Thread automatically updated every 5 second(s).
Automatic thread refreshing has been stopped because you appear to be idle. Un-Idle
-
Ανανέωση
-
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ανοίγει τις πύλες του με εντυπωσιακά εκθέματα!!!

Άνοιξε τις πύλες του για το ευρύ κοινό πριν από μερικές μέρες το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου «Φαέθων».Έδρα το νεόδμητο κτηριακό συγκρότημα Athenian Caπtol στο κέντρο της Αθήνας. Σε πρώτη φάση θα εκτίθενται στο Μουσείο 110 κλασικά αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 της συλλογής, κάποια εκ των οποίων ανήκαν σε διασημότητες, όπως η Mercedes 300 SL Gullwing του Paul Newman και η Chrysler Imperial του 1959 του τραγουδιστή των Led Zeppelin Robert Plant.
Το παλαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής του μουσείου που θα εκτίθεται για το κοινό είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο όχημα είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.
Εκτίθενται επίσης μια Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του οδηγού της Formula 1 Lorenzo Βandini, μια Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, μια Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.
Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομοιωτής F1 για τους μεγαλύτερους αλλά και για τους επίδοξους νεαρούς οδηγούς αγώνων.
Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12:00 ως τις 20:00, Σάββατο από τις 10:00 ως τις 20:00 και Κυριακή από τις 10:00 ως τις 18:00. Το εισιτήριο κοστίζει για τους ενηλίκους 8 ευρώ και 5 ευρώ για άτομα άνω των 65 ετών και για γκρουπ τουλάχιστον τεσσάρων επισκεπτών. Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έχει την έδρα του στο συγκρότημα «ATHENIAN CAPITOL», επί των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων.
Πηγή: https://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?home=1&uid=2437
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 09-03-11 στις 12:13
-
The Following 3 Users Say Thank You to BILL007 For This Useful Post:
Nino (09-03-11), Ptboul (09-03-11), Z4 DCT (09-03-11)
-
Προχθές, (με την ευκαιρία και της ολιγοήμερης επίσκεψης του γιού μου), επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ( Γ΄Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού)
'Ηταν μιά επίσκεψη, που παρ'ότι είχαμε αποφασίσει να την κάνουμε εδώ και αρκετό καιρό, για κάποιο λόγο πάντα συνεχώς την αναβάλαμε.
Η έκθεση πραγματικά ήταν ανώτερη των προσδοκιών μας, αφου δεν φανταζόμαστε ούτε τον μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων , αλλά, ουτε και την ομορφιά και την σπανιότητα των εκθεμάτων.
Τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες που εκτίθενται, είναι κυρίως ιδιοκτησίας του μουσείου αλλά όμως, υπάρχουν και αρκετά που έχουν παραχωρηθεί προς έκθεση απο τρίτους ιδιοκτήτες. (πχ Κορρές)
Το εντυπωσιακότερο ( όπως πληροφορηθήκαμε) είναι πως, παρά το μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων που εκτίθενται, η συλλογή των αυτοκινήτων του μουσείου είναι τριπλάσια και σε τακτά διαστήματα ανανεώνεται.
Οπως αναφέρεται και στο διαφημιστικό φυλλάδιο του Μουσείου : " ο επισκέπτης, έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μοναδικά δείγματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης , που σήμερα μπορεί κάποιος να δει σε λίγα αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού ή να διαβάσει γι'αυτά στη διεθνή βιβλιογραφία."
Φύγαμε αρκετά εντυπωσιασμένοι από την έκθεση και υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας πως θα ξαναπάμε κοντά στο τέλος του χρόνου που όπως μας πληροφόρησαν η έκθεση θα ανανεωθεί με άλλα εκθέματα .
Υστερ: Οπως μας ειπώθηκε αρμοδίως, (και είναι προφανές ) το μουσείο δεν καλύπτει τα έξοδά του απο τα έσοδα των επισκεπτών.
Ετσι δεν υπάρχει κάποιος υπάλληλος που να εποπτεύει για την ασφάλεια των εκθεμάτων.
Αναγκαστήκαμε λοιπόν να κάνουμε τον χωροφύλακα σε μία ηλικιωμένη κυρία με την κόρη της, που έβαζαν το μικρό αγοράκι τους μέσα στα συλλεκτικά αυτοκίνητα, να παίξει πατώντας τα καθίσματα και γυρίζοντας τους διακόπτες και το τραβούσαν φωτογραφίες.
Για τον πατέρα του παιδιού δεν θα πούμε τίποτα αφού γενικά ηταν ανύπαρκτος ακόμα και όταν αναγκαστήκαμε να τους κάνουμε την παρατήρηση.
Είμαστε βέβαιοι πως αυτός, ήταν (ένας άμπαλος) περαστικός που.... "είδε φώς και μπήκε". Ομως μας χάλασε το γεγονός ότι υπάρχουν δυστυχώς πολλοί νέοι άνθρωποι χωρίς παιδεία και σεβασμό στην περιουσία των άλλων.
-
The Following 5 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:
A8hnaios (16-07-14), BILL007 (16-07-14), chrisgiapz3 (16-07-14), doctore (16-07-14), katsaraios (16-07-14)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP