Απο προσωπικη εμπειρια με το Ε30 του πατερα μου και μετεπειτα το Ε36 και Ε46 που εχουμε τωρα στην οικογενεια μπορω να πω οτι το Ε46 ειναι το πιο ομορφο και ολοκληρωμενο μπεεμβε για μενα, το Ε30 ειναι σχολειο οδηγησης αλλα σχεδιαστικα δεν αλλαξε κατι στην εταιρια, αλλα το Ε36 ηταν παρα πολυ μπροστα για την εποχη του. Τα μπροστινα διπλα φωτιστικα σωματα που ενσωματοθηκαν στο ενιαιο κρυσταλλο ειναι μεχρι και σημερα σημα κατατεθεν ολων των μπεεμβε. Ενω το πισω μερος ειδικα στο κουπε μοιαζει με την Ε39 που θεωρω ενα απο το ομορφοτερα μπεεμβε. Αρα ψηφιζω Ε36 δαγκωτο γιατι ηταν αυτο που εφερε το βασικο σχεδιο που συνεχιζει η εταιρια να εξελισει μεχρι και σημερα.
joseph (30-08-11)
ειναι λιγο δυσκολο να διαλεξεις αναμεσα σε δυο αυτοκινητα
σταθμους για την bmw.
ειμαι αναμεσα σε E36 & E46
υπαρχουν και τα δυο στην κατοχη μου (ΤΟ 36αρι το εχει ο πατερας μου)
και νομιζω οτι ενα μικρο προβαδισμα εχει το 36αρι.
θυμαμαι οταν το αγορασαμε ηταν αυτοκινητο οπως ειπαν πολυ
πιο πανω που ηταν πολυ μπροστα απο αλλα αυτοκινητα της εποχης του!
Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ MΙΑ Μ3!!!
Έτσι είναι!
Εάν σκεφτείς το 36άρι δίπλα στα audi 80, merc c-class, alfa 155, saab 900, volvo 460, vw passat που αποτελούν τον ανταγωνισμό της εποχής τότε καταλαβαίνεις πόσο μπροστά ήταν αυτό το αμάξι...και με διαχρονικότητα που κανένας ανταγωνιστής του δεν είχε.
Το 1995 είμασταν σε δίλημμα ανάμεσα σε c-180 και 316coupe. Moυ έκανε εντύπωση τότε που το Merc με τιμή της έκδοσης classic στα 10,1 εκ δρχ δεν είχε ηλ. παράθυρα, είχε ηλ. καθρέφτη συνοδήγού μόνο και το a/c κόστιζε 1 εκ δρχ!!! Το bmw τα είχε όλα standard με 8,9 εκ δρχ με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει και σπορ δερμάτινο τιμόνι και ζάντες αλουμινίου....
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Κάθε 3άρα ηταν η καλύτερη για την εποχή της.
για αυτό και έχουν γράψει ιστορία.
Ακόμα και η Ε21 - που εδώ την γνωρίσαμε σαν αναιμικό 316, στις εκδόσεις 320 και 323 γάζωνε.
Ολες οι 3άρες είναι σχολεία για τους άλλους.
bimmer-corfu (31-08-11), giorgos///M (03-06-12)
In the meantime however, a performance gap had developed between the 98 bhp (73 kW; 99 PS) 318 and the new 320/6 delivering 122 bhp (91 kW; 124 PS). For the 1979/80 model year, the four-cylinder models were upgraded: the 1.8 litre power unit was revised and entered the market as a 90 bhp (67 kW; 91 PS) carburetor engine in the 316, while addition of Bosch K Jetronic fuel injection to the 1.8 litre engine raised the 318i to 105 bhp (78 kW; 106 PS) .Και οι δυο δικιο εχουμε.Since there was now also room for a new entry-level model, the 315 powered by a 75 bhp (56 kW; 76 PS) 1.6 litre M10 engine made its appearance in 1981.