Αρχικό μήνυμα απο
yannisv
Ειρήνη αδέλφια!! Δε χρειάζεται να τσακωνόμαστε τώρα για το όνομα...
εγώ συμφωνώ και με τις δύο απόψεις. Ας είναι οδηγός μας το πνεύμα των αρχαίων μας (Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτωνας κ.λπ.) ώστε να είμαστε πιο αρεστοί (ακόμη και αναμεταξύ μας) στο κάτω κάτω. Και κάπου εκεί παντρεύονται και οι δύο θεωρίες -
χωρίς ακρότητες - και ζήσατε εσείς καλά και εγώ καλύτερα

Βρε Γιάννη αυτά που είπα εγώ είναι ακραία? Πάντως, δε γίνεται να συμφωνεί κάποιος με δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις! Αυτό το έκανε ο Σωκράτης μέσω της σωκρατικής ειρωνείας, όχι όμως γιατί πραγματικά συμφωνούσε και με τις δύο απόψεις, αλλά για να βοηθήσει το συνομιλητή να δει διάφορα λάθη που εμπεριείχαν οι θέσεις του και να εξάγει νέα συμπεράσματα (σωκρατική μέθοδος εν ονόματι μαιευτική). Δεν έχω πρόβλημα με το τι πιστεύει ο καθένας, αλλά να πιστεύει λίγο από όλα (και μάλιστα αντίθετα μεταξύ τους πράγματα) δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε, ας λέει ο καθένας ό,τι πιστεύει αρκεί να το κάνει με ευγένεια και εμπεριστατωμένα.
Τέλος, δεν έκανε κανείς πόλεμο, μια άποψη εκφράσαμε, άντε σε λίγο πιο έντονο τόνο. Πάντα όμως οι ουσιαστικοί διάλογοι έτσι είναι, ζωντανοί! 
ps Επειδή τώρα το είδα, σε αυτό που διαφωνώ εγώ τουλάχιστον Νικ είναι στα λεγόμενα του στυλ όυι όσοι δε συμφωνούν ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι και πρωτοπόροι να πάρουν καράβια και να φύγουν γιατί δεν τους θέλουμε, αλλά και στό ότι οι πρόγονοί μας είναι υπεύθυνοι για όλα τα καλά της ανθρωπότητας. Λίγη παραπάνω μετριοπάθεια δε νομίζω ότι έβλαψε κανένα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 18-01-10 στις 16:27
the more people agree with me
the more I think I'm wrong