Σελίδα 67 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 1757656667686977117167 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 661 έως 670 από 2010

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...

  1. #661
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν βγούμε από το μνημόνιο (δηλώσουμε πτώχευση και επιστρέψουμε στη δραχμή) δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν!!
    Απλά, θα μας πάρει λίγα χρόνια για να μας ξαναεμπιστευτουν οι ξένες αγορές ..και όταν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φανούν ...εδώ θα είναι πάλι αυτοί... το κέρδος δεν το αφήνουν ΠΟΤΕ...

    Όταν οι απατεώνες μας έβαλαν με ψεύτικα στοιχεία στο ευρώ, στην "ανταλλαγή" δόθηκαν 340 δραχμές προς 1 ευρώ. Αμέσως μετά την είσοδό μας στο ευρώ, οι τιμές όλων των φθηνών ως τότε καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, βασικών και μη, αυξήθηκαν από 30% ως 100+% μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο δεν συνέβη σε κανένα άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά στην Ελλάδα (με τις ευλογίες του κράτους) έχει υποτιμήσει την αγοραστική δύναμη. Η δραχμή μας έχει ήδη χάσει το 50% περίπου της αξίας της σε σχέση με το ευρώ. Από τις 340 τότε, σήμερα δίνουμε κατά μέσο όρο 500-550 δραχμές για να αγοράσουμε κάτι που αξίζει 1 ευρώ..
    "Επιστρέφοντας" όλα τα ευρώ μας πίσω θα "πάρουμε" τα 2/3 των δραχμών που δώσαμε ..που έτσι ή αλλιώς αυτό συμβαίνει ήδη στην καθημερινότητά μας. Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια του κράτους (αν υπάρχει κράτος) να ελέγξει την αγορά ώστε να επανέλθουν οι σωστές τιμές, ανάλογες με τα χαμηλά ελληνικά εισοδήματα, σταματώντας τα υπερκέρδη των μεγαλεμπόρων ...που τα προϊόντα που διαθέτουν στην αγορά της πτωχευμένης χώρας μας, έχουν φτάσει να είναι ως 30, 40, 50% ακριβότερα από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης ...
    Επίσης, οι τράπεζες δεν το θέλουν καθόλου γιατί οι "ψεύτικες" αξίες τους θα γίνουν αυτόματα "πραγματικές" Ελληνικές και εκεί που κάποιος χρωστούσε 10000 ευρώ, θα βρεθεί να χρωστάει με την "υποτιμημένη" σημερινή "κρυφή" ισοτιμία την οποία καθημερινά ελέγχουν οι τράπεζες ....που σημαίνει περίπου πως από 2.934.000 λογιστικό ποσό σε δραχμές θα βρεθεί να χρωστάει περίπου 1.800.000 δρχ.....

    Θέλω να πω λοιπόν (χωρίς να έχω οικονομικές γνώσεις, τα βασικά) πως αν όλα λειτουργήσουν όπως πρέπει ...αυτοί οι αεριτζήδες που εδώ και 10 χρόνια κλέβουν τον κόσμο θα δουν δύσκολες μέρες, ενώ οι απλοί πολίτες μόνο να κερδίσουν έχουν γιατί τα λιγοστά χρήματά τους θα αποκτήσουν σταθερή αξία στο εσωτερικό, θα πάψουν να συνδέονται με το ευρώ και τα παιχνίδια εκμετάλλευσής του. Έτσι κι αλλιώς με το ευρώ σήμερα πληρώνουν τα πάντα υπερτιμημένα.. Η ανάπτυξη που θα γνωρίσει ο τόπος όμως θα είναι άνευ προηγουμένου και η οικονομία μας θα γίνει ανταγωνιστική, ειδικά ο τουρισμός μας θα δει τις καλύτερες μέρες των τελευταίων 30-40 ετών... και σε 4-5 χρόνια θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα οφέλη και να καλύπτουμε τη χασούρα ...της ήδη ξαναλέω υποτιμημένης δραχμής. Οι αγορές του εξωτερικού θα αρχίσουν σιγά σιγά να μας εμπιστεύονται. Αν μείνουμε στο ευρώ και το μνημόνιο, δεν καθαρίζουμε ούτε σε 50 χρόνια....

    Αυτοί που δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψουμε στη δραχμή είναι όσοι έχουν αφήσει/επενδύσει μεγάλα ποσά μέσα στη χώρα, όσοι ασχολούνται με το χονδρεμπόριο και γενικά με το κέρδος και φυσικά οι ίδιες οι τράπεζες που τα διαχειρίζονται, γιατί από τη μια μέρα στην άλλη θα βρεθούν με τα 2/3 της αξίας των κεφαλαίων τους, από ευρώ σε δραχμές ..και σε σχέση με το εξωτερικό θα χάσουν ακόμα περισσότερο σε δύναμη ...εφόσον όμως ήδη οι περισσότερες τράπεζες είναι ουσιαστικά πτωχευμένες και λειτουργούν με δανεικά (χρήματα των καταθετών και δάνεια από ομίλους του εξωτερικού) δεν βλέπω το πρόβλημα...

    Οι οικονομολόγοι του φόρουμ ας με διορθώσουν αν οι εκτιμήσεις μου είναι λανθασμένες ... και αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω και σε ποιο βαθμό..

    ...δεν είναι και ο snoopy εδώ, να μας τα πει από πρώτο χέρι..
    δυστυχως δεν ειναι ετσι νικο.
    οταν βρω χρονο θα στο αναλυσω.
    ειναι πολυ διαφορετικα (και χειροτερα) τα πραγματα...

  2. #662
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Αντε παλι... παλι χρεοκωπια και επιστροφη στη δραχμη... ενα καταστροφικο σεναριο που αν ποτε επαληθευτει οι συνεπειες ειναι τοσο σοβαρες(ντομινο) που και μονο στην αναγνωση τους τρομαζεις..
    Βεβαια ολα αυτα εχουν συζητηθει και ξανασυζητηθει και αναλυθει σε προηγουμενα post ή και προηγουμενα θεματα.
    Η τρομολαγνεια επανερχεται...
    Απο την αλλη στον αερα πλαναται μια φημολογια περι εκλογων τον Απριλιο ή στα τελη Μαρτιου...(αναλογα τη νομοθεσια για τη λιστα)
    Τυχαιο? δεν νομιζω...

  3. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

    katsaraios (24-02-11), Kostas_1 (25-02-11)

  4. #663
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    3.699
    Thanked
    3301
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    δυστυχως δεν ειναι ετσι νικο.
    οταν βρω χρονο θα στο αναλυσω.
    ειναι πολυ διαφορετικα (και χειροτερα) τα πραγματα...
    Πάντως, αυτή την εικόνα έχω σχηματίσει ακούγοντας έγκυρους οικονομολόγους (όχι φιλοκυβερνητικούς φυσικά..)

  5. #664
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    αν θες να αποκτησεις σφαιρικη αποψη για το τι συμβαινει ξεκινα διαβασμα στα κατωθι sites.
    ξεκινα απο αρθρα του 2008 και μετα.

    www.epicurus2day.gr
    www.casss.gr
    www.sofokleous10.gr
    www.capital.gr


    μετα απο 3-4 μηνες επισταμενου διαβασματος (διοτι τα αρθρα ειναι μεγαλα με πολλα στοιχεια και δυσκολα αφομειωνονται) θα καταλαβεις πληρως τι εχει συμβει στην ελλαδα τα προηγουμενα 30 χρονια, αλλα κυριως τι προκειται να συμβει στο κοντινο μελλον...

  6. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

    katsaraios (24-02-11), S8N (24-02-11)

  7. #665
    Εγγραφή
    26-12-09
    Περιοχή
    Κηφισια
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    7.458
    Thanked
    11958
    Rides
    1

    Προεπιλογή


    Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ


    "Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

  8. #666
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    οπως τα λεει ο τυπος ειναι...

    δυστυχως τα προβληματα ειναι πολλα. ειναι φαυλος κυκλος.
    η ελλαδα απο το '80 και μετα δεν στηριχθηκε στην αναπτυξη και την πραγματικη οικονομια μεσω της πρωτογενους παραγωγης, του εμποριου, του τουρισμου κλπ, αλλα στηριχθηκε περισσοτερο στο κρατικο μοιρασμα των χρηματων που αυτο επαιρνε ως δανεικα.
    τα χρηματα αυτα και παλι δεν πηγαν στο μεγαλυτερο ποσοστο σε πραγματικες επενδυσεις, νεες τεχνολογιες ή αναπτυξη, αλλα σε "ημετέρους" με μαϊμου επενδυσεις και ορδες δημοσιων υπαλληλων και εκατονταδων αχρειαστων οργανισμων.
    αυτο εννοουσε ο παγκαλος στο (πολυ ακομψο βεβαια, αλλα αληθινο δυστυχως) "μαζι τα φαγαμε".

    ολα αυτα τα χρονια το κρατος τροφοδοτησε με πολλα δισεκατομυρια την αγορα μια αγορα που εφθασε σε μεγεθος μη αναλογο του πληθυσμου της χωρας και της παραγωγικης της δυνατοτητας.
    ειτε λοιπον καποιος ηταν τιμιος επαγγελματιας που δεν χρωσταει τιποτα ουτε πηρε ποτε δανεικα, ειτε δημοσιος υπεραριθμος και κομματικα τοποθετημενος υπαλληλος που και χρωσταει και τζαμπα λεφτα πηρε, απο αυτο το "παρτι" των δανεικων ωφεληθηκαν ολοι.
    αλλοι λιγοτερο βεβαιως, αλλοι περισσοτερο και αλλοι σκανδαλωδως.

    δυστυχως το δημοσιο ειναι το Νο1 προβλημα (λεγεται οτι το 75% των κρατικων εξοδων ειναι μισθοδοσιες) σημερα, αλλα ακομα και τωρα δυστυχως κανεις δεν εχει τα κοτσια να το αγγιξει.
    μια ιατρικη λογικη λεει πως αν ενα μελος του σωματος νοσει καλυτερα να ακρωτηριαζεται ωστε να σωθει ο υπολοιπος οργανισμος, που διαφορετικα ειναι καταδικασμενος σε θανατο.
    δεν ξερω αν αυτη θα ηταν μια λυση προς τη σωστη κατευθυνση, υπαρχουν πιο αρμοδιοι να το πουν αυτο.

    το γεγονος ειναι πως το δημοσιο πρεπει να μικρυνει δραματικα και αμεσα. δεν γινεται αλλιως. αλλα η παρουσα κυβερνηση δεν τολμαει να αγγιξει αυτον τον τομεα.

    επισης πρεπει να τονωθει η αγορα. για να γινει αυτο πρεπει να απλοποιηθουν οι γραφειοκρατικες διαδικασιες και να μειωθει η φορολογια ωστε να δοθει ανασα.
    και αυτα πρεπει να γινουν αμεσα. ειδατε τιποτα εως τωρα?

    το αλλο θεμα της δημοσιας περιουσιας που πρεπει να αξιοποιηθει επισης αμεσα, δεν βλεπω πως μπορει να γινει μεσα στα επομενα 1-2 χρονια.
    κατ αρχας δεν εχει γινει πληρης καταγραφη ακομα. και οταν γινει ποιος θα βρει αγοραστες ή επενδυτες και με τι ορους και σε ποιο διαστημα?

    εδω υπαρχει βασικη αναγκη χρηματων. οχι μονο για να αποπληρωθουν παλαια δανεια, αλλα και για τις βασικες αναγκες λειτουργιας της χωρας. για να πληρωθουν π.χ. μισθοι των δ.υ. και συνταξεις.

    αφου συνεχιζουμε ακομα και τωρα μετα τα τοσα μετρα να ξοδευουμε περισσοτερα απ΄οσα κερδιζει η οικονομια μας, και το χρεος αντι να μικραινει μεγαλωνει, ποιος θα μας δανεισει αν οταν τελειωσει το μνημονιο?
    πως θα μπορεσει η ελλαδα να γινει ξαφνικα βιομηχανικη χωρα ωστε να εχει πρωτογεννη παραγωγη και αν εξαγει αρκετα ωστε να καταφερει πλεονασματικο εμπορικο ισοζυγιο?
    αυτα θελουν χρονια, (αν και εφοσον παρθουν μετρα που κανεις δεν θελει να παρει) και εμεις μετραμε μηνες...

    υπαρχουν οι δυο λυσεις που αναφερει το αρθρο που εβαλε ο γιωργος. η εσωτερικη υποτιμη και η εξωτερικη.
    δυστυχως ως μελος νομισματικης ενωσης η κρατικη κεντρικη μας τραπεζα δεν ασκει αυτονομη νομισματικη πολιτικη και δεν εχει εργαλεια αμυνας στα χερια της.
    τα εργαλεια αυτα τα εχουν περασει στην εκτ η οποια εχει αναλαβει αυτο το ρολο, αλλες φορες με επιτυχια και αλλες οχι οπως σημειωνουν οι ειδικοι.

    το λαθος ηταν η εισοδος στην ονε και στο ευρω με πλαστα στοιχεια. λαθος εκ των υστερων βεβαια, διοτι αν αντι να πεσει η χωρα σε ενα τεραστιο παρτι απο τη στιγμη που βρηκε να δανειζεται χρημα με ορους και επιτοκια γερμανιας, εκμεταλευοταν αυτην την τυχη και προχωρουσε σε τομες, ανατροπες και μεταρυθμισεις με σκοπο η χωρα να αποκτησει παραγωγη,εξαγωγες και εισοδημα, δεν θα λεγαμε οτι ηταν λαθος. αντιθετα θα λεγαμε οτι ειμασταν μαγκες.

    σημερα ομως για πολλους λογους θα ειναι εγκλημα αν οικειοθελώς αποχωρουσαμε απο την ευρωζωνη. αλλο αν μας πετουσαν εξω και δεν μπορουσαμε να κανουμε αλλιως (αν μπορουσαν θα το ειχαν κανει βεβαια).
    αλλα κανεις οσο ευφανταστος και αν ειναι δεν θα μπορουσε να εκτιμησει τις συνεπειες μιας τετοιας κινησης.
    κατ αρχας η νεα δραχμη θα πηγαινε κατ ευθειαν σε 2-3 συνεχεις υποτιμησεις και θα εφτανε τελικα το ευρω να ειναι κοντα στις 1000 παλιες δραχμες ωστε να υπαρξει η αναγκαια ισοτιμια που θα εκανε ανταγωνιστικη την οικομομια μας και τα προϊοντα μας σε σχεση με τα αλλα κρατη της ευρωζωνης.
    αυτοματα το χρεος μας θα τριπλασιαζοταν, δηλαδη απο 500 δισ. ευρω = 175.000 δισ. δραχμες, σε 511.125 δισ. νεες δραχμες.
    θα παγωναν ολες οι εισαγωγες διοτι στα εισαγομενα προϊοντα θα υπηρχε τριπλασιασμος της τιμη.
    ολα τα αγαθα θα γινονταν δυσευρετα, η βενζινη θα πηγαινε 5 ευρω το λιτρο, αλλα δεν ειναι μονο αυτο.
    θα υπηρχαν και προβληματα συναλλαγματος,αφου κανεις δεν θα ηθελε δραχμες, ενω και το νομισμα θα αναγκαζοταν να διολισθαινει εντελως, χανοντας σταδιακα αξια οπως γινοταν και παλιοτερα.
    η τραπεζα της ελλαδος θα τυπωνε πληθωριστικο χρημα για να καλυφθουν οι βασικες αναγκες του κρατους της αγορας, της οικονομιας γενικοτερα, αλλα στην αρχη θα υπηρχε μεγαλο προβλημα ρευστου, αφου δεν θα υπηρχαν ουτε χαρτονομισματα ουτε κερματα.
    θα γινοταν σιγουρα μαυρη αγορα με τα ξενα νομισματα, ταραχες, κλοπες, πλιατσικο, θα αυξανοταν κατακορυφα η εγκληματικοτητα αφου θα ελλειπαν ακομα και τα πρωτης αναγκης ειδη για τη διατροφη.
    με λιγα λογια θα γινομασταν χωρα λατινικης αμερικης στο πολυ χειροτερο.

    αρα κανεις δεν πρεπει να ευχεται η χωρα να γυρισει στη δραχμη, εκτος αν ειμαστε ετοιμοι να γυρισουμε τουλαχιστον για 5 χρονια (και μετα βλεπουμε) σε ενα βιοτικο επιπεδο της δεκαετιας του 50 με λαϊκα συσσίτια, φασολια ξερα και εξαθλιωση οσων απομεινουν στην ταλαιπωρη χωρα που καποτε επωλουντο περισσοτερες καγιεν απ οτι στη γερμανια...

    η αλλη λυση που προτεινεται ειναι η περικοπη των εξοδων σε επιπεδο βιωσιμοτητας (ωστε να μη υπαρχει στο μελλον το ιδιο προβλημα), κουρεμα του χρεους 30-40% και εκμεταλευση του εθνικου πλουτου υψους 50 δισ.
    με αυτον τον τροπο το χρεος θα φτασει σε ενα υψος κοντα στο 100% του αεπ που σημαινει οτι εφοσον οδηγηθουμε βασει νομου (οπως ζηταει η γερμανια) σε πλεονασματικους προϋπολογισμους, θα μπορεσουμε να διαπραγματευτουμε (τοτε οχι τωρα) την επιμήκυνση της αποπληρωπης του.

    κανονικα θα επρεπε να υπαρξει ενημερωση και ο λαος με δημοψηφισμα να αποφασισει τι ειναι αυτο που επιθυμει.

    οτι και να γινει παντως, ξεχαστε αυτα που ξεραμε... ή μαλλον θυμηθειτε πως περναγαμε το 80 και το 90, διοτι σε αυτα τα επιπεδα ζωης θα κληθουμε να επανελθουμε...

    συγγνωμη αν κουρασα, ή αν καπου στις εκτιμησεις μου ειμαι υπερβολικος ή κανω λαθος. ηθελα να γραψω περισσοτερα, αλλα η ωρα περασε και κουραστηκα κι εγω...
    θα χαρω να ακουσω κι αλλες αποψεις.

  9. The Following 13 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

    chief (25-02-11), Dioskouroi (25-02-11), gant (25-02-11), GiannisRob (25-02-11), katsaraios (25-02-11), Kostas_1 (25-02-11), Lambros46 (27-02-11), Monsta (25-02-11), NickE60 (25-02-11), Panos 316T (25-02-11), PANOS-E60 (25-02-11), S8N (25-02-11), tmilatos (01-03-11)

  10. #667
    Εγγραφή
    21-01-10
    Περιοχή
    Καλαμαριά
    Μηνύματα
    7.711
    Thanked
    22530
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Από δημόσια οικονομικά δεν σκαμπάζω πολλά, αλλά νομίζω πως ο Στάθης ήταν περιεκτικότατος και σαφής.
    Παδιά κακομάθαμε και εξακολουθούμε πιστεύω να ζούμε έτσι.

    Προσωπικά, το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας είναι σταθερό, 2900ε. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω η παρακάτω.
    Με μια άνετη ζωή και χωρίς σπατάλες, έχουμε και λέμε, για τριμελή οικογένεια :

    Νοεμβριος 2010 3078ε, Δεκέμβριος 3782ε, Γενάρης 2011 3186ε, Φλεβάρης μέχρι τώρα 2211ε .

    Εγώ δεν βλέπω σπατάλες, αν όμως τα βλεπε ο πατέρας μου τι θα έλεγε?


    Edit stathis: αν τα βλεπαν οι πατεραδες μας γιωργη θα ακουγαμε τα εξ΄αμαξης...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stathis : 25-02-11 στις 10:52 Αιτία: reply...
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

  11. #668
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18817
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Στάθη, δε θα μπορούσες να τα γράψεις καλύτερα.

    Ας μη μιλάμε όμως για δημοψηφίσματα. Δε θέλω την τύχη μου να την καθορίσουν οι αρμάδες αγράμματων ανεγκέφαλων που ψηφίζουν με προσωπικά και κομματικά κριτήρια, οι απέχοντες από τις εκλογικές διαδικασίες που κρύβονται πίσω από το πέπλο της δυσαρέσκειας προς τα πολιτικά, οι διαπλεκόμενοι και οι συνδικαλιστές.

    Έβλεπα χθες στις ειδήσεις τις ομιλίες κάποιων συνδικαλιστών μετά τη συγκέντρωση της Τετάρτης: Ο ένας ήταν της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (ουδέν σχόλιον), ο άλλος της ΕΘΕΛ (μισθός 7,500 ευρώ μηνιαίως), ο τρίτος της ΓΣΕΕ (έχει εργαστεί ποτέ αυτός ο άνθρωπος?), κ.ο.κ. Τους σιχάθηκα όλους. Ουστ.

    Να τονίσω και κάτι που ανέφερε ο Πάνος πριν λίγες μέρες? Εμείς δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Ας μη γελιόμαστε, εδώ η ίδια η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να συνετίσει τους τραπεζίτες. Εκείνους οι οποίοι, αφού πήραν τις τραπεζικές εγγυήσεις των 30 δις για τον Μάρτιο, υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους αντί να συνενωθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Άραγε τα 30 αυτά δις θα μπουν στο δημόσιο χρέος του 2011, όπως έγινε με τα 28 δις του Αλογοσκούφη?

    Αντιγράφω από το https://www.banksnews.gr/portal/home...ory/2190-lr---
    Πριν προλάβει να εξελιχθεί σε… ένα ατέλειωτο «λοβ στόρι», με ξαφνικούς έρωτες και γάμους, η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο μεταπίπτει με μεγάλη ταχύτητα σε… άγρια αμερικανική ταινία δράσης, όπου όλοι οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον όλων μέχρι τελικής πτώσεως. Σε ρόλο απελπισμένου «διαιτητή», η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα στην τρόικα τη δέσμευσή της να ενθαρρύνει τις συγχωνεύσεις, αλλά οι παλαιστές στο τραπεζικό ρίνγκ κλείνουν τα αυτιά τους στα… σφυρίγματα.

    Η χθεσινή ημέρα, λίγα μόνο 24ωρα μετά τα «πανηγύρια» στο ΧΑ για την πρόταση συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha, επιβεβαιώνει ότι η ισχυρότερη ομάδα πίεσης της ελληνικής κοινωνίας, που εξακολουθεί να αγωνίζεται κατά των πολιτικών του μνημονίου –όταν αυτές θίγουν τα στενά συμφέροντά τους…- είναι οι τραπεζίτες, που έχουν σηκώσει τη δική τους «παντιέρα», έναντι των πιεστικών απαιτήσεων της τρόικας για συγχωνεύσεις.

    Όπως σχολιάζουν στελέχη της αγοράς, όσο και αν υψώνουν τους τόνους υπέρ των συγχωνεύσεων ο Γ. Παπακωνσταντίνου ή ο Γ. Προβόπουλος, οι ισχυρότερες ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να συγκλίνουν μεταξύ τους, όσο μπορούν να συνεχίζουν τη λειτουργία τους κατά μόνας και όσο συνεχίζει «γυρίζει η ρουλέτα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να φαίνεται με καθαρότητα που θα… καθίσει η μπίλια των τελικών αποφάσεων για το ελληνικό πρόβλημα.

    Ο κ. Νίκος Νανόπουλος της Eurobank, μιλώντας χθες στο conference call για τα αποτελέσματα του 2010, περιέγραψε στους ξένους αναλυτές με μεγάλη ακρίβεια και καθαρότητα το σκηνικό που διαμορφώνεται στο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας με το δικό του τρόπο αυτό που πρώτος τόνισε ο κ. Μιχάλης Σάλλας, λέγοντας ότι συγχωνεύσεις δεν γίνονται με το ζόρι. «Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τέτοιες κινήσεις», τόνισε ο κ. Νανόπουλος. «Οι συγχωνεύσεις δεν μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε κόστος», υπογράμμισε, πριν διαψεύσει όλα τα σενάρια για συμμετοχή της Eurobank στο «γαϊτανάκι» των συγχωνεύσεων, που μονίμως μένουν σε επίπεδο χρηματιστηριακών φημών και προσδοκιών.

    Νωρίτερα, η Alpha εξαπέλυε μια μάλλον ασυνήθιστη επίθεση στην Εθνική, μέσω ανάλυσης που φιλοξενήθηκε στο τελευταίο δελτίο της Διεύθυνσης Μελετών, η οποία ξαφνικά βρέθηκε να σχολιάζει κορυφαία ζητήματα στρατηγικής της τράπεζας, για τα οποία είθισται να εκφράζονται μόνο τα κορυφαία στελέχη του μάνατζμεντ.

    Με επιθετικές αναφορές κατά πάντων, από τη διοίκηση Ταμβακάκη, ως τον υπουργό Οικονομικών (!), οι αναλυτές της Alpha χαρακτήρισαν ως «οιονεί κρατικοποίηση» μια συγχώνευση με την Εθνική, υποδεικνύοντας (!) στην κυβέρνηση να σταματήσει να ασκεί έλεγχο στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα μέσω των Ταμείων. Η «πληρωμένη» απάντηση ήλθε λίγο αργότερα από κύκλους της διοίκησης της Εθνικής, που υπενθύμιζαν με νόημα ότι η Alpha στηρίζεται σήμερα σε 9 δις. ευρώ εγγυήσεων δανεισμού από το Δημόσιο και σχεδόν 1 δις. ευρώ κεφαλαιακών ενισχύσεων.-

    Από την πλευρά του, ο κ. Μ. Σάλλας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβάλει εκ νέου πρόταση στην κυβέρνηση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής, δίνοντας οριστικό τέλος και σε αυτό το σενάριο εξαγορών και συγχωνεύσεων στο τραπεζικό σύστημα.

    Με αυτές τις τοποθετήσεις από όλες τις ισχυρές τράπεζες της χώρας, που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση της παράτασης της εκκρεμότητας των συγχωνεύσεων για άγνωστο χρονικό διάστημα, ο κ. Παπακωνσταντίνου μένει απελπιστικά μόνος στην πεισματική υπεράσπιση της αναγκαιότητας σύγκλισης των τραπεζικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι δε τραπεζίτες, έχοντας ήδη εξασφαλίσει άλλα 30 δις. ευρώ κρατικών εγγυήσεων, έτοιμων να διατεθούν αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί το «κακό σενάριο του Μαρτίου» («ατελής» λύση από την Ευρώπη, υποβαθμίσεις από S&P και MoodyΆs, νέος γύρος ελληνικής κρίσης στις αγορές), δεν έχουν τον παραμικρό λόγο να βιάζονται για συγχωνεύσεις σε αυτή την φάση και προτιμούν να «σηκώνουν παντιέρα» κατά του μνημονίου, όπως και τόσες άλλες «συντεχνίες» της ελληνικής κοινωνίας…
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 25-02-11 στις 10:25

  12. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    katsaraios (26-02-11), Kostas_1 (25-02-11), Monsta (25-02-11), PANOS-E60 (25-02-11), Stathis (25-02-11)

  13. #669
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Μηνύματα
    3.699
    Thanked
    3301
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από δημόσια οικονομικά δεν σκαμπάζω πολλά, αλλά νομίζω πως ο Στάθης ήταν περιεκτικότατος και σαφής.
    Παδιά κακομάθαμε και εξακολουθούμε πιστεύω να ζούμε έτσι.

    Προσωπικά, το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας είναι σταθερό, 2900ε. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω η παρακάτω.
    Με μια άνετη ζωή και χωρίς σπατάλες, έχουμε και λέμε, για τριμελή οικογένεια :

    Νοεμβριος 2010 3078ε, Δεκέμβριος 3782ε, Γενάρης 2011 3186ε, Φλεβάρης μέχρι τώρα 2211ε .

    Εγώ δεν βλέπω σπατάλες, αν όμως τα βλεπε ο πατέρας μου τι θα έλεγε?
    Γιώργο, ότι και να λένε οι τεχνικοί της οικονομίας (οι οποίοι μας οδήγησαν εδώ) γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως αν καθυστερούσαμε το ευρώ και μπαίναμε ας πούμε τώρα ή και λίγο αργότερα και εφόσον είχε μπει τάξη στο Δημόσιο, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τα συμφέροντα όμως ..τα οποία όλοι έμμεσα υπηρετούμε και στηρίζουμε ...ήθελαν να πιουν και την τελευταία σταγόνα αίματος της Ελλάδας...

    Τώρα το τι είχε και τι ξόδεψε ο καθένας είναι για λογαριασμό του..
    Το σημαντικότερο θέμα για εμένα είναι οτι με το ευρώ αφάνισαν τη ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.. Έβλεπα την αγορά και ανησυχούσα ήδη από το 2001-2... Ενώ τα νούμερα στο τέλος κάθε χρόνου ήταν συνεχώς ανοδικά... για να κρατηθείς έπρεπε τα κέρδη να είναι μειωμένα... ώσπου φτάσαμε στο σήμερα... και στο τέλος των αριθμών..
    Τα cayenne που πλημμύρισαν τους δρόμους, το ξαναλέω, δεν ήταν αγορασμένα! Εξυπηρετούσαν την άνεση, φυσική και "φορολογική" των στελεχών κάποιων εταιριών που είδαν τα πράγματα πια αισιόδοξα απ' όσο θα έπρεπε. Μπλέκουμε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, οι οποίες για εμένα είναι τρεις. α) το κάλπικο για την Ελληνική οικονομία ευρώ, β) Ο τεράστιος και ανεξέλεγκτος Δημόσιος τομέας, γ) οι μεγαλοκαρχαρίες της οικονομίας, του εμπορίου και των κατασκευών που έπιναν το αίμα του κράτους χωρίς οίκτο, γιατί γνώριζαν πως σύντομα αν δεν το πιουν αυτοί, θα το πιουν άλλοι και θα τελειώσει.
    ...και τα 3 μαζί σημαίνουν πως (εκτός από τα εγκλήματα που συντελέστηκαν τις δεκαετίες 80-90 όπου λειτουργούσε όλη η χώρα με βάση το προσωπικό συμφέρον) τα τελευταία 12 χρόνια οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα έλεγαν ΜΟΝΟ ψέμματα και πρέπει να έχουν κακή τύχη.................ώστε οι επόμενες κυβερνήσεις που θα έρθουν, να δουν το θέμα "συμφέρον της χώρας" με άλλη, εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική....

  14. The Following 2 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

    gant (25-02-11), Kostas_1 (25-02-11)

  15. #670
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε θέλω την τύχη μου να την καθορίσουν οι αρμάδες αγράμματων ανεγκέφαλων που ψηφίζουν με προσωπικά και κομματικά κριτήρια, οι απέχοντες από τις εκλογικές διαδικασίες που κρύβονται πίσω από το πέπλο της δυσαρέσκειας προς τα πολιτικά, οι διαπλεκόμενοι και οι συνδικαλιστές.

    Έβλεπα χθες στις ειδήσεις τις ομιλίες κάποιων συνδικαλιστών μετά τη συγκέντρωση της Τετάρτης: Ο ένας ήταν της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (ουδέν σχόλιον), ο άλλος της ΕΘΕΛ (μισθός 7,500 ευρώ μηνιαίως), ο τρίτος της ΓΣΕΕ (έχει εργαστεί ποτέ αυτός ο άνθρωπος?), κ.ο.κ. Τους σιχάθηκα όλους. Ουστ.
    ν΄αγιασει το στομα σου!

Σελίδα 67 από 201 ΠρώτηΠρώτη ... 1757656667686977117167 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP