Έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες Αλέξανδρε, προφανώς ο Στέλιος εννοεί (υπερβάλλοντας) ότι μισεί τους Έλληνες που διαχειρίζονται τις τύχες μας όλα αυτά τα χρόνια, κι όχι όλους τους Έλληνες και ειδικά αυτούς που συνομιλεί και ανταλλάσσουν απόψεις... και ακόμη περισσότερο τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται καθημερινά. Θέλει λίγο προσπάθεα για να "πιάσεις" το νόημα των λεγομένων του, όντως! Τον έχω γνωρίσει, στην παρέα δεν είναι έτσι, είναι πιο διαλλακτικός και διαθέτει ανεξάντλητο χιούμορ.
Οκ, κρατήστε τις απόψεις σας κι αν ποτέ σας δοθεί η ευκαιρία, μπορεί να το συζητήσετε εκτενέστερα, κάτω από διαφορετικές συνθήκες.
Εδώ δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι άσχημοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, απαγορεύονται και διαγράφονται.
2nd Αναφερθείτε μόνο σε ότι έχει να κάνει με το θέμα, και σχόλια γύρω από αυτό και μόνο.
Tις απόψεις αυτές κράτα τες για την πάρτη σου και να μη λες καλύτερα για εμάς, να λες καλύτερα για ΕΜΕΝΑ, να αναφέρεσαι δηλαδή στον εαυτό σου. Γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα να συζητάω με οποιονδήποτε, ασχέτως εθνικότητας (αν και ο rosinante γράφει βορειοπειραιώτης και όχι βορειοηπειρώτης όπως πάνω στη φούρια σου θα διάβασες!), φύλου, ηλικίας και μορφώσεως. Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συνομιλήσω είναι η παιδεία (όχι η εκπαίδευση) του άλλου και άνθρωποι που μιλούν με το ύφος σου δείχνουν μεγάλο έλειμμα στον τομέα αυτό.
Όσο για το αν προήλθαν τα γράμματα, οι τέχνες και ο πολιτισμός από εμάς, οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει ασχοληθεί έστω και επιφανειακά μπορεί να σε διαβεβαιώσει πως όσο καίρια και αν ήταν η συμβολή των Ελλήνων, τίποτα δεν προέρχεται μόνο από έναν λαό. Και μιας και ανέφερες τα γράμματα, σαν γλωσσολόγος μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η Ινδοευρωπαϊκή, μέρος της οποίας είναι και η αρχαία (και κατά συνέπεια και η σύγχρονη) ελληνική, συναντάται στην πλεοψηφία των λαών της Ευρώπης (πλην Φινλανδίας και Ουγγαρίας όπου η γλώσσα τους προέρχεται από την ουραλο-αλταϊκή) και πολλών χωρών της ανατολής. Συνεπώς και εμείς από κάπου προερχόμαστε, δε γεννηθήκαμε ούτε φιλόσοφοι, ούτε ποιητές, ούτε ραψωδοί ούτε τίποτα. Τα πάντα έχουν ένα υπόβαθρο και όποιος αρνείται να το δει, απαξιώνει και τα ίδια τα αντικείμενα τα οποία θαυμάζει και αυτό κάνεις κι εσύ με την αρχαία Ελλάδα.
Τέλος, άσε το τι έκαναν οι πρόγονοί μας και κοίτα το τι κάνουμε εμείς σήμερα και μετά μίλα με τόση έπαρση και φανατισμό. Γιατί η προσκόλληση στο παρελθόν είναι ίδιο(ν) λαών χωρίς παρόν και μέλλον και δυστυχώς συναντάται κατά κώρον σε πολλούς νεοέλληνες, εξηγώντας σε μεγάλο βαθμό το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει πολιτιστικά (εκτός των άλλων) η χώρα μας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 18-01-10 στις 16:39
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
fast-enough (18-01-10), Nino (18-01-10)

Driver M (18-01-10)
Επειδή ένα απο τα αγαπημένα χόμπυ του νεοελληνα είναι η ταμπελοποίηση των υπολοίπων, καλό θα είναι να το αποφεύγουμε.
Οποιος τολμήσει να ψελλίσει κάτι θετικό για την Ελλάδα βαφτίζεται "εθνικιστής", "πατριόφρων" κτλ
Και αντίθετα αν κάποιος θίξει κάποιο (απο τα άπειρα) στραβά μας, βαφτίζεται ανθέλληνας, προδότης και άλλα τέτοια φαιδρά.
Είναι απο τα πλέον εκνευριστικά πράγματα που συναντάμε καθημερινά.
Υ.Γ Το μόνο βέβαιο είναι όμως πως το μόνο κοινό που έχουμε με τους αρχαίους ημών προγόνους, είναι το..................όνομα
stratos (18-01-10)
Για σιγα ρε...παιδεια,να βαλουμε το θεμα στη σωστη του διασταση.
Εγω ανοιξα ενα θεμα σχετικα με τα αρχαια ελληνικα και τους Η/Υ.
Υπηρξαν απαντησεις που θεωρουν οτι το Hellenic Quest ειναι ενας αστικος μυθος(μπορει και να ειναι).
Στην αναφορα (λατρευω την ελληνικη γλωσσα οσο μισω τους ελληνες) απαντησα( διαθετουμε Καραβια-Αεροπλανα-Τρενα )προφανως ενοχλημενος απο την εκφραση (μισω τους ελληνες)και χωρις να ειμαι υποχρεωμενος να γνωριζω οτι εννοει τους Έλληνες που διαχειρίζονται τις τύχες μας όλα αυτά τα χρόνια(που παρεπιπτοντως συμφωνω απολυτα μαζι του).
Οσο για τη θεση(αν και ο rosinante γράφει βορειοπειραιώτης και όχι βορειοηπειρώτης όπως πάνω στη φούρια σου θα διάβασες!) με αδικει σαν ανθρωπο και σαν ΓΑΥΡΟ ( με διαρκειας εισιτηριο ).
Τελικα μαλλον αδικα μου τα χωσατε........και εν παση περιπτωσει εαν εχω κανει καποιο λαθος, προσωπικα ζητω συγνωμη.
NickE60 (18-01-10), Stathis (18-01-10), Stefanos_Cool (18-01-10), Vasilis (19-01-10), yannisv (18-01-10)