Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Θέμα: Υποψήφιος Αγοραστής Αυτοκινήτου (Bmw 3.16 - Alfa Romeo 147)

Rides
    0

Προεπιλογή Υποψήφιος Αγοραστής Αυτοκινήτου (Bmw 3.16 - Alfa Romeo 147)

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο άμεσα και είμαι ανάμεσα στα 2 αυτά αυτοκίνητα.

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο:
    Διαθέτω το πολύ 8000Ευρώ και είναι πολύ περιοριστικό το ποσό.
    Με τόσα χρήματα τα αυτοκίνητα που είναι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και με εντυπωσιάζουν είναι τα 2 παραπάνω (και κανένα από τα corsa-307-megane-focus-astra)
    γιατί είναι αυτοκίνητα για μούρη, για ταξίδι, για άνεση, για πολυτέλεια-χλιδή και για οδηγικές εμπειρίες (το ένα στις στροφές το άλλο στις πλαγιολισθήσεις).

Τώρα το δίλημμα είναι αυτό:
    Με αυτά τα χρήματα αγοράζω 147 1600 με 120 άλογατα αλλά μοντέλο μετά το 2006 (4ων-5 ετών) και με λιγότερα από 45.000 χιλιόμετρα
    Ενώ για 3.16 μιλάμε για 105-115 άλογα και πάμε στα 100.000 χιλιόμετρα (και άνω) και μοντέλο 2003 και πρίν.

Από μπέμπα με ενδιαφέρει και αυτό το σεντάν και αυτό το κουπέ.
    Πάντα μιλάω για αμάξι με αυτά τα φώτα (και όχι τα παραλληλόγραμμα των προηγούμενων μοντέλων και αυτό το τιμόνι το σπόρ το τριάκτινο.

Γνώμονα για την αγορά μου έχω κατ αρχήν την αξιοπιστία σε ένα μήκος 5 ετών που σκέφτομαι να το κρατήσω.
    Το ένα είναι καινούριο αλλά το άλλο αρκετά μεταχειρισμένο όταν μιλάμε για 100.000 χιλιόμετρα και παλιό.

Το άλλο που με ενδιαφέρει είναι το κόστος των σερβις και των ανταλακτικών δηλαδή το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου που θα αγοράσω και αν μπορείτε να μου το προσδιορίσετε.

Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία από το άμεσο περιβάλλον μου με κανένα κάτοχο των 2 αυτοκινήτων θα ήθελα να ακούσω γνώμες κατόχων για να με βοηθήσουν να καταλήξω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιώργος.

2. The Following User Says Thank You to dci21 For This Useful Post:

deepBLUE (07-04-11)

Περιοχή
    Πειραιας - Μηλος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καταρχας καλως ηρθες καλη διαμονη και καλα ποσταρισματα !!!
    Πες μας λιγα πραγματα για σενα εδω.
    Αυτο που δε ξερω ειναι πως αν με το ποσο αυτο που διαθετεις αν εβρισκες κατι μεγαλυτερο σε κυβικα αν θα το αγορασες η εχεις περιορισμο λογω φορολογιας.
    Το λεω αυτο γιατι εκει που εφτασαν οι τιμες αν το ψαξεις μπορεις να βρεις bmw και οχι μονο, με περισσοτερα κυβικα.
    Καταλαβαινω το διλημμα σου για το τι να επιλεξεις και ειναι λογικο.
    Το σοφοτερο ειναι να αγορασεις ενα αμαξι χρονολογικα νεοτερο και με λιγοτερα χιλιομετρα ομως και μονο που η μια επιλογη ειναι alfa romeo με ψιλοπροβληματιζει.
    Πριν αγορασεις θα σου προτεινα να μη βιαστεις και να ψαξεις λιγο ακομα.
    Μεταξυ των 2 bmw που βρηκες θα προτιμουσα το compact ομως μπορεις να βρεις και σενταν πολυ καλυτερο απ αυτο που ποσταρεις.
    Το σιγουρο ειναι πως οτι και αν επιλεξεις θα πρεπει να πας σε καποιο συνεργειο εξουσιοδοτημενο η εξειδικευμενο και να τα ψαξεις πολυ καλα !!
    Ενα αλλο ειναι πως το alfa ειναι με κινηση στους μπροστινους τροχους και η μπεμπα στους πισω !!!!
    Οσο για τη συντηρηση πιθανο να ειναι λιγο πιο ακριβη αυτη της bmw.
    Μη βιαστεις ψαξε καλα !!!!!
    www.deepbluebeachbar.com

Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
    360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
    ************** Click on the link: ****************
    https://www.paliochori.com/vt/deepblue

Instagram

4. The Following User Says Thank You to deepBLUE For This Useful Post:

Vasilis (07-04-11)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

καλως ηρθες στην παρεα μας.
    θα σου ελεγα να μην κοιτας τοσο πολυ τα χλμ σε μια καλοδιατηρημενη και οικονομικα συμφερουσα (τελη-ασφαλειες) BMW ,αφου 100.000 χλμ θεωρουνται λιγα ,πιστεψε με ισχυει.
    επισης στις τωρινες καταστασεις κρισης με 8.000 μετρητα παιρνεις καλυτερο αυτοκινητο απο τα 2 που εβαλες σαν παραδειγμα.
    μην βιαστεις να επιλεξεις και να τσεκαρεις καθε επιλογη που θα βρεις σε συνεργειο.

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    0

Προεπιλογή

Μακριά απο τα Ιταλικά............

Παθώς και μαθώς!

Rides
    0

Προεπιλογή

εγω αν θες την γνωμη μου για μεταχειρο θα πηγαινα σε ιαπωνια,,celica το τελευταιο με τα 143 αλογα ,,παρε με 8.000

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1002713/
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jonmedic : 07-04-11 στις 02:51

Περιοχή
    Corfu
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
    φίλε το κουπέ που λες δεν είναι κουπε, είναι compact

δεν ξέρω για την άλφα αλλά το Ε46 είναι πολύ αξιόπιστο. το δικό μου με 135.000 χιλιόμετρα είναι άψογο. service δεν κάνω πιά. έχω και άλλα αμάξια και έπεσε θύμα περικοπών. Μόνο λάδια αλλάζω κάθε 15 μήνες περίπου.
    Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500

9. The Following User Says Thank You to bimmer-corfu For This Useful Post:

Samaro (07-04-11)

Περιοχή
    Νέα Πεντέλη
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο jonmedic Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω αν θες την γνωμη μου για μεταχειρο θα πηγαινα σε ιαπωνια,,celica το τελευταιο με τα 143 αλογα ,,παρε με 8.000

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1002713/
    Με φωσφοριζέ ανταλλακτικά από Fukushima

Rides
    1

Προεπιλογή

Ειχα αντιστοιχο διλλημα οταν αγορασα το 1ο μου BMW.

Σε ενα μονο θα σταθω: Μακαρι η διαφορά της BMW να μην χρειαστεί να αποδειχθεί ποτέ.

Κατα τα αλλα, εκ πειρας σου λεω μια καλοσυντηρημενη BMW δεν συγκρινεται. Η ALFA όσο και καλοσυντηρημενη να ειναι εχει πάντα αυτοκαταστροφικές τασεις, χωρις εσυ να φταις πουθενα, ή να μπορεις να τις προβλέψεις.

12. The Following 7 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

deepBLUE (07-04-11), Jimmakos (07-04-11), nikos1400 (07-04-11), Nino (07-04-11), Panos 316T (07-04-11), Prevezanos (07-04-11), Ptboul (07-04-11)

Περιοχή
    Λάρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dci21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο:...
    Γεια σου Γιώργο και καλωσήρθες στο Φορουμ...
    Τα πράγματα είναι όπως τα είπες. Τα Αλφα βγάζουν προβλήματα από τον 1ο χρόνο, που να είναι 5ετίας φαντάσου.
    Βέβαια, θα μου πεις τα BMW δεν βγάζουν προβλήματα? Βγάζουν και αυτά κάποια αλλά αντικειμενικά είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα ιταλικά...
    Επίσης μην σε απασχολεί η διαφορά της ιπποδύναμης, μην νομίζεις ότι με την Αλφα θα βάλεις "φωτιά" στην άσφαλτο ενώ με την μπέμπα θα πας σαν κότα!
    Προχώρα ολοταχώς για BMWδικό....

14. The Following User Says Thank You to Gregory_///M For This Useful Post:

Prevezanos (07-04-11)

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Φίλε dci21 εάν το 316ti compact είναι όπως φαίνεται στην αγγελία, πάρτο με κλειστά μάτια. Ειδικά εάν τα 65.000 km είναι πραγματικά και δεν είναι χτυπημένο κάπου, μην αργείς καθόλου. Οχι ότι τα χρήματα είναι λίγα αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχει φίλος και είναι μπόμπα. Εάν δε, είναι από τα τελευταία compact που έχουν βγει, τότε ακόμη καλύτερα καθώς θα είναι απαλαγμένο από τις "παιδικές αρρώστιες".
    Αυτό το μοντέλο έχει valvetronic και διπλό vanos και μη νομίζεις ότι ο κινητήρας του διαφέρει πολύ από τον σημερινό 1600αρι. Χαμηλή κατανάλωση, χαμηλά ροπή, χαμηλά τέλη και οδηγική απόλαυση BMW. Τι άλλο γουστάρεις. Και τα άλογα είναι πραγματικά ίσως και περισσότερα από αυτά που λέει ότι βγάζει.
    Πάντως το κορυφαίο ελληνικό περιοδικό που έιχε δυναμομετρήσει τότε τα δύο αυτοκίνητα, έδειξε ότι το 316ti έβγαζε περίπου 12 ιππους παραπάνω από το 147.
    Επείδη και το 147, με τα 120 άλογα το έχει καλός φίλος, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο για ιταλικό, με καλή οδηγική συμπεριφορά. Βέβαια τα 120 άλογα με το ζόρι έιναι 100. Επίσης καιει πολύ, πάνω από 10lt/100km, επειδή ροπιάζει ψηλά(4.400-4.500στρ/λεπ). Εάν δεν το δουλεύεις ψηλά είναι ψόφιο, οπότε αναγκαστικά θα καιει. Επίσης τα ανταλακτικά του 316ti είναι φθηνότερα από της 147 και αν δεν πας σε επίσημη αντιπροσωπία της BMW, που τσιμπάει στην εργασία, θα έχεις και πολύ φθηνό service.
    Τέλος, κοίτα γύρω σου, τα Ε36 που σταμάτησαν το 1999 κυκλοφορούν ακόμη κατά εκατοντάδες και είναι τζιτζάτα. Από τις υπόλοιπες ακριβές εταιρίες (audi, mercedes) πόσα μοντέλα του 1995-96 κυκολοφορούν; Για alfa romeo άστο δεν ρωτάω...
    Για να σου δώσουν οποιασδήποτε μορφής εξουσία πρέπει πρώτα να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στους ανθρώπους.

16. The Following User Says Thank You to Prevezanos For This Useful Post:

Samaro (07-04-11)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP