη,αλλα εχω κανει και εγω την αλλαγη συμβατικα και μαλιστα και σε μεγαλυτερη ζαντα!!!...μπροστα απο 245/40/18 σε 245/35/19 και πισω απο 245/40/18 σε 285/30/19.

....η διαφορα στην ανεση δεν ηταν και πολυ μεγαλη(προς το καλυτερο εννοω) αφου μπηκαν πιο χαμηλοπροφιλα ελαστικα, αλλα σιγουρα,χτυπα ξυλο,ευχομαι να μην μεινω απο λαστιχο!!!!!

,....οπως εχει αναφερει ο Αρης και παλι ,σε αλλο θρεντ,παντα τυχαινει σε ακαταλληλες ωρες!!!!...οπως την ωρα που πηγαινω σε ενα γαμο,κουστουμαρισμενος, εκτος πολης σε ενα χωριο φορτωμενος με αποσκευες,πιτσιρικια που πεινανε,διψανε,κλαινε,κλπ. και το χειροτερο?....βρεχει!!!! να ριχνει καρεκλοποδαρα!!!!!....φυσικα μπορεις να καλεσεις απο το κινητο,εαν εχεις σημα εκει που εισαι.....,την οδικη βοηθεια,αλλα παει ο γαμος.....σχολασε.....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aristent : 29-04-11 στις 18:14

Rides
    0

Προεπιλογή

Η "γκαντεμιά" καιροφυλακτεί είναι η αλήθεια,ωστόσο με το κιτ επισκευής ελαστικού (υπάρχει ένα της Continental) που επιτρέπει να οδηγείς μεχρι 70km/h για 20-30 χλμ το αυτοκίνητο,παρακάμπτεις το πρόβλημα (και τα runflat τους ίδιους περιορισμούς έχουν).

p.s.
    Σε θέματα πιθανής δολιοφθοράς με σκοπό κλοπή ή εγκληματική ενέργεια,εκεί τα runflat υπερτερούν.Ποτέ βέβαια δεν πάει το μυαλό σου εκεί όταν αγοράζεις λάστιχα και σίγουρα δεν κυκλοφορείς με μια 7ρα αργά τη νύχτα στα Εξάρχεια ή σε σκοτεινά σοκάκια στο Βαρδάρη...Αν κανείς το κάνει,τότε ναι κι εγω μαζί του,αλλά με...καλάζνικοφ στο κάθισμα του συνοδηγού

Περιοχή
    θεσσαλονίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το θεμα ασφαλεια δεν ενδιαφερει κανεναν ?

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sv2qo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θεμα ασφαλεια δεν ενδιαφερει κανεναν ?
    Bεβαιως και μας ενδιαφερει η ασφαλεια!!!
    ....γι'αυτο αλλωστε προτιμησα michelin ps2 και οχι καποια αγνωστη κινεζικη μαρκα!

Τωρα εαν εννοεις οτι τα Runflat δεν εχουν προβληματα ?......εχουν,....υπαρχουν ατυχηματα που αφορουν σε σκασμενο ελαστικο τυπου Runflat,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι επικινδυνα αλλα δεν ειναι και "αλεξισφαιρα",οπως φυσικα και ολα τα αλλα συμβατικα.

14. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

stratos (30-04-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Πάντως σε ένα αυτοκίνητο με βάρος κοντά 2 τόνους και 45άρι προφίλ ελαστικού, η μετάβαση από rf σε συμβατικό ίσως να μην είναι και ό,τι καλύτερο.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP