Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 30

Θέμα: Καταλύτης

Rides
    0

Προεπιλογή

Και αν χρίζει επισκευής ή αντικατάστασης πως το βλέπουμε?

Εμένα δεν έχει λαμπάκι στο καντράν για check πχ.... Και θέλω καταλύτη.... Πως καταλαβαίνω οτι δεν λειτουργεί σωστά?

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

προ καιρου ειχα παει σε ενα εξατμισα εδω κατω οπου και βρηκα ενα τελικο για το αυτοκινητο μου, δεν το βαλα ακομα βεβαια αλλα ελπιζω να μπει συντομα, ο οποιος μου προτεινε και την αλλαγη του καταλυτη με πιο ελευθερο. Μου ειπε οτι σε συνδιασμο με φιλτρο και τελικο θα δω καποια διαφορα. Ποια η γνωμη σας πανω σ' αυτο. Αξιζει να αλλαχθει ο μαμα καταλυτης με καποιον αφτερ-μαρκετ ποιο ελευθερο??

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ο καταλύτης συνήθως δεν κάνει σωστά την δουλειά του λόγω χιλιομέτρων. Μετράς καυσαέρια και στα βγάζει λάθος αν θέλει αλλαγμα.

Επίσης υπάρχει πρτίπτωση το "μπισκότο" να έχει σπάσει και να έχει φράξει την ροή των καυσαερίων οπότε έχεις και μειωμένη απόδοση

Rides
    0

Προεπιλογή

Μάλιστα... Εμένα δλδ στα 207.000 χλμ θα θέλει άλλαγμα ας μην μετρήσω καυσαέρια τσάμπα κόπος....

Σταύρο πολλοί το κάνουν αυτό φίλε... Κερδίζεις! Έχω οδηγήσει φίλου αμάξι με μαμά καταλύτη και μετά με αγωνιστικό ελεύθερο και είδα μεγάλη διαφορά

5. The Following User Says Thank You to Jimmakos For This Useful Post:

stavr (19-04-11)

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

υπαρχει καμια προταση για αφτερμαρκετ καταλυτη ?? Αυτος που μου ειχαν δειξει ηταν απλα ενα ανοξειδτο βαρελακι νο νειμ...για πειτε και καμια τιμη!

Rides
    0

Προεπιλογή

Κοιτα να τους πεις να ειναι διπλο το μπισκοτο και να ειναι συρματινος- μεταλικος απο τιμες δεν θα την αποφυγεις την 300αρα.
    Τωρα για τον φιλο jimmy παραπανω δεν εχουν και πολυ σχεση τα χιλιομετρα πανω οι οδηγιες λενε να των αλλαζουμε καθε 150000 @@@. Εχω αλλαξει καταλυτη σε καρινα με 500000 και δεν ειχε σπασει ουτε ειχαν αλλιωθει εσωτερικα οι κυψελες απλως τον αλλαξε λογω φοβου.
    Τωρα για να διαγνωσουμε εαν ειναι σπασμενος ετσι και πεσουμε απο κατω και των χτυπησουμε θα ακουσετε ενα θορυβο σαν εχεται βαλει σε ενα κουβα μεταλικο κοματια κεραμυδια και να το βαρατε.
    Ακομη μπορει να λυθει το αυτοκινητο στο σημειο εκεινο και με μια λαμπα φθοριου φενεται αν εχουν λιωσει-βουλωσει-σπασει οι κυψελες.
    Τωρα για την ροπη δεν νομιζω να δινει κατι οπως ολοι λενε απλως στροφαρι λιγο καλυτερα και φουλ εξατμιση να εχεις χειροποιητη απο μπρος μεχρι πισω παλι δεν κερδιζεις κατι εαν δεν πας για προγραμμα.

8. The Following 4 Users Say Thank You to dblade For This Useful Post:

Jimmakos (20-04-11), Ptboul (20-04-11), Samaro (21-04-11), stavr (20-04-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Jimmakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μάλιστα... Εμένα δλδ στα 207.000 χλμ θα θέλει άλλαγμα ας μην μετρήσω καυσαέρια τσάμπα κόπος....
    Mην το λες με τοση μεγαλη βεβαιοτητα...
    Πηγαινε να τον μετρησεις και δες τι θα σου πουν!

Το λεω αυτο γιατι για να τον ελεγξεις πρεπει να δεις τι γινεται πριν και τι μετα απο αυτον!
    Βλεποντας μονο πισω δε βγαινει ακρη.*
    Οποτε φανταζομαι οτι μια χαρα θα ειναι ο δικός σου.

Τωρα αν εισαι ευαθητοποιημενος περιβαλλοντικα... Αλλαξε τον!

*Ο καταλυτης παιρνει το CO(τουλαχιστον με αυτο ασχολουνται ολοι, τα αλλα δεν τα κοιταζουν πουθενα) και το μετατρεπει σε CO2.
    Μετρωντας πισω βλεπεις καποιες εκπομπες μονοξειδιου(CO) ετσι κ αλλιως(ο καταλυτης το μειωνει αλλα δεν το εξαφανιζει) και καποιες διοξειδιου(CO2).
    Δεν εισαι σε θεση να ξερεις τι εκπεμπει η μηχανη και τι ποσοστο εχει μειωθει.
    Οποτε δε βγαινει ακρη.

Αν πας σε σοβαρο εξατμισα και του ζητησεις να ελεγξει τον καταλυτη σου, θα τον τρυπησει πριν(προς το χταποδι) για μετρητη και θα βαλει και εναν πισω.
    Ετσι θα ειναι σε θεση να σου δωσει ακριβως ποσοστο μετατροπης ρυπων...

Αν δεν το κανει αυτο απλως παιζει τo Mάντη!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 20-04-11 στις 10:54

10. The Following 4 Users Say Thank You to ghost-rider For This Useful Post:

bill_m3 (20-04-11), GiannisRob (21-04-11), Jimmakos (20-04-11), Ptboul (20-04-11)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ο καταλύτης επίσης μετατρέπει και τα NOx και τα οξειδια του θείου. Αλλά κυρίως μετράνε τα CO. Προσοχή σε όλους γιατί αφορμή ψάχνουν οι κινητοί σταθμοί μετρησης ρύπων για να μας γδάρουν

12. The Following 2 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

BILL007 (27-08-13), Jimmakos (21-04-11)

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Προεπιλογή

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα,εχω ενα φιλο που ψαχνει καταλυτη obd2(για 2 αισθητηρες λ)
    με 200 τρυπες.
    Δεν ξερω αν τα γραψα σωστα,δεν το χω με τους καταλυτες.
    Οποια πληροφορια δεκτη.
    Ευχαριστω.

* fb page flickr

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Βασιλης Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......με αυτόν τον μοναδικό ήχο που μόνο οι ευθείς 6κύλινδροι BMW έχουν..

Rides
    1

Προεπιλογή

Μηπως εννοει γιουρο 2?

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •