Σελίδα 68 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 1858666768697078118168 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 671 έως 680 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η περιγραφή του Στάθη είναι ακριβέστατη και δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα.
    Επειδή όμως μετά την περιγραφή - ανάλυση προκύπτει σε πολλούς, εύλογα, το ερωτηματικό "και τώρα τι ...", ας κάνω μιά προσπάθεια γιά προγνωστικά.

Εάν η διεθνής οικονομική κρίση του 2008 και η οποία έφερε στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, είχε ως αφορμή το πρόβλημα του δημοσίου χρέους των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, τότε η απάντηση θα ήταν απλή, ας ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι γιά να προχωρήσουν οι εύρωστοι οικονομικά λαοί με έναν Α ρυθμό στο αύριο και οι υπόλοιποι με ένα Β ρυθμό ... Ισως τότε να είχε ρεαλιστική βάση και το σενάριο της εξόδου από το ευρώ γιά την Ελλάδα, ίσως και γιά κάποια άλλη χώρα του ευρω.

Ας δούμε λίγο ξανά τη συνολικότερη εικόνα. Την παγκόσμια οικονομική κρίση δεν την προκάλεσε η Ελλάδα με το τεράστιο δημόσιο χρέος, το αντιπαραγωγικό δημόσιο, τη σαθρή παραγωγική βάση, τις πελατειακές σχέσεις πολιτών - επιχειρηματιών - ΜΜΕ - πολιτικών ... Την προκάλεσε μιά σειρά από εξώφθαλμα λανθασμένες επενδυτικές επιλογές που έγιναν στη Wall Street και οι οποίες οδήγησαν στην καταβαράθρωση του κλίματος εμπιστοσύνης στις χρηματαγορές. Μέσα σε λίγα 24ωρα, θυμίζω, κατέρρευσε η διεθνής διαταπεζική αγορά και τότε βγήκε στην επιφάνεια το ξεχασμένο θέμα των δημοσίων χρεών όλων των κρατών που έχουν χρηματοδοτήσει τα ελλείματά τους μέσω διεθνούς δανεισμού. Το κακό κλίμα έφερε λοιπόν κρίση ρευστότητας στο σύστημα. Ολοι μαζί ξαφνικά οι δανειστές έκατσαν να δουν ποιός χρωστάει τι και που ... ΄τα αναλυτικά εργαλεία πηραν φωτιά και άρχισαν να βγαίνουν μαύρες εκθέσεις γιά πάρα πολλές χώρες με υψηλά δημόσια χρέη.

Οι ΗΠΑ που είναι ο μεγάλος ένοχος της όλης υπόθεσης, έχουν το χαρακτηριστικό των καλών reflex, αλλά κυρίως το πλεονέκτημα να έχουν ΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ (το "αγκάθι" του Κογκρέσου παλεύεται ...) έδρασαν αστραπιαία, πήραν τις αποφάσεις που χρειαζόντουσαν γιά να καθησυχάσουν τις αγορές, τύπωσαν χρήμα και γέμισαν τον κόσμο με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και εκθέσεις "οίκων αξιολόγησης" πείθοντας τους περισσότερους ότι η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από τις ακές επιδόσεις κάποιων υπερδανεισμένων χωρών της ζώνης του ευρώ ! Αριστοτεχνικό κόλπο δεδομένης της δυσκαμψίας των ευρωπαϊκών δομών. Εκτοτε το ευρώ τρώει ξύλο καθημερινά ...

Γιατί τα θυμίζω όλα αυτά ? Αν πιστεύει κάποιος ότι η Ελλάδα, μέσω που μνημονίου και του ΔΝΤ θα μεταμορφωθεί σε μιά σύγχρονη χώρα μέσα στο 2012, το 2015 ή το 2025, τότε καλύτερα να επιστρέψει στα παραμύθια της Χαλιμάς που είναι και πολύ πιό ευχάριστα και διδακτικά. Το μνημόνιο της Ελλάδας υπογράφηκε γιά να γλιτώσει η Γερμανία την πτώχευση χώρας του ευρώ και γιά να κερδηθεί χρόνος μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε παγκόσμια βάση. Θα συνεχίσουν οι Κινέζοι να στηρίζουν το σύστημα όπως εκαναν και μέχρι το 2008 ? Θα συμφωνήσουν σε μιά τιμή του wang που να μην πνίγει τις αμερικανικές και γερμανικές εξαγωγές ? Αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα και όχι το χρέος της Ελλάδας ... Και επειδή οι εξελίξεις είναι μάλλον καλές σε αυτή την κατεύθυνση (δείτε λιγάκι τους Γ.Δ. των μεγάλων χρηματιστηρίων του κόσμου ), χωρίις να προεξοφλώ το τέλος της κρίσης αυτή τη στιγμή, ίσως να μην είναι πολύ μακρυά η ώρα που θα φύγει το κατάμαυρο σύννεφο πάνω από τη μικρή μας χώρα ... Ενα "τσαφ" χρειάζεται από τους F.Times και τη W.S. Journal. Και το τσαφ θα γίνει αργά ή γρήγορα διότι από την ύφεση και την παρατεταμένη αμφιβολία δεν βγάζει καλό μεροκάματο το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Τώρα, αν αυτό συμβεί σύντομα, τόσο το καλύτερο γιά όλους μας, αν αργήσει ακόμα 2-3-4 χρόνια ίσως είναι πολύ αργά πιά γιά την Ελλάδα, ακόμα και αν έχει ξεπουλήσει και το 50% του εδάφους ή και του υπεδάφους της ...

Τελευταίο σχόλιο, η ΕΤΕ προχτές έκανε ξανά μετά από μιά δεκαετία ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, δοκίμασε να "ξεκλειδώσει" τις χρηματαγορές γιά τις ελληνικές Τράπεζες, ανεξάρτητα από την πορεία του μνημονίου, συγχωνευόμενη με την Alpha. φιλόδοξος στόχος αλλά και πολύ ρεαλιστικός. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν αρνηθεί προ 10ετίας την πρόταση Καρατζά, την αρνήθηκαν ξανά . Μόνο που αυτή τη φορά ένα "ναι" πιθανότατα θα ανέτρεπε τελείως την κακή εικόνα της χώρας στις αγορές χρήματος. Οταν λοιπόν υπάρχουν τέτοιοι Ελληνες ανάμεσά μας, πως να αισιοδοξεί κανείς γιά το αύριο αυτης της ταλαίπωρης χώρας ?

Υπάρχει ελπίδα ? Με την εσωτερική υποτίμηση που επιχειρείται από το μνημόνιο, όχι δεν υπάρχει. Η οικονομία βουλιάζει από το κακό στο χειρότερο και το ξέρουμε όλοι αυτό. Χρόνο αγοράζει η κυβέρνηση και η τρόΙκα με όλο αυτό. Το θαύμα από τη wall street και τις παραφυάδες της περιμένουν και αυτοί, της αποφάσεις της κας Μέρκελ επίσης ! Γιά μιά ακόμα φορά στην ελληνική ιστορία η λύση αναμένεται από το εξωτερικό

2. The Following 4 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

E60_Arkadia (25-02-11), S8N (25-02-11), Stathis (25-02-11), tmilatos (01-03-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση:
    Αρχικό μήνυμα απο S8N
    Δε θέλω την τύχη μου να την καθορίσουν οι αρμάδες αγράμματων ανεγκέφαλων που ψηφίζουν με προσωπικά και κομματικά κριτήρια, οι απέχοντες από τις εκλογικές διαδικασίες που κρύβονται πίσω από το πέπλο της δυσαρέσκειας προς τα πολιτικά, οι διαπλεκόμενοι και οι συνδικαλιστές.

Έβλεπα χθες στις ειδήσεις τις ομιλίες κάποιων συνδικαλιστών μετά τη συγκέντρωση της Τετάρτης: Ο ένας ήταν της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (ουδέν σχόλιον), ο άλλος της ΕΘΕΛ (μισθός 7,500 ευρώ μηνιαίως), ο τρίτος της ΓΣΕΕ (έχει εργαστεί ποτέ αυτός ο άνθρωπος?), κ.ο.κ. Τους σιχάθηκα όλους. Ουστ.
    ν΄αγιασει το στομα σου!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ν΄αγιασει το στομα σου!

Να διπλοαγιασει.

Και να σας "φτιαξω" ακομη περισσοτερο:
    Για θυμηθειτε ποιοι ηταν (κατα κανονα) οι χειροτεροι μαθητες --> χειροτεροι φοιτητες που απο μικροι ειχαν μαθει στη τεμπελια, ασχολιόντουσαν ΜΟΝΟ με πολιτικά, περναγαν τα μαθηματα ασε να μη πω πως...και μετά είτε βρηκαν θεση αμεσως σε ΔΕΚΟ, είτε παρέμειναν στη πολιτική κλπ κλπ?

Ψηφιστε(-ζουμε) μετα τους εκπροσωπους - ηγετες σας(-μας)... Να γιατι παει ετσι η χωρα...

4. The Following 6 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

NickE60 (25-02-11), Ptboul (01-03-11), S8N (25-02-11), Stathis (25-02-11), tmilatos (01-03-11), Vasilis (26-02-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

+1000 στον στάθη, με μια μικρή ένσταση όσον αφορά το εμπόριο...το εμπόριο, αποτελεί και αυτό
    τεράστιο αγκάθι, όπου τεράστια ποσά στέλνονται σε τρίτες χώρες για την αγορά πολών προιόντων,
    τα οποία παράονται και εδώ...πολές βιομηχανίες - βιοτεχνίες, έχουν φύγει έξω και άλλες έχουν
    κλείσει...μια λύση είναι να ξαναγυρίσουν πίσω όλες αυτές οι παραγωγικές μονάδες και σιγά σιγά,
    να αρχίσει η εισαγωγή να ελατώνεται...επειδή όμως η υποτίμηση και η επιστροφή έχει αντίκτυπο
    σε πολά βασικά είδη όπως καύσιμα κτλ κτλ, είναι σχεδόν ακατόρθωτο...μια χρησή τομή, που να
    περιλαμβάνει μείωση του εμπορίου απο τρίτες χώρες, αυξηση της παραγωγής σε όλα τα είδη
    που καταναλώνονται και ταυτόχρονη δραστική μείωση του δημοσίου στο 50 - 60% είναι μια καλή
    αρχή, για να σηκώσει λίγο κεφάλι η διαλυμένη οικονομία της ελλάδος...πρώτα απ'όλα όμως,
    πρέπει και εμείς κάτι να παράγουμε...αυτή την στιγμή, 3εκ έλληνες και αλλοδαποί δουλεύουν, 4-5
    μέρη μας δανείζουν, για να ζούν τα υπόλοιπα 8...εεε μην μου πείτε πως δεν είναι φρικιαστικά τα
    νούμερα και οι αναλογίες!!!
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

6. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Stathis (25-02-11)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πάμε και γιά νέα πετρελαϊκή κρίση ... εκτός των άλλων ... ?
    https://www.sofokleous10.gr/portal2/...2011022534009/

Rides
    2

Προεπιλογή

δυστυχως οι πιθανοτητες αυξανονται...

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

ετσι π@*α-κ%^ο εμπλοκη οπου τους πετυχαινουν

πηγε να δει ταινια στο Παρισι το βοδι

https://www.dailymotion.com/video/xh...=embed&start=2

στο 8.00 φευγει τσαντισμενος
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 27-02-11 στις 22:44

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

και για να ξέρουμε και τι γίνεται στην ελλάδα με το χρήμα που
    βγαίνει με τον αέρα, απο τους τόσο πολούς αερητζίδες που έχουμε
    που θέλουν χωρίς να κάνουν τπτ να βγάζουν λεφτά. εδώ και κάτι
    μήνες λοιπόν, έχω ενδιαφερθεί για να πάρω συμμετοχή σε μια έκθεση
    του εξωτερικού, έτσι ώστε να διευρύνω τις αγορές τις εταιρείας μας,
    μιάς και εδώ μέσα πλέον δουλειά δεν γίνεται...απο τις επαφές που είχα
    κάνει μέχρι τώρα λοιπόν, είχα μια προσφορά για 126 ευρώ το μέτρο...
    προχθές λοιπόν, και εκεί που είμαι έτοιμος να συμπληρώσω και να
    στείλω την αίτηση, μου έρχεται ένα ωραιότατο μύνημα απο ένα δικό
    μας επιμελητήριο και πολύ γνωστό, πως είναι ο σύνδεσμος για αυτή την
    έκθεση και πως είναι στην διάθεση μου, στο να έχω επικοινωνία μαζί
    τους, έτσι ώστε να έχω μια πιο εύκολη και πιο ξεκάθαρη συνενόηση,
    απ'ότι αν μιλούσα με την αντίστοιχη χώρα με ξένους...όλα ωραία λοιπόν,
    μέχρι την στιγμή που ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις χρεώσεις...λοιπόοοον.
    οι κύριοι απο το επιμελητήριο, μου έδωσαν τιμή μέτρου 250 ευρώ, λέγοντας
    μου πως άλλαξε η χρέωση...παραξενέυτηκα λοιπόν και πείρα τηλ στους
    υπέυθυνους της έκθεσης, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν τις αρχικές τιμές
    που γνώριζα και εγώ...μιλώντας ξανά με το επιμελητήριο, που μου έπριξαν
    τα @@ για να δώσω τα στοιχεία μου, έτσι ώστε να μου στείλουν έναν
    αναλυτικό φάκελο με χαρτιά για υπογραφή, τους είπα για το λάθος στην τιμή.
    η απάντηση ξέρετε ποια ήταν???μα κύριε μου εμείς θα είμαστε ο σύνδεσμος σας
    για εκεί...δεν πρέπει να πληρωθούμε??????????????μιλάμε καράφλιασα...
    δλδ ρε παιδιά επειδή θα μου στείλετε μεταφρασμένες κάποιες φόρμες, πρέπει
    να μου βάλετε καπέλο 100% την τιμή του μέτρου???ρώτησα...δλδ οκ να σας
    δώσω με την καρδιά μου 250 300 ευρώ με μια απόδειξη για την εξυπηρέτηση
    που θα μου κάνετε...εσείς μου ζητάτε δλδ 12.000 ευρώ για τα 100 μέτρα που
    θέλω να κλείσω???η δουλεια που θα κάνετε για μένα δεν θα είναι η ίδια με
    κάποιον που θέλει 10 μέτρα???σαφώς μου λέει...άρα δλδ, για την ίδια δουλειά,
    απο τον έναν θα πάρετε 12κ και απο τον άλλο 1.2κ...μάλιστα ευχαριστώ πολύ.
    φυσικά φαγώθηκε να δώσω τα στοιχεία μου και φυσικά της είπα στο τέλος,
    πάρε τα @@ μου...σε λάθος μ@λ@κ@ πείρες για να κάνεις δουλειά..φυσικά
    η έκθεση μετά απο επόμενη επικοινωνία, περιμένει την αίτηση μου με 112 ευρώ,
    λόγο του πολύ δυσάρεστου γεγονότος το οποίο πέρασα με τον εκπρόσωπο τους...
    γενικό συμπέρασμα???βρε ουστ όλοι οι πεταμένοι που έμαθαν να κάθονται και
    να βγάζουν λεφτά στην πλάτη του καθενός...λαμόγια.
    sympether with chiefτης

/

11. The Following 6 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

A8hnaios (01-03-11), NickE60 (01-03-11), nikos1400 (01-03-11), Ptboul (02-03-11), S8N (01-03-11), Stathis (01-03-11)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γι αυτό λέω πως δεν πρόκειται να πάμε μπροστά... και με σκατά στα χέρια να βρεθούν, να τα διπλασιάσουν θα θέλουν....

Τα γνωρίζω από τη μέσα τους πλευρά τα εκθεσιακά ...πολλοί οι νταβατζήδες στο χώρο.. που να δεις τις χρεώσεις σε δημόσιους οργανισμούς ..όπου προβάλλεται η χώρα μας, να σου φύγει το κλαπέτο...... μεσάζοντες των μεσολαβητών που διαμεσολαβούν στους μεσάζοντες ...για να πάρουν τη δουλειά.. και η μίζα δουλεύει στις 8000 prm... έχω δει τιμολόγιο 10.000.000 δρχ για τριήμερη ενοικίαση Γερμανικών οκταγωνικών χωρισμάτων (κολόνες-πάνελς-τραβέρσες) και χωροδικτύωμα οροφής σε περίπτερο 100τμ, (όχι ο χώρος) που το κόστος αγοράς-εισαγωγής των υλικών δεν ξεπερνούσε το 1.500.000 ...αρχές της δεκαετίας '90 ..και η διαδρομή (της μίζας) περνούσε ξυστά από την πλατεία Συντάγματος.... Αξίζει να σημειωθεί το ότι ο εργολάβος ήταν φανατικός "κόκκινος".... όχι η ομάδα του.. χεχεχε

οικονομική την βρίσκω τη χρέωσή τους πάντως (το 100%) Μάλλον σε συμπαθούν Θωμά...

..δύσκολοι καιροί και ξύπνιος πια ο κόσμος για τα νούμερα που έπαιζαν τη δεκαετία του '90....

13. The Following 2 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

katsaraios (02-03-11), S8N (01-03-11)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Red face ρτυι

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    προχθές λοιπόν, και εκεί που είμαι έτοιμος να συμπληρώσω και να
    στείλω την αίτηση, μου έρχεται ένα ωραιότατο μύνημα απο ένα δικό
    μας επιμελητήριο και πολύ γνωστό, πως είναι ο σύνδεσμος για αυτή την
    έκθεση και πως είναι στην διάθεση μου, στο να έχω επικοινωνία μαζί
    τους, έτσι ώστε να έχω μια πιο εύκολη και πιο ξεκάθαρη συνενόηση
    καλα που σε βρηκαν και σου εστειλαν μαιλ βρε θωμα????

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλα που σε βρηκαν και σου εστειλαν μαιλ βρε θωμα????
    ναι...άστα να πάνε. χάρηκα και εγώ, γιατί γενικά είναι πολύ μπέρδεμα η συμμετοχή
    σε ξένες χώρες...πάντως ποτέ δεν περίμενα απο επιμελητήριο τέτοιο πράγμα...
    sympether with chiefτης

/

Σελίδα 68 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 1858666768697078118168 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP