εχουν γραφτει πολλα thread για την οικονομικη κατασταση που επικρατει τον τελευταιο καιρο στη χωρα μας.
βγαλαμε τα απωθημενα μας,βρισαμε,ξεχαρμανιασαμε ..και μετα χαθηκαν καπου στο αρχειο...
θεωρω υποχρεωση μου σαν ενας ενεργος πολιτης,να υπενθυμιζομαι και να υπενθυμιζω τη τρεχουσα κατασταση...
εχθες το βραδυ ειχα μια κουβεντουλα με τον πατερα μου.
ως γνωστον ο πατερας μου ειναι σχεδιαστης κοπτηριου,στο τομεα της βιοταχνιας ενδυματων,οπου ο κλαδος εχει σχεδον αφανιστει.
συνεπως ο ανθρωπος που σχεδιαζε και εκοβε τα πολυ γνωστη μαρκα ανδρικων που ολοι μας εχουμε φορεσει,οπως και ποιοτικων ανδρικων ρουχων βρισκεται εδω και ενα χρονο περιπου ανεργος,χωρις ελπιδα για καποια προσληψ.
η κουβεντα μας ηταν γυρω απο το τι θα κανουμε σε δυο μηνες περιπου που δεν θα ειναι σε θεση να διασφαλισει το ενοικιο του σπιτιου του.Αναποφευκτη λυση να επιστρεψω στο πατρικο μου.Εννοειτε πως θα το κανω χωρις δισταγμο.
ερχομαι ομως και αναρωτιεμαι...ειμαι 30 χρονων...θελω να παντρευτω..να κανω οικογενεια και παιδι...
πως??συνηδητοποιησα οτι πριν μερικα χρονια,ονειρευομασταν ολοι οι παρεα,τι θα κανουμε στα επαγελματικα μας,πως θα εξελιχθουμε,τι κινησεις θα κανουμε...
σημερα ολοι μας αναρωτιομαστε αν θα εργαζομαστε μεχρι το καλοκαιρι....
πριν πεντε χρονια,ελεγα το χειμωνα..το καλοκαιρι θα προσπαθησω να παω πχ στη σαμο...
τωρα λεω για να βγω το σαββατο για καφε με το κοριτσι θα πρεπει να προσεξω λιγο τι ξοδευω ωστε να βγω...
με αποκαλουν τζαμπατζη,οταν ολη η παρεα μου ξερει οτι οταν ερχοταν ο λογαριασμος ημουν ο πρωτος που εβαζα το χερι στη τσεπη...
με αποκαλουν τζαμπατζη οταν για να μη ταλαιπωρηθει μια συναδελφος(τραγουδιστρια)ε γω εκανα 100 χιλιομετρα για να τη παω σπιτι της και το εκανα με συνηδειση και οχι πονηρα οπως μπορει να σκεφτειτε!
με αποκαλουν τζαμπατζη που απο 90 λεπτα η βενζινη πηγε στο 1,6,τη στιγμη που το κοστος της χωρις τους φορους ειναι μολις 50 λεπτα...
παραλληλα αποκαλουμαι τζαμπατζης απο αυτους που δεν πληρωνουν απο τη τσεπη τους βενζινη-διοδια-ρευμα-τηλεφωνο,αλλα λογω του κοινοβουλιου τα εχουν σαν παροχη!!!!
μου ειπαν οτι μαζι τα φαγαμε.....
τουλαχιστον εμενα δε με φωναξαν στο τραπεζι..μπορει να φωναξαν ολους τους υπολοιπους....
μου λενε οτι ειμαι ρατσιστης που θελω στην θεσσαλονικη μου,να ακουω ΕΛΛΗΝΙΚΑ και οχι να κοιταζω στο λεοφωρειο ποσοι ελληνες βρισκονται μεσα.....
μου λενε οτι ειμαι ρατσιστης,ομως κανενας δεν σχολιαζει οτι οι αλλοδαποι,νομιμοι η παρανομοι που βρισκονται εδω βριζουν την ελλαδα ολη μερα..και ειμαι μαρτυρας απειρες φορες..
μου ειπαν οτι ονομαζομαι επιστημονας,οταν τελειωσα το πανεπιστημιο,ομως κανενας μα κανενας δεν ακουει τη γνωμη του επιστημονα πανω στο τομεα του γιατι...τι ξερεις εσυ μωρε?εγω τα ξερω καλυτερα απο σενα και ας μην εχω παει πανεπιστημιο...
μου ειπαν να κανω οικονομια και εγω ξεκινησα απο τις μετακινησεις μου.δεν μου ειπαν ομως οτι για να παω απο τη καλαμαρια στο ρυσσιο(δυο διπλανοι δημοι)χρειαζομαι 3 λεωφορεια να παω και αλλα τοσα για να γυρισω με συνολικο χρονο πανω απο 3 και κατι ωρες ενω με το αυτοκινητο το κανω σε 20 λεπτα....
μου ειπαν να πληρωνω την ερτ,ομως δεν ειπαν στα ιδιωτικα καναλια να σταματησουν να προβαλουν ομοφυλοφυλους ολη την ημερα και γυμνοστηθες γυναικες που τους κανουν μασαζ στις 10 το πρωι...
η εγω λοιπον ειμαι τοσο πολυ παραξενος και δεν μπορω να συμπορευτω με τους συνανθρωπους και τη κοινωνια
η κανενας μας δεν αντιδραει σε μια αρρωστημενη κατασταση οπου το ψεμα κυριαρχει και η λαμογια εγινε επισημη θρησκεια....
δεν εχω λεφτα αλλα να πληρωνω την αυξημενη δεη και καθομαι στο ψοφοκρυο για να μην αναψω κλιματιστικο...
δεν εχω λεφτα για σουπερ μαρκετ γιαυτο αγοραζω τα φθηνα τα μακαρονια και το φθηνο τυρι..
δεν εχω λεφτα για να πληρωνω ασκοπα τηλεφωνηματα γιαυτο και χαθηκα με τις παιδικες μου φιλες στη κυπρο ,οπου οταν υπηρετουσα ηταν διπλα μου σαν την οικογενεια μου....
αγωνιω...