Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από δημόσια οικονομικά δεν σκαμπάζω πολλά, αλλά νομίζω πως ο Στάθης ήταν περιεκτικότατος και σαφής.
    Παδιά κακομάθαμε και εξακολουθούμε πιστεύω να ζούμε έτσι.

Προσωπικά, το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας είναι σταθερό, 2900ε. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω η παρακάτω.
    Με μια άνετη ζωή και χωρίς σπατάλες, έχουμε και λέμε, για τριμελή οικογένεια :

Νοεμβριος 2010 3078ε, Δεκέμβριος 3782ε, Γενάρης 2011 3186ε, Φλεβάρης μέχρι τώρα 2211ε .

Εγώ δεν βλέπω σπατάλες, αν όμως τα βλεπε ο πατέρας μου τι θα έλεγε?
    Γιώργο, ότι και να λένε οι τεχνικοί της οικονομίας (οι οποίοι μας οδήγησαν εδώ) γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως αν καθυστερούσαμε το ευρώ και μπαίναμε ας πούμε τώρα ή και λίγο αργότερα και εφόσον είχε μπει τάξη στο Δημόσιο, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τα συμφέροντα όμως ..τα οποία όλοι έμμεσα υπηρετούμε και στηρίζουμε ...ήθελαν να πιουν και την τελευταία σταγόνα αίματος της Ελλάδας...

Τώρα το τι είχε και τι ξόδεψε ο καθένας είναι για λογαριασμό του..
    Το σημαντικότερο θέμα για εμένα είναι οτι με το ευρώ αφάνισαν τη ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.. Έβλεπα την αγορά και ανησυχούσα ήδη από το 2001-2... Ενώ τα νούμερα στο τέλος κάθε χρόνου ήταν συνεχώς ανοδικά... για να κρατηθείς έπρεπε τα κέρδη να είναι μειωμένα... ώσπου φτάσαμε στο σήμερα... και στο τέλος των αριθμών..
    Τα cayenne που πλημμύρισαν τους δρόμους, το ξαναλέω, δεν ήταν αγορασμένα! Εξυπηρετούσαν την άνεση, φυσική και "φορολογική" των στελεχών κάποιων εταιριών που είδαν τα πράγματα πια αισιόδοξα απ' όσο θα έπρεπε. Μπλέκουμε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, οι οποίες για εμένα είναι τρεις. α) το κάλπικο για την Ελληνική οικονομία ευρώ, β) Ο τεράστιος και ανεξέλεγκτος Δημόσιος τομέας, γ) οι μεγαλοκαρχαρίες της οικονομίας, του εμπορίου και των κατασκευών που έπιναν το αίμα του κράτους χωρίς οίκτο, γιατί γνώριζαν πως σύντομα αν δεν το πιουν αυτοί, θα το πιουν άλλοι και θα τελειώσει.
    ...και τα 3 μαζί σημαίνουν πως (εκτός από τα εγκλήματα που συντελέστηκαν τις δεκαετίες 80-90 όπου λειτουργούσε όλη η χώρα με βάση το προσωπικό συμφέρον) τα τελευταία 12 χρόνια οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα έλεγαν ΜΟΝΟ ψέμματα και πρέπει να έχουν κακή τύχη.................ώστε οι επόμενες κυβερνήσεις που θα έρθουν, να δουν το θέμα "συμφέρον της χώρας" με άλλη, εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική....

2. The Following 2 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

gant (25-02-11), Kostas_1 (25-02-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP