Το θέμα έχει αναλυθεί εκτενώς στο shoutbox αλλά θα ήθελα να κάνω μια αναφορά και εδώ για να πάρω γνώμες.
Το αμάξι αγοράστηκε προ 2,5 μηνών περίπου με 22.300 Km. Ήταν σχεδόν σε απόλυτη ακινησία για καιρό. Από την αρχή ήταν αναμμένη η κίτρινη ένδειξη του κινητήρα. Δεν ανησύχησα όμως μιας κ το διαγνωστικό, όταν το αμάξι πήγε για έλεγχο, έδειξε υγρασία στον καταλύτη. Το λαμπάκι έσβησε από το συνεργείο και το αμάξι όταν αγοράστηκε εξακολούθησε να κινείται ελάχιστα (1 φορά κάθε μία έως 2 εβδομάδες).
Κάποια στιγμή κ ενώ ήταν εν κινήσει άναψε πάλι. Ξανά στο συνεργείο, (ξανά σβήσιμο της ένδειξης) το οποίο απεφάνθη πρόβλημα στο καταλύτη κ ενδεχόμενη αλλαγή του. Υπήρχε επίσης η προτροπή να δουλέψει το αμάξι σε υψηλές στροφές, με χρήση καυσίμου 100 οκτανίων ώστε να απαλλαχθεί ο καταλύτης από τυχών υγρασίες ή άλλα σωματίδια.
Πράγματι, το ΣΚ που πέρασε έγινε ταξίδι με αρκετά υψηλές στροφές κ ταχύτητα και όλα οκ. Στην επιστροφή ή ένδειξη όμως άναψε πάλι.
Σήμερα την ξανα σβήσαμε και τελικά αποφασίσαμε εαν το φαινόμενο επαναληφθεί, να καθαριστούν όλες οι φύσες από τους αισθητήρες Λ και να δούμε την συμπεριφορά. Αν επαναληφθεί, η αντικατάσταση (
μαμά) καταλύτη δείχνει να είναι μονόδρομος.
Το αμάξι δεν ρετάρει, δεν τρέμει, δεν έχει χάσει σε απόδοση και όλα δείχνουν εντάξει.
Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις για το φαινόμενο του λαμπακίου και αν πράγματι ένας καταλύτης δύναται να παρουσιάσει βλάβη με τόσο λίγα km σε τόσο μικρό διάστημα ζωής.
